Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לשים את הקלפים על השולחן- הב מ וו הוא מותג פרימיום עליון, עם כל מה שמסביב (מהתדמית ועד למוסך דמוי בית המרקחת עם כוס הקפה של ב מ וו מגרמניה- כן, יש כאלה שזה עושה להם את זה). אם זה מה שחשוב לך ואתה רוצה ב מ וו, ולא בא לך לראות תרנגולת על ההגה כל בוקר (למרות שזה מחנה את עצמו), אז לא משנה אם בבימר יהיה 0 ציוד, אתה בעצם כבר עשית את הבחירה שלך.

כמו שאמרתי, דרושה חשיבה מעמיקה ורחבה כדי להבין מהי תועלת שאינה נראת לעין ולא מביאה את הנהג על סיפוקו המיידי (כולנו יודעים את מי מאפיינת דרך סיפוק שכזאת). הבנה זאת כנראה לוקה בחסר אצל חלק מהמשתתפים.

מי שמסתכל על המותג ומעריך אותו כמותג לא יבחין בין 318 לM3.

תסלח לי, אבל אתה מדבר שטויות במיץ פטל. "מותג פרימיום עליון"... מי שמסתכל על 318 ורואה מותג הוא, ותסלח לי שוב, טמבל. מדובר במכוניות שעולה יותר מ-250000 שקלים עם אבזור שמתאים למשפחתית בחצי מחיר. האמת - אני חייב להוריד את הכובע בפני ב.מ.וו. הם כנראה בנו כל כך יפה את המותג שלהם לאורך השנים, שכעת יש אנשים שבאמת חושבים על קניית מכונית עם אבזור ליסינג ומנוע מגוחך במחיר כזה.

לב.מ.וו 318 יש רק מה להתבייש מול הסופרב והפאסאט. במיוחד מול הסופרב, שמצליחה להראות גם לפאסאט איך עושים את זה כמו שצריך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שתי הערות:

ראשית, ה- BMW (לטעמי) היא היפה בין השלוש. ויש אנשים שאוהבים רכב יפה. זה מותר והגיוני. הסקודה אולי מציעה הרבה אבזור, ותמורה לשקל, אבל היא הכי פחות יפה. גם בשחור עם ניקלים.

שנית, תוכלו לבוז כאוות נפשכם ל"מותג", אבל העובדה היא שרוב האוכ', בארץ ובעולם, למעט כמובן חבורת המשכילים כאן, כן חושבת - גם אם בטיפשותה - שלמותג BMW יש ערך. הערך מייצג איכות נתפסת, ממון נתפס, מעמד מסוים. טוב או רע - זה כבר סיפור אחר. כשרוב האנשים יראו בחורה ב- 318/320, הם יסתכלו לראות מי היא. הם לא יסתכלו לתוך סקודה סופרב. זהו העולם ואין טעם להתכחש לו.

וכאשר מביאים בשקלול את שני הדברים האמורים לעיל, אז מה לעשות שהסקודה יוצאת אחרונה. לטעמי האישי הפאסאט נותנת את התמורה הטובה ביותר, משום שהיא מצטיירת ונתפסת כרכב איכותי ויוקרתי, אך לא כ- SHOW OFF כמו ה- BMW, שזו לפעמים מטרת הרכישה שלו. אפשר לחשוב שכל מי שקונה 330 באמת עושה זאת בשביל ההנאה מהנהיגה...

נכון, אפשר לרכוש סופקב ולהרגיש מלך העולם כי "דפקת" את המערכת - ואז לחפש מי יעשה לך טרייד אין במחיר מחירון בעוד שנתיים (וגם זה שיקול, אגב, אפילו שרכב הוא לא תוכנית חיסכון). אבל יש מי שירצה להנות גם בלי להסביר לעצמו למה הוא נהנה, אלא פשוט מרכב יפה, מעיצוב פנים יפה (ולמען הסר ספק - לסופרב אין את זה עדיין), ומסמל נאה (ותרנגולת שחוטה היא לא נאה) על ההגה כל פעם שהוא מלטף אותו. זה לא עושה אותו פחות בן-אדם.

גילוי נאות: אני שקלתי לרכוש 120 או 320, אבל הן ממש לא הרשימו אותי בנהיגה ולכן לא רכשתי אותן בסוף, אף שהאבזור של ה- 320 היה מרשים, ושהיא מאוד יפה בכחול כהה. אני גם חושב שהאוקטביה 1.8T היא חבילה משתלמת, אבל שיקולים אחרים הצביעו נגדה (כולל העובדה שקיבלה רק ארבעה כוכבי בטיחות).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יופי הוא בעיני המתבונן. ה-3 נראית כמו דייהו מאחור לדעת רבים, אז מה אם היא הכי "קרבית" מלפנים. אם לבנאדם חשוב יותר איך הוא נתפס בעיני הציבור לעומת איך הוא נהנה מהרכב שלו - שיקנה 318 במחיר קרוב לסופרב V6...

הפאסאט אולי נתפסת כרכב איכותי ויוקרתי, אבל היא עושה כמעט הכל קצת פחות טוב מהסופרב, ועדיין עולה יותר. אני רוצה להאמין שלאנשים עדיין חשוב הכסף שלהם, ושהם יכולים להבין שהם לא מקבלים יותר אבל כן משלמים יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מעיצוב פנים יפה (ולמען הסר ספק - לסופרב אין את זה עדיין)

ידידי, עיצוב פנים של בומרים סדרה 3 בדגמים הפשוטים ניראה עני ביותר. במקום לוחיות עץ יש פלסטיקים צבועים בסגנון אלומיניום או מרקם אחר, הצבע שלהם יורד אחרי כמה שנים ומתחת רואים פלסטיק לבן. בחלק ממקומות יש בכלל מכסה פלסטיק שחור במקום לוחית עץ.

בדגמים הבכירים באמת עיצוב פנים ניראה יפה, אבל בדגמים הפשוטים אין את כל הקישוטים היוקרתיים, אין ריפוד עור אלא ריפודי בד רגילים שאף צרפתייה משפחתית לא נופלת באיכות הבד (לטעמי בכל אופן). מחיר של 318 באירופה הוא בערך 24K יורו (זה לא הרבה יותר מאוקטבייה). זה מחיר שיכולה לעמוד בו משפחה בעלת מעמד ביניים. כאן מחירים של בומרים מופקעים ברמות. הפכו את המותג למשהו שצריך להתפלל אליו. עיצוב פנים של שקודה ניראה לטעמי הרבה יותר טוב מגירסאות ENTRY LEVEL של BMW:

skoda_superb_10b.jpg

כמובן לבומר סדרה 3 בגירסאות הבכירות פנים הרכב ניראה מצויין:

bmw_new_3_series_interior_26_10_04.jpg

אבל שוב, רק בגירסאות הבכירות. במקום כל זה בדגם בסיסי יש פללסטיק שחור-אפור ומקסימום כמה חלקי פלסטיק צבועים בכאילו אלומיניום, כמו למשפחתית רגילה.

בומר 318 צריך לעלות לפחות כיפליים זול יותר ואז המחיר יהיה סביר, יהיה מדובר על משפחתית טובה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא יודע אם התכוונת או לא אבל התמונה של הסופרב לא מעודכנת:wink:

אז למקרה שטעית או לא הינה התתמונה מעודכנת

בברכה

תמיר

21_Superb.jpg

תמיר.

פורסם

עיצוב הפנים מעלי הוא של הסופרב החדשה, זה שמעליו של הדגם היוצא. לסופרב יש בהחלט בעית עיצוב חיצוני ( הפנימי לא נופל משום מרצדס או ב.מ.וו ) גמלוני וארכאי. מכל בחינה אחרת אין בכלל ספק שהיא האופציה המועדפת. עניני התדמית שמשום מה מאוד מטרידים את הבריסטר כאן, צריכים, אם בכלל, להדחק לתחתית סולם הדירוג של המכוניות האלו, כמו גם אחרות.

ותוספת קטנה ומעט מאוחרת. מרבית בני קבוצת הגיל שלי, ללא קשר לכושרם כישרונם ועומק כיסם, אינם מתעלמים כמובן ממכוניות והם מוצאים עצמם מתפעלים מאוטו יפה או מוזר או מיוחד. הם לא יבחרו את חבריהם, או את האנשים שהם יעסיקו, לרבות עורכי דין, על פי המכונית בה האחרונים מגיעים לפגישה.

פורסם

אבל יש מי שירצה להנות גם בלי להסביר לעצמו למה הוא נהנה, אלא פשוט מרכב יפה, מעיצוב פנים יפה (ולמען הסר ספק - לסופרב אין את זה עדיין), ומסמל נאה (ותרנגולת שחוטה היא לא נאה) על ההגה כל פעם שהוא מלטף אותו. זה לא עושה אותו פחות בן-אדם.

גילוי נאות: אני שקלתי לרכוש 120 או 320, אבל הן ממש לא הרשימו אותי בנהיגה ולכן לא רכשתי אותן בסוף, אף שהאבזור של ה- 320 היה מרשים, ושהיא מאוד יפה בכחול כהה. אני גם חושב שהאוקטביה 1.8T היא חבילה משתלמת, אבל שיקולים אחרים הצביעו נגדה (כולל העובדה שקיבלה רק ארבעה כוכבי בטיחות).

א. גם אני לא ממש מתחבר לסמל, אבל אחרי חודשיים ביחד התרנגולת עושה לי את זה בגדול.

ב. אין להשוות את האוקטביה TSI 1.8 לבימר 320, הסקודה זולה ב100K. אם כבר, ניתן להשוות לVRS ואז התחרות לא פשוטה. הסקודה לובשת בגדי עור, מאובזרת לחלוטין והמנוע חזק בהרבה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

BMW אודי ומרצדס יצרו לעצמם מעמד מורם מעם ודורשים מחירים דימיונים על גירסאות בסיס נטולות איבזור, הבעיה היא שיש מספיק טיפשים כנראה שמוכנים לשלם רבע מליון על רכב מופשט מאיבזור רק תמורת סמל כחול\לבן בחזית.

יעשה כל אחד את החשבון שלו בנוגע לרכב שאותו הוא מבקש לרכוש , באופן אישי אני יכול להגיד שיש רכבים עדיפים משמעותי על פני 318 במחיר מופקע וללא איבזור..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

z4 3.0si נראה כאילו שאתה בוחר את הרכב רק איך שאנשים אחרים יחשבו עליך ומה יגידו,

אני מסכים איתך שלבמוו יש נוכחות והלוואי והיה לי את הכסף לקנות יום אחד במוו אבל בטוח שאם היום היה לי 250,000 שקל לא הייתי מוציא אותם על הדגם החלשלוש הזה, מבחינתי זה "ללכת עם ולהרגיש בלי", לבמוו יש חווית נהיגה שלהרב יצרני רכב אין את היכולת להתמודד איתם,הבעיה של ה318 שהמנוע הזה לא יודע לנצל את השלדה.

ועוד בכלל לא דיברנו על האבזור שהוא מגיע בגרסה די עירומה ביחס למתחרות.

אבל כשאין לא את זה ולא את זה לבמןן יש בעיה רצינית,ככה לפחות אני חושב.

פורסם

רועי:

אני מזכיר, שלא רכשתי BMW. כתבתי שזה העולם בו אנו חיים, ולא שלי חשוב איזה סמל מורכב על הרכב שלי. אם זה היה השיקול המכריע הייתי רוכש, הלא, 320 או 120. אתה יכול לבחור ולהתעלם מכך כמה שתרצה, ולסקול באבנים את כל מי שמצביע על העובדה הזו או שהיא חשובה לו, אבל אם כתבי הרכב בכל העולם מודים בזה, אני באמת לא מבין את ההתעקשות. למותג יש ערך. כנראה כאן כולם חסינים לזה, אבל זו העובדה בעולם האמיתי. והיא נכונה לא רק בעולם הרכב, ובוודאי שלא רק לגבי BMW. ומאיפה בכלל אתה יודע אם אני בריסטר או סוליסיטר? ;-)

גם מרצדס עם מנוע "רגיל" היא בזבוז של כסף? גם אאודי 2.0? אלה אולי לא רכבים שהייתי רוכש לעצמי, אבל לומר שאין להם ערך מוסף זה פשוט לא נכון, לדעתי.

Vipper: בומר או לא, ברבע מיליון ש"ח אתה מקבל (אם רק תבקש) כמעט את כל הפאר שיש ל- 320 להציע. נכון, כמעט 100K יותר מהגרסה הפושטית של האוקטביה. אם מישהו חושב שמדובר באותו קהל יעד, לדעתי הוא טועה. ה- RS היא כמובן סיפור בפני עצמו. אולי עידן יידע למה, למשל, היא עדיפה על סיאט מקבילה.

פורסם

1.אם אתה מחזיק ברשיון עריכת דין ישראלי, השאלה מאיפה לי אם אתה בריסטר או סוליסיטר, מעט מיותרת כידוע לך. הכינוי נגזר כמובן מה"ניקניים" שלך ( לפחות להבנתי ).

2. העובדה שאנשים קונים מרצדסים, ב.מ.וואים וכיו"ב חיות יוקרתיות, נובעת ברובה מהערכה לאיכויות של המכוניות הללו ובמיעוטה לאלו שמרגישים צורך לרומם את נפשם המדוכדכת או את בטחונם העצמי המעט מעורער. צר לי שחבר ללישכה סבור שכרטיס ביקור הכרחי לכשרונו וכישוריו של אדם, הוא האוטו שלו.

3. הטענה שלך שזה העולם בו אנו חיים, נכונה בחלקה. אין ספק שזה העולם בו חלקה הפחות מאושר של החברה חי, צר לי שאתה רואה עצמך משתייך לשם ( בהתחשב בהתלבטותך הזכורה אם לקנות סקודה בשל השתייכותה האסוציאטיבית לעולם המוניות ). אלא שלא כל העולם הוא כזה, אני מאמין שרובו אינו כזה. גם העובדה שאתה לכאורה מציב עצמך כמשקיף חיצוני לתופעה ומשתבח שאינך חלק ממנה, אלא רק "מכיר", כדבריך בקיומה, בהחלט נותנת תקווה שגם אתה תשתחרר יום אחד מהתפיסה הזו ( ולענין זה אני מתעלם, ברשותך כמובן, מחלקו הראשון של סעיף זה, לרבות הסקודה והמונית ).

פורסם

רועי,

אני לא "סבור שכרטיס ביקור הכרחי לכשרונו וכישוריו של אדם, הוא האוטו שלו". אני גם לא "רואה עצמך משתייך לשם".

נדמה לי שבכוונה אתה כושל בהבנת הנקרא, ושוב אני מצביע על גדולים ומנוסים ממני בתעשיית הרכב העולמית, שחושבים כמוני. אבל, אולי מציון יבוא גואל. אגב, לכינוי שלי אין קשר לעיסוקי.

היו כמה סיבות לא לרכוש את הסקודה, אחת מהן היא שהיא נפוצה כמונית והתדמית הנחותה שלה. האחרות הן בטיחות פחות טובה (כלומר תוצאות ריסוק - טפו טפו טפו - טובות בעשרות אחוזים לטובת הגולף וכ"א נוספת; אם יש לך ילדים אולי תבין שזה שיקול לגיטימי), ועיצוב פנים שנראה יותר כמו שעטנז מאשר עיצוב. גם התמורה במכירה היא שיקול מאוד לרעת הסקודה, אם כי פחות רלבנטי, והיא גם ממש לא יפה. בכל הזדמנות אני מעיד על הרכב הזה כעל כחבילה טובה, עם ההסתייגויות האמורות לעיל, ובכפוף לכך שיש חבילות שכן מציעות את מה שחסר לסקודה, אבל במחיר גבוה יותר.

אגב, אם תוסיף לסקודה את כל מה שאין בה, תראה שההבדל לעומת הרכב שרכשתי לבסוף הוא מאוד קטן - ואז אני באמת כבר לא יודע אם במאזן הכולל יש בכלל לאוקטביה יתרון כלשהו על הגולף 160 (למעט תא מטען).

אבל, כל זה לא קשור לשרשור.

פורסם

אין ספק שבמוו זה מותג, השאלה היא מי צריך את המותג ומה אתה מקבל?

שאני נוהג ב Z4M של חבר - אני מקבל מנוע מדהים, איבזור מפנק, תחושה, עיצוב פנימי וחיצוני ובאופן כללי - את פיסגת הטכנולוגיה (וכן - גם סמל של במוו). אין כמעט שום רכב שנותן לי תמורה דומה, רכב כזה נותן ערך ותמורה למחיר (האסטרונומי כמובן).

כשאני נוסע בגרסת הבסיס אני מקבל רכב חלש (150 סוסים לזיכרוני), לא מפנק, לא מאובזר ושעולה ... יותר מדי. אני אעדיף לקנות מיאטה שנותנת יותר הספק, ספורטיביות ועולה עשרות אחוזים פחות (היי, זה מה שעשיתי).

הבחירה של פותח השרשור מאוד קלה בשבילי. עדיף רכב מאובזר ומפנק כמו הסופרב מאשר רכב שישמש אביזר אופנה ותו לא.

לא שמעתי ממר Z4 שום סיבה הגיונית לקנות את הבמוו חוץ מהפוזה והקפה במוסך (כנראה גם שנשלם על הקפה תוספת של מאות עד אלפי שקלים ביציאה מהמוסך).

דרך אגב, דווקא בארץ במוו זה לאו דווקא רכב טוב לעסקים, הישראלים לא רואים בתור נהג של רכב פאר בתור מצליחן ומקצוען - כמו שהוא חושבים הנה משהו שייקח מחיר יקר, הרי הוא צריך לממן את הרכב איך שהוא...

פורסם

Vipper: בומר או לא, ברבע מיליון ש"ח אתה מקבל (אם רק תבקש) כמעט את כל הפאר שיש ל- 320 להציע.

קרובת משפחה של חברה שלי קנתה 320 לפני כמה שנים. שילמה קרוב ל-300 אלף על גרסה מאובזרת למדי. קיבלה מכונית עם אבזור בינוני לחלוטין, מנוע די מסכן ומכונית שבסה"כ נראתה כמו בת 7 אחרי שנתיים (והרגישה ככה בטיפולים במוסך ובתקלות מזדמנות). היא מכרה אותה וקנתה IS250 ועכשיו סוף סוף יש לכסף שלה תמורה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...