Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם שברולט קוואליר הוא האוטו האיכותי ביותר שאפשר להשיג במצב טוב ועם קילומטרז' סביר בטווח המחירים של 10000-16000? ואם אפשר אז המלצות לרכבים הכדאיים ביותר לקניה מבחינת אמינות כח ונוחות בטווח הנ"ל.

מישהו מוכר שברולט קוואליר שעברה 165 אלף, שנת 95 ב10000 ש"ח, האם סביר להניח שזאת עסקה שלא תשתלם (ברכב יתגלו בעיות אחרי כמה ימים) או שזה מחיר הגיוני פחות או יותר?

פורסם

יש לי קאוואליר שנתון 2000 עם מעל 220 אלף ק"מ.

כשאני חיפשתי קאוואליר כולן היו קרועות,או שכולן היו עם דגם 3 הילוכים שהוא באמת זוועתי.

פורסם

מה זה 3 הילוכים?? אתה יכול לפרט? זה כאילו מה שיש ברוב הקוואלירים שנות 95-97?

אני מניח שאתה מדבר על 3 הילוכים בגיר אוטומט.. (נשמע לי הזוי 3 הילוכים בידני ואף פעם לא ראיתי את זה בשברולט) יש דרך לזהות אם הקוואליר שאני רוצה לראות הוא הדגם עם השלוש הילוכים?

פורסם

3 הילוכים אכן מדובר בגיר האוטומטי.

בשנות ה90 היה נהוג שהגיר האוטומטי היה בן 3 הילוכים.

עקב כך צריכת הדלק של המכוניות האוטומטיות היו גבוהות עוד יותר(ביחס לידני).

הרכב היה עובד על טורים גבוהים יותר במהיריות גבוהות ,והבלאי היה בהתאם.

לקראת סוף ה90 עברו כבר כל המכוניות לגיר אוטומטי עם 4 הילוכים .

היום גיר כזה(4) כבר נחשב מיושן, אם כי ניתן לראותו במ"ס דגמים(יש היום עד 6 הילוכים).

לגבי שברולט קואליר-למכונית יצא שם של אוטו לא אמין במיוחד ,עם צריכת דלק גבוהה

לא בטוח שזו הבחירה הכי טובה שתעשה(לגבי אמינות תקנו אותי אם אני טועה).

אפשר למצוא רכבים כמו: מזדה 323 (לפני הלאנטיס),או ניסן אלמרה,או טיוטה קורולה

או סוברו אימפרזה- שהם אמינים יותר, וזוללי דלק פחות.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

קשה להבין את הצרכים שלך.

רכב איכותי שו הגדרה מאד פלואידית.

חסרים פרטים כמו מספר ק"מ בחודש, אופי הנסיעה (בתוך\מחוץ לעיר), גודל נדרש - נוסע לבד או עם משפחה ועגלה, האם יש הכרח לגיר אוטומטי או שידני בא בחשבון. האם חשבת על עוד אפשרויות - תן דוגמא.

סכ"ה קאווליר הוא רכב סביר וזהוא. בשנתונים כאלה הרבה יותר חשוב מצב הרכב הספציפי. בגדלון רכב די פשוט וממוצע, יש מלאי חלפים, מכניקה פשוטה לטיפול.

נתן.

פורסם

גיר 3 הילוכים באוטומאט כמובן, ניתן לזהות בקלות.

D-3-2-1 או D-2-1 בגיר 3 הילוכים.

סה"כ במידה ותמצא אחת שמורה, לשנת 95 אבזור כגון ריפודי קטיפה,ABS ,2 כריות אוויר,4 ח"ח,מראות חשמל,הגה כח וכן הלאה...

ממליץ בלבד על דגם 4 הילוכים, לנו יש קאוואליר מודל 2000 אחרי מתיחת הפנים עם 220 אלף ק"מ ,סה"כ הבלאי סביר.

לגבי צריכת דלק היא מוסבת לגז,אבל ניתן להגיע ל 1-12 מחוץ לעיר.

ב100 קמ"ש היא משייטת באיזור ה1900-2000 סל"ד,שזה נחמד.

המזגן מעולה, סה"כ במידה ותמצא רכב שמור כיאות,היא יכולה לשרת אותך נאמנה.

כל הבעיות הנפוצות בדגם,חלונות חשמל,אלטרנטור,הגה כח,גיר אוטמאט ,אצלי לא נתקלתי בכלום חוץ מהחלונות חשמל.

והרכב שלי הקאוואליר מי שמכיר יודע שננהגה באגרסיביות :wink:

פורסם

שברולט קוואליר, שומר נפשו - ירחק!

להורים שלי היה את הדגם של 96 ולהורים של חבר שלי את ה97.

שנינו מאוד לא מרוצים מהרכב.

את הרכב שלנו גנבו. ואת הרכב של חבר שלי מכרו לאיזה סוחר בחצי מהמחירון.

לרכב יש בעיות חשמל דיי רציניות, וסה"כ הוא ממש לא חסכוני (בכלל בכלל עם מנוע 2200 או 2000)

ואני עשיתי איתו תאונה שלא הייתי עושה עם רכב אחר (חרא ברקסים). (שלא לדבר על השריטות שעשיתי עליו כי הוא פשוט ש-מ-ן!!!)

בכל מקרה... תחסוך לעצמך את כאב הלב (כי למכור את הרכב הזה זה פשוט משימה בלתי אפשרית)

ואל תקנה אותו!

פורסם

יש לו ברקסים חרא,אחיזה חרא.

וכנראה שנהג עוד יותר גרוע - אני לא מאמין שאי אפשר לנסוע עם קאוואליר בכביש.

סך הכל היא בולמת, אמא שלי נוהגת עליה והיא בולמת,וחס שלום לא עשתה תאונה עדיין.

פורסם

עם כול הכבוד זה לא האוטו הכי מוצלח שנוצר אי פעם, וזה בלשון המעטה,

אני חייב להתייחס לחתימה שלך, 42 ליטר מאשדוד לבאר שבע?! על 200 בטוח לא נסעת כי שום בנאדם שפוי לא ייסע עם הספינה הזאת בכזאת מהירות, צריכת דלק זוועתית במיוחד

פורסם

שמע עברתי עם הרכב הזה, כל כך הרבה מצבים בחיים - אפילו הרמתי אתו גלגל בסיבוב :roll: גלגל קדמי שמאלי :shock:

ואני פשוט יודע לא לעשות דברים שהרכב לא בנוי עבורם, נ.ב. עם הנהג המתאים גם 185 על השוליים מרגיש כמו 120.

צריכת גז :twisted:

42 ליטר* 2.70 והיה שווה כל שקל :wink:

פורסם

לא ברור לי מאיפה התובנות שקבלתם - אמנם שברולט קוואליר הוא רכב מיושן, אבל אם הוא מטופל נכון הוא מתגלה כרכב סביר לגמרי.

לפני כשנה וחצי, החלטתי להחזיר את רכב הליסינג שברשותי וקבלתי מאחותי שברולט קוואליר 96 שהיתה בהשכרה (אלדן) אח"כ אצל אמא שלי ואצלה - ועכשיו כמה שנה וחצי אצל אשתי.

אז מה היה לנו:

שברולט קוואליר 1996 תוצרת מקסיקו (יש כאלה שאומרים שלקנות רק תוצרת ארה"ב)

גיר אוטומטי 3 הילוכים וצריכת דלק מומצעת של ליטר אחד ל-11 ק"מ

195000 ק"מ (מתוכם כ-50000 אצלנו)

בשנה וחצי הללו בוצעו טיפולים שוטפים, הוחלף רדיאטור, מדחס של המזגן, מסרק הגה, ומנוע של חלון חשמלי.

בסה"כ אני מופתע לטובה.

לדעתי מדובר בתמורה טובה מאד למחיר בהתחשב במחיר השוק הנמוך של קוואליר משומשת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
3 הילוכים אכן מדובר בגיר האוטומטי.

בשנות ה90 היה נהוג שהגיר האוטומטי היה בן 3 הילוכים.

עקב כך צריכת הדלק של המכוניות האוטומטיות היו גבוהות עוד יותר(ביחס לידני).

הרכב היה עובד על טורים גבוהים יותר במהיריות גבוהות ,והבלאי היה בהתאם.

לקראת סוף ה90 עברו כבר כל המכוניות לגיר אוטומטי עם 4 הילוכים .

היום גיר כזה(4) כבר נחשב מיושן, אם כי ניתן לראותו במ"ס דגמים(יש היום עד 6 הילוכים).

בסוף שנות ה-80' ותחילת שנות ה-90 יצרנים התחילו להגמל מגיר 3 הילוכים ועברו ל-4. בהתחלה רק דגמים בכירים ומשוכללים, אבל אחרי כמה שנים כבר בדגמים עמיים כגון מיצובישי ס.לנסר, הונדה סויק וכד'.

לחלק מיצרנים לקח המעבר עד אמצע שנות ה-90' ורק בדגמים הכי מיושנים נישאר גיר 3 הילוכים עד סוף שנות ה-90'.

היום ברכב פרטי אפשר למצוא גיר אוטומטי של 7 (מרין) ואפילו 8 הילוכים (לקסוס).

אם אני זוכר נכון, בקווליר עם פגושים לא צבועים גיר 3 הילוכים ובדגם עם פגושים בצבע הרכב 4. במפרט היה רשום שלגיר 3 הילוכים יש הילוך מיוחד לתאוצה (שוב, אם אני זוכר נכון).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוכחת שהרכב מעולה... כן זה הנהג שגרוע... שיהיה לך בהצלחה כשתמכור את הרכב המעפן הזה... אגב תפתח איזה חלון... א בעצם אי אפשר כי החלונות חשמל תמיד נגמרים אחרי שלוש שנים...

פורסם
הוכחת שהרכב מעולה... כן זה הנהג שגרוע... שיהיה לך בהצלחה כשתמכור את הרכב המעפן הזה... אגב תפתח איזה חלון... א בעצם אי אפשר כי החלונות חשמל תמיד נגמרים אחרי שלוש שנים...

לא משתלם לי למכור, ב20 אלף שקל?

רכב שנוסע על גז?

רכב שעדיין סוחב ולא עייף,נוח,מרווח אהה וכל החלונות חשמל עובדים.

פורסם
בסוף שנות ה-80' ותחילת שנות ה-90 יצרנים התחילו להגמל מגיר 3 הילוכים ועברו ל-4. בהתחלה רק דגמים בכירים ומשוכללים, אבל אחרי כמה שנים כבר בדגמים עמיים כגון מיצובישי ס.לנסר, הונדה סויק וכד'.

לחלק מיצרנים לקח המעבר עד אמצע שנות ה-90' ורק בדגמים הכי מיושנים נישאר גיר 3 הילוכים עד סוף שנות ה-90'.

היום ברכב פרטי אפשר למצוא גיר אוטומטי של 7 (מרין) ואפילו 8 הילוכים (לקסוס).

אם אני זוכר נכון, בקווליר עם פגושים לא צבועים גיר 3 הילוכים ובדגם עם פגושים בצבע הרכב 4. במפרט היה רשום שלגיר 3 הילוכים יש הילוך מיוחד לתאוצה (שוב, אם אני זוכר נכון).

לתקן אותך הגיר שיש בלקסוס לפחות הוא לא גיר אוטומטי אלא גיר רציף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...