Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן כן אנחנו חיים באותה מדינה שאחוז האבטלה בה מגיע ל10% בימים אלה, הפליטים החביבים הם לא סוג האוכלוסיה שיישב ויפתח את הנגב, עם כל הכבוד, אלא אם כן אתה קורא למדינות שם באו מהן מפותחות, התכוונתי בחוסר בתי ספר מתאימים להם, שזה אומר שפת לימוד אחרת והרבה צרכים אחרים שאנחנו לא יכולים לספק, אבל עזוב בוא לא נכנס לזה, אין לנו מספיק חוסן כלכלי בשביל לפתור לעצמנו את הבעיות, אז לעוד עשרות אלפי פליטים ועובדים זרים? היום קראתי שהחל מבצע גרוש של כל העובדים הזרים ששוהים כאן ללא אשרות כניסה ועל זה אני אומר: יפה שעה אחת קודם..

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדינה שמנוהלת בצורה מפגרת ועיר שמנוהלת בצורה עוד יותר מפגרת.

בשנים האחרונות יש מעבר יש אנשים ממדינות לא מצליחות למדינות הצליחות יותר.

תחפשו אנגלי בלונדון,אין הרבה.

הבעיה שבארץ יש יבוא של פועלים בעבודות שחורות (יבוא עבדים בעברית) שכולם בסוף מגיעים לדרום תל אביב.

וכולם מתעלמים ממה שקורה שם.

לי אבל יותר מפריע שהביאו קיבוצניק להיות ראש העיר של תל אביב.

אייל

פורסם
הסיבה שקלטו אותם היא נישואי תערובת או חוק השבות (לא כולם, היו כאלה שהסתננו "ללא סיבה"), ציפית שהאבא היהודי יעלה והאמא עם הילדים תישאר שם?

יותר מזה, חלק גדול מהם היו אנשים בעלי השכלה ויכולת תרומה למדינה. כמובן שהם גם שילמו מיסים, עבדו, הילדים שלהם התגייסו לצבא וכדומה. בקיצור מילאו את כל החובות שלהם כאזרחי המדינה.

יותר מזה, חלק מהם גם התגיירו.

אני לא ציפיתי לכלום, אני רק ציינתי עובדה. למדינת ישראל אין בעיה להעלות לא יהודים, אם זה משרת את האינטרס שלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם היה מוכח שנוכחות העובדים הזרים הייתה פוגעת במובטלים הישראלים, הייתי בעד גירושם - אבל זה לא תמיד המצב.

בואו אספר לכם סיפור:

אנחנו זוג תל-אביבי + ילד ושנינו עובדים במשרות תובעניות מאוד, שלא מאפשרות לנו לנקות את הבית בעצמנו.

לאחר שנאלצנו להיפרד מהעוזרת הקודמת שלנו שחגגה על הקו לאוקראינה (כתבתי על זה פה ) מצאנו פיליפינית שחיה פה כבר כמה שנים ומגדלת ילד.

היא הייתה מגיעה פעם בשבוע, מבריקה את הבית בצורה יסודית ומבצעת בכל פעם מטלות שבכלל לא ביקשנו ממנה, כמו ניקוי תריסים וסידור ארונות. כל זאת תמורת 180 ש"ח לכל פעם.

לפני כמה שבועות היא בישרה לאשתי שהיא נאלצת לעזוב עקב חוק שנכנס לתוקף מ 1 ליולי ולפיו רק הורים לילדים מעל גיל 6 יוכלו להישאר.

הצטערנו והתחלנו לחפש עוזרת חדשה. הסתבר, מה שידענו כבר קודם, שבת"א אין באמת אבטלה.

הצלחנו למצוא עוזרת שהגיעה אלינו מרמלה. היא באה לניסיון פעם אחת (היא מנסה אותנו, אם לא הבנתם, ולא אנחנו אותה). היא לוקחת 230 ש"ח לכל פעם וכשהגענו הבייתה לאחר הביקור שלה ממש לא הורגש שהבית נוקה, כמו אחרי ביקוריה של הפיליפינית.

למרות זאת, אנחנו ממתינים לתשובתה האם היא תואיל בטובה להמשיך לעבוד אצלנו "כי ת"א זה מאוד רחוק לה" לדבריה.

אגב, אני גם יודע שיצא חוק מטומטם שלפליטים אסור לשהות בתחום בין גדרה לחדרה.

האידיוט שהמציא את החוק (נדמה לי שזה יעקב גנות שהולך להיות מנכ"ל משרד התחבורה) היה צריך לעשות להיפך.

היכן שיש מובטלים, למשל בצפון ובדרום, יש לאסור נוכחות עובדים זרים.

במרכז השבע, שמשווע לידיים עובדות, יש לתת הזדמנות למסכנים שבסך הכל רוצים לשלוח כמה גרושים למשפחה.

צבי ושביט, אני מעדיף חצאי יהודים, רבעי יהודים ואםפילו בכלל לא יהודים אבל שחיים כשווי זכויות וחובות כולל עבודה, שירות בצבא, תשלום מיסים ותרומה לחברה מאשר 100% יהודים שלא תורמים למדינה ותלקהילה כלום ועוד שורפים פחי אשפה ופוגעים בשוטרים.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah: ולא רק שהם לא תורמים, אלא שאנחנו מממנים את ההתרבות המפלצתית שלהם, בלי שהם נוקפים אצבע ויוצאים לעבוד.

פורסם

באספקט קצת אחר

הדבר שמכעיס אותי יותר מהכל זו "ההתקוממות" וקביעת עובדות בשטח של הפליטים שמרגישים כבר שחייבים להם משהו

קראתי תגובה מאוד מאוד יפה ואמיתית (בוואלה,בכתבה על ההפגנה הנ"ל) של ישראלי שעובד שם,אני אשתדל למצוא אותה ולהעלות כאן - בשורה התחתונה (מתוך הכירות ארוכה שלו עם אופי האוכלוסיה) צריך לגרש אותם לאלתר ולא לחשוב אפילו בכיוון האזרחות,ואלו היו דברים יותר מוקצנים גם ממה שכתב קודמי בקשר ליכולות שיכליות מוגבלות (בין היתר)

זה לא סוד שישנם רבים שתופסים טרמפ על המצב בארצם ומשתדלים לכפות אמפטיה מוגזמת,הכפיה הזאת זה מה שמרתיח אותי

יש גבול - תרתי משמע!

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
זה בא רק כדי לתת קונטרה לאמירה הגזענית נגד מהגרי העבודה.

הפליטים מדארפור הם לא פליטי עבודה. הם בורחים מטבח המוני שמתרחש שם. סוג של שואה. כמו שמדינות רבות לא הסכימו לקלוט יהודים בתקופת השואה, אנחנו אמורים להבין למצבם ולתת להם להישאר כאן באופן זמני לפחות.

מי שרוצה לדעת מה יקרה בהמשך - שיסתכל על ערים באירופה שהכניסו פליטים ממדינות עולם שלישי בתקווה שילכו לעבוד במפעלים, ירימו את כלכלתן של של המדינות ובהמשך יהפכו לאזרחים נורמטיביים.

מה שקרה בפועל - מהגר אלג'ירי יושב עם אשתו ו-10 ילדים בדירתו בגטו אתני באמסטרדם וחי על דמי אבטלה בדירה שקיבל מהמדינה, וברור שלא יילך לעבוד. אפילו שהוא חי כבר 10 שנים בהולנד הוא למד בקושי חמש מילים בהולנדית, וגם זה קללות. מדי פעם אותו האלג'ירי יוצא לרחוב כדי להתמסטל, לעשות קצת בלאגן, לגנוב דברים, לפרוץ למכוניות, ללכת מכות, לטנף את הרחוב עם שאריות השיש-קבב שהוא אוכל. המשטרה לא יכולה לגעת בו, מכיוון שישר ירים זעקה על כך שמקפחים אותו, וכתוצאה מכך אותו השוטר שעצר את האלג'ירי ייקבל נזיפה ממפקדו ואפילו קנס כספי. וזה במדינה שבה נהוג לדווח לרשויות על שכן שחנה לא כחוק.

מוגש כנקודה למחשבה לפעילי זכויות אדם למיניהם.

יש לך סימוכין לזה או שמדובר על שמועות?

הפליטים מדארפור מוכנים לעבוד בכל עבודה שהיא. מטופש שהרחיקו אותם לפריפריה. לגבי ייבוא עובדים זרים - זה מיותר לדעתי. אני חושב שיש כאן מספיק ידיים עובדות שיכולות לבנות בית וגם לנקות אותו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מי שחושב שעובדים זרים ללא הגבלה זה טוב הוא מפגר. (נקודה)

נכון, ישראלים מפונקים, כמו שהתוודעו כאן אנשים שניסו להעסיק עוזרת ישראלית. אני התיאשתי מהעוזרות האילו, ויום בשבוע אני מנקה את הבית כי פשוט נימאס לי מה"עוזרות" האילו.

אנגליה היתה במצב שלנו לפני 10 שנים ואולי טיפה יותר. האנגלים שמחו שהיה להם מישהו שיעשה את העבודה השחורה, והם יוכלו לפרוש לפאב שעה קודם.

כיום הם לא יודעים מה לעשות עם כל הפקיסטניים שהתחלו שם.

טיפה יותר קרוב למציאות "שלנו" .. :roll:

סאוט'פארק, פרק 806 - אנשי העתיד.

הסידרה אולי ניראת מפגרת בהתחלה, אבל טומנת בתוכה בעיות אמיתיות וסוגיות שכולנו ניתקלים בהן ומציגה אותן בצורה הומוריסטית אבל נוגעת בדברים שלא כולם אומרים בקול רם.

מי שאוהב את הסידרה, מומלץ לקנות את הספר "סאוט'פארק - הפסיכולוגיה" שמעמיד את הדברים מנקודת מבט פילוסופית מעניינת.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הפליטים דרושים פה במדינה , כי הם בעצם עושים את כל העבודות ה"זבל" וה"בררה" שישראלי טיפוסי ימנע מלעשות,

כמו לדוגמה טיפול בקשישים, וכל מה שכרוך בזה,

עבודות בניין קשות ומקצועיות ועוד הרבה דברים שפשוט תושב ישראלי ממוצע לא ירצה לעשות, לדעתי זה טוב שהם כאן כי הם כח עבודה שאפשר להשתמש בו , זה שהמקום הזה נראה מזעזע זה אין מה לעשות , אבל עדיף שכל החXא יתנקז באיזור מגעיל וידוע מראש, מאשר שיהיה מפוזר בכל המדינה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כיום הם לא יודעים מה לעשות עם כל הפקיסטניים שהתחלו שם.

אני עזרתי לאנגלים.

לקחתי צאצאית של אחד ה-בוא נקרא לילד בשמו- שחורים, שהתנחלו באנגליה ועושים בעיות, לשיטתך. התחתנתי איתה ועכשיו היא בארץ. היא והבת שלה (ושלי) בת התערובת המשוקצת (הידועה גם בכינוי ערב-רב). היא לא ממש שחורה, היא יותר מולטית. אבל בעיות היא עושה (לא מכינה שיעורי בית, בעיקר).

האמת היא שאשתי לא ממש כהה, כי היא רק חצי שחורה. בעצם רבע. לא נורא, זה לא הפריע לה לסבול מהערות גזעניות בבית הספר. הכינוי שלה היה Jungle Juice. כלומר, היא לא סבלה כמו אמא שלה, שהיא חצי שחורה ושאסרו על חלק מהילדות בשכונה לשחק איתה, כי אבא שלה הוא הודי (עם עוד י' קטנה מימין זה הופך ליהודי, מצחיק). זה היה בערך באותו זמן שהנאצים שחטו יהודים באירופה, שזה אומנם יותר גרוע מזה שלא ישחקו איתך, אבל מגיע מאותו מקום.

דרך אגב, תיכנס לכל פורום בריטי ותגיד שהפקיסטנים, קהילה שקטה ומעורה היטב, בעיתיים וייזרקו אותך משם בשנייה. הם לא אוהבים בעיתיים, האנגלים.

פורסם

FALOU האמת שהדהמת אותי - שאתה נשוי לאישה אפריקאית .

צריך בהחלט אומץ- לכך להתחתן עם שחור או שחורה-כי תמיד חוטפים מבטים חמוצים כשעוברים ברחוב.

אני זוכר בגמנסיה הרצליה שהיה ילד תימני הילדים היו קוראים לו קרמבו - ואם הוא היה ממש כהה היו כבר קוראים לו כבר היו קוראים לו כושי סמבו-ככה זה ילדים-אומרים את מה שהם שומעים בבית .

ואני חושב שגם ככה מבוגרים רק שהם לא אומרים את זה החוצה .

יחד עם זאת יש לזכור שהפליטים האפריקאים לוקחים עבודות של חיילים משוחררים בעיקר במלונות.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

פה בארה"ב יש המון עבודות שמכניבות כסף מצויין אבל כמעט ולא תראו יליד שעוסק בהן.

העבודות השחורות מכניסות כסף טוב אבל זה הולך למהגרים, זה מה שגורם לחלום האמריקאי לבעור.

הדור הבא לאותם מהגרים כבר יהיה מלומד יותר, ויעבוד בעבודות מלכלכות פחות.

ואז מהגרים חדשים ינהגו במוניות, ימכרו נקניקיות, יעבדו בהובלות, שיפוצים וכד'.

ישראל צריכה מהגרים שכאלה בדיוק כמו שארה"ב זקוקה להם.

ולגביי התגובה שמעליי :

לצבע אין משמעות, אין משמעות למוצא ואין משמעות לדת

המשמעות האמיתית היא מי אתה כאדם. טוב או רע.

יש מרוקאים חרא, פולנים חרא, תימנים חרא ועוד הרבה חרא.

דתיים חרא וחילונים חרא, לבנים חרא ושחורים חרא.

יהודים, נוצרים ומוסלמים חרא.

אני אוהב את כל מי שאוהב אותי בחזרה.

haters will hate

פורסם

אתה טועה כי רוב הפליטים שרוצים לגרש בעיקר זה את האפריקאים

-למדינה אין בעיה עם הפיליפינים .

כי הפיליפינים עושים עבודת קודש שהם עובדים עם הזקנים והנכים -ואת זה הישראלים לא מוכנים לעשות.

אבל צריך לחשוב על החיילים המשוחררים-שהאפריקאים לוקחים להם את העבודה בבתי מלון-ולפעמים החיילים האלה מפרנסים את המשפחות שלהם-והמעסיקים מעדיפים לשלם פחות לאפריקאים וזאת הבעיה האמיתית

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
FALOU האמת שהדהמת אותי - שאתה נשוי לאישה אפריקאית .

לא קראת מה שכתבתי. אני נשוי לרבע הודית, שמינית איטלקיה, רבע סקוטית, שמינית נורבגית ושמינית אנגליה (לא שכחתי חלק?). ככה זה באנגליה, מכניסים כל מיני וזה מתערבב...

צריך לזכור שהפקיסטנים וההודים הגיעו לבריטניה ממדינות כבושות בשליטה בריטית, שנוצלו במשך עשרות שנים בשל חומרי הגלם שלהם וכח העבודה הזול.

אם מישהו רוצה לקרוא על ההיסטוריה של בעיית הפליטים באנגליה אני מציע לחפש מידע על מוזלי (האבא של נשיא ה-FIA) ועל נאום "נהרות הדם" של אטלי.

פורסם
לצבע אין משמעות, אין משמעות למוצא ואין משמעות לדת.

המשמעות האמיתית היא מי אתה כאדם. טוב או רע.

אתה לא יכול להגיד את זה במדינה שהיא בהגדרה ביתו של העם היהודי.

• תוכן חדש...