Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שרוצה לדעת מה יקרה בהמשך - שיסתכל על ערים באירופה שהכניסו פליטים ממדינות עולם שלישי בתקווה שילכו לעבוד במפעלים, ירימו את כלכלתן של של המדינות ובהמשך יהפכו לאזרחים נורמטיביים.

מה שקרה בפועל - מהגר אלג'ירי יושב עם אשתו ו-10 ילדים בדירתו בגטו אתני באמסטרדם וחי על דמי אבטלה בדירה שקיבל מהמדינה, וברור שלא יילך לעבוד. אפילו שהוא חי כבר 10 שנים בהולנד הוא למד בקושי חמש מילים בהולנדית, וגם זה קללות. מדי פעם אותו האלג'ירי יוצא לרחוב כדי להתמסטל, לעשות קצת בלאגן, לגנוב דברים, לפרוץ למכוניות, ללכת מכות, לטנף את הרחוב עם שאריות השיש-קבב שהוא אוכל. המשטרה לא יכולה לגעת בו, מכיוון שישר ירים זעקה על כך שמקפחים אותו, וכתוצאה מכך אותו השוטר שעצר את האלג'ירי ייקבל נזיפה ממפקדו ואפילו קנס כספי. וזה במדינה שבה נהוג לדווח לרשויות על שכן שחנה לא כחוק.

מוגש כנקודה למחשבה לפעילי זכויות אדם למיניהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שקרה בפועל - מהגר אלג'ירי יושב עם אשתו ו-10 ילדים בדירתו בגטו אתני באמסטרדם וחי על דמי אבטלה בדירה שקיבל מהמדינה, וברור שלא יילך לעבוד. אפילו שהוא חי כבר 10 שנים בהולנד הוא למד בקושי חמש מילים בהולנדית, וגם זה קללות. מדי פעם אותו האלג'ירי יוצא לרחוב כדי להתמסטל, לעשות קצת בלאגן, לגנוב דברים, לפרוץ למכוניות, ללכת מכות, לטנף את הרחוב עם שאריות השיש-קבב שהוא אוכל. המשטרה לא יכולה לגעת בו, מכיוון שישר ירים זעקה על כך שמקפחים אותו, וכתוצאה מכך אותו השוטר שעצר את האלג'ירי ייקבל נזיפה ממפקדו ואפילו קנס כספי. וזה במדינה שבה נהוג לדווח לרשויות על שכן שחנה לא כחוק.

וואלה צודק. זה נשמע ממש כמו הרוסים בארץ.

הפליטים מדארפור עובדים למחיתם ולא מקבלים שקל מהמדינה. מה שאתה מתאר מתאים יותר לכל מיני ישראלים פרזיטים שחושבים שהמדינה נועדה לממן אותם ולא מוכנים לעבוד בשביל 4500 שקל כי יש דמי אבטלה והבטח הכנסה של 3000 ש"ח, עובדים קצת בשחור וחיים טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן, במיוחד כמו הרוסים...

:roll:

נשמע במיוחד כמו אלה שהשאירו בבית את התארים והדוקטוראטים שלהם והלכו לעבוד בעבודות כפיים כדי לשים אוכל על השולחן.

עזוב, לא נמשיך כאן, יש שרשור אחר בשביל זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
וואלה צודק. זה נשמע ממש כמו הרוסים בארץ.

שי,אשמח לדעת במה אנחנו,הרוסים,בידיוק פרזיטים.

אני בעל חברת בנייה שמשלם מיסים לכל אותם פרזיטים שציינת.

פורסם

זה בא רק כדי לתת קונטרה לאמירה הגזענית נגד מהגרי העבודה.

אני לא חושב שהעלייה הרוסית פרזיטית ובטח שלא חושב שהעובדים הזרים ופליטי דרפור הם קהילה פרזיטית.

דבריי באו להקצין את ההכללה המזעזעת שהמניא השמן עשה (מניאק שמן זו לא מילת גנאי אלא תרגום הניק שלו).

לגבי חיוב מעסיקים לשלם לעובד זר את אותו השכר כמו לאזרח המעסיקים דוקא ישמחו כי עלות עובד זר חוקי יותר גבוהה. הבעיה היא שישראלים לא מוכנים לעשות את העבודות שעושים העובדים הזרים.

פורסם
דבריי באו להקצין את ההכללה המזעזעת שהמניא השמן עשה

זה מה שקורה באירופה בפועל.

פורסם

אל תשכחו שמדובר באנשים מסכנים שבורחים מרצח עם שמתבצע במדינה שלהם, מי כמונו צריך להבין את זה.

מדובר בבעיה אמיתית, קשה מאוד להתמודדות, אבל במיוחד לנו, אסור להפנות להם עורף כלכך מהר.

פורסם

אני לא נגד כושים , מלוכסנים ושאר זרים , אבל למדינת ישראל לתת מקלט לכל אותם פליטים זה כמו שאדם שאינו יודע לשחות

נכנס למים סוערים בכדי להציל מישהו , נכון שזה הומאני וערך החיים מקודש אבל שניהם יטבעו , הטובע פשוט ימשוך אותו למטה יחד איתו, בדיוק כמו שקורה כאן, הרי פתרון אמיתי לא נותנים לפליטים כאן, עבודה בקושי לנו (ולעשרות אלפי עובדים זרים אחרים שהבאנו) יש, אז להביא אותם ולזרוק אותם ברחובות , ממש אחלה פתרון, אני בעד לעצור את הכניסה שלהם בגבול מצרים, כאן אנחנו לא יכולים להושיע, אנחנו צריכים קודם כל להתמודד עם העבודים הזרים שלצערי עדיין ממשיכים להגיע ותכף ירצו גם הם אוטונומיה , עוד 20 שנה הם יהיו בעיה קשה מאוד אם לא נטפל בה היום.

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

קודם כל - נמחקו כאן הערות גזעניות וחולקו התראות. נא לשמור על התבטאות שמכבדת את כל קוראי הפורום, מכל צבע ומין.

דבר שני, לגבי דרום ת"א, הייתי שם ביומלדת של עוזרת הבית שלנו בתחנה המרכזית לפני מספר חודשים ולדעתי פשוט מקסים שם. חוצלארץ קטנה בלב ת"א. צבעוני, תוסס, מלא חיים ומאכלים שונים ומשונים. הרבה יותר טוב מאיך שאני זוכר את המקום מהתקופה שתפסתי שם אוטובוסים בצעירותי...

לגבי בעיית מהגרים, אם לצורך עבודה ואם פליטים, אלו סוגיות שכל העולם היותר עשיר מתמודד עימן. יש כאן שאלה של איזון של אינטרסים לאומיים לעומת צרכים כלכליים (עובדים זרים) וחובות מוסריות כלליות (פליטים). למצוא את נקודת האיזון זה קשה, אבל בסה"כ, כמדינה עם גבולות לא מי יודע כמה פתוחים, מצבנו לא רע בכלל. זה לא שמציפים אותנו בקלות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכל יחסי לשטח (ושלנו הולך ומצטמצם) ולמספר תושבים לא גדול אז יחסית כן יש לנו בעיה, ונכון אני מקסים שצ'ינה טאון משלנו נראה מקסים בביקור חטוף פעם ביובל , אבל אל תתעלם מהצדדים האחרים והבעייתיים מאוד של התופעה- חוסר בתשתיות (חינוך מגורים, עבודה לכולם ועוד ועוד),אז כן יש בעיה.

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

לירות בפליטים שמנסים להגיע אלינו או לגרש אותם מבלי לחשוב פעמיים, זה אני לא חושב שצריך לקרות. בכל זאת, אלה אנשים שבאים למצוא עבודה במקרה הטוב, ובמקרה הרע בורחים ממוות/עבדות.

מצד שני, כמובן שצריך לנסות לאזן את זה ולהגביל את התופעה, וזאת מכמה סיבות:

1. המדינה היא בכל זאת המדינה היחידה של העם היהודי - וכל הקטע של למנוע התבוללות הוא לא חלילה כי הם נחותים מאיתנו, אלא כדי לשמור על הזהות היהודית שלנו. אין קשר לזה שהם כושים/סינים או לא יודע מה. זאת הייתה דעתי גם אם פתאום היו מציפים אותנו מלא סטודנטיות כוסיות מאירופה (למרות שאז היה הרבה יותר קשה לעמוד בפיתוי :lol:).

2. המדינה שלנו לא כל כך גדולה וחזקה כלכלית כדי לקלוט כמות גדולה של זרים/פליטים. בסופו של דבר זה יכול לפגוע בכלכלה שלנו וביציבות.

איך שאני רואה את זה, צריך מצד אחד לספק להם תעסוקה בזמן שהותם בארץ (וזה לא דבר קשה, הם מוכנים לעבוד כמעט בכל עבודה, ולא דורשים שכר גבוה), ולדאוג להם (חינוך, בריאות וכדומה), ומצד שני לעודד אותם לעזוב לארץ אחרת כשהם יוכלו (כלכלית, נפשית וכדומה).

יותר מזה, אם מישהו מהם ירצה להישאר בארץ, ויהיה מוכן להתגייר, לעשות צבא וכדומה, מבחינתי שירגיש בבית.

פורסם

קלטת מאות אלפי יוצאי ברית המועצות שאינם יהודים כשזה היה אינטרס של המדינה.

מה ההבדל מבחינת שימור זהותה של המדינה היהודית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא סתם התגשתי לך את המילים...

אולי יש משהו בדברייך אבל אתה יודע מה הבדל?

ואני לוקח כאן צעד נטרלי ומתעלם מזה שאני רוסי.

אם כבר מעלים אנשים למדינה אז אלה אנשים שאמורים לדחוף את המדינה קדימה.

מבלי חלילה לפגוע באותם פליטים אפריקאיים,מה הם בידיוק יכולים לתרום למדינה?

הרי היום זה מונופול של הפליטים הללו בכל הקשור לעבודות ניקיון ותו לא.

אלה אנשים ממש לא מפותחים שכלית,ואני לא מכליל אלא מסתכל על עובדות בשטח.

עבדו אצלי לא מעט מאריתריאה ומסודן והם מה שנקרא בשפת רחוב "דפרים" בלשון המעטה.

כיום,לא רואה שום סיבה מוצדקת לפתוח את שערי המדינה למען אנשים שלא רק שאין לך שום קשר ליהדות אלא גם שום קשר למציאות והבנת הצרכים של המדינה וכמובן שאין להם שום כישורים.

פורסם

הסיבה שקלטו אותם היא נישואי תערובת או חוק השבות (לא כולם, היו כאלה שהסתננו "ללא סיבה"), ציפית שהאבא היהודי יעלה והאמא עם הילדים תישאר שם?

יותר מזה, חלק גדול מהם היו אנשים בעלי השכלה ויכולת תרומה למדינה. כמובן שהם גם שילמו מיסים, עבדו, הילדים שלהם התגייסו לצבא וכדומה. בקיצור מילאו את כל החובות שלהם כאזרחי המדינה.

יותר מזה, חלק מהם גם התגיירו.

פורסם
הכל יחסי לשטח (ושלנו הולך ומצטמצם) ולמספר תושבים לא גדול אז יחסית כן יש לנו בעיה, ונכון אני מקסים שצ'ינה טאון משלנו נראה מקסים בביקור חטוף פעם ביובל , אבל אל תתעלם מהצדדים האחרים והבעייתיים מאוד של התופעה- חוסר בתשתיות (חינוך מגורים, עבודה לכולם ועוד ועוד),אז כן יש בעיה.

אתה בטוח שאנחנו חיים באותה המדינה?

סע לנגב (2/3 משטח מדינת ישראל) ותראה כמה מקום יש לנו.

עבודה לא חסר בארץ. לך לכל חקלאי/קבלן בניין והם ישמחו לקלוט ישראלים. גם רוב הקשישים ישמחו למטפל/ת ישראליים שמבינים את שפתם.

מגורים חסר בארץ? ממש לא. כנ"ל גם בתי ספר באיזורים שהם חיים בהם.

• תוכן חדש...