Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה מילים על ה 16V של הפולו...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבים מאיתנו, לעיתים, מבססים את הערכותיהם ודיעותיהם על סמך שמועה או נסיעה ברכב. לא אחת דובר כאן על הפולו 16V - ולמרות שמרבית האנשים לא נהגו בה, התגובות היו צוננות משהו.

היום, לראשונה, יצא לי לנהוג בפולו 1.4 16V של אחד מחברי הפורום הצעירים.

את התרשמותי הקצרה מהמנוע הנפלא הזה אני מעלה על דפי הפורום בשביל שאולי, מי שעדיין לא בדק בעצמו את העניין, ינסה לבדוק מה באמת קורה שם.

"איציק, איך אתה רוצה לבדוק אם האוטו סוחב טוב עם 4 אנשים בפנים ?" אמרו לי אייל, אביעד ובעל הרכב. אמרתי להם "תעלו, ככה נוכל באמת לראות אם היא סוחבת או לא".

בעל הרכב התלונן על סחיבה רעה...(את הסיבה, תדעו בסוף), התקשתי להאמין למשפט שאומר "100 כ"ס, אוטו קטן וסחיבה גרועה" ומייד ניצלתי את ההזדמנות לנסיעת התרשמות קצרה.

יצאנו לנסיעה קצרה לכיוון הבורסה ברמת גן, איילון צפון, ירידה ברוקח וחזרה למתחם המפגש ברמת גן.

מנוע הפולו 16V הגיב בנחושית לא אופיינית למנוע כה קטן והזניק את הפולו, על ארבעת נוסעיה, בצורה מ-ע-ו-ל-ה קדימה.

ליטוף קל של דוושת הגז מניב תגובה מהירה של מחט הסל"ד כלפי מעלה, תוך כדי נהמה חרישית בפנים הרכב, עד לקו האדום בצורה לינארית ומהנה. אביעד, כמו גם אייל ואנוכי - היינו מופתעים מאוד לאור הביצועים והזריזות שסיפקה הפולו בנסיעה זו, מה שהיה מדהים עוד יותר היה המומנט והתחושה הזריזה שמספקת הפולו כבר מסלד נמוך - גם אם התחלת להאיץ ושחררת קלאץ במלאו ב 1500 סלד. אגב, כל הנסיעה נבדקה הפולו תחת רגל עדינה על דוושת הגז - מה שהותיר בנו רושם של מנוע חזק שאומר שבשביל זריזות לא צריך לסחוט את דוושת הגז.

ללא ספק, הופתעתי מאוד מאוד מאוד לטובה - ומבלי להיכנס לויכוח על שילדה, אחזקה או סחירות - אציין שמדובר במנוע מן הטובים בקטגוריה, אם לא הטוב ביותר עליו נהגתי.

את הסיבה לחוסר הסחיבה סיפר לי אח"כ אייל, שנסע עם בעל הרכב לנסיעה קצרה...מתברר שהוא בסה"כ העביר הילוכים מוקדם מידי (2500 סל"ד).

תודה לבעל הרכב (nos) על הסיבוב ברכב :-)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפולו לא חייה בכלל בסל"ד הזה :!::!:

ערןS לא נותן לסל"ד לרדת מ-4,500 בכל העברת הילוך - הוא טוען שרכב לא זז אחרת.

מה שכן, כמו שלא מעט אנשים כאן ראו, הפולו של ערן + ערן = שילוב מהיר מאוד.

With nasty big pointy teeth

פורסם

אני יודע שבכוונה תחילה לא נכנסתם לזה...אבל מה יש לך להגיד על השילדה של הפולו?

*לי אישית יש פולו gti

ורציתי לדעת אם יש לך/לכם אולי רשמים ומה להגיד עליה?..רק שתדעו-היא מכוילת שונה מה16V,בערך עולם אחר..

אני בעיקרון ממש מבסוט מהאוטו אבל רציתי לדעת מה אנשים אחרים חושבים עליו ומה הדעה שרווחת לגביו אצל אחרים.

אז אם מישהו יודע יהיה נחמד אם הוא יגיב לי,תודה.

פורסם

אני לא יכול להעיד יותר מידי - נהגתי מעט מאוד על ה-16V של ערן.

אני יודע שערן לא מתלונן :wink: .

With nasty big pointy teeth

פורסם

איציק... אותי זה ממש לא הפתיע...

ואל תשכח שנסעת על סטנדרטית לחלוטין עם קלאץ' חצי גמור.

אם היית נוסע על שלי היית מרגיש עוד יותר טוב.

אם היית נוסע על של ערן , אז בכלל....

כמו שעזר אמר , מנוע הפולו אוהב לעבוד בסל"ד גבוה, אני אישית אוהב לחיות אפילו

מעל 5000 סל"ד...

אה, ועוד משהו : פולו איננו תוצר של פיג'ו או סיטרואן !!! :wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש לאבא שלי פולו סטיישן, כן אני יודע באסה סטיישן,

אבל 1.6 16v עם 100 כ"ס והאוטו סוחב מעולה, רק החסרון

באוטו הזה זה הילוכים קצרים בטירוף.

יחסי העברה גבוהים מאוד עד כדי כך שבנסיעה בינעירונית לדוגמא

האוטו עומד על 3500 סל"ד כבר ב 120!!!

:puzzled:
פורסם

מצטער שדחפתי את השאלה שלי בתוך הנושא הזה אבל היא איכשהו היא קשורה והעדפתי לשרשר אותה כאן ולא לפתוח נושא חדש..

אז פה אולי נהג על הפולוgti ויש לו רשמים עליה? עד לזמן האחרון לא נכנסתי לפורומים ולא התעמקתי כל כך בעולם הרכב ויהיה נחמד אם מישהו יענה לי.....

תודה מראש

פורסם
מצטער שדחפתי את השאלה שלי בתוך הנושא הזה אבל היא איכשהו היא קשורה והעדפתי לשרשר אותה כאן ולא לפתוח נושא חדש..

אז פה אולי נהג על הפולוgti ויש לו רשמים עליה? עד לזמן האחרון לא נכנסתי לפורומים ולא התעמקתי כל כך בעולם הרכב ויהיה נחמד אם מישהו יענה לי.....

תודה מראש

כמו שעשיתי במפגש של אתמול.

אני מוכן לנהוג על הפולו GTI שלך , ואז לרשום את הרשמים שלי .... :wink:

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בכיף-אם אני יגיע לאחד המפגשים...אבל לא חושב שיצא יצא לי בזמן הקרוב..

בכל זאת..אין לך אולי קצת מושג עליה? הרי ה16v היא בערך בכיוון שלה..

פורסם

יש לי מושג אבל הוא מבוסס על דברים ששמעתי.

המנוע בעל מומנט גבוה יותר , ההגה הרבה יותר מתקשר והשלדה לא רעה בכלל.

יתרונות נוספים על ה16V?

אולי מבחינת המראה והעיצוב הפנימי.

בכל מקרה, אין לי ספק שזה אחד המועמדים המובילים להיות הרכב הבא שלי.

אגב, יש לך בעיות בגלל הדלק הישראלי (באינג'קטורים) ?

זאת בעצם הסיבה שהפסיקו לייבא אותה....

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

האמת שאצלי האוטו דיי חדש(כחודשיים)..והבחור לפני מילא 95 וכל חודש שם תוסף..

מה שלא כל כך מוצא חן בעיני...בקרוב אני מתכוון לעשות ניקוי אינג'קטורים ולהתחיל לשים 98/99..והאוטו גם אמור לסוע יותר טוב וחלק ככה.

נראה עם הזמן מה יקרה ואני יגיד אם יהיו בעיות....

*בהצלחה בחיפוש אחרי אחת,זה דיי קשה..

פורסם

לטעמי המנוע של ה 16V נותן הרבה , בייחוד לאור הנפח הקטן שלו , אבל הוא גם רחוק מהתיאורים שעפו עליו פה.

איציק, סתם שאלה , מתי לאחרונה נסעת על רכב עם מנוע ספורטיבי חזק ?

פורסם
לטעמי המנוע של ה 16V נותן הרבה , בייחוד לאור הנפח הקטן שלו , אבל הוא גם רחוק מהתיאורים שעפו עליו פה.

איציק לא לוחץ!!!!

הוא נהג על המאזדה של ההורים שלי (1.8 ידנית), ואם זכור לי נכון לא ראיתי מעל 4 אלף סל"ד (מנתק ב-7.5) - ועוד אמרתי לו שילחץ קצת!!

אני מניח שככה הוא גם אצל אחרים, אם היה לוחץ חזק הוא היה מרגיש הבדלים

אבל הוא איש טוב :p

יובל.

פורסם

נסעתי מספיק פעמים על רכב עם מנוע ספורטיבי חזק (במיוחד לאחרונה) בשביל לקבל אינדקציה מה יותר חזק ומה פחות. זה שאני נוהג על רכב לא ספורטיבי ביום יום לא הופך אותי אוטומטית ללא יודע להבדיל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...