Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. ההמלצה בספר של היינס לגבי בדיקת טעינה ב C5 אומרת ככה:

הנע את הרכב, הגבר את מהירות המנוע, המתח בין קוטבי המצבר צריך להיות בין 13 ל 14 וולט

הפעל כמה שיותר צרכנים, אורות, מזגן, מפשיר אחורי וכו', הגבר את מהירות המנוע, המתח בין קוטבי המצבר צריך להיות בין 13 ל 14 וולט.

מעל 14 וולט - טעינת יתר, מתחת ל 13 וולט - טעינה חלשה.

בין 13 ל 14 וולט ואין נורית אזהרה בלוח השעונים - תקין.

פורסם

ידידי היקר,

מה שכתוב בהיינס הינו בהכרח נכון ! מה שכתוב בהיינס לגבי בדיקת מתח המוצא של האלטרנטור מופיע בכול הספרות שלהם החל מפיאט 127.

(אין לי בעייה לצרף לך הוכחות בעניין)

אני אישית לא ניתקלתי ברכב מודרני שמתח הטעינה נמוך מ-14.0 וולט בסל"ד סרק ללא הפעלת צרכנים.

במידה ומתח הטעינה נמוך מ-13.8 וולט בסל"ד של 1500-2000 סיבובים לדקה הדבר עלול לגרום לקיצור אורך חיי המצבר ובעיות התנעה.

מתח הטעינה המומלץ עבור תא אחד של המצבר הינו כ-2.3-2.4 וולט (תלוי בטמפ' החיצונית) כלומר מתח שנעה בין 13.8-14.4 וולט בכדי לשמור על מצבר טעון ב-100 אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם

בסביבות 13.8-14.2 וולט ערכים אלה מעט שונים בין ייצרן אחד למשנהו ובתלות הטמפ' החיצונית ושל ווסת המתח.

פורסם

תבדוק את מד המתח שלך, יתכן שהוא לא מכויל

מתח מעל 14 וולט עלול לגרום נזק ולקצר חיים של נורות, מכשירי רדיו וכו'

אין להיינס סיבה לשנות את מתח המצבר מצברי הרכב לא השתנו הרבה ב 20 השנים האחרונות ומתח מעל 14 וולט עלול לחמם אותם, לאדות את מי המצבר ולקצר את חייהם.

לא אריב איתך על 14.1 וולט אבל צפונה משם זה לא טוב.

אם לבעל הרכב מדדו 13.5 וולט ומנורת האזהרה בלוח השעונים לא דולקת או מהבהבת והמצבר מניע בבקרים תקין אין כאן שום בעיה

פורסם

בהתחלה הוספת ציטוט מתוך היינס שמתח המצבר בזמן עומס צריך להיות בין 13-14 וולט עכשיו אתה רושם שמתח של 13.5 וולט זה תקין.

אולי תחליט ?

האלקטרוליט שבתאי המצבר עלול להתדאות כאשר מתח הטעינה גבוה מ-14.4 וולט ולא 14.0 או 14.1 וולט.

אכן לא השתנה הרבה במבנה המצברים במהלך ה-20 השנה האחרונות :-) (חוץ ממצברים עם תוספת של קלציום וכסף ומצברים מסוג VRLA) דבר נוסף שכן השתנה זו המלצת המומחים בנושא מצברים מהו המתח האופטימלי לטעינת מצבר בכדי לשמור על אורך חיים ארוך יותר של המצבר וכושר התנעה.

מה עוד השתנה...קיימים אלטרנטורים שמתח המוצא הנקוב לא נשמר בתחום של פלוס/מינוס 0.1 וולט בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס ומשתנה למכסימום ל-0.2 וולט תחת עומס.

ייתכן מאוד שבספרות של היינס מתייחסים למתח של 13.0 וולט כאשר הטמפ' של גוף האלטרנטור הינה בסביבות 150 מעלות צלזיוס מה שיכול לגרום למתח מוצא מאוד נמוך בגלל שווסת המתח מתחמם והם פשוט לא ציינו זאת. בכול מקרה בכדי שגוף האלטרנטור יגיע לטמפ' קיצונית של 150 מעלות צלזיוס צריך קצת להתאמץ.

תהליך הבדיקה שרשום בהיינס יחסית נכון אבל הפרמטרים שגויים מכיוון שלכול רכב ובמיוחד ברכבים יפנים מסויימים מתח הטעינה בדרך כלל נעה בין 14.2-14.8 וולט ללא עומס ויורד ל-14.5-13.9 תחת עומס שזה לפי דעתי זהו ערך טעינה מצויין.

שוב פעם אני חוזר מתח טעינה של 13.5 וולט בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה הינו מתח נמוך מידי.

נסיעה בעיר עם מזגן כאשר סל"ד המנוע נמוך ומתח טעינה של 13.5 וולט דבר עלול לגרום לחוסר טעינה אקוטי של המצבר.

בכול מקרה אני תמיד ממליץ לבדוק בספרות הייצרן מה הוא המתח והזרם המוצא התקין של האלטרנטור ולא להסתמך על היינס.

פורסם

בדקתי ברכב שלי C5 מודל 2003 עם שני מדי מתח שונים כדי להיות בטוח.

הרכב במצב תקין, מניע מצויין כל בוקר ואין בעיות עם מערכת החשמל.

המתח שנמדד היה 13.6 וולט ב 2000 סל"ד

היינס לא טעו.

• תוכן חדש...