Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב בזמן האחרן אני מוצא מתחת רכב שלי סימנים של נוזל קירור. לא משהו חזק כי אין ירידה נראת לעין במפלס נוזל הקירור.

חיפשתי את מקור הנזילה והטפטוף לקרקע הוא מתחתית הסטרטר כלומר זה נוזל מאיפושהו על הסטרטר ומשם לקרקע, מכיוון שלא ראיתי שום צינור באזור החשד שלי זה או ראש מנוע או סדק בבלוק או שאולי יש שם איזשהו פקק מים או אטם שהתחיל לנזול.

מי שמכיר את המנוע ויוכל להגד אם יש ש משהו כזה אז בבקשה.

לפני שאני הולך למוסך כמה נקודות :

אם יוצאים מנקודת מחשבה שזה האטם ראש האם שיפוץ ראש מנוע כדאי והכוונה שהמנוע באזור ה 200K אצלי כ 30K מלפני לא ידוע מה עבר אליו . המנוע סוחב מעולה לא מעשן וצריכת השמן עומדת בערך על 100 מ"ל בין טיפול לטיפול (לא צורך שמן בכלל משתמש ב 10W40 ללא שום תוספים).

האם כדאי לעשות בדיקת לחץ שמן ובכך לדעת בערך על מצב המשאבה ומייסבים (כלומר אם לחץ נמוך אז אולי להחליף מנוע)

ואם יגיעה לשיפוץ האם כדאי כבר להחליף לראש של XSI כולל צמה מחשב ומשאבה או שבגיל הזה המנוע כבר לא יחזיק ויתחלו לצוץ בעיות.

תודה מראש , אני יודע שזה קצת באויר אבל פשוט אני מבקש התייחסות לנושאים האלו מכיוון שכשאני אלך למוסך שיהיו לי כבר מחשבות לדרכי פעולה .

פורסם

האם הסטרטר ברכב שלך מורכב מהצד של משאבת המים סמוך לטיימינג ? אם כן,אולי הנזילה משם.

בכל אופן גש לבדיקת מערכת הקירור בלחץ במוסך/מכון לרדיאטורים ולאחר מכן תדע יותר,השאר ספקולציות של אולי אם ואילו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב העדכון , אומנם לא הלכתי עדיין למוסך אך לאחר פירוק ובדיקה עם פנס עושה רושם שהנזילה היא מאטם בסעפת הפליטה כלומר בחיבור למנוע. יש שם סימני נוזל קירור טרי וגם סימני טיפות על הסטרטר בדיוק מתחת שנראה כאילו הנוזל מטפטף עליו ממקום גבוהה ולא נוזל מאיפשהו ליד.

מה שהפתיעה אותי שלא ידעתי שבסעפת יניקה גם עובר נוזל עם כי ראיתי צינור מים שמתחבר ליחידת הזרקה ולא ראיתי צינור אחר שיוצא משם אז זה כנראה הגיוני.

בכל מקרה אלך למוסך ונראה אם זה נכון (אם נכון אז זה יחסוך את החיפוש של הנזילה).

פורסם

העדכון הסופי פירקתי את הסעפת יניקה , הסתבר שאין אפילו שום אטם בין הסעפת לראש מנוע למרות שחנויות חלפים מציעים אטמים שלא מתאימים ולאחר בדיקה במורשה לפי מספר רכב התברר שבאמת אין אטם.

הראש והסעפת נקיים מקורוזיה ומה שנהרס זה הסיליקון שאטם את כל העסק .

נקנה סיליקון מיוחד עד 300 מעלות והוא היה בעל מרקם לא רגיל אלה יותר בסגנון דבק, כתוב עליו שמתאים לאיטום אפילו ראש מנוע , מעברי מים, דלק ושמן .

ניקיתי את המשטח מרחתי שכבה דקה על צד אחד וסגרתי את 6 הברגים חזרה שעה וחצי ייבוש, בינתיים הכל בסדר ויבש.

עבודה די פשוטה עם כי במוסך רצו כמעט 300 ש"ח על זה.

זה כל כך פשוט שאפילו לא צילמתי תמונות כי אין מה לצלם.

• תוכן חדש...