Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד, בשבילך במיוחד:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Friday-Newscast/Article-5d9bc6457831911004.htm

לפי החישובים הכלכליים + הגישה כמו שלך,

70-80% מהאזרחים כאן אסור להביא לעולם אפילו ילד אחד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מעולם לא בדקתי את זה אישית, אבל אני מניח שמישהו כבר בדק כמה עולה להחזיק ילד בכל גיל.

אני מניח שזאת לא בעיה לפתח מודל שיקבע האם ההורים משתכרים דיים כדי להחזיק את הילד או לא.

אם זה הילד הראשון - אני בעד מידת הרחמים. יתכן שההורים נקלעו למצב בעייתי לאחר שהביאו אותו לעולם (פיטורים, מחלה וכד'), והוא שהביא אותם לשפל כלכלי.

לעומת זאת, אם כבר כשההורים היו במצב כלכלי רעוע הם החליטו להביא ילד נוסף, אין שום סיבה בעולם שהמדינה תממן את הילד הזה. מה עם קצת משמעת עצמית ונטילת אחריות?

אתה יודע מה הבעיה אלעד?

שהמדינה נתנה לבן אדם לפני 5 שני סכום של 4000 ש"ח על שישה ילדים מתוקים,אז הבן אדם החליט להביא עוד ילדים למען פרו ורבו ומלאו את הארץ ואז המדינה החליטה שהיא מורידה לו את קיצבת הילדים ל1600 ש"ח.

2400 ש"ח נוספים שהיו לו עזרו לו מאוד במצב הכלכלי בבית, מאז שגזלו אותם ממנו הוא לא יודע איך הוא גומר את החודש.

אני מכיר את הבן אדם אתה בא להגיד לי שהוא אשם בכך שהביא 5 חיילים בנים זכרים שישרתו בצבא בעתיד הקרוב את המדינה ועוד 2 בנות?

האם זה ניקרא עבורך להשריץ ילדים ללא התחשבות במצב הכלכלי?

זה לא היה תלוי בו.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
לא הבנתי מאיפה מגיעה התחושה שאתה יכול להיכנס לאישה אחרת לרחם ולהחליט עבורה אם להביא ילד נוסף או לא.

חלילה, אינני מתיימר להחליט למי מותר להביא ילד ולמי לא.

אני כן קורא להפסיק את ההפקרות שבה כל אחד עושה ילדים ללא התחשבות ביכולתו הכלכלית לממן אותם, ומצפה שהמדינה היא זאת שתעשה את זה במקומו.

מתנצל אם מישהו נפגע מהפועל "להשריץ".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתה יודע מה הבעיה אלעד?

שהמדינה נתנה לבן אדם לפני 5 שני סכום של 4000 ש"ח על שישה ילדים מתוקים,אז הבן אדם החליט להביא עוד ילדים למען פרו ורבו ומלאו את הארץ ואז המדינה החליטה שהיא מורידה לו את קיצבת הילדים ל1600 ש"ח.

2400 ש"ח נוספים שהיו לו עזרו לו מאוד במצב הכלכלי בבית, מאז שגזלו אותם ממנו הוא לא יודע איך הוא גומר את החודש.

אני מכיר את הבן אדם אתה בא להגיד לי שהוא אשם בכך שהביא 5 חיילים בנים זכרים שישרתו בצבא בעתיד הקרוב את המדינה ועוד 2 בנות?

זאת בדיוק הבעיה! הוא הביא לעולם את אותם חמישה ילדים בהסתמך על עזרת המדינה.

ואני שואל: למה?! למה המימון של הילדים שלו יצא מכיסי? הוא רוצה הרבה ילדים? שיבושם לו! אבל לא על חשבוני.

אני לא מאמין, אני אפילו לא הצבעתי לביבי, ובנושא הזה אני לגמרי איתו.

אל תנגן לי על זה שהילדים שלו ילכו לצבא. שנינו יודעים טוב מאוד מה הן האוכלוסיות שלרוב מביאות הרבה ילדים, ושנינו יודעים טוב מאוד שבמרבית המקרים, הילדים האלה בכלל לא הולכים לצבא. זה שהילדים שלו בצבא זה כנראה מקרה יוצא מן הכלל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
אלעד, בשבילך במיוחד:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Friday-Newscast/Article-5d9bc6457831911004.htm

לפי החישובים הכלכליים + הגישה כמו שלך,

במחשב שלי אין כרגע רמקולים, לכן אתייחס לרעיון מבלי שאוכל לראות את הכתבה:

אם זוג צעיר מביא ילד אחד וממתין מספר שנים, מתרחשים במקביל מספר דברים:

1. ההשקעה הראשונית (והגדולה) בריהוט, צעצועים ובגדים נשמרת עבור הילד הבא (עלות שולית פוחתת).
  2. עם חלוף השנים, ההוצאות על הילד מתמתנות, במיוחד עד לגיל ביה"ס.
  3. סביר להניח שבינתיים השכר של ההורים יעלה במקביל לצבירת ותק ותנאים במקום העבודה, מה שיאפשר להביא לעולם ילד נוסף.

תתעלמו מזה כמה שתתעלמו - להביא ילד לעולם זה פרוייקט כלכלי לא פחות מרכישת מוצר יקר ערך. מי שמחליט להתעלם מהעובדה הזאת ולשים פס על כולנו - שיבושם לו, רק שלא יבוא למדינה שתעזור לו עם זה.

פורסם

איך שאני רואה את זה, זה אכן כך.

לדעתי צריך להיות חוק כמו בסין - משפחה אחת - ילד אחד

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חוק כזה יהרוג אותנו מכל הכיוונים.:shock:

(חשבתי שאנחנו מעט מידי,או שיש איזה 300 מיליון יהודים שמתחבאים איפה שהוא בעולם).

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

לא 300 אלף, מיליארד יהודים (כמו הסינים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מי שמחליט להתעלם מהעובדה הזאת ולשים פס על כולנו - שיבושם לו, רק שלא יבוא למדינה שתעזור לו עם זה.

לדעתי יש בעיה בחישוב הכלכלי שלך. המדינה מסייעת כיום לילדים ב159 ש"ח לחודש. זהו סכום זניח, ודאי יחסית לעלות גידולם. כך שוודאי שהמשפט "באים למדינה" אינו מתאים כאן.

אני מעריך, שככל שהמדינה תשקיע יותר בסיוע אוניברסלי (ללא מבחן הכנסה) לילדים, כך יקטנו הוצאותיה על בריאות, חינוך מיוחד, טיפול בפשיעה, טיפול במשפחות חד הוריות ועוד. (כל אלו נמצאו קשורים קשר חיובי וישיר לעוני).

כך שיכול להיות, שדווקא השקעה בסיוע לילודה , תמנע השקעה גדולה יותר בעתיד.

מעבר לכך, למדינה יש אינטרס מובהק שיהיו בה ילדים. לא סתם מקבלות מדינות אירופה כמויות גדולות של מהגרים.

פורסם

תמשיכו להביא 6-7-8 וגם 30 ילדים לעולם ובקצב הזה עוד 100 שנה גם ככה כל העולם יכחד כי לא יהיה מקום לחיות על כדור הארץ! לא יהיה יער אחד, יכחדו כל החיות וכל העולם יראה כמו עזה שאנשים גרים אחד על השני ואין מקום לזוז. העיקר המצוות שלכם...:evil:

פורסם

קיצבת הילדים היום רחוקה מאוד מלכסות אפילו 10% מהוצאות גידול ילד (תבדקו כמה עולים חיתולים, מטרנה ומעון. גם אם הילד ילך ערום וישן בארגז קרטון עדיין קצבת הילדים לא תכסה כלום) אבל אני במקום הממשלה הייתי משלם אותה עד גיל 5 שבו נכנס חוק חינוך חובה ומפנה את הכסף לשתי ארוחות ביום במוסדות החינוך לכולם (ארוחת בוקר קלה וצהריים מזינה). כך אני אהייה בטוח שהכסף הולך לילדים ולא לסיגריות/תכשיטים/צבע לשיער וכו' ושכל הילדים במדינה אוכלים לפחות 2 ארוחות מסודרות ביום (ויש לא מעט ילדים בארץ שיכולים לחלום על זה למרות הרצון של ההורים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא הבנתי מאיפה מגיעה התחושה שאתה יכול להיכנס לאישה אחרת לרחם ולהחליט עבורה אם להביא ילד נוסף או לא.

צודק,אי אפשר להכנס לרחמה של אישה ולהחליט עבורה אם תביא או לא תביא ילד נוסף.

אבל לא מקובל שאנשים יביאו לעולם "נטלים כלכליים" ללא הכרה.

וזה לא משנה בכלל אם זה חרדים,ערבים,חילוניים,רוסים או מרוקאים.

שיביאו כמה ילדים שהם רוצים,אבל שיחשבו לבד איך לכלכל אותם.

כשהוריי הביאוני לעולם,הם היו עובדים 20 שעות ביום (לא,זו לא טעות),ומי שגידלו אותי עד גיל 6 היו 2 אחיי,כי ההורים היו יוצאים לעבודה ב-6:00 בבוקר,מסיימים ב-16:00,מכינים לנו ארוחת צהריים ומיד רצים לעבודה השנייה, עד 2:00 בלילה.

מצד שני,יש את החרדים\ערבים (מצטער,בעניין זה הם מאוד דומים),שפשוט מביאים ילדים ללא שום התחשבות ביכולת ההכנסה, הראשונים עושים את זה מתוך ידיעה שרוח הקודש בסיוע יתר אזרחי ישראל יממנו את אותם ילדים (קצבאות,כבר אמרנו?), השניים עושים את זה מתוך זה שלא ממש אכפת להם,הרי הכי טוב 19 נשים.

ועל מי נופל הנטל הכלכלי (העצום) הזה ?

על אלה שכן נלחמים כדי להתקיים בצורה נאותה,על אותם אלה עם 3 ילדים וכלב שמשתכרים יפה ולא נזקקים לקצבאות.

בדיוק אתמול היתה לי שיחה עם אישתי על נושא די קרוב לזה, משפחה חרדית שחייה פה בהונג קונג, אחת הבנות שלה חכמה ומתאימה מבחינה התפתחותית לבני גילה, הבת השנייה ככל הנראה סובלת מאיזשהו ליקוי למידה ומאוד לא מפותחת לגילה ואף הורדה כיתה באמצע שנת לימודים (היתה בכיתה ה' כאשר באמצע השנה הבינו שהיא פשוט לא עומדת בקצב,הורידו אותה חזרה לכיתה ד').

כשאחת המורות פנתה לאבא שלה,שהוא במקרה מורה דת בעצמו באותו בית ספר,הוא ענה לה תגובה שהשאירה את המורה המומה ופעורת פה:

"עזבי שטויות,החינוך פה זה לא מעניין אותנו,ממילא עוד שנה נחזור לארץ,נשים אותה באולפנה,נסדר לה שידוך וישר חתונה. חוץ מזה,כבר יש לנו בת אחת מספיק חכמה בבית".

:shock:

על אותו משקל הבאת ילדים לעולם,אין מה לדאוג, הברון ישלם.

אין לי בעייה עם זה שאנשים יביאו 20 ילדים לעולם,אבל בתנאי שידאגו להם לצרכים הולמים,בין אם זה חינוך כמו שצריך,בין אם זה גם מדי פעם לפנק את הילד,בקיצור לדעת שאתה יכול לדאוג לכל צרכיו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן אני לגמרי מסכים איתך.

אבל לגבי הכתבה או מיי גאד זה חתיכת הוצאה!! ועוד לא מחשבים כול מיני הוצאות קטנות שיהיו..

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

בנגב השרצת ילדים היא ממש מגיפה , בימי שבת איזור התעשייה של באר שבע (עמק שרה) שורץ נערים בדואים על אופניים ועל חמורים , אתה רואה בבית החולים במחלקת היולדות 90 אחוזים תפוסה של בדואיות , הם תפשו שיטה והיא גירושים אזרחיים מהאישה והיא מקבלת סטטוס יש חד הורית ושוב הטבות מביטוח לאומי ומה פה הרעיון שלפי ההלכה האיסלמית אישה הזו היא עדיין נשואה , זה הפטנט מתגרשים אזרחית , מתחתנים שוב מביאים ילדים מתגרשים , דרך אגב גם הגרושה עדיין מביאמ ילדים מהבעל וזה לפי השרעייה האיסלמית מותר כי היא עדיין נשואה וכך עוקפים את חוק ביגמייה.

צריך שיקום ח"כ שדואג באמת לעתידה הדמוגרפי של המדינה ולחוקק חוק שיחייב כל מוסלמי המתגרש מאישתו להמציא למשרד הפנים מסמך מהמופטי (מבית הדין האיסלמי) שהאישה גרושה לפי דת מוחמד ואז אישה זו אסורה לבעלה. אחרת הם עושים את חוקי המדינה ללעג.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...