Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

חלק מהצנרת בבית (בית קרקע פרטי) של ההורים שלי דורש שיפוץ. הבנתי שכיום צנרת הפלסטיק החליפה את הצנרת הישנה והמוכרת מברזל ומומלץ להשתמש בה.

את הצנרת הברזל הישנה אני מכיר ועבדתי איתה (DIY) הרבה, אבל עם הפלסטיק אני לא עבדתי עדיין.

למישהו יש ניסיון? המלצות?

תודה :wink:

ליאור

פורסם

היום משתמשים בצינור פלסטיק שחור שנקרא פאקס .

הוא מושחל לתוך שרשור פלסטיק , על מנת שתוכל להחליף אם תצטרך .

קל ונוח לעבוד איתם .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אינסטלציה, עפ"י דירוג האיכות:

1. נחושת - מעטים אנשי המקצוע שעושים אותה בארץ. בארה"ב עובדים רק איתה. הכי איכותית, ולא יותר יקרה מצנרת אחרת (הצינור יקר יותר, אביזרי החיבור זולים יותר). אם אתה יודע לעשות הלחמות כסף עם נחושת (כמו במזגנים), זה הכי מומלץ.

את כל החומרים הדרושים אפשר למצוא אצל נידיץ את גלרט.

2. SP (של קיבוץ מצר) או מולטיגול (של קיבוץ שער הגולן) - צינור פוליאטילן, עטוף בשכבת אלומיניום, עטוף בעוד שכבת פוליאטילן. צינור מעולה, עמיד מאוד בפני פיצוצים וכו', לא רגיש לקורוזיה/חלודה. רוב בעלי המקצוע עובדים עם מחברי לחיצה, אבל יש גם מחברי הברגה שאפשר להתקין לבד. בעיקרון צריך מכשיר שנקרא מקודד בשני הצינורות, אשר מכין את שפתי הצינור עבור המחבר, אבל אפשר לאלתר עם מחבר כזה שהוסרה ממנו הגומייה.

3. פקסגול (גם הוא של שער הגולן) - צינור פוליאטילן בדרג 10 (כלומר, אמור לעמוד בלחץ של עד 10 אטמ') - זה הצינור אותו משחילים בתוך צינור פלסטיק גדול יותר, כך אפשר להוציאו במקרה של פיצוץ (מושכים אותו החוצה) ולהחליפו. נהוג להביא את כל הצינורות בבית לנק' מרכזית אחת (מרכזייה) ולתת ברז קטן לכל אחד מהצינורות. החסרון שלו הוא חולשתו היחסית, בעיקר אם היה בשמש (עדיין - לא לשכוח שזה צינור שעומד בלחץ של 10 אטמ', שזה המון). אם מדובר על התקנה חיצונית - חייב צינור שחור בלבד. האחרים לא עומדים בקרני השמש (UV) ויתפוצצו עם הזמן.

4. סקדיול - זה צינור הברזל הישן והמוכר, ברזל מגולוון. למיטב ידיעתי נדיר לראות אותו היום בבתים חדשים. רגיש לחלודה וקורוזיה.

יש גם צנרת PPR ו-PB, אבל הן בהלחמה ואני לא מכיר בעלי מקצוע שעובדים איתן (יש, אבל אני לא מכיר).

אופציה אחרונה - נכשלה בארץ אבל מנסיוננו היא סופר עמידה אם עושים אותה נכון (יש להורים שלי בבית, צנרת חיצונית שעומדת בשמש - 35 שנה ללא תקלה אחת !) - מדובר על צנרת CPVC שאותה מדביקים עם דבק מיוחד שנקרא "מיצפה" (MIZPE). מדובר במערכת מתוצרת שווייץ, הדבק המדובר הינו הדבק היחיד שעומד בדרישות התקן לגבי מי שתייה. היבואן יושב בחולון, ברח' הבנאי (אם זה מעניין אותך אברר את שמו).

נדמה לי שהפתרון הטוב עבורך הוא SP/מולטיגול - אבל נתתי לך כמעט את כל הנתונים.

פורסם

שמר, כמה הערות חשובות.

1. צנרת נחושת רק עם מחברי חיוץ כי אחרת היא תאכל מהר מאוד בגלל הפרשי פוטנציאלים (תא גלווני).

2. SP רק עם מחברים יעודיים כי אחרת היא לא שווה כלום.

3. צנרת מגלוונת יש דרג ב' (צינור עם תפר) ויש סקדיול (צינור משוך) וגם הסקדיול נע מסקדיול 10 שהוא הדק ביותר דרך סקדיול 40 שהוא הנפוץ והלאה לסקדיול 80 ו120.

אם מדובר בבית פרטי אני הייתי משתמש בצנרת סקדיול 40 מגלוונת ועטופה אבל חיצונית ולא קבורה בקירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם ממליץ על SP.

בקשר לאילתור במחברים בצינור הזה, המקודד הדרוש עולה 39 ש"ח אז למה לחסוך?

תפרגן לעצמך 39 ש"ח וסע לשלום, המפתחות בפנים.

שים לב, ב SP יש 2 צבעים,כחול לקרים, כתום לחמים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

SP רק עם מתקין מקצועי. שימוש במחברים לא נכונים או שימוש לא נכון במחברים יגרור התפרקות הצינור מהר מאוד.

בכלל לגבי SP למרות האחריות הארוכה שהם נותנים עדיין היא לא קיימת מספיק שנים כדי לקבוע בודאות את עמידותה.

פורסם

מקודד עולה 200 ש"ח, לא 39. שי - מה הכוונה ב-מחברים לא נכונים? המחברים הם ייעודיים לצנרת זו.

בגירה, יש גם SP שחור, ולחמים זה בכלל כתום (אדום זה של מולטיגול).

פורסם

בהחלט יכול להיות שאני טועה אבל משום מה אני זוכר 39 ש"ח (לפני 4 שנים), אולי היה איזה מבצע?

100 מטר צינור+100 מחברים=מקודד ב 39 במקום 200?:lol:

בקשר לצבע הצינור, באמאשלי שכתבתי כתום, מה לא? :shock:

שי, פרסתי עשרות מטרים של SP בשיפוץ החנות שלי עם עשרות מחברים ועם 12 נקודות קצה, הכל עם 0 נסיון קודם ועל סמך הסברים אדיבים של בעל טמבוריה סמוכה.

זה עובד כבר 4 שנים ואפילו בלי נזילת מים אחת לרפואה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה פרסת עסק אחד ואני מכיר מאות פרוייקטים (אני עוסק בתחו המים והביוב. לא קבלן ולא בצנרת ביתית אבל מכיר כמעט את כל המתכננים). יש לא מעט כשלים בגלל אלתור של מחברים לא מתאימים והתקנה לקוייה. ברגע שיש מגע של הנוזל בשכבת האלומיניום זו תחילת הסוף.

פורסם
מקבל את ההערות, אבל למה ללכת על צנרת ברזל (אלא אם זה חיצוני, אז הייתי משקיע ב-CPVC).

כי צינור SC40 עטוף יחיה לפחות 40 שנים וכבר הוכיח את עמידותו ואם יצטרכו תיקון התיקון פשוט.

פורסם

וואלה, אתה בעל מקצוע בתחום, אז קצת קשה לי להתווכח, אבל המראה של צינורות ברזל שפורקו מכמה וכמה מערכות שראיתי - לא ממש עושה לי חשק לעבוד עם החומר הזה.

אגב - נחושת תחזיק יותר זמן, כמובן עם מחברי חיוץ.

פורסם

תודה על התגובות...

הייתי בטוח למעשה שתהיה תשובה חד משמעית לטובת הפלסטיק.

בכל מקרה, הצנרת היא בתוך הקירות, אין לי ציוד מתאים (אצטרך לקנות) לפלסטיק.

אני בעיקר חושש מנזילות ובעיות אחרות שעלולות לנבוע מעבודה לא נכונה שאני אעשה בגלל שאני לא מכיר צנרת פלסטיק.

פורסם

לפקסגול לא צריך שום ציוד. מזמרה, שני מפתחות צינורות וזהו.

ל-SP צריך מקודד, אבל אפשר להסתדר בלעדיו. חוץ מזה - מזמרה (או, עדיף, PIPE CUTTER), שני מפתחות צינורות וזהו.

• תוכן חדש...