Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מאד מתעניין בנושא הCARPC ורוצה מאד להרכיב אחד לעצמי, הדבר היחיד שמונע ממני זה המסך מגע שעולה בסביבות ה1500-2000 שקל או יותר, אני עדיין לא מצאתי משהו יותר זול ועצם המבחר עצמו המצומצם ביותר לא יוריד את המחיר בקרוב.

בכל מקרה מספר שאלות ממי שמבין בזה:

- למה צריך כרטיס קול חיצוני או משהו מיוחד ומפוצץ שעולה המון כסף? מה רע בכרטיס קול המובנה על הלוח אם או סתם משהו רגיל באחד הסלוטים? לי אישית המחשב שאני משתמש איתו בבית מחובר למגבר עם רמקולים 5.1 ויש לי סתם קריאטיב זול שהגיע עם המחשב ועלה בזמנו 70 שקל והוא עובד נהדר עם מוזיקה וסרטים.

- בכל פעם שנכנסים לרכב ורוצים להדליק את הCARPC בעצם צריכים לחכות עד שיעלה הוינדוס שזה סיפור של כמעט חצי דקה לא? עד כמה שהבנתי: יש ברכב מחשב רגיל כמו בבית (רק עם מארז הרכבה עצמית לחסוך במקום ולמנוע זעזועים) ועליו צריך להתקין מערכת הפעלה למשל וינדוס , ומהוינדוס עצמו אני מפעיל תוכנה צד שלישי שהיא בעצם הMEDIA PLAYER של האוטו נכון? מפה אני מסיק שכל התהליך עצמו לוקח חצי דקה +\- מאשר פשוט לבוא לשים את הפאנל ברדיו דיסק שזה בדיוק 3 שניות.

- בקשר למסך מגע, צריך כרטיס מסך מיוחד או שכל זבל היום בשוק יכול להפעיל את זה? המטרה שלי זה לקחת בעצם את המחשב שלי מהבית (מחשב ישן: פנטיום 4 1400 MHZ עם 256 ראם וכרטיס מסך ג'יפורס4 440MX ולחבר את זה ברכב), המחשב שלי כרגע בבית מפעיל סרטים\מוזיקה\משחקים (סאן אנדרס חלק לגמרי) וזה מספיק לי לגמרי, אם אני אקח את אותו הדבר בדיוק ואשים ברכב אין סיבה שזה לא יפעיל לי רק מוזיקה או איזה סרט.

- אשמח לשמוע המלצות למסך מגע או אם מישהו מוכר משומש.

*במידה ומשהו שכתבתי לא נכון אשמח אם מישהו יתקן אותי ויסביר איך בדיוק העסק הזה עובד.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

***עוד משהו שחשבתי עליו הרגע - יש לי ג'יפיאס MIO שקניתי לא מזמן, יש אפשרות לחבר אותו אולי למחשב? הכוונה שהמחשב "יגיד לו" מה לעשות והג'יפיאס ישמש רק כמסך מגע?

פורסם

אממ האמת שדווקא מסך מגע היום נהיה אופציה מאוד זמינה

לי מגיע ביום שישי מסך ( 629gl ) + מסגרת דאבל דין שהזמנתי ב1200 שקל לארה"ב ( מגיע עם חבר )

אנשים פה הזמינו לארץ ויצא להם בסביבות ה1500 ככה שזה בכלל לא נורא..

המשטח מגע שלו לא מצריך שום דבר מיוחד זה פשוט עובד על usb עם דרייברים מתאימים אז אין לך מה לדאוג..

לגבי הכרטיס קול זה פשוט תלוי במה שאתה מחפש

אם אתה רק חובב מוזיקה ומשתמש במערכת פשוטה 2way פאסיבי וכו'

אז אין שום בעייה להשתמש בכרטיס קול onboard..

אם מישהו רוצה יותר מזה אז הוא הולך על כרטיס לא מובנה ( pci כמדרגה שנייה וחיצוני כשלישית והכי איכותית )

האופציה הכי זמינה וvalue for money היום היא אחד מכרטיסי creative כמו sblive 5.1 או audigy 1/2 - שהם בהתאם לצרכים מאפשרים מספיק גמישות למשתמש נורמלי..

לגבי זמן העלייה עקרונית אתה צודק , מעשית אפשר להגיע לזמני עלייה נמוכים מאוד שהם תלויי הגדרות / רצונות

הפעלה רגילה ( cold boot ) במחשב נורמלי תקח בין 30 ל60 שניות

רוב המשתמשים הרגילים משתמשים באופציית הhibernation של ווינדוס שזה מצב שבו מערכת ההפעלה שומרת את מצב המחשב על ההארדיסק בתוך קובץ ומכבה אותו לגמרי כמו כיבוי רגיל , בהפעלה כל הנתונים נקראים מהקובץ ששמור וככה המערכת חוזרת למצב האחרון שלה במהירות שלרוב היא כחצי מזמן העלייה הרגיל ( אני למשל תזמנתי 18 שניות אצלי )

בנוסף יש גירסאות של מערכות הפעלה / אופטימזציות שונות למערכות שבעצם עוזרות לך לבטל את כל מה שלא נחוץ לך במערכת כזאת ומורידות את שימוש המשאבים וזמן ההפעלה באופן משמעותי לכמה שתצטרך

יש מצב נוסף שהוא מצב שינה שאז בעצם המחשב יכול לעלות במס' שניות בודדות אבל הוא לוקח חשמל במצב כזה אז אלא אם יש לך פתרון לצריכת האנרגיה כשהוא במצב שינה תצטרך להניע את המצבר כל פעם שאתה מגיע לאוטו :)

לגבי המחשב זה מאוד תלוי במה שאתה רוצה לעשות איתו

מס' שימושים במקביל לוקחים הרבה משאבים

אני הייתי ממליץ להתקין תוכנת front end כלשהי שתרצה להשתמש בה , להתעסק איתה ולראות שהכל זז סבבה

אל תשכח גם שתצטרך משהו שיספק לו חשמל ( תצטרך לחשב את הצריכה של המחשב ולקנות לו ספק בהתאם )

ועניין הגודל גם נכנס למשחק פה עם לוח atx רגיל אז קח את זה גם בחשבון

אממ לגבי הgps זה משהו שתצטרך לחקור קצת בגוגל או בmp3car.com

אתה צריך לראות אם אפשר להתממשק אליו איכשהו ולהשתמש בממשק שלו

לגבי הדרך התממשקות לדעתי הרבה יותר ריאלי לשאוף שהמחשב ישתמש במקלט שלו וכל הנתונים והכל יועבר למחשב ולא ההפך..

אממ זהו נראה לי לא?

אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

תודה על כל האינפורמציה.

אז מה שבעצם אני יכול לעשות זה לקחת את המחשב שלי (רשום מפרט בהודעה ראשונה) ולהתקין עליו וינדוס 98 או ME בלי שום תוכנות ובלי שום דבר, רק מוזיקה ואת התוכנת מדיה הזו שפשוט תעלה אוטומטית בכל פעם שאני אדליק את המחשב וזה בעצם יחסוך לי מינימום זמן הפעלה נכון?

השאיפה שלי בעצם זה להימנע משימוש בדיסקים, כל יום יוצאים שירים חדשים וכל יום להכין דיסק זה לא לעניין, אני רוצה שיהיה חיבור כלשהו לUSB שאני יוכל להעביר שירים אל אותו נגן, הבנתי שקיים מכשיר כזה שעולה בסביבות ה1500 שקל - במקרה הזה משתלם כבר לקנות מסך ולעשות ממש מחשב.

לגבי התוכנת מדיה עצמה - יש המלצות לכמה? אולי איזה לינק להורדה מהאינטרנט? אותה תוכנה דורשת חומרה ספציפית מהמחשב?

תודה,

אוהד.

פורסם

יש לי הרגשה שאתה לא ממש מבין לתוך מה אתה נכנס, אם רק בשביל זה אתה הולך על פרוייקט CARPC אז אין טעם, לדעתי אתה מחמיץ את מלוא הפוטנציאל של הדבר המדהים הזה.

אם אתה מחפש להימנע מצריבת דיסקים קנה לעצמך HU טוב עם תמיכה ב-USB או IPOD ותחסוך לעצמך הרבה כאבי ראש.

CARPC הוא פרוייקט מדהים נפלא ונהדר אבל בתנאי שהוא מוטמע ונעשה בצורה הנכונה, בכל מקרה 98\ME = :nono:

פורסם

מה רע בוינדוס ME\98? רק בשביל שימוש במוזיקה\סרטים ודברים דומים הוא לא יעבוד כמו שצריך?

בקשר לג'יפיאס- אפשר לקנות מקלט ג'יפיאס ולהרכיב אותו למחשב וגם את הג'יפיאס פתרנו.

כרגע אין לי שימושים ל"מדיה" ברכב חוץ ממוזיקה כי יש לי רדיו דיסק של פיוניר - אם אני כבר אלך להשקיע 1500 שקל על רדיו דיסק שקורא כרטיסי זיכרון , עדיף כבר לשים מסך ולהנות מכל העולמות.

בכל מקרה אם כבר דיברנו- חוץ ממוזיקה\סרטים וג'יפיאס , מה עוד אפשר לעשות עם זה? (ואני לא מדבר על אינטרנט כי באמת שאין צורך).

אוהד.

פורסם

אם כל המטרה היא USB, באמת שלא כדאי להכנס לזה. אם היו נכנסים למשוואה עוד כמה דברים כגון: ניווט, אבחון וכו, זה כבר היה נראה אחרת. בניית מערכת כזו עוברת את ה2.5K ברגע. לכן, אם התקציב הוא 1500 ש"ח אין בכלל מה לדבר על הכיוון ואני ממליץ ללכת על HU איכותי תומך USB.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

Windows Me היא אחת ממערכות ההפעלה הגרועות ביותר, עד כדי כך שאפילו MS אומרים בתוקף לא להתקרב ל"יצור" הזה.

לגבי 98 חוץ מהעובדה שהוא פשוט לא יציב אני בטוח שתיתקל במליון ואחת בעיות של חוסר תמיכה בהתקנים שונים ותוכנות שונות שהם הבסיס לפרוייקט.

CARPC הוא פרוייקט נרחב וגדול מאוד, לפני שאתה נכנס אליו אני מציע לך להריץ פה חיפוש בפורום ולקרוא קצת, אולי זה יעזור לך להבין איך זה עובד, מה זה דורש ומה אפשר לעשות עם זה.

פורסם

בהחלט מסכים עם דניקו,

אם אתה נכנס לפרויקט תכנס אליו כמו שצריך,

וינדאוס ME,98 חוץ מזה שהם מלאי באגים, לא יציבים, נוטים להתקע ולהפיק מסכים כחולים פשוט לא יודעים להתמודד ברמה מספיק טובה עם פלאג אנד פליי (פריי) וכו מה ש XP עושה קצת יותר טוב ויקל עליך

ואתה צריך לשים לב שהמחשב שלך לא עגלתי מידי, מחשב ישן ועם מעט זיכרון פיזי לא ירוץ לך טוב, יעלה לאט ולא ידע להתמודד טוב עם מספר משימות במקביל (למשל מוסיקה+GPS וכו)

לגבי התוכנות שתצטרך על המחשב עצמו זה בטוח לא יהיה רק תוכנת מדיה כלשהי, כי אתה לא תצליח ללחוץ על הכפתורים שלה ואתה תשתגע מזה בסופו של דבר, אתה זקוק ל FRONT END כלשהו כמו road runner או סנטרפיוז וכו שנותן לך כפתורים גדולים ונוחים ללחיצה

קיצר או שתכנס כמו שצריך עד הסוף או שתחכה קצת שיהיה לך אפשרות לזה או שתקנה מכשיר פיוניר ודומיו שיענו לך על הדרישות

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

אני מחזק את החברים ואוסיף שהיום יש מערכות שתומכות בusb ב700 שקל ( clarion / kenwood / pioneer )

ככה שאם זה רק בשביל המטרה הזאת אין בכלל פה מקום להשוואה..

באמת שכנראה לא ממש הבנת את הקונספט של פרוייקט שכזה שלא רק דורש התעסקות רבה להכנה הוא גם דורש התעסקות כמעט מתמדת לתחזוק..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני לא מסכים איתך לגבי התחזוקה השוטפת,

אחרי הגדרה רצינית והכנה של כל הציוד והמערכות בצורה מושלמת כשהכל עובד,

אני חושב שאתה יכול להגיע למצב ש"התחזוקה השוטפת" שלך היא פשוט

הזרמה של שירים \ וידוא וכו חדשים להרדיסק דרך ה DOK שלך לא יותר מזה

סה"כ זו מערכת די אמינה

אבל אין שום אפשרות לדלג על כל החלק של ההגדרות וכו וצריך להשקיע בזה כדי שיצא פרויקט טוב

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

Poz -

מבחינתי האישית אני מאמין שתהיה תחזוקה די שוטפת לפחות בחצי שנה הראשונה, עד שמגיעים למערכת די סגורה לדעתי לוקח זמן..

The Real B.r -

פלאפון , משחקים , מזג אוויר , דיווחי תנועה , מצלמת רברס , חיישני רברס , ניטור מערכות רכב , ניטור תקלות , ניטור לחץ אוויר לגלגלים , ראיית לילה , בקרת אקלים , שליטה על הרכב מרחוק , אזעקה משוכללת , רדיו לוויני , טלוויזית לווין , שליטה קולית , אימייל , RTA

זה מה שעלה לי עכשיו והגבול הוא בדמיון , אתה יכול לחבר כמעט כל מה שתרצה..

פורסם

אבל כל הדברים האלה של חיישני רוורס ואינטרנט ומידע לוויני וכל מה שצוין מסביב זה באמת לא רלוונטי ובאמת כל איש והמטרה שלו.

בקשר למסך מגע: קיים מסך מגע שהוא נשלף? הכוונה שהראש של המסך ישאר בפנים בדיוק כמו בפאנל של רדיודיסק והמסך עצמו נשלף?

אם לא אז כל הסיפור הזה לא רלוונטי בכלל, אם כן אשמח לקבל הצעות למסכים עד סכום של 1500 שקל (מצידי אפילו משומשים).

תודה,

אוהד.

פורסם

יש מסכים שיושבים במקום של DIN1 ונשלפים חשמלית החוצה

המסך הנפוץ ביותר הוא זה של ליליפוט

קצת יחרוג לך מהתקציב של ה1500 אבל זה האופציה המהירה היחידה

או שתחכה למסך כזה יד שניה מידיי פעם עולים כאלה למכירה

• תוכן חדש...