Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הקטע עם הפקקים הוא די פסיכולוגי. כשבאים אליהם בעצבים - מתעצבנים עוד יותר.

הייתה פעם אחת שהייתי צריך לנסוע מאשקלון לאוניברסיטה ביום ראשון שמונה בבוקר - לכאורה, פקקים עצומים מראשון על ארלוזורוב.

אבל מה? סובבתי את ה'סוויטץ' בראש - ויצאתי מהבית בידיעה שאני הולך לבלות המון בפקקים.

נחשו מה? - ביום רגיל בנסיעה חוקית (100 קמ"ש) הדרך לוקחת לי 50 דקות, באותו יום קח שעה ועשרים.

לא כזה אסון.

ואבי (qil) - את ה-800 מטר הייתי הולך ברגל. אני יודע שגם אתה עובד בתוכנה, ואין כמו הליכה של 20 דקות אחרי שישבת כל היום מול המחשב. אני הולך שלושה ימים בשבוע ברגל מהרכבת לאוניברסיטה אחרי יום לימודים - זה כיף!

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאחד שהיה 4 שנים עם דו"ג, אני בהחלט יכול להזדהות גם עם אייל וגם עם אלעד.

כמו כל דבר בחיים, יש יתרונות וחסרונות לאוטו ולקטנוע.

אני באופן אישי עברתי לאוטו כשנה אחרי שעברתי לגור בנפרד מההורים כי פשוט נמאס לי לעשות קניות על קטנוע ולהסחב עם המון ציוד כשיוצאים בערב.

היום, אני משתדל להמנע מהפקקים ע"י זה שאני יוצא מוקדם בבוקר לעבודה, לפני שהעומס הכבד התחיל (אני גר בת"א ועובד ברעננה).

אלעד, איך שלא תסובב את זה, אוטו הרבה יותר נח מקטנוע וגם יש לך מזגן ורדיו.

אייל, לא כל רוכבי הקטנועים משוגעים ועוברים כל הזמן על החוק. אני בחיים לא עשיתי את מה שתיארת עם מעברת החציה ותמיד השתדלתי לרכב באופן רגיל ובלי לזגזג בין מכוניות.

emotion of motion

פורסם
הקטנוע נרכש ומוחזק קודם כל מסיבות פרקטיות. דו"ג באופן כללי מדבר אלי פחות ממכוניות, וממילא אני גם לא רואה את עצמי ביום מן הימים רוכב על אופנוע ספורט עתיר סמ"קים וסוסים.

ועדיין, זה שהמכונית אצלי במקום הראשון לא אומר שאין לה חסרונות. האהבה שלי אינה עיוורת - אני מסתכל על העניין במבט מפוכח לחלוטין ומבין שיש מקרים שבהם כדאי דווקא לוותר על המכונית ולקחת את הקטנוע.

אני ממש לא יורד על מכוניות, וצר לי אם זה מה שהשתמע מדבריי.

צביקה: עם ההודעה האחרונה שלך אני בהחלט מסכים. דו"ג זה כלי שיכול להיות מסוכן מאוד אם לרוכבו אין שליטה עצמית, ובנוסף הוא גם לא נוטה להיות מאוד סלחני. יחד עם זאת, רוכב שיגלה אחריות ובגרות, סביר להניח שיוכל להגיע ליעדו בבטחה.

אגב, אייל: חשבתי על משהו. מצד אחד אתה כותב באותיות קידוש לבנה שאני עובר על החוק בעצם זה שאני נוסע על השוליים. מצד שני, אתה מתלונן על הקטנועים שנוסעים בנתיב שלך ומעכבים את התנועה. אז בוא תחליט:

כשהם נוסעים כחוק על הכביש - לא טוב, הם גורמים לעיכוב.

כשהם מפנים לך את הכביש ונוסעים על השוליים - גם לא טוב, הם עוברים על החוק.

אתה פשוט טיפוס שאי אפשר לרצות אותו, אה?

אני זה שלא קורא עד הסוף?

איפה בדיוק כתבתי כזה דבר?

מה שכתבתי שאיכשהו קשור למה שאמרת הוא שבעמידה ברמזור , ערימה של גרוטאות רעשניות עוקפות אותי וחוסמות לי את הנתיב, ואני חייב להתחיל את הנסיעה בקצב של קטנוע. לפעמים הם גם מדברים ביניהם או סתם מאחרים לזנק מה שעוד יותר מרגיז. (שלא לדבר על הפחד שיכסחו לי איזו מראה או כל דבר אחר ויימלטו, כבר קרה לי פעם אחת)

הדבר השני שמרגיז עוד יותר זה שקטנועים נוסעים בדרכים בין עירוניות בנתיב השמאלי או אפילו האמצעי כאשר ברוב המקרים הם לא מסוגלים להגיע ל100 קמ"ש או קרוב לזה.

אם קטנועים יסעו במהירות התואמת את מהירות התנועה,ולא יעברו על חוקי התנועה, מבחינתי אני מכבד אותם ככל רכב על הכביש.

אבל להתנייד בקטנוע בלי לבצע עבירות תנועה מעלים את כל היתרונות שלו ואתה יודע את זה טוב מאוד, ולכן עובר על חוקי התנועה כדרך חיים.

בקיצור, אתה לא מוכן לקבל את זה שיש דיעות של אחרים, בדיוק כמו בשרשורים הפוליטיים בהם ההתבטאויות שלך מוכיחות זאת (נראה לי שנתת לי התראה לא מזמן, לא?). לכן אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך ומעדיף לבצע כל מיני מניפולציות כדי לסטות מהמסקנה העיקרית , שגם במקרה הזה זוכה לקונצנזוס נרחב.

בוא נסכם שבשביל לחסוך שני שקלים אתה מוכן לסכן את החיים שלך, ונסגור את זה ככה... :)

אחרת לא היית נוסע בכלי שמיועד להתניידות תוך עירונית בסמטאות הצרות של רומא, לנסיעה בינעירונית.

אם כבר אתה הופך זאת לדרך חיים, יש כלים דו"ג שמיועדים לכך יותר מווספה על שלל דגמיה (הלא רב)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב, אתה פשוט לא משאיר לי ברירה.

במיוחד בשבילך אני מצטט אותך ואפילו אני טורח להגדיל ולהדגיש את הקטעים הרלבנטיים (אני מתחיל להודות שהסיפור הזה עם ההדגשות ממש עושה לי את זה. אני חושב שאני מתחיל להבין למה אתה כל הזמן עושה את זה).

קשה מאוד להתנהל עם "ה GTI המדהימה שלי" כאשר גרוטאות 50 סמ"ק מזגזגות ברמה שעושה לי סחרחורת, נדחפות לפניי ברמזור, נוסעות ברוב חוצפתן בדרכים בין עירוניות בשעות השיא וכו' וכו'. (גם ל125 סמ"ק לא חסר, אבל לפחות הם יכולים להגיע ל100 קמ"ש).

אתה מודה שאתה עובר על חוקי התנועה בכך שאתה נוסע בשוליים ? זאת שאלת כן / לא שהתשובה אליה היא : כן.

אז הנה דוגמה קלאסית שבה הופך הכושי את עורו ונמר את חברבורותיו: בפעם הראשונה אתה מתרעם על כך שהגרוטאות נוסעות בדרכים בין עירוניות וחוסמות לך את הנתיב, וכמה הודעות לאחר מכן אתה בז לתופעה של רוכבי הדו"ג שלעתים נוסעים על השוליים.

אתה טיפוס חסר חוליות, ממש כמו המנהיג שלך.

וכן, אתה בפירוש לא קורא עד הסוף. מילא רק אני הייתי אומר את זה - אם לשם שינוי תשנה את ההרגל המגונה שלך ותתחיל באמת לקרוא את התגובות שנכתבו כאן, אולי תצליח לראות שלפחות עוד שני מגיבים ציינו את העובדה הזאת.

מעניין, בחיים לא קראתי שכתבת במקום כלשהו בפורום שאתה מתעצבן גם מכל מיני נהגים שמדברים בינהם באמצע הכביש אגב חסימת התנועה, או מתבטא כנגד מתנחלי הנתיב האמצעי מרובעי הגלגלים.

כנראה שהאלרגיה שלך (אותה אחת שגורמת לך לסחרחורת אותה ציינת לפני כמה הודעות) היא רק לדו"ג.

בנוגע להתבטאויותיי בשרשורים פוליטיים: תוכל להפנות אותי לכאלה? למיטב זכרוני, את כמות התגובות שלי בשרשורים האלה אפשר לספור על יד אחד, ולו רק בשל העובדה הפשוטה שאני לא סובל דיונים על פוליטיקה ואין לי כוח לשכנע את מי שממילא גמר אומר בלבו שדרכו היא הצודקת ויהי מה. אולי אדם אחר הצליח להיכנס דרך היוזר שלי ולהגיב בשמי, אולם למיטב ידיעתי, איש מלבדי אינו יודע את הסיסמה שלי.

לפיכך, אולי תוכל להאיר את עיני כולנו לפי מה החלטת שאני הוא זה שנתן לך את ההתראה? האם הגעת למסקנה הזאת מהסיבה שציינתי פעם בעבר שדיעותיי הפוליטיות נוגדות את שלך, או שיש לך מידע נוסף שאין לכל משתמש רגיל כמוך שמקבל התראה ממנהל המערכת? באמת שמעניין אותי לדעת מהי תשובתך בעניין.

אגב, על פניו נראה שאינך ממש מבין את משמעות המילה קונצנזוס. מספיק לקרוא לעומק את התגובות שנכתבו כאן כדי להבין שרוב מוחלט זה הדבר האחרון שיש פה. אבל בשביל זה צריך לקרוא, מה שכאמור, אינך עושה מסיבותיך, יהיו אשר יהיו.

בוא נסכם שאתה מתבטא בנחרצות כלפי עניין שאין לך רמת היכרות מינימלית איתו ומסרב בתוקף לקבל את דעתם של אחרים שניסיונם עדיף משלך (ממש כפי שאני אתווכח איתך בנושא אלקטרוניקה ואחרטט שטויות מבלי לקבל את זה שבתחום הזה אתה מבין יותר ממני). אם רוצים להיות אפילו יותר קטנוניים, ניתן לציין שלווספה יש דווקא לא מעט דגמים, ועצם זה שאתה כותב משפטים כמו

יש כלים דו"ג שמיועדים לכך יותר מווספה על שלל דגמיה (הלא רב)

מהווה הוכחה חותכת לטענתי זו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הווו , אתה בן אדם קשה.

אתה ממש מתקשה לחבר בין שני דברים:

אז הנה דוגמה קלאסית שבה הופך הכושי את עורו ונמר את חברבורותיו: בפעם הראשונה אתה מתרעם על כך שהגרוטאות נוסעות בדרכים בין עירוניות וחוסמות לך את הנתיב, וכמה הודעות לאחר מכן אתה בז לתופעה של רוכבי הדו"ג שלעתים נוסעים על השוליים.

אין כאן שום ניגוד. לא נתתי לך ברירה לבחור בין שני הדברים אלא אני רוצה ששניהם יתקיימו גם יחד.

1. אני לא רוצה שקטנועים איטיים יסעו בנתיב שהוא לא הימני.

2. אני גם לא רוצה שהם יעברו על חוקי התנועה. ומבחינתי להגיע לתחילת הרמזור תוך זגזוג בתוך המכוניות או נסיעה על השוליים זאת עבירת תנועה.

בשביל שתבין את הקונספט החדשני שלי אני אנסח זאת שוב : מבחינתי דו"ג צריכים לעמוד בפקקים כמו כל פרייבט אלא אם כן יש להם הזדמנות חוקית לעקיפה.

זה הכל.

זה פשוט בלתי נתפס על ידך ונשמע לא הגיוני לנהוג בכביש בקטנוע בצורה חוקית.

דרך אגב, באיזה דגם של ווספה אתה מתנייד?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

PX200, אם זה כל כך חשוב לך לדעת.

בדומה לך, אני גם לא רוצה שקטנועים איטיים יסעו בנתיב שהוא לא הנתיב הימני, רק שבניגוד אליך, אני לא מגביל את הרצון הזה לקטנועים בלבד, אלא לכל כלי רכב באשר הוא וללא תלות במספר הגלגלים שיש לו.

אם מבחינתך דו"ג שמתקדם לעבר קו העצירה בזמן שכל המכוניות סביבו עומדות מבצע עבירת תנועה, הרי שאתה לוקה בכשל תפישתי אקוטי. הדבר הזה נהוג ומקובל בכל העולם, ואני כותב את זה כאדם שיצא לו להיות איזה פעם-פעמיים בחו"ל.

הייתי כותב לך שגם שוטרים רכובים בתפקיד בנסיעות מנהלתיות עושים את זה, אבל מזמן הפסקתי לראות במשטרת ישראל כאוטוריטה בכל מה שקשור לנורמות התנהגות, אז למען ההגינות אני לא אתן את הדוגמה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

וכמו בבוליטיקה - אני מגבה את אייל , ומוסיף כתבה מ וואלה .

http://cars.walla.co.il/?w=/4726/1461564

המצלמה של אור ירוק לוכדת רוכבים על מדרכות, חוצים מעברי חציה, נוסעים בשוליים ואפילו מתעלמים מרמזורים

אבל בגדול - אני מעדיף מכה במראה אצלי או ברכב - מקסימום מגיעים למוסך לתיקון .

בעוד שכל מכה או חסימה , או מניעת אפשרות השתלבות לרוכב הדו - המחיר כבד יותר - מאוד מאוד .

לכן אני מפסיד בכייף מראש , ומוותר ומאפשר להם להשתגע סביבי . ( רשמתי מפסיד , כי האמת זה סתם משחקי אגו )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה הכתבה הזאת קשורה לדיון? :roll:

להיפך, לא נותר לי אלא לברך על הכנסת אמצעי אכיפה שכזה.

מי שנוסע על מדרכה - שייענש

מי שחוצה ברכיבה על מעברי חציה - שייענש

מי שנוסע על השוליים ללא סיבה אמיתית (תקלה או עומס תנועה) - שייענש

מי שמתעלם מרמזור - מצידי גם שיתפגר.

מעניין אותי לדעת כמה מאותם אלה שהגיבו נגד דו"ג באמת רכבו על אחד כזה במהלך חייהם.

פורסם

כמובן שאני נגד כלי רכב איטיים באשר הם אשר מתנחלים בנתיב השמאלי, וגם מעיזים לעשות "דווקא" ובולמים כאשר הם מקבלים הבהוב לגיטימי לפנות את הנתיב שמיועד לעקיפה בלבד בעוד הם נוסעים כ70 קמ"ש וכופים על אנשים לבצע עבירת תנועה כדי לעקוף אותם.

השרשור הזה עוסק בקטנועים לכן אני מתייחס רק אליהם.

אגב, אני חייב לציין משהו בנושא פינוי הנתיב השמאלי שקשור לדיון המקורי ממנו פוצל השרשור הזה :

מאז שיש לי דיימונד ויז'ן אנשים מעיפים את עצמם הרבה יותר בקלות מהנתיב השמאלי בלי צורך בהבהוב. כנראה שהגוון השונה מעורר אותם מתרדמתם.

עומס תנועה הוא לא סיבה מוצדקת לנסיעה בשוליים, אם הוא סיבה אז למה שאני לא אסע גם בשוליים?

למה לך מותר ולי לא?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עובדתית, אייל, גם המשטרה הגיעה למסקנה שנסיעה בשוליים לדו"ג היא עבירה לא כל כך נוראית, והוציאה הוראה לא לאכוף את העבירה הזו, כל עוד ההתנהלות בשוליים היא במהירות סבירה ובנסיעה זהירה.

למה? כי זה עוזר לתנועה לזרום. כי להבדיל ממכונית, דו"ג בשוליים לא חוסם אותם - בכל רגע נתון הוא יכול להשתלב חזרה בתנועה. האמת היא שהסיבות לא ממש חשובות: משטרת ישראל הגיעה למסקנה שיש כאלה, ושהן מספיקות.

ולמען האמת, לא ברור לי השימוש שלך בטיעון של "עבירות תנועה". במיוחד כאן, בפורום הזה. תן לי לשאול אותך שאלה פשוטה או שתיים: כמה פעמים ביום אתה עובר על חוקי התנועה, וספציפית על חוקי המהירות המותרת? מה מהירות התנועה הרגילה שלך בכבישים מהירים?

ותן לי לעדכן אותך: אתה לוקה בחוסר ידע מקיף בכל הקשור לביצועיהם ויכולותיהם של קטנועים. הרוב המכריע של אלו הקיימים בכביש (ובוודאי של אלו שעולם על כבישים מהירים) הם בנפחי 125 סמ"ק ומעלה, ומהירות של 100 קמ"ש אינה מהווה בעיה עבורם.

ואם לא מדובר בכביש 6 (שם הנוכחות של קטנועים קטנים, תקן אותי אם אני טועה, זניחה לחלוטין), מהירות של 100 קמ"ש גם לא אמורה להוות בעיה עבורך ועבור שאר נהגי המכוניות שומרי-החוק. למה שתרצה בכלל לעקוף אותם?

הטיעון שלך לגבי קטנועים שחוסמים ומעכבים אותך ברמזורים הוא בכלל מגוחך. מי שכמעט תמיד מהווה גורם מעכב זה המכוניות את הקטנועים, לא להיפך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

זה די ברור שהמגמה היום ובעתיד הקרוב היא מעבר לדרכי תחבורה יעילים יותר , ולפי דעתי הגישה של אלעד היא מאוד מאוזנת והגיונית בכל הנוגע לאיזון בין הצדדים השליליים וחיוביים ברכיבה על דו"ג.

בכל הנוגע לסחרחורות ופוצים על גלגלים , תן לי פוץ על 2 גלגלים כל יום לפני פוץ על 4, יותר קל לעקוף אם צריך ואם יש עומס בתנועה אז הם בכל מקרה לא מוסיפים לעומס ועוקפים במקום להוסיף.

פורסם

טל - השוליים נועדו למקרי חירום.

לא פעם נאלצתי לסטות לשוליים כדי להמנע מתאונה. אם היה שם אופנוען מה היה קורה?

ראיתי כבר כמה פעמים משטרה שמזמברת רוכבי דו"ג וגם נהגי רכבים שנוסעים בשוליים, וכשאני רואה דבר כזה אני מתמלא סוג של אושר, על כך שסוף סוף מבצעים אכיפה של משהו יותר משמעותי ממהירות.

אל תיתמם - רוכב דו"ג מבצע אינספור עבירות, למעשה לרכב על דו"ג זה לבצע עבירות תנועה כדרך חיים.

מכונית תעכב קטנוע בדרכו לרמזור רק כאשר תמנע ממנו לבצע עבירת תנועה של עקיפה לא חוקית או אם הקטנוע גדול מדי מכדי לבצע עבירת תנועה זו ונאלץ להשאר תקוע במרכז הטור.

שום כלי רכב לא צריך להיות בנתיב השמאלי כל עוד הוא איטי ממהירות התנועה, כלומר לא עוקף רכבים מימינו.

מחיפוש שיטחי שערכתי באינטרנט, הקטנוע של אלעד על פי נתוני יצרן מגיע ל105 קמ"ש כשהוא חדש מהניילון.

אני לא חושב שנתון כזה מצביע על כלי שתוכנן לשיוט בין עירוני.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אל תיתמם - רוכב דו"ג מבצע אינספור עבירות, למעשה לרכב על דו"ג זה לבצע עבירות תנועה כדרך חיים.

נהפוך הוא, אייל. היחיד שמתמם פה הוא אתה. טל שאל אותך שאלה עניינית, וכדרכך בקודש אתה מתעלם ממנה ובוחר לענות תשובה לא קשורה במקום להתרכז במה שנשאלת (למה זה מזכיר לי איזה פוליטיקאי חלקלק שהשם שלו נשמע כמו פעמיים האות B?).

לאחר שעניתי בצורה הכי ישירה כששאלת אותי האם אני נוסע על השוליים, אני מצפה ממך לענות באותה ישירות (ויושר!) על השאלה האם אתה לא מבצע עבירות תנועה בזמן הנהיגה.

האם אתה תמיד נוסע במהירות החוקית? האם גם בזמן עקיפה אינך עובר את ה-90? (איזה כיף להשתמש בפונט המודגש!).

מחיפוש שיטחי שערכתי באינטרנט, הקטנוע של אלעד על פי נתוני יצרן מגיע ל105 קמ"ש כשהוא חדש מהניילון.

אני לא חושב שנתון כזה מצביע על כלי שתוכנן לשיוט בין עירוני.

כמה שקוף שזאת הסיבה ששאלת אותי לסוג הדגם.

קודם כל, בכבישים בהם אני נוסע, המהירות המירבית המותרת היא 90, ככה שיש לי עוד עודף של 15 קמ"ש, לפחות לפי הספר. בפועל, הווספה מסוגלת להגיע גם ליותר מכך, אולם מדובר במהירויות שיגרמו נזק ודאי למנוע.

חוץ מזה, מה זה עסק שלך אם הווספה שלי לא תוכננה למהירות בין עירונית? היא מסוגלת בקלות להגיע למהירות החוקית, והיות ובניגוד אלי, אתה נהג זהיר המקפיד על ביצוע חוקי התנועה באופן קפדני, למעשה יוצא שאתה זה שמעכב אותי!

אז זוז לי כבר מהנתיב ותן לי לעבור על החוק בשקט!

פורסם

ההודעה הבאה פורסמה במקור בשרשור אחר. העתקתי אותה לכאן מפני שהחלק האחרון והמודגש רלבנטי מאוד גם לשרשור הזה. אלעד

כשהייתה לי איביזה 1.4 שנת 1996 לפני, האחזקה שלה הייתה יותר יקרה. בשנתיים שהייתה אצלי החלפתי מנוע וכל טיפול עלה לי יותר כסף מבבמוו.

בגלל שאני נוסע ברכב כל כך מאט האחזקה של הרכב אפסית. נכון לקח לי לא מעט כסף להביא את הרכב למצב שלו אבל נכון לעכשיו כל האחזקה שלו זה ביטוח (1600 שקל לחובה) וטסט (1300 ש"ח בערך). טיפולים אני עושה כל 7-8 חודש (אפילו שהאוטו לא עובר 2000 ק"מ בשנה) וכל טיפול כזה סביב ה600 שקל. עכשיו החלפתי את כל צינורות הדלק גם ועוד צינור דלק שיוצא מהמיכל לפתח מילוי הדלק אבל זה גרושים וגם לא מחליפים דברים כאלה כל פעם.

אני גם מטפל במוסך במוו של חברים בעוספיה וכמובן הכל זול יותר מקאמור.

לדעתי גם זה לא כזה עסק יקר להחזיק במוו אם היא במצב טוב. יש לי שלושה חברים חוץ ממני וכולם אנשים פשוטים לגמרי ונוסעים על במוו...אחד נהג משאית, אחד שומר....אני כרגע גם עובד בשליחויות (לא עושה עשרות אלפי שקלים בחודש:lol:)...

לדעתי הכל תלוי אם אתה שומר על האוטו ומטפל בו טוב אז הוא יחסוך לך הרבה כסף! כי אני בכיף יכול כל שני וחמישי לעשות איתו דריפטים וכל חודש לשבור את הדפרנציאל ולהחליף צמיגים כל חודשיים ולבכות שיקר להחזיק במוו.

העיניין הוא גם שיש לי קטנוע ואני לא רואה סיבה לנסוע לקניות/לחדר כושר/לסידורים עם האוטו. הרבה יותר נח, בלי פקקים, בלי לחפש חניה ובלי נזק לאוטו...

הרכב במקרה שלי זה יותר לנשמה..להוריד את הכיסוי בערב ולהנות ממנו כשהוא עומד...לנסוע בו כל יום היה כואב לי נפשית. ככה אני מוציא אותו כשאני באמת רוצה לעשות נסיעה כיפית, אחרי שבוע שהתגעגעתי אליו. בדיוק כמו החברה במועדון ה5 שמוציאים את רכבי האספנות שלהם פעם ב...

פורסם

אני מסכים עם העובדה שקטנוע זה דבר מדהים כאשר יש פקקי תנועה וכאשר אתה מנסה לחסוך. אני לא יקנה קטנוע עד הרגע בו אני ממש יצטרך אותו בגלל העובדה שזה כלי ממש מסוכן.

אלעד- ברצוני לדעת למה אינך יכול להשתמש באופנים? אופנים איכותיות+ציוד עולות כמו ווספה+ציוד ובכלל אין צורך לתדלק או לשלם ביטוח.

האם זה כי מקום העבודה שלך לא כולל מקלחת? או אולי זה כי אתה חייב לנסוע בדרך בינעירונית ואין אפשרות לעבור דרך עיר?

15 ק"מ זה לא הרבה בכדי לא להשתמש באופנים. בצורה זו גם חוסכים המון וגם משפרים את הכושר הגופני.

אני עד היום כמעט ולא נתקלתי בתופעה של לחצות את הכביש בנסיעה (למרות שבשנה האחרונה זה צובר תאוצה).

אני לא סובל את המיעוט הזה- שעיקרו מורכב מנערים חסרי שכל- שמזגזג על הכביש כי הוא חושב שזה מגניב. אני אישית הייתי עד לא מזמן לכמעט תאונות במצב בו היו 2 אופנועים קלים (משהו כמו עד 250 סמ"ק-אולי גם קטנים מזה) שהלכו מכות בכל רגע בו עצרו וכאשר רכבו ביצעו זגזגים. 4 רכבים שונים כמעט נכנסו בהם! אני רק מקווה שכאשר הילדים האלה יגיעו לאישפוז-במקרה הטוב - או לבית קברות- במקרה הפחות טוב- לא יענישו איזה נהג תמים שלא יכל לצפות את מעשה השטות של הדבילים האלה. ושוב- הם המיעוט! (באמת כיף להשתמש בפונט מודגש :-)).

• תוכן חדש...