Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תזהר איך אתה מדבר על קטנועים.

אני, לדוגמה, מחזיק קטנוע 50 סמ"ק - בעיקר בגלל שאני לא מוצא שום הנאה בישיבה בפקקים באוטו שלי כל בוקר בשביל להגיע לעבודה במרחק 10 ק"מ מהבית. לא קניתי את האוטו בשביל לשבת איתו בפקקים, והקטנוע הוא כלי הרכב המשלים המושלם למטרה הזאת.

הוא זול לרכישה, זול לאחזקה (ובהולנד גם זול לביטוח).

כמובן שההולנדים צוחקים עלי, כי הם עושים מרחקים כאלה יום יום על אופניים...

אז נכון, לא הייתי בוחר בקטנוע כרכב יחיד (עם זה גמרתי בשנה א' באוניברסיטה כשעשיתי רשיון לאופנוע), אבל כרכב נוסף הוא פשוט אידיאלי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אייל, בתקופה זאת אני נמצא בשירות מילואים. בכל בוקר אני נוסע על כביש 4 ובמורשה אני עולה על כביש 5 לכיוון ת"א - סה"כ מרחק של 17 ק"מ מהבית לבסיס.

בשעות הכי עמוסות אני עושה את הדרך הזאת בכ-22 דקות, וזאת כאשר אני רוכב על וספה איטית להחריד.

אני רוצה לראות אותך, עם ה-GTI המדהימה שלך, מצליח לעשות את זה מהר יותר.

אתה יודע מה - הנה אני זורק לך כפפה: אם אכן תצליח לעשות באותן שעות שאני נוסע זמן טוב יותר עם הגולף, אני נותן לך את הווספה שלי. מצד שני, אם לא תצליח, ובכן... תבין לבד.

יש התערבות?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בוא לא נהפוך דיון על דיימונד ויז'ן לדיון על דו"ג מול מכונית.

מעדיף שייקח לי פי 10 זמן להגיע מX לY, רק לא לסכן את החיים על בסיס יומיומי. (וכמובן מעדיף לא להזיע בקיץ,לא להירטב ולקפוא בחורף, להיות תלוי בשגיאות של נהגים פסיכים אחרים, וכו וכו)

קשה מאוד להתנהל עם "ה GTI המדהימה שלי" כאשר גרוטאות 50 סמ"ק מזגזגות ברמה שעושה לי סחרחורת, נדחפות לפניי ברמזור, נוסעות ברוב חוצפתן בדרכים בין עירוניות בשעות השיא וכו' וכו'. (גם ל125 סמ"ק לא חסר, אבל לפחות הם יכולים להגיע ל100 קמ"ש)

עם אופנועים ,דרך אגב - אין לי בעיה. בדרך כלל אלה שנוסעים בצורה מופרעת אלה הקטנועים.

לא יודע מה איתך, אם כבר דו"ג- אז דו"ג רציני,לא קקנוע. אם כבר מעלים משמעותית את הסיכוי להיהרג על הכביש ואת ההסתברות לרסק חלקים שונים בגוף אז לפחות שיהיה בסטייל.

מצטער מאוד אבל אני לא יכול לכבד כלי רכב שלא מכבדים אותי בכביש.

כלי רכב שתרבות הנהיגה בהם ברוב המקרים מתבצעת תוך התעלמות מכל חוקי התנועה ( עקיפה ברווח בין שני נתיבים? מהשוליים? עקיפה מימין? זגזוג מתמיד? חציה עם קטנוע במעבר חציה של הולכי רגל? ויש עוד המון דוגמאות)

תאמין לי שאם היית מציית לחוקי התנועה, היה לוקח לך אותו זמן כמו רכב פרטי.

נ.ב.מה אני אעשה עם ווספה? אני , כמו ההולנדים מעדיף אופניים על פני קטנוע.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב, אז כדי לא להרוס את הדיון על הדיימונד ויז'ן, הנה לך שרשור חדש. יאללה, אפשר להמשיך.

לעניינו:

התגובה שלך נובעת במקרה הטוב מבורות ובמקרה הפחות טוב מקוצר ראיה או חוסר רצון להביט ס"מ מעבר לאף שלך.

נתחיל מזה שגם בגולף שלך אתה נתון בסכנת חיים יומיומית, בין אם תרצה ובין אם לאו. זה כמובן לא בא להצביע על כך שמצבי עדיף ממצבך, אולם בהתחשב בכך שאין לי צורך לחפש חניה, לשרוף ים של זמן בפקקים וליטרים רבים של בנזין יקר, אני בהחלט מאמין שהסיכון שלי מתאזן עם הנוחות שלך.

אגב, לידיעתך: בזמן נסיעה יש רוח, ככה שאתה ממש לא מזיע, ובחורף יש ביגוד מיוחד ששומר אותך יבש.

גרוטאות שנדחפות לפניך ברמזור עושות לך סחרחורת? אתה בטוח שאתה בכלל כשיר לנהיגה? אני מציע לך להיבדק אצל רופא בהקדם. אתה האדם הראשון שאני שומע שדו"ג מזדמן וחולף גורם לו לתופעות שכאלה. בכלל, אם אתה ממילא עומד ברמזור וממתין לאור הירוק, מה אכפת שדו"ג עוקפים אותך? אולי גם יש לך בעיה עם הולכי הרגל שחולפים על פניך במדרכה?

אופנועים, קטנועים ושאר הדו"ג רשאים לנסוע בדרכים בין-עירוניות גם בשעות השיא. למעשה, למרות שאתה בטוח שהם מעכבים את התנועה, המציאות היא ששטח הכביש שהם תופסים הוא כרבע משטח מכונית רגילה, כך שהם הלכה למעשה מורידים את צפיפות התנועה, כדי שטיפוסים כמוך יוכלו להתקדם מהר יותר ועדיין להתלונן שהם מפריעים לו. כל זאת עוד מבלי שאפילו דיברנו על כך שהם תורמים להפחתה בשריפת דלק ובפליטת מזהמים - בטח בהשוואה ליצירת המופת המשמימה שלך.

בקשר למעבר מקטנוע לאופנוע - אני מניח שמעולם לא בדקת את העלויות הכרוכות בכך. לא זאת בלבד שהמפקח על הביטוח מתעלל באוכלוסיית רוכבי הדו"ג ללא כל פרופורציה, הרי שגם הוצאות האחזקה השוטפות של אופנוע נמצאות בספרה אחרת לעומת הקטנוע. אופנוע רוכש בד"כ מי שרוכב בשביל ההנאה, בעוד שקטנוע נרכש לרוב מסיבות פרקטיות (בדומה לרכישת יונדאי גטס לעומת סובארו STI). על הווספה אני מחפש ריגושים מוטוריים מהסוג שלא דורש מהירות, עוצמה או היגוי - את כל אלה אני מוצא באלפא. לשם ההשוואה, בשעה שבנסיעה מנהלתית אני יכול להגיע עם האלפא ל-1:12, הרי שהווספה לא תתקשה גם להגיע לצריכה של 1:30! אם אני צריך לנסוע בכל יום לעבודה, מרחק של כ-15 ק"מ לכל כיוון, עשה לבד את החשבון איזה חסכון יש לי על דו"ג. את הסטייל אני שומר לדברים אחרים.

לגבי תרבות הנהיגה:

כשאתה נוסע בפקק ארוך בשעת בוקר, קיים סיכוי סביר שאחד מהנהגים שמקיפים אותך הוא מהזן הפסיכי, אותו זן שאתה עצמך מכיר בקיומו ואף הזכרת אותו בתגובתך. עכשיו, נסה לחשוב לבד מה יקרה אם פסיכי כזה יסע מאחוריך ולא יבלום בזמן. מה שיקרה זה שהערך של הגולף שלך ירד, ואולי כבר לא תצטרך לברור מבין כל הפתקים שאנשים משאירים לך עליה ושאתה כל כך מתפאר בהם, פשוט כי היא תהיה מעוקמת ואף אחד לא ירצה אותה. לעומת זאת, כאשר פסיכי כזה לא יבלום ויעלה על רוכב דו"ג... אני לפחות מקווה שהוא עשה ביטוח חיים, ככה שלפחות למשפחה שלו תהיה נחמה פורתא. זאת הסיבה שבגללה רוכבי דו"ג לעתים נאלצים לנהוג על השוליים. צעבר לכך, דע לך שהשוליים הם מקום מאוד לא סימפטי לנסוע בו - את רוב הפנצ'רים שלי קיבלתי בזמן שנסעתי שם.

מסכים איתך שיש בעיה עם רוכבי דו"ג שנעצרים על מעברי חציה. אותי אישית זה מרתיח, ואני מקווה שהמשטרה תמצא את הדין עם אותם סוציומטים. מצד שני, אני באמת צריך להראות לך כמה נהגי מכוניות עושים את המנהג המגונה הזה, או שאתה נבון דייך כדי לראות אותם בעצמך? בסה"כ, אי אפשר להגיד שבתחום הזה, רוכבי הדו"ג שונים מהותית מנהגי הרכב הפרטי - ולדעתי בשניהם צריך להיכנס.

תאמין לי שזה אפשרי גם לאותת לפני כל סטיה, גם לוודא שאתה לא מקפח את זכותו של מאן דהוא להשתמש בדרך, גם לא לעבור על המהירות החוקית (כאילו שבווספה יש לך אפשרות אחרת...) וגם להגיע מהר יותר. ואם אתה לא רוצה להאמין - זכותך.

מה תעשה עם הווספה? קודם תזכה בה, אחרי זה נדבר. אומנם תצטרך לסכן את הגולף שלך בהתערבות, אבל מה יש לך לפחד?

חוץ מזה, אם תזכה, אולי תתחיל לרכוב קצת, ואז תגלה שרוב הדברים שכתבת הם פשוט שטויות חסרות בסיס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לא שכנעת אותי ולא ענית למרבית הטיעונים שהצגתי.

במיוחד לא לנקודות ה"נגד".

הנושא המרכזי שעומד לנגד עיניי הוא הבטיחות. אני לא מוכן להפקיר את הבטיחות שלי כדי להגיע מהר יותר ליעדים.

היה לי חבר שנהרג על אופנוע, עוד מספר חברים שריסקו (ולא פעם אחת) איבר כזה או אחר ומוגבלים לכל ימי חייהם,

ברגע שאתה עולה על דו"ג התאונה היא רק עניין של זמן (כמו בפרייבט דרך אגב), אבל ההשלכות של תאונת דו"ג גבוהות עשרות מונים. הגולף לא מעניינת אותי, מצידי שתלך לעזאזל אחרי שהגנה עליי בזמן תאונת דרכים מבחינתי היא ביצעה את תפקידה.

אני עברתי תאונת דרכים עם הפיג'ו שהיתה לי , תאונה שגורמת לי לכאבי גב ,גם כיום - 10 שנים אחרי ואין שום סכום שבעולם שיחזיר את המצב לקדמותו , אז אל תדבר איתי על צריכת דלק, תעריפי ביטוח , ירידות ערך וכו' כי זה בכלל לא מעניין.

אם הייתי עובר אותה תאונה עם ווספה כנראה שלא הייתי כאן לכתוב את זה היום.

אתה מודה שאתה עובר על חוקי התנועה בכך שאתה נוסע בשוליים ? זאת שאלת כן / לא שהתשובה אליה היא : כן.

האם תוכל להגיע בזמן קצר יותר מאשר רכב פרטי בלי לעבור על חוקי התנועה? לדעתי התשובה כאן היא לא גבולי.

בנוגע לסוגיית מעברי החציה:

בכלל לא דיברתי על עצירה על מעבר חציה שזאת חוצפה בפני עצמה.

בעניין הזה , באמת נהגים שלא רואים את הנולד ונכנסים לצומת במקום לשמור אותה פנויה, סופם שיתקעו באמצע הצומת או על גבי מעבר חצייה.

דיברתי על מקרים כמו :

נניח שאתה רוכב קטנוע שרוצה לבצע פרסה בצומת מרומזר עם מעברי חצייה.

האם תחכה לרמזור האדום ואז תבצע את הפרסה כחוק?

במקרה זה הרבה יותר נוח לעשות את הפרסה על מעברי החציה, כלומר לחצות על גבי הקטנוע כאילו אתה הולך רגל בלי לציית לרמזור אדום ואז פשוט להמשיך בצד הנגדי בלי עיכובים.

כלומר : אם ירוק ברמזור בכביש אתה נוסע בכביש, אם ירוק ברמזור של ההולכי רגל, אתה חוצה עם הקטנוע כאילו אתה הולך רגל.

עכשיו זה יותר ברור? אתה יכול לומר בפה מלא שלא חצית עם הקטנוע במעבר חציה מעולם?

אז מה נשאר לנו?

מה עם הבטיחות ? לא התייחסת לזה

מה עם פגעי מזג האוויר?

איך אפשר לסחוב ציוד בצורה נורמלית?

מה עם נהגי המכוניות שלא יודעים לכבד כלי רכב דו"ג על הכביש ? (אני לא אחד מהם)

מה עם הסכנות הנוספות?

מה עם נושא הנוחות?

נ.ב. אני חייב להחזיר לך עקיצה על העקיצות המרומזות בנוגע לגולף שלא קשורות בכלל לשרשור הזה: איזה כיף ואופי בדיוק מצאת באלפא 33 שהיתה לך במשך שנים? אחד הכשלונות המהדהדים בתולדות אלפא וכל אלפיסט מתחיל יודע זאת.

נ.ב.2. ברור לי מעל לכל ספק שברגע שאעלה על אופנוע שטח או אופנוע כביש אני אתמכר לעניין לכן אני פשוט לא עושה את זה.

מרכיבה על קטנוע לא מצאתי ריגושים או כיף מסויים בינתיים.

עריכה:

נ.ב.3 הכותרת של השרשור והסיכום שלך את השרשור בהם אתה מכנה את השקפתי כשטויות חסרות בסיס מראות לאיפה אתה מכוון את השרשור הזה אז דיי חבל לי על הזמן כאן.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי, אלעד אני מצטער לאכזב אותך, אתה חי בחלום ורוד, או שאתה לא בישראל פשוט.

אל תדאג גם אני הייתי בסרט הזה, אין לי פשוט כוח להתחיל לפתוח את השיחה.

אם אתה כ"כ מעוניין, דבר עם מאיר דוד שלי באיזה מפגש, תשאל אותו מה הוא חושב על זה ותחזור להגיד לי אח"כ על ירידת ערך של אוטו, כי תאונה שתביא ירידת ערך לרכב תביא אותך לעפר, זה ודאי ובדקתי את זה כבר כמה פעמים על העצמות שלי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

או... אני רואה שאתה מתחיל לירות לכל הכיוונים כשנגמרים לך הטיעונים האמיתיים, הגם שהטיעונים שהיו עד תגובתך האחרונה היו די תלושים.

בוא נתייחס עכשיו להבלים שלך אחד לאחד:

אני עברתי תאונת דרכים עם הפיג'ו שהיתה לי , תאונה שגורמת לי לכאבי גב ,גם כיום - 10 שנים אחרי ואין שום סכום שבעולם שיחזיר את המצב לקדמותו , אז אל תדבר איתי על צריכת דלק, תעריפי ביטוח , ירידות ערך וכו' כי זה בכלל לא מעניין.

אתה מזכיר לי שאי שם, כשהייתי בן טיפש עשרה צעיר ויפה, נסעתי לחרמון. בעקבות החלקה לא כל כך מוצלחת, עיקמתי את הברך שלי בצורה די מגעילה. הכאב אומנם נעלם מקץ כמה ימים, אבל תחת מאמץ או חילופי מז"א אותו כאב בסחוס מורגש בהחלט. אז מה, נפסיק ללכת לחרמון? הכל בסופו של דבר מתנקז למשוואה הידועה של סיכון לעומת סיכוי. כשאני רוכב על הווספה, אני משתדל למגן את עצמי ככל שניתן, צופה קדימה כמה שרק אפשר ומשתדל מאוד לא להפתיע את הנהגים סביבי. במצב כזה, אני מאמין שאני מוריד את הסיכוי שלי להיות מעורב בתאונה למינימום. כמובן שתמיד קיים אותו גורם X מחורבן שיכול לבוא ולדפוק את כל המשוואה, השאלה היא האם הוא בכלל יגיע, ואם הוא כבר טרח לקפוץ לומר שלום, היכן הוא תפס אותי.

אתה מודה שאתה עובר על חוקי התנועה בכך שאתה נוסע בשוליים ? זאת שאלת כן / לא שהתשובה אליה היא : כן.

כן, אני מודה שבמצבים מאוד מסויימים אני לעתים נוסע על השוליים. זה חלק ממכלול הפעולות שאני עושה כדי לצמצם את הסיכון שלי. אגב, הבנתי שקיימת הנחיה במשטרת התנועה לא לכתוב דו"חות לרוכבי דו"ג שנוסעים על השוליים בשעת עומס או פקק, כך שלמעשה גם הממסד, באופן מפתיע, מכיר בבעייתיות שבה נתונים רוכבי הדו"ג, וכפועל יוצא מכך מסכימים בשתיקה לביצוע העבירה המטורפת הזאת.

האם תוכל להגיע בזמן קצר יותר מאשר רכב פרטי בלי לעבור על חוקי התנועה? לדעתי התשובה כאן היא לא גבולי.

את האתגר נתתי לך כבר בהודעתי הראשונה, ואינני מתכוון לחזור שוב על הצעתי. Put your money where your mouth is.

דיברתי על מקרים כמו :

נניח שאתה רוכב קטנוע שרוצה לבצע פרסה בצומת מרומזר עם מעברי חצייה.

האם תחכה לרמזור האדום ואז תבצע את הפרסה כחוק?

במקרה זה הרבה יותר נוח לעשות את הפרסה על מעברי החציה, כלומר לחצות על גבי הקטנוע כאילו אתה הולך רגל בלי לציית לרמזור אדום ואז פשוט להמשיך בצד הנגדי בלי עיכובים.

כלומר : אם ירוק ברמזור בכביש אתה נוסע בכביש, אם ירוק ברמזור של ההולכי רגל, אתה חוצה עם הקטנוע כאילו אתה הולך רגל.

עכשיו זה יותר ברור? אתה יכול לומר בפה מלא שלא חצית עם הקטנוע במעבר חציה מעולם?

אני מצהיר עכשיו קבל עם ועדה, שמעולם בחיי לא ביצעתי את המעשה הנלוז הזה. למעשה, בפעם היחידה שאכן הייתי צריך לחצות את הכביש בעודי רכוב על הקטנוע, ירדתי ממנו והובלתי אותו בעוד אני הולך לצדו. אין לי בעיה שישימו עלי מעקב צמוד עם מצלמה כדי לאמת את ההצהרה הזאת, ואין לי בעיה לשלם ברישיון הנהיגה שלי במידה ואתפס מבצע עבירה נלוזה שכזאת (רואה? גם אני יודע להשתמש בפונט המודגש. אני מוכרח להודות שזה אפילו קצת נחמד. זה גורם להודעה להראות בומבסטית גם אם היא לא באמת כזאת. כנראה שיש סיבה שאני לא רגיל להשתמש בפונט המודגש, בניגוד אליך, למשל).

אז מה נשאר לנו?

(1) מה עם הבטיחות ? לא התייחסת לזה

(2) מה עם פגעי מזג האוויר?

(3) איך אפשר לסחוב ציוד בצורה נורמלית?

(4) מה עם נהגי המכוניות שלא יודעים לכבד כלי רכב דו"ג על הכביש ? (אני לא אחד מהם)

(5) מה עם הסכנות הנוספות?

(6) מה עם נושא הנוחות?

תשובותיי (לפי המספרים) :

1. הנה, התייחסתי בתחילת ההודעה הזאת. מקווה שעניתי על שאלתך.
  2. התייחסתי לזה כבר בהודעה הקודמת (רמז: חפש לפי מילות המפתח "ביגוד", "רוח" ו"יבש").
  3. ציוד לקיום חד-יומי אפשר לסחוב בתא הכפפות ועל וו-הנשיאה למטען. זה בסדר, לא חשבתי לקחת אותה כרכב עיקרי לסופ"ש שלושה לילות בכנרת.
  4. פותחים עיניים כמה שאפשר, משתדלים לא להכנס למצבים בעייתיים, וכשאין ברירה גם נוסעים על השוליים. למיטב זכרוני, גם לזה כבר התייחסתי. כנראה שאתה פשוט כותב מבלי לקרוא מה הצד השני בכלל כתב לך.
  5. אני לא מבין את השאלה הזאת. אתה רוצה שאני אהיה בעל יכולת להתגונן מפני כל סכנה אפשרית? האם אתה יכול להתגונן נגד כל סכנה? ברור שלא! אתה יכול לנקוט בכל האמצעים שעומדים לרשותך כדי להפחית את הסכנה או את הפגיעה, אולם איש מאיתנו אינו יכול לבטל את הסיכון כליל.
  6. הנוחות שלך מתבטאת בלעמוד שעות בפקקים ולשרוף דלק כאילו אין מחר ולבזבז זמן על חיפוש חניה, בעוד שהנוחות שלי מתבטאת בהגעה מהירה לכל יעד, בעלויות אחזקה נמוכות (למעט נושא הביטוח) ובחוסר הצורך לחפש חניה במשך דקות ארוכות. כל אחד והסטיה שלו.

נ.ב. אני חייב להחזיר לך עקיצה על העקיצות המרומזות בנוגע לגולף שלא קשורות בכלל לשרשור הזה: איזה כיף ואופי בדיוק מצאת באלפא 33 שהיתה לך במשך שנים? אחד הכשלונות המהדהדים בתולדות אלפא וכל אלפיסט מתחיל יודע זאת.

ואני מבין שאתה אומר את זה בתור אלפיסט מדופלם. תזכיר לי כמה זמן בכלל היתה לך אלפא? רגע אחד, בחיים לא היתה לך כזאת? אז מה אתה מבלבל לי את הביצים?!

בניגוד לקלישאות השחוקות שאתה נאלץ לצטט (כי הרי אין לך תובנות משלך לכתוב, בחיים לא נהגת, נסעת או היתה לך כזאת), אני יודע היטב מה זה פולקסוואגן. יש לי אחת בבית, ואני יכול לנהוג עליה כמה שאני רוצה, מתי שאני רוצה.

זה לא שאין לי מילים טובות לומר עליה - יש בהחלט תחומים שבהם היא ראויה לציון: היא נוחה מאוד, הנדסת האנוש שלה לרוב טובה והעיצוב אינו מנקר את העין. מאידך, יומרות ספורטיביות, ממש לא הייתי מנסה למצוא בה. כאלה אפשר למצוא במידה רבה יותר ב-33, שלא לדבר על 146ti, שאוכלת את הגולף שלך לארוחת בוקר.

***תוספת***

הוספת נקודה נוספת בשעה שכתבתי את ההודעה הזאת. אז הנה אני אומר: אני לא מכוון את השרשור הזה לשום מקום, ועד שלא העלית את זה אפילו לא חשבתי בכיוון.

פורסם

אני שקלתי את נושא המעבר לדו גלגלי.

את האמת לא משתלם לי לסכן את החיים שלי, בשביל לחסוך זמן או כסף.

פורסם
האם שווה את הסיכון של הקטנוע בשביל עוד שעה בבית? אממממ... לא!!

קל לדבר כאשר מקום העבודה שלך מציע לך חניה מסודרת ואינו מאלץ אותך לעבור יום יום דרך פקקים אינסופיים.

גם אני לא שקלתי את אופציית הדו"ג כל זמן שמקום העבודה שלי היה יחסית קרוב לבית. כשהעבודה השתנתה, הבנתי לבסוף שאין מנוס ממעבר לקטנוע.

פורסם

גם אני עברת לקטנוע לפני שנתיים.

אין ספק, משתלם כלכלית ומכל בחינה אחרת. יחד עם זאת אני מסכים שהסיכון גדול מאוד.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אלעד, לא חבל להחזיק יצירת על מוטורית כמו אלפא 146 ti כשאתה נוסע בווספה על בסיס יום יומי?

אני לא אכנס לסוגיות של "למי יש יותר גדול",למרות שזה הכיוון שאתה מנסה למשוך אליו את הדיון כאשר כל הטיעונים שלך קורסים אחד אחרי השני.

השרשור כאן עוסק בנסיעה ברכב פרטי ביחס לדו גלגלי ולא בנסיעה בגולף ביחס לרכב דו גלגלי, או בפיצוי על רגשי נחיתות ע"י עקיצות חסרות בסיס וטעם.

אם באמת רוצים , אפשר למצוא פתרון לכל בעיית חניה וגם לכל בעיית זמן .

לתת לך כמה דוגמאות לפתרונות שהגעתי אליהם בשנים האחרונות במספר מקומות העבודה, כאשר רובם במקום העבודה הנוכחי - חברה שעברה 3 מיקומים ב4 שנים.

1. באחד ממקומות העבודה פתרתי את בעיית הזמן בכך שהוגדר שאני מגיע ב10:30 אחרי הפקקים וגם יוצא אחרי הפקקים. (אחרים בחרו לבוא מוקדם מאוד ולצאת מוקדם )

2. במקום עבודה אחר היתה לי חניה של החברה ושולם לי על זמן הנסיעה כשעות עבודה.

3.במיקום אחר לאחר סריקה יסודית מצאתי מקומות חניה נסתרים ולאחר תקופה החברה החלה להחזיר לי עלות חניה בחניון + שעות נסיעה על ההגה כשעות עבודה.

4.באחד הגלגולים של החברה הנוכחית באיזור צפוף מאוד נטול חניה,מרוב ייאוש (ייאוש=נרטבתי כמה פעמים בגשם כשחניתי בחניון קצת רחוק) הגעתי להסדר מסויים עם השומר של החניון בבניין על כך שאני מעביר לו סכום מסויים ובתמורה דאג לי לחניה על בסיס קבוע במקומות של אנשים שלא היו באותו היום (כל יום היה מכוון אותי למקום אחר) ממוצע חודשי יצא לי פחות מ10 שקלים ליום.

5. בגלגול נוסף שכרתי על חשבוני חניה בבניין מכיוון שהמעסיק לא רצה לתת לי אחת כזו (בתחילת הדרך של החברה), וזה יצא70-100 דולר לחודש (לא זוכר בדיוק כמה).

כל מקום והמדיניות שלו, הפתיחות שלו וההטבות שלו, ואם אין כאלה, אז גם יצא לי לשלם כסף תמורת הסדר חניה הולם לרכב שלי.

להסתכן בשביל להגיע לעבודה בפחות זמן? שום דבר לא שווה את זה.

אני מוכן לשלם כסף בשביל בטיחות, ומוכן גם לשלם כסף כדי שהרכב יעמוד במקום מוגן במשך היום.

דרך אגב, כיום בעקבות המשבר, החליטו לקצץ חניות (שעולות לא מעט באזור הזה) והציעו לי להתחלק עם עוד מישהו בחניה,

או בפועל : לקבל חצי חניה. העדפתי להשלים את החצי השני מכיסי מאשר לוותר על החניה. (בראייה חודשית אני משלם איזה 5-6 שקלים ליום וזה שווה כל אגורה).

אגב, ביגוד איכותי לאופנוע יכול להגיע לאלפים רבים של שקלים, וצריך להיסחב איתו ועם הקסדה... איך זה תורם לנוחות וחסכון?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יפה שאדם שמעולם אפילו לא היה אלפיסט מגדיר את ה-146ti כיצירת על מוטורית, בעוד שאדם אחר שמחזיק בבעלותו אחת כזאת לא מוכן להסתכן בהגדרות כאלה. אתה אולי יודע משהו שאני לא יודע? :roll:

אתה שוב מוכיח את טענתי שאתה כלל לא טורח לקרוא את מה שאני כותב, ככה שגם לי לא ממש ברור מה הוא אותו דחף שמניע אותי להמשיך ולכתוב לך. בכל אופן, כתבתי כבר שקטנוע קונים מסיבות פרקטיות. האלפא משמשת אותי לפאן של סוף השבוע - זה הזמן של הווספה לנוח ושל האלפא למתוח את האיברים.

רגשי נחיתות? זה טוב! יש לך עוד כאלה? :lol:

אשריך וטוב לך שמצאת מקומות עבודה שדואגים לך לחניה. לרוע המזל, כנראה שחלק לא מבוטל מהאוכלוסיה לא התברכה במקומות עבודה שכאלה. יחד עם זאת, זה לא פוטר את אותו חלק מהגעה בזמן לעבודה. להסתמך על תחבורה ציבורית אי אפשר (ניסיתי את זה, זה פשוט לא עובד. יום אחד האוטובוסים לא מגיעים בכלל, יום למחרת מגיעים שלושה אוטובוסים ברצף של דקות בודדות בינהם, וזמן הנסיעה ארוך עד כדי בכי, שלא לדבר על הדוחק), ולכן מתעורר הצורך באמצעי תחבורה אחר, יעיל, זול ומהיר יותר. על הדרישות האלה בדיוק עונה הקטנוע.

לגבי עניין הנוחות והחסכון בשילוב עם הביגוד והקסדה:

בבוקר אני נראה ככה: לאחר שאני מסיים לשתות את הקפה בבית, אני לובש את המעיל, שם עלי את תיק הצד ואוחז ביד את הקסדה עם הכפפות מונחות בתוכה. אני מגיע לווספה, תולה את התיק על הוו, מוציא את הכפפות, שם קסדה, שם כפפות, מניע ונוסע לדרכי. בעבודה אני מוריד את הדברים בסדר הפוך, ומניח אותם במקום המיועד להם, כך שבמשך היום אני מסתובב כאחד האדם, ורק כאשר אני הולך הביתה הטקס הארוך והמייגע שאורך שתי דקות ש-ל-מ-ו-ת שוב חוזר על עצמו. אני אומר לך, לכלב יש כבר חיים טובים יותר.

NOT!!!

• תוכן חדש...