Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב בסדר. תהנה עם הווספה בדרכים בין עירוניות תוך הפרת חוקי התנועה והתעלמות מהסיכונים וכל אחד יעשה מה שטוב לו.

רגשי הנחיתות הם שלך אם לא הבנת (ולא ברור למה צריכים להיות כאלה), אחרת לא היית מתחיל לדבר על הגולף בזלזול מלכתחילה.(ר' תגובה #3 "...GTI מדהימה...")

לפחות על דבר אחד אנחנו מסכימים: אי אפשר לסמוך על תחבורה ציבורית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים באופן גורף לחלוטין עם אייל, ככלי רכב יום יומי זה נורא להתנייד על קטנוע, על אחת כמה וכמה אחד חלש שכזה ובדרכים בין עירוניות, אני אישית חושב שבתור כלי להתניידות בתוך העיר קטנועים הם דבר מעולה עבור הרוכב, אבל לא מעבר. להסתמך על שמוליק משה ויעקב שישמרו על החיים שלך ושתגיע בשלום הבייתה לא שווים את השעות המבוזבזות בכביש, צר לי, לפחות לי החיים חשובים.

לדוג' אני שגר סביב ה800 מטר ממקום העבודה עדיין לא קונה קטנוע כי מלבד ה800 מטר הללו לא היה לי שום דבר לעשות איתו, מירב הסיכויים שהוצאות הדלק בשנה היו מגיעות לבערך אחוז מהביטוח ומחיר הרכישה, שלא נדבר על ירידת ערך והכמות של הכלים הללו שישנם בשוק.

אגב, הסיבה היחידה שאני לא מוכר את הרכב שלי וקונה אופנוע ספורטיבי סטייל ליטר+ היא הידיעה שאם אני יעלה על כזה אופנוע, רוב הסיכויים שהמקום שבו אני יסיים איתו יהיה בבית קברות.

לסיכום, עם המון ריספקט והערכה לכלים הללו ול"נוחות היום-יומית" שהם מייצגים, זה פשוט לא עובד מחוץ לעיר, זה מסוכן מדי.

אבי.

פורסם

ואם כבר מדברים על בטיחות אין ספק שרכב בטוח יותר , אך קודם כל אף אחד לא מבטיח שאחרי תאונה בגולף היקרה והבטוחה שלך לא תישאר עם כאבי גב לכל השנים (היצרן לא יתן לך הבטחה כזאת). הכל עניין של מזל ולהיות בזמן הלא נכון ברגע הלא נכון כי אם קטנוע יתנגש בך המצב שלך טוב אבל אם אוטובוס למשל יתנגש בך מצבך ממש לא יהיה טוב.

רוב רוכבי הקטנוע שנפגעים בעיר נפגעים בגלל התנהגות שלהם על הכביש כלומר לרוב מופיעים משום מקום ומפתיעים את נהג הרכב , אם תיסע כמו בן אדם נורמאלי (לא השליחים הפסיכוטיים) הסיכוי שלך להיפגע בעודך רכוב על קטנוע בסביבה עירונית פקוקה מאוד נמוך. ואף לדעתי נמוך יותר מאשר ברכב פרטי.

שנית הסיכוי שתהיה מעורב בתאונה בעודך נוסע בפקק כאשר אתה ברכב הרבה יותר גבוהה מאשר להיות מעורב בתאונה באותו הפקק כאשר אתה הקטנוע. קטנוע בדרך כלל עומד/נוסע בין מכוניות או בשולים נכון שנהג יכול לחתוך אותך אבל אם תהיה זהיר אפשר להימנע מזה, ונהג טוב יודע לזהות מצבים כאלו כלומר רואים נהגים שלא יציבים התנהגותית מראש לעומת הרכב ששם אין לך שליטה על הבחורה/בחור שנוסע/ת אחריך או לפניך ומתאפר/מתגלח ולא ממש משאיר לך ברירה .

לכן לנסיעות עירוניות ופקוקות בלבד העדפה בכל מקרה לקטנוע וכל טיעון אחר לא יצדיק שימוש ברכב בפקקי תל אביב או כל עיר אחרת.

סופ"ש טוב לכולם , ושכולנו נהיה בריאים.

פורסם

בתור תל אביבי,דאגתי לכסות את עצמי מכל הכיוונים.

מאחר ואני שונא את התחבורה הציבורית,יש לי גם קטנוע (שמשרת אותי בתוך העיר)

וגם רכב (שמשרת אותי מחוץ לעיר).

לדעתי,מי שיכול להרשות לעצמו- זה הפיתרון האידיאלי.

פורסם

בתור רוכב אופנוע 500 סמ"ק ונהג בפורד מוסטנג אני חייב לציין שעד כמה שאתה אייל צודק בעיניין הבטיחות בעיקר,אלעד צודק יותר.

אתה יודע מזה לחפש חניה בת"א לפורד השרירי הזה מאשר לבוא עם האופנוע לדחוף אותו בכל מקום שרק אפשר ובשניה יש לך חניה,על הבדל צריכת הדלק בניהם:shock:אתה יודע כבר.

מסקנה:עדיין אני מעדיף את הרכב על האופנוע אבל כשאין מה לעשות אז אין מה לעשות.:wink:

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
רגשי הנחיתות הם שלך אם לא הבנת (ולא ברור למה צריכים להיות כאלה), אחרת לא היית מתחיל לדבר על הגולף בזלזול מלכתחילה.(ר' תגובה #3 "...GTI מדהימה...")

מי שהתחיל עם ביטויים מעליבים, למיטב זכרוני, הוא אתה ("קקנוע"). תמשיך להתבטא בדרך הזאת, ואל תצפה שמי שעונה לך לא ירד גם הוא לפסים כאלה.

אבי: בשביל מקום עבודה שנמצא במרחק 800 מטר מהבית, לא זאת בלבד שלא הייתי מחזיק קטנוע, אני אף מניח שגם מכונית לא הייתי מטעמים פרקטיים (כלומר: אם לא הייתי חובב רכב, לא הייתי מחזיק אחד במצב שלך).

ממה שעולה עד כה מהדיון הזה, מסתמן שמי שיש לו דו"ג כבר מבין את היתרונות והסיכונים שיש בכלי הזה, בעוד שמי שאין לו דו"ג רואה רק סיכונים ומתעלם במופגן מחסרונות המכונית. כמובן שיש כמה יוצאים מן הכלל, אבל זה הקו הכללי.

לכל אלה יש לי דבר אחד לומר: נסו פעם אחת להשאיר את הרכב בבית ובמשך שבוע להתנייד עם דו"ג.

אל תשכחו כמובן לספר לנו על החוויה בתום השבוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, שתי מילים לי אליך: שיח חירשים.

ובניסוח מקיף יותר: אם צריך להסביר להם, הם אף פעם לא יבינו...

סע לשלום, ותן להם להתבשל בקופסאות הפח שלהם. חבל על הזמן.

פורסם

תגידו לי זה לא פורום מכוניות עם כל אהבתי לאופנועים אני לא מבין איך אפילו אתה אלעד יורד על מכוניות.:shock:

או שאני טועה? לא ניראה לי.:-D

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אלעד, גם אני לא קונה את ההסברים שלך.

אני מסכים, קטנוע הרבה יותר יעיל בתוך העיר, או בכבישים בין-עירוניים פקוקים כמו כביש החוף בשעות הבוקר.

כשעבדתי בת"א והייתי צריך לצאת לסידורים באמצע היום כמעט תמיד ביקשתי מחבר שהיה לו קטנוע שיקפיץ אותי. נסיעה שעם הקטנוע היתה לוקחת 10 דקות היתה לוקחת לי עם הרכב כמעט פי 3, לא כולל חיפוש חניה.

אבל מבחינה בטיחותית? הקטנוע הוא פשוט סכנה. טעות קטנה ששולחת את הגולף של אייל ליום עבודה במוסך פחחות ונזק של 2000 ש"ח עלולה לשלוח מישהו אחר (חס וחלילה) לאשפוז ושיקום ארוך.

מצטער, גם אני מעדיף למצוא פתרונות עקומים ולא לקחת את הסיכון על עצמי. אני יכול להבין למה אחרים לוקחים את הסיכון, אבל אני מוותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה קצת סותר את עצמך, לא?

מצד אחד, אתה לא מהסס לבקש מחבר עם קטנוע שיקפיץ אותך. מצד שני, לעצמך לא היית רוכש אחד.

זכותך לא לקחת את הסיכון הזה, ובכל מקרה גם לא ניסיתי לטעון לרגע שאין סיכון בנסיעה על דו"ג.

אני כן טוען שע"י נהיגה זהירה והצטיידות בהגנות נאותות ניתן לצמצם את הסיכון, באופן שיעשה את הדו"ג לעדיף במרבית המקרים על מכונית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני בהחלט סותר את עצמי, אבל רק קצת.

יש הבדל בין נסיעה מזדמנת ואקראית על קטנוע לסידורים בת"א לבין להפוך את הכלי הזה לכלי התחבורה העיקרי.

אתה צודק, נהיגה זהירה בהחלט יכולה למזער סיכונים בכלי כזה, אבל נהיגה זהירה לאורך זמן בכלי כזה דורשת המון בגרות ואחריות אישית מצד הנהג. יש כל כך הרבה מצבים מפתים כשאתה נוהג בקטנוע, כשכל אחד מהם מסוכן יותר מהשני. אם כנהג יש לך את הבגרות הזאת כנראה שיהיה בסדר. אני לא חושב שהייתי מצליח לגייס מספיק ממנה כדי לנסוע בבטחה לאורך זמן, ואני בטוח שרוב הנהגים גם כן היו מתפתים "לעגל פינות" בנהיגה שלהם על קטנוע עם הזמן, ואז מגיעות הסכנות הגדולות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לכל מי שנוסע כאן עם קטנוע/אופנוע ומנסה להבליט את היתרונות שלו, אז צר לי לאכזב אתכם

במשך 7 שנים שיש לי רשיון, הייתי רוב הזמן עם דו"ג, היום, אחרי 2 פציעות לא קלות בכלל, אני לא מוצא שום יתרון בעולם כולו, על פני החיים שלי, לא פקקים לא חניה לא מחיר, כי חניה בת"א זה 20 ש"ח פקקים זה שעה מהזמן וכסף בא והולך, החיים שלי זה פעם אחת.

וכן, גם אני הייתי בתוך המגננה של אלעד, גם אני החזקתי רכב לצרכי פנאי וקטנוע ליום יום, גם אני החזקתי קטנוע 500 סמק ללא רכב לפנאי.

בשום מקרה זה לא שווה את הסיכון של החיים שלי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
תגידו לי זה לא פורום מכוניות עם כל אהבתי לאופנועים אני לא מבין איך אפילו אתה אלעד יורד על מכוניות.:shock:

או שאני טועה? לא ניראה לי.:-D

הקטנוע נרכש ומוחזק קודם כל מסיבות פרקטיות. דו"ג באופן כללי מדבר אלי פחות ממכוניות, וממילא אני גם לא רואה את עצמי ביום מן הימים רוכב על אופנוע ספורט עתיר סמ"קים וסוסים.

ועדיין, זה שהמכונית אצלי במקום הראשון לא אומר שאין לה חסרונות. האהבה שלי אינה עיוורת - אני מסתכל על העניין במבט מפוכח לחלוטין ומבין שיש מקרים שבהם כדאי דווקא לוותר על המכונית ולקחת את הקטנוע.

אני ממש לא יורד על מכוניות, וצר לי אם זה מה שהשתמע מדבריי.

צביקה: עם ההודעה האחרונה שלך אני בהחלט מסכים. דו"ג זה כלי שיכול להיות מסוכן מאוד אם לרוכבו אין שליטה עצמית, ובנוסף הוא גם לא נוטה להיות מאוד סלחני. יחד עם זאת, רוכב שיגלה אחריות ובגרות, סביר להניח שיוכל להגיע ליעדו בבטחה.

אגב, אייל: חשבתי על משהו. מצד אחד אתה כותב באותיות קידוש לבנה שאני עובר על החוק בעצם זה שאני נוסע על השוליים. מצד שני, אתה מתלונן על הקטנועים שנוסעים בנתיב שלך ומעכבים את התנועה. אז בוא תחליט:

כשהם נוסעים כחוק על הכביש - לא טוב, הם גורמים לעיכוב.

כשהם מפנים לך את הכביש ונוסעים על השוליים - גם לא טוב, הם עוברים על החוק.

אתה פשוט טיפוס שאי אפשר לרצות אותו, אה?

פורסם
אלעד, לא חבל להחזיק יצירת על מוטורית כמו אלפא 146 ti כשאתה נוסע בווספה על בסיס יום יומי?

כמו שאלעד כבר כתב, אתה מגיב כאילו בכלל לא קראת את התגובות הקודמות. על מנת לקיים דיון צריך שני צדדים.

ולעצם השאלה - אני חולה מכוניות לחלוטין. לי יש פורשה 944 ואשתי נוסעת באלפא 156. אם אני רוצה אני יכול לנסוע כל יום לעבודה באוטו, ולמרות זאת אני בוחר לרכב על הקטנוע כל עוד הטמפרטורה לא יורדת ממינוס 5 מעלות. טוב... נו... אולי 0 מעלות.

למה? כי אני רוצה להינות מנהיגה באוטו שלי, ואני לא מפיק שום הנאה מהנסיעה המשעממת לעבודה כל יום על אותו כביש. וחוץ מזה, עם האוטו זה לוקח יותר זמן ויותר עצבים ויותר דלק.

כשאני נכנס לאוטו שלי בסופשבוע, אני נהנה ממנו הרבה יותר כשזה מגיע אחרי שבוע בלי.

ולגבי שאלת השאלות - האם הסיכון הנוסף שווה את הזמן שנחסך?

חד משמעית כן!!!

אני טוען שהשימוש שלי באופנוע/קטנוע במשך 9 שנים של עבודה בקצה של פקק, האריך לי את תוחלת החיים ולא קיצר אותו.

למה?

אין עצבים, אין כעס, אין בעיות חניה, אין את חוסר האונים הזה של להתקדם קילומטר אחד ברבע שעה.

בכל יום עבודה הרווחתי עוד שעה אחת של פנאי בזכות השימוש בדו גלגלי, וזה איכות חיים.

כל הסוגיות של נוחות/רטיבות/משא זה הכל בולשיט. יש פתרונות טובים להכל.

ועוד דבר - אחרי תאונה אחת מסויימת שהיתה לי עם ווספה, הגעתי לשתי תובנות.

הראשונה היא שעד לתאונה הזאת חשבתי שאני רוכב עירני, מודע למה שקורה סביבי, מגיב מוקדם ובזהירות על מנת להמנע מתאונה, ולמרות כל זה, נהג מסויים הצליח להפתיע אותי לגמרי באופן לא צפוי וגרם לתאונה.

אחרי התאונה הזאת לקחתי את כל מה שחשבתי שאני עושה קודם עוד צעד קדימה, ובשנים שרכבתי אחרי התאונה הזאת - לא קרה אפילו פעם אחת שנכנסתי למצב חירום שבו הייתי צריך לבלום או לסטות מהר. (בעוד שקודם זה היה קורה מדי פעם).

המסקנה שלי היא חד משמעית - גם עם כל המשוגעים על הכביש, הרוכב עצמו עדיין יכול לשלוט במה שקורה ולהמנע ממצבים מסוכנים לחלוטין. אני משער שהשינוי הזה אצלי האריך את זמן הנסיעה שלי באיזה 2 דקות.

צריך בשביל זה בגרות ונסיון וגישה, אבל זה אפשרי, וזה מקטין משמעותית את הסיכון שברכיבה.

התובנה השניה היתה שאני מעיף את הווספה לכל הרוחות. באותה תאונה הרגשתי שאם הייתי על אופנוע/קטנוע מודרני, הייתי מצליח להמנע מהתאונה. לווספה אין היגוי, אין בלמים, אין מתלים. במצב חירום אי אפשר לעשות הרבה.

מכרתי את הוספה וקניתי שוב אופנוע.

דרך אגב, הבטחתי לעצמי שאני לעולם לא ארכוש אופנוע ספורט, מטעמים מובנים.

ולאלעד - 30 ק"מ לליטר?

אני עם ה 50 סמ"ק המסכן שלי עושה 21 ק"מ לליטר. (כשהיה לי ימאהה XT600 הוא עשה 18 ק"מ לליטר...)

היום התחלתי בניסוי - במקום לנסוע פולגז על 65 קמ"ש בקטעים הישרים, אני נוסע 50-55 למשך טנק שלם, ונראה מה יוצא.

נ.ב. לאיל לגבי ההתייחסות לעבירות בסגנון של לחצות עם הקטנוע דרך מעברי חציה.

אני, כמו אלעד, לעולם לא עשיתי דבר כזה, ולא עולה על דעתי לעשות דבר כזה.

רוב הרוכבים גם לא עושים את זה.

רק קבוצה מסויימת של שליחים שרוכבים בשביל כסף לא מהססים לעשות דברים כאלה, ועוד קבוצה של צעירים שעדיין חושבים שזה מגניב.

כמובן שאתה זוכר רק את המקרים של אלה שכן חצו, ולא סופר את כל אלה שכן עמדו ברמזור האדום אתך.

כשתוכל להיות קצת יותר אובייקטיבי, ניתן יהיה להמשיך בדיון.

אתה מזכיר לי שוטר אחד ששמעתי פעם אומר משהו בסגנון של "כל הרוכבים האלה משוגעים - צריך להוריד את כולם מהכביש". הוא לא זכה להרבה הערכה ממני אחרי שהשמיע את המשפט הזה, וגם לא מהשופט.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...