Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיקר השנוי במזדה 3 "החדשה" הם עידכון העיצוב החיצוני, עיצוב פנים חדש לחוטין ושינויים מינוריים במיכללי השלדה.

בסיס הגלגלים נותר זהה ומנועי הבנזין לא שונו.

האם הוספת גירסת דיזל חזקה ושינויים קוסמטיים הופכים מכונית קיימת לחדשה?

על פניו, לא נראה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עשיתי שיעורי בית. הנה מה שיצא:

המאזדה 3 ה"חדשה" חולקת את אותה פלטפורמה עם ה"ישנה".

בסיס הגלגלים של שתיהן זהה. הרוחב זהה. הגובה זהה עד כדי ס"מ בודד, האורך דומה מאוד (גם C5 שאחרי מתיחת הפנים שונה מ- C5 דור ראשון, והיצרן לא חולם להגדיר אותה כמכונית חדשה), מימדי תא הנוסעים זהים.

זה לא מספיק ברור שזו אותה מכונית?

...אנשי השיווק של מאזדה שאומרים בצורה הכי ברורה שיש - "זאת השלדה של המאזדה 3 הקודמת, עם שיפורים".

מסקנתי משיעורי הבית שהכנתי שהמאזדה 3 החדשה היא מתיחת פנים של המאזדה 3 המוכרת.פורמלית היא יכולה להיות מעבורת חלל אבל בפועל היא גרסה מתוחת פנים של אותה מאזדה 3 שכולנו למדנו להכיר ולהוקיר.

עיתונאי רכב לא אמורים להתרשם מלהג של אנשי פרסום.

כל הכבוד. ביצעת עבודת בלשות מעמיקה וגילית את... מה שאומרת בגלוי ההודעה לעיתונות: מדובר באותה פלטפורמה. שיו!

שומו שמים!

אז אני מבין שכבודך החליט שרק פלטפורמה חדשה מצדיקה את ההגדרה "מכונית חדשה". חבל רק שעולם הרכב לא כל כך מסכים איתך (ואני בטוח שאתה מכיר דוגמאות לפחות טוב כמוני). מעבר לכך - האם קראת אותי מחווה דעה כלשהי על המכונית הזו? האם שמעת מישהו אחר מחווה דעה עליה? האם נהגת בה בעצמך? שמעת דיווח ממישהו שכן נהג בה? או שאולי לדעתך "עיתונאי רכב רציני" כהגדרתך אמור לחרוץ דין לפני שהוא מכיר את המכונית? גם קובי ליאני בתכנית לא בדיוק הלל ושיבח אותה, כמה שזכור לי (ואם משהו צרם לי - ואמרתי זאת לאנשי התכנית, אגב - זו היתה עצם העובדה שהמכונית הזו הוזכרה בהקשר לתערוכה הספציפית הזו, שכן היא כבר הוצגה בתערוכות קודם לכן).

"מבחינה פורמלית" מענינת את התחת שלי ואת מחלקת המודעות ב"עתון" שלך. אותי מענין מבחינה מהותית ומהבחינה הזאת גם מזדה 3 וגם גולף 6 אינן אלא מתיחות פנים ציניות, שמנצלות את העובדה שהעולם שורץ היום "עתונאים" כמוך כדי למכור לציבור כל מה שהיצרן שלהן חפץ -- ועוד לרקוד מסביבה כפי שעשה ה"עתונאי" ההוא בתוכנית.

מענין אותך מבחינה מהותית? וואלה? ומאיפה לך שמץ של מושג על המכונית הזו "מבחינה מהותית"? כמו ששאלתי את ארנון - נהגת בה? שמעת ממישהו אחר שנהג בה?

בעצם, ברור מנין המנהג הזה של נתינת ציונים למכוניות בלי שנהגת בהן:

אף אחד?! הגורו שלי דוקא כן::

http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1166

אבל זה בטח כי אין לו את הבעיה שלך::

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au5.asp

ובהקשר זה, אני שמח לגלות שהאינסטינקטים שלי עוד עובדים:

אוקיי, נפל לי האסימון: אתה אדם גס רוח שלא ממש מעוניין להקשיב לאחרים, ובטוח שאצלו ורק אצלו הצטבר כל הידע. מענין את מי זה מזכיר לי...

אין ספק שהגורו שלך הוא מודל חיקוי נאות. הנה למשל מה שהוא כותב על דגם סיני שעתיד להגיע לישראל: שיר הלל למכונית שהוא מעולם לא נסע בה, ושקיימות כל הסיבות לפקפק בה. מענין איך היית מגיב אם תיאור כזה היה מופיע ב"אוטו" (או בתכנית הטלביזיה המדוברת). הוא אפילו מתייחס לציון הריסוק הגבוה שהשיגה המכונית במכון CNCAP "המקביל ל-ENCAP האירופי", אבל שוכח לומר שבערך חצי מהמכוניות הסיניות מקבלות שם ציון כזה, ושהבדיקה הסינית פחות מחמירה מהאירופית (מהירות נמוכה יותר, וריסוק שהוא חזיתי מלא ולא Offset). אני תמה איזה אש וגפרית היית שופך על ראשו של, נגיד, דני פרומצ'נקו או כתב YNET אם היו מתבטאים כך לגבי מכונית סינית שהם לא מכירים, ושוכחים לציין את הפערים בין מבחני הריסוק. אהרנוביץ' טורח אפילו לפרט את אבזור הבטיחות והפינוק (וילון אחורי! חיישני תאורה וגשם! מצלמת חניה!), ולא מפספס להסביר לקורא שלמכונית הזו יש "גנים של ב.מ.וו".

אין לי הסבר מדוע בחר הגורו להלל ולשבח כך מכונית סינית דווקא ועוד אחת שלא נהג בה. אולי לך יש.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
כל הכבוד. ביצעת עבודת בלשות מעמיקה וגילית את... מה שאומרת בגלוי ההודעה לעיתונות: מדובר באותה פלטפורמה. שיו!
לא טל.

אל תיתמם.

זו לא אותה פלטפורמה אלא אותה השלדה, עד שהיצרן בעצמו מציין שמחבר גומי מסויים עכשיו רך יותר משהיה ב- 3 הישנה ושמסרק ההגה מעוגן עכשיו בשלוש נקודות במקום שתיים.

אתה זוכר את פיז'ו דנים במחבר גומי מסויים שהתרכך במעבר מה- 405 ל- 406 ?

את רנו מתפייטים על מספר הברגים שאוחזים את מסרק ההגה במגאן II לעומת מגאן I ?

כשמדובר במכונית חדשה לחלוטין לא נתפסים לזוטות שכאלה.

גם המימדים תומכים בכך שזו בדיוק אותה השלדה עם עדכונים מינוריים - רוחב זהה, בסיס גלגלים זהה, גובה דומה מאוד, אורך דומה מאוד, מימדי תא נוסעים זהים.

אני לא מבין כל-כך על שום מה התעקשותך שמדובר במכונית חדשה לחלוטין.

פורסם
מה אתה לא מבין, הם הפנימו מי המפרנס האמיתי שלהם.

לא במיקרה סרוניס סופר לנו כאן פירסומות ולא קוראים.

אם תמשיך להתבטא ככה (וכמו ההודעות שכבר נמחקו לך), אני אתחיל להשתמש בכלי הניהול. אתה מוזמן גם להפסיק להתעלם משאר הדברים שאני כותב לך, כי זה לא מוציא אותך טוב במיוחד.

ובנוסף לדברי טל על הגורו שלך, רציתי לשבח את יכולתו המדהימה לקבוע את טיבה של מכונית לפני שנהג עליה, ועל סמך נתון בודד. אם תרד עד הסוף למטה תגלה שהוא קבע נחרצות שהקטנה האוטומטית היחידה הראויה למאכל אדם היא האיביזה החדשה, רק בגלל גיר ה-DSG שלה - וכל זה כמה וכמה חודשים לפני שהגיעה לארץ! (הוא גם סיפק לה ארבעה/חמישה כוכבים עוד הרבה לפני שנהג עליה - שוב, עיתונאות רכב איכותית במיטבה. ויש לי עוד הרבה דוגמאות).

אגב - ב-3 החדשה אכן השתמשו באלמנטים רבים מהדור הקודם, כדי לחסוך בכסף. זה בפירוש לא אומר שהיא בסה"כ פייסליפט. אבל דמגוגיה לא עולה כסף, נכון? ותמיד כיף להטות את השרשור מהנושא המקורי כדי להמנע מלהתמודד עם העובדות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זו לא אותה פלטפורמה אלא אותה השלדה, עד שהיצרן בעצמו מציין שמחבר גומי מסויים עכשיו רך יותר משהיה ב- 3 הישנה ושמסרק ההגה מעוגן עכשיו בשלוש נקודות במקום שתיים.

אני לא מבין כל-כך על שום מה התעקשותך שמדובר במכונית חדשה לחלוטין.

קודם כל - איפה ראית אותי אומר "מכונית חדשה לחלוטין", כל שכן מתעקש על זה? אל תשים מלים בפי בבקשה. כל שאמרתי - ואומר גם עכשיו - זה שעצם ההתיחסות אליה כאל "המאזדה 3 החדשה" נכונה, בדיוק כפי שנכון לקרוא לגולף 6 גולף 6.

מעבר לכך, זה יפה שאתה נתפס לאותו עיגון של מסרק ההגה, אבל זה שאתה חוזר על משהו שוב ושוב לא הופך אותו לרלבנטי.

אתה מדבר כאילו זה כ-ל מה שאמרו על ה-3 החדשה (סליחה שאני מדבר עליה כך בהעדר דרך אחרת לומר לאיזו מכונית אני מתכוון, מקווה שזה לא פוגע ברגשתיך). אבל זה ממש לא כך:

Major evolution of the C-platform for more balance between the sports/comfort ratio

• 17% increase in use of high and ultra-high strength steels vs. outgoing model

• Double-digit increases in exural and torsional criteria for improved handling and safety

Newly evolved MacPherson strut front suspension

Newly evolved multilink rear suspension

זה חלק מה שכתוב לגבי השילדה (בקיצור, כמובן. אם תרצה את הטקסט המלא אשמח לשלוח לך את הקובץ). אני לא אומר שמדובר במהפכה - ברור שלא. מה כן עומד מאחורי זה מבחינת המשמעות בפועל? אני לא יודע. גם אתה לא. אף אחד עוד לא יודע. מה שאני כן יודע זה שכבר נתקלנו לא אחת במכוניות שעל הסף נראו כשינוי מינורי מאד של הדגם הקודם, למרות ש-70-80% מהרכיבים היו חדשים. אין לי מושג אם המאזדה3 הזו נמנית על הסוג הזה או לא. יכול מאד שיתברר שכמו עם הגולף 6, גם כאן ההגדרה "מתיחת פנים" יותר נכונה. נחכה ונראה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

עזבו את הדעה האישית שלי לגבי ה3 הנוכחית (אני לא אוהב אותה), מדובר ברכב ממש לא גרוע, שאין סיבה אמיתית להחליף לו את השלדה.

הוא בטוח במידה מספקת, מתנהג לא רע בכלל, ועם השינויים שעשו לו הוא כבר יכול להיחשב לרכב מעולה.

לא היה צורך להחליף לו את השלדה, במיוחד לא ברגע זה, שבו יש משבר די רציני.

רכב חדש? לא!

רכב גרוע? לא!

רכב מיושן? לא!

פורסם
גם קובי ליאני בתכנית לא בדיוק הלל ושיבח אותה, כמה שזכור לי (ואם משהו צרם לי - ואמרתי זאת לאנשי התכנית, אגב - זו היתה עצם העובדה שהמכונית הזו הוזכרה בהקשר לתערוכה הספציפית הזו, שכן היא כבר הוצגה בתערוכות קודם לכן).

טל

טל, זה לא צריך לצרום לך כי בפירוש לא נאמר שם שהיא נחשפה שם, אלא זו מכונית מספיק חשובה לשוק המקומי וכן זו הפעם הראשונה שהזדמן לנו לראות אותה פנים אל פנים, לכן מצאתי לנכון להזכיר אותה שם.

פורסם

אני חושב שצריך למדוד את ה3 החדשה לפי האיכויות שלה כשתגיע, ההבדלים היום בין פייס ליפט לבין דגם "חדש" די הצטמצמו הגולף דור 6 לעומת 5 זאת הדוגמא הקלאסית.כל מיני נביאים למיניהם כמו הגורו המדובר כנראה גם הוזים וגם חוזים{ תחזית ,ל-א חוזה..}.לגבי נושא השרשור אני חייב לציין שהתוכנית הייתה בהחלט נחמדה בהתחשב שאין פה את סכומי ההפקה של טופ גיר אני מאחל לכל צוות התוכנית עלו והצליחו!!.

פורסם

אין לי שום ויכוח עם הטענה שצריך לבחון את ה-3 המעודכנת לכשתגיע.

עם זאת, אי-אפשר להגיד שזו מכונית חדשה. פשוט אי-אפשר.

זו מאזדה 3 ישנה שעברה מקצה שיפורים.

כמה גדולים השיפורים? מה האימפקט שלהם?

נדע כשנדע אבל בכל מקרה, גם אם השינוי עצום ורב - זו תהיה מאזדה 3 המוכרת שעברה מקצה שיפורים מקיף.

ההבדלים היום בין פייס ליפט לבין דגם "חדש" די הצטמצמו הגולף דור 6 לעומת 5 זאת הדוגמא הקלאסית.
דוגמה קלאסית למה?

איך אפשר לבסס תיאוריה שלמה על מקרה פרטי של תעלול שיווקי שהצליח?

ה- i30 של יונדאי היא פייסליפט של אלנטרה?

ה- C5 החדשה היא פייסליפט של הקודמת?

כל יצרן מעוניין להשקיע מינימום כסף כדי לשכנע את הלקוחות שמדובר במכונית "חדשה".

זה לא אומר שעיתונאים ולקוחות פוטנציאלים צריכים לשתף פעולה.

פורסם

אגב, מבלי להתייחס כרגע לשינויים הספציפיים שעברה ה-3, גם אם בסיס ומפשקי הגלגלים לא השתנו והמידות נותרו כמעט זהות, זה לא אומר שזו "בסה"כ פייסליפט". אפשר לשמור על מאפייני השלדה מבחינת הגדלים אבל להקשיח אותה משמעותית מבחינת חומרים או תכנון. אפשר לשנות את מערך המתלים (כמו שאכן נאמר שנעשה ב-3 החדשה) ואפשר להוסיף אמצעי בטיחות ואבזור בסיסי, לשנות צורה של מרכיבים, להזיז מיקום של חלקים ולשפר יעילות של אחרים.

בנוסף, כמו בגולף 6, גם ב-3 החדשה כמעט כל פאנל חיצוני ופנימי הוא שונה. כמו שנאמר כאן מעל אחוז מסוים של חלקים שונים זה נחשב כבר רכב חדש. חוצמזה, אתם באמת חושבים שתמיד חייבים לשנות את גודל השלדה בשביל לקרוא לרכב "חדש"?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז? איך זה קשור לשאלה אם ה- 3 החדשה היא באמת "חדשה" או "ישנה משודרגת"?

את כל הסופרלטיבים ששלדת ה-3 ראויה להם קשרו גם לפוקוס דור I, ובכל זאת באה אחריה פוקוס דור II שהיתה מכונית חדשה ולא מחודשת.

בן, אתה רושם את דעתך (שאתה מציג כעובדה) שמתבססת ברובה על מה שנראה כקושי לקבל את המכונית הנפוצה ביותר בישראל כרכב מהנה לנהיגה.
מותר שיהיו לי השגות על ההתפעלות הגורפת שהבאת מעיתוני הרכב?

או שזה התחליף המודרני לתנ"ך?

פורסם

יש לי דבר אחד לומר בסוגיה הזו:

Who gives a f**k??

יאללה, מה עשיתם מזה...

ואם זה כל כך חשוב לכם, לפחות חכו עד שהמכונית הזו תגיע לארץ ושמישהו מכם לפחות ישב בתוכה (אולי אפילו, רחמנא לצלן, ינהג בה).

ובינתיים, כדי למנוע ויכוחים מיותרים, אולי פשוט תקראו לה"מאזדה3 2009" וזהו?

טל

פורסם
יש לי דבר אחד לומר בסוגיה הזו:

Who gives a f**k??

ואלה איזה דפוק אני, חשבתי בטיפשותי הרבה שדוקא עתונאי רכב כן אמור להתענין אם רכב שמוצג כ'חדש' הוא אכן חדש ולא להיצטרף כמו עז למקהלת היחצנים.

טעות גדולה!!!

פורסם
ואלה איזה דפוק אני, חשבתי בטיפשותי הרבה שדוקא עתונאי רכב כן אמור להתענין אם רכב שמוצג כ'חדש' הוא אכן חדש ולא להיצטרף כמו עז למקהלת היחצנים.

טעות גדולה!!!

לא טעות ולא נעליים. עיתונות הרכב אכן מתייחסת ואמורה להתייחס לשינויים ביחס לדגם הקודם. זה מעניין מבחינה אקדמית, אבל נעשה חסר משמעות מהרגע שנוהגים ברכב - אם הוא משופר משמעותית ביחס לדגם הקודם, זה מה שחשוב. אם הוא טוב כמו מתחריו או יותר - זה מה שקובע. מה שמתחת לעור מאבד את החשיבות שלו באותו הרגע. לכן אני ממליץ לך לחכות ולראות איך האוטו כשהוא יגיע לארץ. אז כולנו נהיה יותר חכמים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
באשר למאזדה 3 - היא לא שונה מהרבה מכוניות אחרות שקיבלו דגם חדש עם שלדה זהה או כמעט זהה ומנועי בסיס זהים (סיאט איביזה, גולף החדשה וכולי). אף אחד לא חושב להגדיר את זה בתור "פייסליפט", בטח שלא כאשר עיצוב החוץ והפנים שונים מהותית. וזה בכלל לא משנה אם מאזדה חסכה או לא חסכה כסף.

רוני

אתם כולכם נטפלתם לפייסליפט הזה, הכוונה היתה שהאוטו, הוא אותו אוטו, אותה שילדה, אותם מנועים (חוץ מ2.5 שמצטרף למשפחה וכנראה לא מגיע לארץ) הכוונה פה היא שבסיס שלו הוא אותו בסיס והמרכב שונה, אולי פורמלית אסור להגדיר שזה פייסליפט אבל גם לא אוטו חדש כי זו בדיוק אותה הגברת בשינוי אדרת.

• תוכן חדש...