Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

התקנתי השבוע מערכת באוטו אצל מתקין הוא עשה לי בנייה מפיבר למאזדה 6.

הוא התקין לי קומפוננט של מורל פולס 6 מקדימה ומאחורה סאב של JBL הוא השתמש בחוטים המקורים שהיו באוטו לרמקול המקורי רק למה שקיים בדלת כי הוא אמר שזה בעיה להשחיל חוטים חדשים בתוך הדלת שאר החוטים שמגעים מהמגבר הם חוטים חדשים האם החוט הקיים ישנה משהו באכות?

והשאלה הכי חשובה שלי ... ההתקנה התבצעה במספר ימים בגלל הבנייה ואתמול שחזרתי אליו הוא חיבר את הכל ושאלתי אותו איך הוא ידע מה ה + ומה ה - ואז הוא אמר לי שיש לו דיסק מיוחד שדרכו הוא מכוון את המערכת והוא יכול לדעת האם ה + הפוך האם זה נכון?

פורסם

בקשר לחיווט בעיקרון זה לא בסדר

אבל לא יודע כמה זה שמיע בסט כמו פולס

אם יש שם קונקטור ולא גומייה רגילה אני מאמין שהדרך היחידה להעביר שם חיווט זה לקדוח בפח אז תהיה בטוח שהבחור שעושה לך את זה יודע מה הוא עושה כדי שלא תגרום לבעיות באטימות שם ואז תמלא את האוטו + הדלת במים כשירד גשם..

בכל מקרה נהוג לחבר בהתחלה פלוס לפלוס ומינוס למינוס ( פאזות חשמליות )

בתאכלס המצב יכול להשתנות כדי להשיג פאזות אקוסטיות נכונות ( יכול להיות פלוס לפלוס או פלוס למינוס )

וכן יש דיסקים שעוזרים לך להחליט מה הפאזה האקוסטית הנכונה..

תקרא בfaq ותעשה קצת חיפוש בפורום על פאזות

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

סתם שאלה - למה עשיתה בניות מפיבר לסט של 500 ש"ח ? ואם כבר עשיתה אז למה אתה מתפשר על העברת חיווט נורמלי לדלתות ? :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

קיים, 10 טראקים עם צלילים בכל מני תדרים המיועדים לכיוון נכוון של הסאב, מידים וטוויטרים.

דבר איתי בפרטי

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

טוב אז קודם קיים לא רק דיסק אלא גם קיים מכשיר(כמו RTA)לכיון המע'

לגבי חיווט אפשרי גם להעביר דרך הפלג המקורי של הדלת(ואני לא נכנס לכך כי אני לא רוצה לפתח ויכוח אם המתקין שלך יודע או שהוא התעצל או שהוא הרגיש שלא קיבל מספיק עבור מה ששילמת לו=בקיצור נכנסתי לזה כבר :lol:)

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

תודה לעונים..

אז ככה אני באמת לא שמתי לב אם יש קונקטור או גומיה מחר אני יבדוק את זה!

ויכול להיות שהוא יתעצל אבל אני אפילו לא התווכחתי איתו על המחיר הוא לקח לי 1700 ש"ח על הבנייה + התקנה של רמקולים קדמיים ומגבר נראה קצת יקר אבל רציתי שיעשה עבודה יפה בבניה כי במאזדה 6 שנתון 2004 אין אפשרות לשים רדיו דיסק אז למי שמכיר את האוטו יש תא כפפות קטן בדש בורד מקדימה אז ביטלנו אותו והוא בנה שם משהו יפה אני יעלה תמונות בהזדמנות רק חשוב לי שלא יעבוד עלי בפלו והמינוס כדיי שאני לא יהרוס את הרמקולים ושאני גם ישמע יפה כי אני צריך לחזוא אליו לכיוונים כי הוא עדיין לא סיים את הבנייה.

פורסם

לפותח השרשור אני אשמח לקבל קצת מידע לגבי הבנאדם שעשה לך את הבניה ובכלל לדעת מה הסדר גודל של המחירים שהוא דורש לבניות מסויימות.

פורסם

מנסיוני, לא תמיד כוון באמצעות אותם דיסקי בדיקה מוצלח, לא תמיד התוצאה שאתה מקבל שם, תקבל עם מוסיקה שלך, שאתה אוהב ושומע.

אך בהחלט אפשר להתנסות בהם, ומקסימום לשנות שוב, אם התוצאה במוסיקה היומיומית שלך לא שווה.

יש את focal tools, [דיסק #2 מהדיסקים של פוקל].

יש autosound 2000.

יש את זה:

http://www.realmofexcursion.com/downloads.html

יש עוד.

**שים לב היטב למה אתה עושה, זה עלול להיות מסוכן ..**

פורסם
מנסיוני, לא תמיד כוון באמצעות אותם דיסקי בדיקה מוצלח, לא תמיד התוצאה שאתה מקבל שם, תקבל עם מוסיקה שלך, שאתה אוהב ושומע.

כיוון מהדיסק מוצלח אך ורק בגלל שאתה מקבל צליל FLAT, אחר כך יש לך אופציה לעשות כיוון DB כפי רצונך.

זה מה שנקרא באלאנס \ מאסטרינג.

האתר שנתת זה MP3 ולא דיסק שצרוב בפורמת CDA, DAT או אפילו WAV.

מי שרוצה יש לי דיסק שעולה 20 ש"ח לכיוון של המערכת, מכיל 45 טראקים של צלילים לכיוון נכון של תדרים הנמוכים, מידים והגבוהים.

כל הכיוונים צריך לעשות על אותה רמת עוצמה, לכל רמקול בנפרד ולאחר מכן בדיקת סאונד כללית וכיוונים על פי הצורך (הוספת DB או ההפך)

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

בענייני כיוונים -

אני יוסיף על מה שצביקה אמר.

למען האמת , עבור מי מאיתנו שלא מכוון את המערכת עבור תחרויות SQ ומשקיע בהתאם , אני ממליץ לכוון לא לפי דיסקי SQ למיניהם אלא לכוון בהתאם למוזיקה שאתה שומע ביום יום.

יצא לי לכוון המון מערכות והרבה פעמים במגוון רחב של רמת מערכות , ודווקא במערכות הטובות בהם היו לי את כל הכלים לכוון בצורה רצינית גיליתי שאחרי שהצלחתי לכוון מערכת לפי דיסק מקצועי מסוים הכל נשמע מושלם , במה תמונה טונליות וכן הלאה . אבל אחרי זה שאני שומע מוזיקה שונה יכולים להיות תמורות גדולות מאוד בהתנהגות של הסאונד.

כך שבפועל , אני אישית למערכת שלי מכוון בעזרת המוזיקה שאני שומע ביום יום.

אני לחלוטין לא בא לבטל את כל הדיסקים המקצועיים והיעודיים , הם לטעמי כלי מצוין ואולי אף הכרחי בשביל להכיר את המערכת ולבחון וללמוד את ביצועיה אבל בשורה התחתונה את הטיונינג אני ממליץ לעשות לפי האוזן למוזיקה שהמערכת אמורה לנגן . הרי בשביל זה היא נועדה .:idea:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...