Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ההורים שלי מעוניינים לרכוש רכב משפחתי חדש. בחודשיים האחרונים הם הסתובבו בין כמה אולמות תצוגה, התייעצו ובדקו את הרכבים השונים ונותרו עם כ3 דגמים ש"הגיעו לקו הסיום".

הדרישות שלהם מהרכב (לפי הסדר):

1. חסכוני בדלק (שכן אנחנו נוסעים בסביבות ה20-25 אלף בשנה), ובעלויות האחזקה (טיפולים, חלפים וכדומה)

2. ביצועים טובים יחסית - גם מבחינת המנוע וגם מבחינת האחיזה וההתנהגות

3. אבזור

*התקציב עומד על כ125 עד 130 אלף לכל היותר.

הרכבים שהם מתלבטים בניהם:

1. סיוויק 1.8 ידנית - חסכונית עם ביצועים טובים. היא גם יחסית מאובזרת ואיכותית.

2. טויוטה קורולה 1.6 ידנית - רכב אמין ודי חסכוני, אם כי לא כל כך מאובזר ובעל ביצועים "בינוניים"

3. VW ג'יטה 1.4 TSI טיפטרוניק - הם מאוד אהבו את הרכב, מצד אחד הוא הכי חסכוני בדלק (יותר מהסיוויק והקורולה) ומצד השני בעל הביצועים הכי טובים. כמו כן הרכב יחסית מאובזר ואיכותי. מה שמפריע להם קצת זה המחיר (שהוא כ135 אלף, אבל הם מקווים כי יוכלו להוריד קצת תוך כדי מיקוח), וכמו כן הם חוששים כי הטיפולים והחלפים של VW יקרים יותר מאשר בשתי האחרות.

בכל מקרה, לפני שהם מזמינים נסיעת מבחן בשלושתן, אני אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שלושתן, או אם יש רכב אחר שהם פספסו ויתאים.

*יש לציין כי הם בדקו גם C4 ידנית וסיאט ליאון 1.6 ידנית, אבל לא כל כך התרשמו וגם הצריכת דלק של שתיהן פחות טובה מאשר בקודמות.

תודה.

פורסם

שים לב, תיקנתי לך את הכותרת.

לא בטוח שהג'טה תהיה חסכונית יותר מהשתיים האחרות, אבל היא תהיה הכי חזקה. בנוגע לטיפולים - שירימו טלפון למוסך ויבררו מחירי טיפולים ויחשבו עלויות אחזקה ל-3 שנים.

אם יש דרישה חזקה יותר לחיסכון אפשר ללכת על דיזל - יש גם ג'טה, אבל גם אוקטביה ורומסטר, וכן רנו מגאן (רק שהיא חלשה יותר).

בכל מקרה, הטויוטה היא הפחות מרשימה מבין ה-3 שציינת, כך שאם מדובר על שלושתן - שיבצעו נסיעות מבחן על השתיים האחרות ויראו מה מתאים להם יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התשובות..

לגבי הג'יטה - לפני כמה חודשים התפרסם בידיעות אחרונות מבחן בין גרסת הTSI החזקה של הג'יטה לבין האימפרזה החדשה, הפוקוס ועוד רכב שאני לא זוכר. במבחן הזה הג'יטה הייתה החסכונית ביותר, ככה שאני מאמין שהגרסה ה"חלשה" של הTSI תהיה עוד יותר חסכונית.

ולגבי הג'יטה 1.6 - ההורים שלי חשבו עליה, אבל היא פחות חסכונית מהTSI וגם יותר חלשה.

לגבי דיזל לפי מה שהבנתי האגרה השנתית גבוהה יותר, וגם מחירי הדיזל די גבוהים, ככה שלא בטוח שנחסוך הרבה אם נעבור לדיזל. מה גם שגרסת הדיזל של הג'יטה למשל, יקרה משמעותית מדגמי הבנזין.

פורסם

דגמי הדיזל אכן יקרים יותר.

ממוצע צריכת דלק בג'טה ידנית עומד על 1/13.5 לעומת 1/15.87 בTSI ..

הTSI יקרה יותר מה1.6 ידני אך גם נותנת הרבה יותר וזה מאוד מורגש בנהיגה.. (זמינות הכוח בסל"ד נמוך.. וכמובן 7 היל'..).

באותו מבחן שאתה מדבר עליו אכן הג'טה היתה החסכונית ביותר וגם בשאר המבחנים שהיו לגולף עם אותו מנוע היא היתה החסכונית יותר מול האחרים.. אבל אל תשכח שביום יום אתה (אולי אני טועה) תהיה רחוק מצנאי הנהיגה הקיצוניים מאוד של בוחני הרכב.. משמע הרכב יהיה הרבה יותר חסכוני עקב זאת שלא תצטרך "לקרוע" אותו לסל"דים גבוהים.. מן הסתם גם שאר הרכבים אשר העלת יהיו חסכוניים יותר משמעותית בתנאי נהיגה נורמאליים..

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אין ספק שבתנאי נהיגה נורמליים כל הרכבים הנבחנים יהיו חסכוניים יותר, אבל עדיין זה שהיה יותר חסכוני במבחן סביר להניח שיהיה גם חסכוני יותר ביום יום.

בכל מקרה, יש למישהו עוד משהו להוסיף בנושא? שבוע הבא כנראה שנזמין כבר נסיעת מבחן, אז כל עיצה לפני כן תעזור.

תודה.

פורסם

אתה בק"מ גבולי לדיזל, לעניות דעתי לך על מנוע בנזין, ראיה קדימה מראה שאובדן הערך לרכבי סולר גבוהה משמעותית..

באופן אישי הייתי הולך על הסיביק, קח בחשבון ביטוחים יקרים לעיתים משמעותית מהמתחרות הישירות.

לגבי הגטה, מאחור מדובר על רכב צפוף, אפילו צפוף מאוד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ביטוח אנחנו נשווה לפני הקניה (הפרש של כמה מאות שקלים לא יפסול שום רכב, אבל אם מדובר באלפים אז זה קצת יותר בעייתי).

ורוב הזמן נוסעים ברכב 2-3 נוסעים (לעיתים רחוקות זה מגיע ל5), ככה שהצפיפות בג'יטה לא כל כך תפריע.

פורסם

סובארו B3 2.0 יענה על הדרישה לאחיזה וביצועים ( בערך) אבל אני לא חושב שהיא חסכונית למרות שאני לא יודע איך זה בידני אולי זה דווקא חסכוני

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

מבין ה3 - אני הייתי הולך על הג'טה.

היא משדרת יוקרה, פחות נפוצה וכמובן יותר חזקה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני מניח שבלא קשר לתגובות שתקבל/קיבלת כאן, על נסיעת המבחן בכל אחת מהאלטרנטיבות שהעלית, לא תוותרו. יש סיכוי רב שנסיעת מבחן תביא למסקנה מספיק חותכת בדבר הבחירה. מסקנה שתייתר את המשך ההתלבטות. אם בכ"ז תמשיכו להתלבט, אף אחד כאן לא בורח.

פורסם

ג'טה לא רכב צפוף . הדור הרביעי היה צפוף הדור החמישי בכלל לא צפוף ובעל מרווח ממוצע יחסית לקטגוריה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
ביטוח אנחנו נשווה לפני הקניה (הפרש של כמה מאות שקלים לא יפסול שום רכב, אבל אם מדובר באלפים אז זה קצת יותר בעייתי).

ורוב הזמן נוסעים ברכב 2-3 נוסעים (לעיתים רחוקות זה מגיע ל5), ככה שהצפיפות בג'יטה לא כל כך תפריע.

זו הבעייה שזה לא כמה מאות שקלים זה יותר ,

הסיוויק לדעתי היא העדיפה אבל יכול להיות שכל מה שתחסכו בדלק ילך על הביטוח אז מה עשית בזה ?

למי שהמליץ על ה-B3 2.0 ממש לא רכב חסכוני אלה שתיין .

אם אתם נוסעים באמת כל כך הרבה הייתי פוזל לכיוון רכבי דיזל (בימנו דיזל זו כבר לא קללה ובקושי אפשר להבחין בהבדלים )

(סקודה זו אופציית הדיזל הראשונה שקופצת לי כרגע לראש )

פורסם

לסקודות ביטוחים יקרים עקב ביקוש אצל גנבי הרכב.

תסביר להורייך,כי עדיף לרכוש רכב בן שנה או פחות מזה,כך תוכלו להמנע מנפילת הערך הראשונית שזה אומר לא מעט כסף ברגע שאתה יוצא עם הרכב מהסוכנות.

אולי תוכלו אפילו לבחור באופציה טובה יותר כיד שנייה.

הרכב עדיין באחריות היצרן\יבואן.

נראה לי אלטרנטיבה טובה יותר עבורכם.

אולי תוכלו אפילו למצוא איזו טויוטה פריוס כיד 2.

• תוכן חדש...