Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא דיברתי על ה IDMAX ספציפית.

כתבתי בכללי שטעם זה אכן סוביקטיבי , ו SQ זה לא משהו סוביקטיבי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לא אתה טועה, הרבה חושבים שהוא סאב מעולה בן סאבים SQ.

אני רשמתי שהרבה חושבים שהוא מעולה ולא ההפך.

אני לא . ולדעתי עופר הסאב לא נשמע משחזר את המקור בצורה אמיתית מספיק ולא נותן את ההרגשה שאני הייתי רוצה לקבל מסאב משובח.

פורסם

אני בכוונה לא רצינתי להיכנס לדיון הזה .

רשמתי את הדברים באופן כללי בלי להתיחס לסאב מסוים.

לא טענתי לכאן ולכאן.

ה IDMAX הוא סאב מצוין עם אופי מאוד מסוים. יש כאלו שיאהבו אותו יותר ויש שפחות וזה כמובן לגיטימי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מחזק את עתיד ותומך ב- MASHIAH. אין לסאב הזה נפח, ולכן הרבה אנשים לא אוהבים אותו.

כמובן גם להיפך, הוא מהיר מדוייק ופאנצי, ובגלל זה הרבה כן אוהבים אותו ולא מוכנים להפרד ממנו :-)

לטעמי, גם אין לו ממש עוצמה (לסטנדרטים שאני רגיל :wink:), וזו עוד סיבה שחלקנו לא אוהבים אותו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני אישית כרגע בלי רכב אבל יש לי W6 וב600RMS לדעתי (דעתי היא איך שהוא היה נשמע ברכב לפני שמכרתי ורועי יעיד) והוא מורגש כמו ניצול מלא של IDMAX מבחינת עוצמה, הרבה נפח דיוק ותחושה של סאב, כך שבעניין עןצמה אני מסכים איתך גיא.

פורסם
מחזק את עתיד ותומך ב- MASHIAH. אין לסאב הזה נפח, ולכן הרבה אנשים לא אוהבים אותו.

כמובן גם להיפך, הוא מהיר מדוייק ופאנצי, ובגלל זה הרבה כן אוהבים אותו ולא מוכנים להפרד ממנו :-)

לטעמי, גם אין לו ממש עוצמה (לסטנדרטים שאני רגיל :wink:), וזו עוד סיבה שחלקנו לא אוהבים אותו.

עוצמה לא חסר לסאב הזה, אולי אתה מתכוון לנפח.

לגבי "הרבה אנשים שלא אוהבים אותו", עוד פעם אני אומר, "הרבה אנשים" זה אנשים שמחפשים בו סאב SPL, וזה לא נכון, הוא לא יכול להיות נטו SPL.

סאב הזה סאב לא SQ נטו ולא SPL נטו, הוא סאב משולב SQ+SPL ובגלל זה הרבה אנשים (בן אלו שאוהבים SQ, ובן אלו שאוהבים SPL) אוהבים IDMAX.

אתה רוצה סאב SQ נטו, קנה סאב בעוצמה שבן 200 ל-500 RMS

ואם תרצה סאב SPL נטו תקנה סאב או סאבים שעולים על 1000 RMS

כול שער סאבים שבן 500 ל-1000 אני מגדיר סאבים משולבים SQ עם SPL, כמו שאומרים SQL.

בגדול זה כך, וזה גם דעתי.

פורסם

זה לא נכון. אין קשר בין ההספק שהוא יכול לקבל לבין האיכויות והיכולות שלו. W7 מפרק פרצופים וגם סאב SQ. האבוק גם מפרק וגם יכול להיות SQ. ה-XXX של RE גם שובר וגם SQ. אז זה לא נכון להגדיר ככה. נכון שבגדול, כביכול בגלל שהם חזקים כלכך וגם מהירים ומדויקים הם שילוב. אבל, אם תרצה אותם ל-SQ (כיוונים +תיבה) הם יהיו סאבים SQ מעולים. אם תרצה להוציא מהם "בומים לראש", אתה תוכל בקלות (שוב, כיוונים + תיבה, וברור שגם הגברה בריאה.). וזה מה שאני מוצא בסאבים מהסוג הזה יתרון משמעותי על פני אחרים. כשאתה רוצה, יש לך את שני העולמות (ואני לא שואף לא לפה ולא לשם. טוב לי עם מה שיש לי, איך שלא תקראו לזה :lol::wink:).

מצטער, אבל מה-IDMAX אי אפשר לקבל עוצמה. הוא לא משלב את שתי העולמות, מבחינתי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יפה הוספת את המילה "מבחינתי".

כמו שגורל ציין מדובר במונחים סובייקטיביים, שלאחד זה גן עדן ולשני גיהנום..

אפשר בהחלט לקבל עוצמה מהIDMAX.

את העוצמה שאתה מחפש בסאב, אכן לא תקבל מן הסתם מהIDMAX, למרות שלא אני ולא אתה שמענו אותו בפורטד בת 80 ליטר מכוונת לתדר הנכון, מוגבר בצורה מפנקת ואוהבת, עם מע' חשמל תואמת.

אני מניח ששמעת אותו בעיקר באטומות NORMAL של כ35L, עם הגברה צנועה+ של כ500W, זה לא אינדיקציה.

אתה צודק, עדיין הסאב הזה לא מיועד בכלל להיות SPLי או "שובר", הוא מיועד להיות מה שהוא בדיוק.

אגב, קצת קשה "לשלב בין שני העולמות", כי על פי רוב אחד יהיה על חשבון השני, ולכן לעולם תהיה פשרה על חשבון משהו.

נ.ב.

אישית כן הייתי שמח שתהיה לי את האפשרות "לשבור" כשארצה לתת בראש כשאני במוזה הנכונה, לאחרונה מדגדג לי החסך הזה קצת.. מי יודע, ימים יגידו..:-D

פורסם
קצת קשה "לשלב בין שני העולמות", כי על פי רוב אחד יהיה על חשבון השני, ולכן לעולם תהיה פשרה על חשבון משהו.

מילים כדורבנות,קשה להנות משני העולמות.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם
זה לא נכון. אין קשר בין ההספק שהוא יכול לקבל לבין האיכויות והיכולות שלו.W7 מפרק פרצופים וגם סאב SQ. האבוק גם מפרק וגם יכול להיות SQ. ה-XXX של RE גם שובר וגם SQ.אז זה לא נכון להגדיר ככה.נכון שבגדול, כביכול בגלל שהם חזקים כלכך וגם מהירים ומדויקים הם שילוב.אבל, אם תרצה אותם ל-SQ (כיוונים +תיבה) הם יהיו סאבים SQ מעולים.אם תרצה להוציא מהם "בומים לראש", אתה תוכל בקלות (שוב, כיוונים + תיבה, וברור שגם הגברה בריאה.).וזה מה שאני מוצא בסאבים מהסוג הזה יתרון משמעותי על פני אחרים.כשאתה רוצה, יש לך את שני העולמות (ואני לא שואף לא לפה ולא לשם.טוב לי עם מה שיש לי, איך שלא תקראו לזה :lol::wink:).מצטער, אבל מה-IDMAX אי אפשר לקבל עוצמה.הוא לא משלב את שתי העולמות, מבחינתי.

ברור שיש קשר בן ספק לבן איכויות ויכולת, וזה לא נתון שלא קשור למוזיקה ולתחום הזה. יש גבול של DB מסוים שעד גבול הזה מוזיקה, ומשה מעבר לזה זה לא מוזיקה.

לא סתם מנצח לא שומע מוזיק בווליום גבוה, כי הוא רוצה להתרכז לא רק בתדרים נמוכים אלא בהכול, וזה משה עונה להגדרה SQ.

לגבי סאבים אחרים, ברור שה-IDMAX הוא לא יחיד בנהם, אבל הוא מאדף, בנוסף IDMAX יכול להיות גם SPL בתיבה פתוחה, ולתת לראש וגם בראש כמו שצריך. כול האנשים שאתה שמעתה הם עם תיבה סגורה ועם הגברה לא מספיקה ל-SPL, לאופי SQ מספיק 500.

אולי קשה לך לקבל שאתה שואף ל-SPL, זה קבר סיפור אחר....:wink:

פורסם

אדגר, צביקה. אני מסכים עם מה שאמרתם, רק לא עם דבר אחד! בשביל לקבל עוצמה מה-IDMAX, כמו שרשמת צביקה, צריך תיבה פורטד, הספק, מערכת חשמל (לא הכרחי בוא נגיד). ואז, לא תקבל ממנו SQ כמו שהוא יודע לתת בתיבה אטומה. אבל! האבוק נניח (או כאוס :-P), יפרקו לך את הצורה גם בתיבה אטומה (ראה הוכחות אצל רוני ואצל ישראל, גם אצלי אתם מוזמנים לשמוע את ה-Q, ולא רק מפרק :wink: למרות שאני לא ממש פונקציה עקב מערכת מקורית ועוד כמה וכמה דברים שיש בדרך מהנגן עד לרמקולים), וגם יישמעו טוב ויתפקדו כסאבים SQ כשתרצה ותנמיך אותם (דרך ה-HU או האקולייזר או מה שלא יהיה). יש הבנה לאן אני חותר? (שדווקא אפשר להנות משתי העולמות בנגיעת כפתור, ועם סאב מתאים כמובן) :-D

ואולי סופסוף אחד מבעלי ה-IDMAX יתן לי לשמוע אותו כשהוא מוגבר על 1000RMS +-?! (למרות ששמעתי בעבר את ה-10" של אדי מוגבר היטב, ואני לא אמשיך להגיב מפה).

ZOOM-ZOOM

פורסם

עדיף שלא תמשיך.

בשביל סאב 10' שלא מקבל 1000RMS אלא מחובר למגבר שיכול להוציא 1000RMS ב14.4 אולי שמעת אותו על 700.

בכל אופן, בשביל סאב 10' וגם 12' הוא מ-פ-ר-ק, ולא לזה הוא מיועד אבל הוא עושה גם את זה.

אלי שמע אצלי זוג ID מוגברים על האודיוסיסטם ובתכלס לא מקבלים אפילו 500RMS עקב מערכת החשמל והוא אמר שהרבה אנשים לא היו מאמינים בכלל שאלה זוג עשיריות, אלא משהו כמו 15'. אז נכון, בנמוכים כמו 25 HZ הם נחלשים אבל זה כי הם בתיבה 18 ליטר כל אחד!!!!

כל הפאקה פאקה פה ההאבוק יכול הזה יכול. את הכאוס לא שמעתי, ואני לא אגיב עליו,רק הבנתיש האופי שלו שונה מההאבוק. ההאבוק לא בעל פאנץ' מדוייק ומהיר כמו הIDMAX,הוא יותר כבד. גיא, כנס קצת ל YOUTUBE וחפס IDMAX תראה קצת מה הסאב הזה יכול לעשות כשאתה רוצה ממנו SPL ואיזה מהלך הוא עובר מצד לצד ואיך הוא משתולל.

אותו סיפור כמו עם הFI שהיה, קיבלתם, ראיתם סאב חדש, ישר, הוא לא רואה את הIDMAX הIDMAX נשמע כמו מיד לידו, הוא יותר מדוייק. נו באמת, הIDMAX חי כבר כמה שנים טובות ורכש לעצמו מעמד של סאב SQ מהמשובחים שיודע גם לתת בראש בלי בעיה.

אמיר

נ.ב.

צביקה הסאב שלך ב35 ליטר נכון? מה הקוטר שלו? איפה נמצאים הגיינים שלך על האודיסון? אני מאמיןש אתה יכול לתת בראש הרבה יותר ממה שאתה נותן עכשיו גם כשאת מגביר את הסאב לסוף במערכת.

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לפחות ההאבוק וה FIQ חודרים את המושבים ולא צריך לקפל אותם כדי לשמוע בס משני ID10 חלשלושים.:lol:

(אמיר הכל בצחוק,אני רואה שאתה מתעצבן ולחינם).

באמת חברים כל אחד ומה שהוא אוהב אני אהבתי את ה IDMAX אצל אדי,יצא לי לשמוע ארסנל 10 או 12 לא זוכר והוא היה הרבה יותר זריז מההאבוק שומעים את זה בשירים שהם 145 BPM,אבל מה הארסנל לא מרעיד לי את הטוסיק כמו סאב 15 ,שוב פשרה הכל עניין של טעם וטעם זה משהו נרכש לכן גם יכול להשתנות עם הזמן.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

אמיר, כמה תירוצים יש בהודעה שרשמת.

אז חלאס.

כל אחד והטעם שלו, אם אתה מנסה להוכיח שהID שלך יותר חזקים מסאב 15 או נשמעים כמו אחד כזה אז :roll:

כמו ויכחים מפגרים הולכים פה!

מי שאוהב האבוק שיקנה האבוק ומי שאוהב IDMAX שיקנה כזה!

:cry: !!SOLD!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...