Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אולי גם אתה פרייר?

למה פיירי שהוא יקר ולא איזה "אחמד את בובליל את איגור" סבון כילים משוק הכרמל שעולה שליש? :lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כי בסבון של אחמד יש 3 אחוז חומר פעיל ורובו מהול במים ובחומר שומני אחר , ובפיירי ופלמוליב יש 28 או 32 אחוז חומר פעיל.

רשום מאחורה.

פורסם

אני מתנחם בעובדה שרוב האנשים פה יעדיפו לקנות סבון לרכב מאשר לשמוע בעצתך, אבל לא משתמשים בסבון כלים לצבע של הרכב. אולי בזה ששמת וקס הגנת על האוטו שלך (ספק) אבל זה הורס את הצבע ולא הייתי נלהב מריכוז החומר הפעיל במקומך כי זה בדיוק מה שהורס את הצבע.

פורסם

בחצי חינם הגדול בראשל"צ יש מחלקת מוצרי רכב בקומה השנייה. יש שם כל מיני מוצרים, לרוב זולים יותר מהמחירים באוטו דיפו והום סנטר.

לא חשבתי עליהם :D

האמת, אף פעם לא נכנסתי לחצי חינם הגדול, בהזדמנות נבדוק גם שם.

כרגע הרכב ניראה דיי זוועה, עם הטיפות הקלות שירדו והלכלוך שהצתבר עליו בחודש האחרון, ממש לא ניראה טוב על שחור, וכל הזמן אומרים שתיכף מגיע גשם ואני מחכה שיגיע הגשם הזה בשביל לשטוף את הרכב אחריו |:

אני לא בטוח שסבון כלי יהרוס את הצבע, אם הוא מספיק עדין לעור הידיים של האשה, או שאני טועה?
ממה שאני הבנתי מנושאים שונים, יש בו חומרי שחיקה בריכוז גבוה יותר וזה לא הכי בריא לרכב.
פורסם
פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים , סבון כלים של פיירי ב9 ש"ח ל750 מ"ל , הבריק את האוטו כמו שהוא לא הבריק מעולם.

כבר 5 שנים ככה. וקס פעמיים בשנה.

צודק ב-100 אחוז!!!! :beerchug:

:)
פורסם

האם סבון כלים , או כל סבון אחר שאינו מיועד לשטיפת המכונית , עלול להזיק לצבע זה דיון בפני עצמו .

אבל גם מבלי להיכנס לדיון הזה (היות וזה דיון מאוד מורכב , שלדבר עליו במונחים של PH , משקעי מלחים או דטרגנט סינטטי מול סבון טבעי זה מאוד רחוק מלהיות דיון מעמיק) , קל מאוד להוכיח שצריך להמנע משימוש בסבון שאינו מיועד לשטיפת המכונית , היות והוא מסיר כל חומר מגן (ווקס ודומיו) המצפה את הצבע (בימינו יותר נכון לומר השכבה השקופה\לכה) ומותיר את הצבע חשוף וחסר הגנה .

כמו , הסבון שאינו מיועד לשטיפת המכונית גם מסיר את השמנים שנמצאים על פני השטח של הצבע , וככל שזה ישמע מוזר הם מעניקים חיוניות לצבע (ניתן לראות את האפקט במיוחד בצבעי One Stage) .

אמנם הפיתרון לשני אלו פשוט מאוד , והוא לצפות את צבע המכוניות במוצרי הווקס למיניהם (המכילים את הציפוי המגן וגם שמנים סינטטיים\טבעיים התורמים לחיוניות) , אך כשמדובר על בסיס קבוע (בשטיפה התקופתית) הנזקים יצטברו בקצב גבוה (פה כבר דיון אחר על חומרי השחיקה\ניקיון\המסה שמכילים רוב הווקסים , אך גם ללא הדיון הזה , זה עובדה פשוטה שבכל פעם אנחנו מוסיפים מעט שריטות מקרוניות לצבע המכונית) .

בנוסף על כך , סבון "רגיל" עלול להציע סיכוך נמוך יותר משהיה מציע שמפו לשטיפת המכונית , מה שיתרום להאצת הנזקים המצטברים .

יש עוד הרבה נימוקים , שבינהם ייבוש בלתי רצוי של גומיות המרכב , משקעי מלחים שיאיצו את חמצון הצבע וכו' .

אבל אני מעדיף להשאיר את אלה בצד , כי זה ויכוח שלא נגמר .

מי שמשתמש בסבון כלים ומרוצה , שיבושם לו .

יש גם אנשים שמכניסים את המכונית למכון שחיטת.. אה.. אופס.. שטיפת רכב והם מרוצים , שלא עושים ווקס והם מרוצים , שוטפים את המכונית עם מטאטא והם מרוצים , ממלאים את הראדיאטור במי ברז והם מרוצים , מרכיבים צמיגים סיניים והם מרוצים וכך הלאה .

שבת שלום .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני משתשמש בסבון של דלקול. זול ועושה בדיוק אותה עבודה של סבונים אחרים יקרים בהרבה.

waks-sm.jpg

מצתרף להמלצה. גם אני משתמש בשמפו הזה. הוא מנקה את הרכב מצויין ומוריד בקלות לכלוך שנדבק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום נזק בשטיפה מהירה ע"י סבון כלים טוב , ומיד שטיפה עם הרבה מים , ניגוב וייבוש לגמרי של הרכב.

מניסיון של 5 שנים , הרכב נראה כאילו יצא מהמפעל (שטיפה אחת ל7-10 ימים , וקס פעמיים בשנה ).

מי שקונה את כל הסבונים וכל השטויות שיהיה לו לבריאות . מבחינתי זה כמו לתדלק 98 לרכב שלא זקוק לדלק זה.

פורסם

מה לגבי שמפו לשיער, נאמר לי ע"י אדם העוסק בדיטיילינג, כי הוא הטוב ביותר לשטיפת רכב

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...