Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביום שהמשיח יגיע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שבאופן מטורף כלשהו יש עתיד לנושא המוטורי בארץ, כלומר - מינו שר תחבורה מקצועי או משהו דומה, ואתם מתבקשים לתת מייד שלושה סלוגנים שיסכמו את הדברים הכי דחופים וחשובים לטיפול.

מה היו שלושת הנושאים הראשונים והאפקטיביים ביותר אליהם הייתם מתפנים ראשונים כדי לשפר את המצב הנוכחי?

שימו לב ,יש לקחת בחשבון את המגבלות והתנגשויות בין רצונות שונים. לצורך העניין שתיים-שלוש דוגמאות:

1. העלאת סף המהירות המותרת בכבישים - מה עם הכבישים הבלתי ראויים כרגע? מה יהיה עד סלילתם? והנהגים שגם 80 זה יותר מדי עבורם? נק' ההנחה היא שאנו לא רוצים עלייה בגרף התאונות מייד עם העלאת המהירות כי זה ישמש טיעון כנגד העלאת המהירות בעוד X זמן.

2. שינוי כל שיטת מתן הרשיונות ולימוד הנהיגה? - הצעה יפה לגבי נהגים חדשים ,שיידרשו להוכיח שליטה אמיתית ברכב. אבל מה עם כל אלה שנעים היום בכבישים?אני בטוח שנמצא כמה עשרות אלפים שלא ראויים לרשיון עקב לימוד לקוי ,ולא עקב מגבךות האנשים. מה איתם?אתם רוצים להתחיל שלילה סיטונית ? או קורסי נהיגה המוניים? פתרון בבקשה.

3. שינוי סדר העדיפות בהשקעה בתשתית. באיזה אופן? על חשבון מה? האם לחייב לקחת חלק יחסי מההכנסות בתחום הרכב לטובת ההשקעה? ואילו קריטריונים להשקעות? כבישים עמוסים? כבישים מועדים לפורענות? כבישים מהירים?

אנא,תנסו לחשוב גם על צד השלילה של כל הצעה - כדי שניתן יהיה לבחון את ישימותה.

תודה.

פורסם

1. תשתית: השקעה ראשונה, מסיבית ודחופה (רצוי באמצעות יזם זר) במערכת הסעת ה-מ-ו-נ-י-ם (קרי, רכבת פרברים/תחתית) בגוש דן רבתי, לצורך הפחתה בעומס הקיים על תשתית הכבישים הרעועה היום

במקביל - כינון תקנים מחמירים וניתנים לאכיפה לגבי איכויות סלילה , אספלט, ושילוט (בזמן העבודה ושילוט בכלל), כמו גם תקני דלק בהתאם למדינות המערב (שוב - עם דגש על אכיפה מחמירה של התקנים הנ"ל)

2.רויזיה מוחלטת בתהליך לימוד יסודות הנהיגה, חיוב לתהליך למידה ארוך יותר ויסודי יותר (כולל פרקים מעשיים על הכביש הציבורי ובמגרש החלקה ייעודי - ניתן לקחת דגם אירופאי וליישמו כאן חלקית תוך התאמות מסויימות)

לגבי ציבור הנהגים הקיים: חיוב קורס בסיסי במגרש, בדגש על הכרת הרכב ומגבולתיו (תוך מתן פרק זמן מקסימלי סביר לביצוע חיוב זה)

3. רק בשלב השלישי עדכון הגבלות נהיגה שונות דוגמת מהירות מותרת

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

מה עם כל אותם שלא יעברו אפילו מבחן שליטה בסיסי?תוריד אותם מהכביש? אני מעריך שזה ייפול בכל בחינה משפטית...

פורסם

הרעיון הוא לחייב קורס מעשי, לא לחייב לעבור בחינה מעשית בסופו (כי את זה אתה לא יכול לחייב, זה לא יתפוס מבחינה משפטית)

אבל להעלות את רמת הנהיגה והמודעות באמצעות קורס מעשי של נהיגה בסיסית לציבור הנהגים הקיים (שוב - תוך פרק זמן מקסימאלי מסויים, נניח שנתיים..) זה דבר מתחייב

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

כול נהג!!! פעם בחמש שנים יחד עם חידוש הרשיון נהיגה, יצטרך לעבור מבחן שליטה ברכב.

ולהוכיח את זכותו להשאר בעל רישיון...

לנהגים מקצועיים (אוטובוס, מוניות, פז'ו 106 ראלי :lol: ) מבחן נהיגה שליטה כול שנתיים.

שהמבחן יכלול את רענון חוקי התנועה, מבחן שליטה במגרש החלקה, ונסיעה קצרה עם בוחן.

פורסם
1. תשתית: השקעה ראשונה, מסיבית ודחופה (רצוי באמצעות יזם זר) במערכת הסעת ה-מ-ו-נ-י-ם (קרי, רכבת פרברים/תחתית) בגוש דן רבתי, לצורך הפחתה בעומס הקיים על תשתית הכבישים הרעועה היום

במקביל - כינון תקנים מחמירים וניתנים לאכיפה לגבי איכויות סלילה , אספלט, ושילוט (בזמן העבודה ושילוט בכלל), כמו גם תקני דלק בהתאם למדינות המערב (שוב - עם דגש על אכיפה מחמירה של התקנים הנ"ל)

2.רויזיה מוחלטת בתהליך לימוד יסודות הנהיגה, חיוב לתהליך למידה ארוך יותר ויסודי יותר (כולל פרקים מעשיים על הכביש הציבורי ובמגרש החלקה ייעודי - ניתן לקחת דגם אירופאי וליישמו כאן חלקית תוך התאמות מסויימות)

לגבי ציבור הנהגים הקיים: חיוב קורס בסיסי במגרש, בדגש על הכרת הרכב ומגבולתיו (תוך מתן פרק זמן מקסימלי סביר לביצוע חיוב זה)

3. רק בשלב השלישי עדכון הגבלות נהיגה שונות דוגמת מהירות מותרת

נמרוד

מסכים עם נמרוד ומוסיף -

רכבות - אנחנו צריכים מערכות פרבריות בגוש דן, בירושלים ובחיפה, עם רכבות יעילות המקשרות בין הערים.

אכיפת מסיבית של חוקים הקשורים לתעבורה - משקל יתר, תקני סלילה וכו'.

משהו שנמרוד שכח - הקמת מאגרי מידע ומימון מחקרים בנושאים הבאים:

1. חקר תאונות דרכים - הסיבות הישירות והעקיפות לכל תאונת דרכים חמורה הן מבחינת הנהג, הן מבחינת המכונית והן מבחינת הדרך, ופעולות שאפשר היה לבצע כדי למנוע את התאונה.

2. בטיחות של רכיבי מכוניות- איכות של צמיגים ובלמים והשפעתם על בטיחות המכונית ומעורבותה בתאונות דרכים.

3. בדיקת נהגים המעורבים בתאונות - נהג שעבר X תאונות ב- Y שנים באשמתו, אפילו הן תאונות נזק בלבד (וכל עוד הוא עירב את הביטוח) - תיבדק הסיבה למעורבות היתר שלו בתאונות - אם זה תלוי בו, במכוניות שלו או במקום מגוריו - והגורם האחראי יטופל.

עוד משהו שנמרוד שכח -

תקינה של חלקי רכב בכלל, ורכיבים משופרים בפרט - בלמים, קפיצים בולמים, טורבו...

כשאני מגיע ל"פיין טיונינג" ל- "E&A" או ל"FAST" אני רוצה שהם יוכלו להמליץ לי על רכיש שקיבל 3 כוכבי איכות אצל JD POWER, וציון של "5 כוכבי בטיחות" של משרד התחבורה.

תקינה של שיפורי רכב. דוג' - "לא תאושר 106 ראלי מוגדשת ללא שיפור בולמים, קפיצים ובלמים." או לחילופין: "מכונית בעלת 750 כ"ס ומעלה תכלול את רכיבי הבטיחות הבאים:..."

כמובן - חקיקה מיידית המאמצת תקינה אירופאית של ספורט מוטורי.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

ביום שהמשיח יגיע, האזרח א' יקבל בדואר את המכתב הבא:

"עבור אזרח א'

"מאת שוטר א' אליאס

"הנושא: צל"ש

"בתאריך 1.1.200X עקבה ניידת מתנ"א אחרי מכוניתך לאורך כביש מס' 1.

"הבחנו כי הקפדת על נהיגה במסלול הימני להוציא לצרכי עקיפה. כמו כן, שמרת מרחק, אפשרת לרכבים להשתלב בתנועה, וכן טרחת לאותת במעבר בין נתיבים.

"לפיכך אני שמח להודיעך כי הינך מקבל 2 נקודות חיוביות, וכן את הזכות להשתתף בהגרלת הנהג הזהיר של החודש, להזכירך הפרס הראשון בהגרלה הינו פורשה חדשה. כמו כן הינך זוכה בפטור למשך שבועיים מתשלום אגרה בכל כבישי האגרה בישראל.

"בברכה,

"א. אליאס, מתנ'א"

:roll:

בקיצור - יותר גזר, פחות מקל ! לא מכיר דרך אחרת לחנך אנשים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לדעתי, המצב שבו המדינה מסירה את האחריות לתוצאות תאונה מהנהג ו"מפילה" את התשלום על "קופה" השייכת לכלל הציבור, מביא ליותר תאונות.

העברת האחריות לתוצאות תאונה בה נהג אשם תוריד דרסטית את כמות התאונות.

באירופה היו מספר מדינות בהן עד לשנות ה70 לא היה צורך ברשיון נהיגה, אך תאונה עם נפגעים היתה שוללת מהנהג את הזכות לנהוג...

לשיטתי, הרשיון נהיגה הפך לרשיון הריגה.

יותר אחריות אישית, ופחות בירוקרטיה! :fist:

נ.ב

תנו עדיפות לרכב דו גלגלי..........

קחו פחות ביטוח, יותר אוויר, יותר חניה פחות פקקים........

קורא לרפורמה שתוזיל ביטוח דו גלגלי נוסף לארבע גלגלי, השייכים לאותו נהג!!!

נ.ב.1

אין מה לעשות, תמיד שר התחבורה יהיה זה שנבחר אחרון, ולא זה שמבין בתחום משרדו.

לא היה ולא יהיה כמו שר התחבורע קורפו, שהתנגד לחגורת בטיחות.....

לפחות אם נגזר עלינו שר תחבורה חובב, לפחות שיחליפו את המינויים הפוליטייים באנשי מקצוע.......

מווווווווווווווווווווווווווווווו

פורסם

גם אם ידע מר ישראלי כיצד הוא צריך להשתלב בכביש מהיר (לא במהירות 40) או לעקוף נכון או לתכנן מראש נתיב נסיע בהתאם לכוון בו הוא פונה בצומת הבאה, רוב האנשים לא יעשו זאת. פשוט כי לא מתחשק להם, או הם מתעצלים להזיז ידית איתות או לא בז.. שלהם או שהם עושים דווקא, ובכלל, מה פתאום שהם יעמדו בתור? כולם נדחפים...

אנחנו חיים במדינה בעלת מנטליות ים תיכונית + שנאת אדם הדדית שהיא נחלת הבלעדית של הישראלים (רובם, לא כולם).

אז מה עושים? הנה רעיון שיכול לעזור, גם לתאונות וגם לאיכות סביבה:

ביטול אגרת רישוי שנתית. ביטוח חובה אוטו' ע"י המדינה לכל רכב, ללא תשלום. ומאיפה יחזור הכסף לתקציב המדינה? -מיסוי דלק - מס נוסף על הדלק בשיעור שיקזז את העלויות הנ"ל +30%. למה זה טוב לתאונות? אז ככה:

במדינה בה אין תחבורה ציבורית בשבת, קשה להתקיים בלי רכב. אם כבר קנית רכב, ועולה לך 3500 ש"ח בשנה ביטוח חובה ורישוי בכל מקרה, כבר עדיף לך לנסוע איתו ביום יום לעבודה.

אבל אם לא עולה לך כמעט כלום להחזיק אותו בחנייה, ודלק עולה 6.5 ש"ח לליטר, וב +30% שלנו נסבסד רכבת, אז אדון ישראלי יטייל בשבת עם האוטו אבל יסע ביום יום ברכבת לעבודה. פחות מכוניות בכביש, פחות תאונות.

(add lightness' (Colin Chapman'

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם
גם אם ידע מר ישראלי כיצד הוא צריך להשתלב בכביש מהיר (לא במהירות 40) או לעקוף נכון או לתכנן מראש נתיב נסיע בהתאם לכוון בו הוא פונה בצומת הבאה, רוב האנשים לא יעשו זאת. פשוט כי לא מתחשק להם, או הם מתעצלים להזיז ידית איתות או לא בז.. שלהם או שהם עושים דווקא, ובכלל, מה פתאום שהם יעמדו בתור? כולם נדחפים...

אנחנו חיים במדינה בעלת מנטליות ים תיכונית + שנאת אדם הדדית שהיא נחלת הבלעדית של הישראלים (רובם, לא כולם).

אז מה עושים? הנה רעיון שיכול לעזור, גם לתאונות וגם לאיכות סביבה:

ביטול אגרת רישוי שנתית. ביטוח חובה אוטו' ע"י המדינה לכל רכב, ללא תשלום. ומאיפה יחזור הכסף לתקציב המדינה? -מיסוי דלק - מס נוסף על הדלק בשיעור שיקזז את העלויות הנ"ל +30%. למה זה טוב לתאונות? אז ככה:

במדינה בה אין תחבורה ציבורית בשבת, קשה להתקיים בלי רכב. אם כבר קנית רכב, ועולה לך 3500 ש"ח בשנה ביטוח חובה ורישוי בכל מקרה, כבר עדיף לך לנסוע איתו ביום יום לעבודה.

אבל אם לא עולה לך כמעט כלום להחזיק אותו בחנייה, ודלק עולה 6.5 ש"ח לליטר, וב +30% שלנו נסבסד רכבת, אז אדון ישראלי יטייל בשבת עם האוטו אבל יסע ביום יום ברכבת לעבודה. פחות מכוניות בכביש, פחות תאונות.

הכל נחמד ויפה וכבר כתבתי את זה פה בפורום...

זה לא ישים- למה? כי אין רכבת שאפשר להגיע איתה לעבודה.

כי אין אוטובוסים ישירים. כי כשאני רוצה ליסוע ממחלף בר אילן למורשה באוטובוס אני משלם 9.5 ש"ח (נסיעה של 3 דקות).

כי נסיעה של 20 דקות ברכב לקחה לי כמעט שעתיים בתחבורה ציבורית.

אין מה לעשות אנחנו מדינה צפופה. עם הרבה ישובים וכנראה שהתחבורה הציבורית לא תהיה פה יעילה לעולם.

כל הצעות החוק של צמצום מקומות חניה והעלאת מיסי דלק לא יעזרו. כיוון שהם לא יגרמו לי לוותר על הרכב הם רק יקחו לי יותר כסף על השימוש בו. ולא אני לא מחזיק רכב כדי לטייל בשבת ואם היה לי אופציה לא הייתי מחזיק זה גם ככה כבד על סטודנט כמוני.

ואני מניח שיש הרבה אנשים שסובלים ממה שאני מתאר.

אגב אני מקווה שלא תנסה יום אחד לפזר את שלושת ילדיך לבתי הספר/גנים באוטובוסים ואח"כ ליסוע לעבודה באותה הדרך.

ולמרות הכל אומר- מי שיכול להסתדר ללא רכב מומלץ שיעשה זאת. אבל כרגע אין מספיק אנשים שיכולים, והפתרון הוא ממש לא העלאת מיסים (לדעתי)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...