Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי מאזדה 3 שנת 2006, אקטיב, 1600 סמ"ק אוטומטית, צמודה מזה 3 שנים, דרך ליסינג ממקום העבודה.

החלטתי לרכוש את הרכב, אך לפני כן לקחתי אותו לבדיקה.

להלן תוצאות הבדיקה, סה"כ הבנתי מהבוחן שאין שום דבר בעייתי במיוחד.

1. אשמח לשמוע חוות דעתכם הכללית לגבי תוצאות הבדיקה

2. אשמח לקרוא גם ברמה הפרטנית מה דעתכם עבור כל ממצא בעייתי שעלה מהבדיקה, מה משמעותו, וכמה עלות התיקון

3. המו"מ עם חברת הליסינג מוצה עד תום, אך האם לדעתכם יש משהו בתוצאות שאני יכול לנסות למנף להנחה נוספת ?

המון תודה על כל העזרה !

להלן תוצאות הבדיקה, ומספר מילים לפי מה ששמעתי מהבוחן, ולפי מה שאני יודע,

אך תסתכלו בבקשה על הסריקות המצורפות, למקרה שלא הבנתי את הכתוב, ולקבלת אינפורמציה נוספת.

תושבות מנוע פגומות - אם הבנתי נכון, זה נורא בכלל, עולה כ 200 ש"ח להחליף (אם לא התבלבלתי עם משהו אחר..)

זווית ציר אחורי פגומה - לא קריטי

תיקונים במרכב פח וצבע - אכן היו הפגיעות המדוברות, אך להבנתי שום דבר משמעותי

מעיכות בתחתית : כנראה ממספר פעמים שירדתי ממדרכות גבוהות

הילוכים - נקישה בלישוב הילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה - הבנתי שמאוד אופייני לרכב בשנתון הזה, ואין צורך לטפל (?)

יש לברר זמני טיפולים ו החלת רצועת תזמון - מצורף דו"י ממוחשב לבדיקת מנוע - האם לגבי הרצועה זו סתם הערה כללית ?

להלן סריקות הבדיקה :

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

פורסם

לדעתי, היה ביזבוז כסף לבדוק את הרכב, שאתה מכיר ורק אתה נהגת בו 3 שנים.

הרי ידעת בעצמך, שהחליפו כנף ושיש דפיקות בתחתית.

חוץ מזה אין בדוח הבדיקה שום דבר מיוחד,

לגבי החלפת רצועות וזמני טיפולים זה סתם הערה כללית, הרי אתה יודע מתי לקחו לך את הרכב לטיפול ואתה צריך להמשיך בשגרת הטיפולים הרגילה.

יש יתרון ענק בקניית רכב שהיה שלך לעומת כל רכב אחר מליסינג, אני חושב, שאין צורך לפרט, מדוע.

פורסם
לדעתי, היה ביזבוז כסף לבדוק את הרכב, שאתה מכיר ורק אתה נהגת בו 3 שנים.

הרי ידעת בעצמך, שהחליפו כנף ושיש דפיקות בתחתית.

חוץ מזה אין בדוח הבדיקה שום דבר מיוחד,

לגבי החלפת רצועות וזמני טיפולים זה סתם הערה כללית, הרי אתה יודע מתי לקחו לך את הרכב לטיפול ואתה צריך להמשיך בשגרת הטיפולים הרגילה.

יש יתרון ענק בקניית רכב שהיה שלך לעומת כל רכב אחר מליסינג, אני חושב, שאין צורך לפרט, מדוע.

תודה רבה.

אני לא חושב שהבדיקה הינה בזבוז, משתי סיבות :

1. במשך השנים הרכב נלקח והוחזר מספר פעמים ע"י נציגי חברת הליסינג, אינני יודע מה קרה בדרך.

2. שמעתי על מקרים שאפילו סתם מכה בטמבון, שנראתה חיצונית לחלוטין, פגעה בשילדה של הרכב.

תודה לך.

אגב, אשמח גם להבין משמעות הדברים שכן נמצאו, ועלות תיקונם.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

תוצאת הבדיקה מצויינת.

המנוע במצב מדהים, 19.7 לחץ, בכל הבוכנות זה זהה, פשששש

רק תתקן את הציר האחורי זה לא בטיחותי,אם זה עקום,וגם תחליף את תושבות המנוע ותושבת הגיר הפגומות,חוץ מזה הכל בסדר גמור,לפי דעתי יופי של בדיקה,אני אישית הייתי קונה אוטו עם בדיקה כזאת בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

זה שהרכב היה אצלו, זה לא אומר שהוא יודע עדיין מה מצבו 100% רק לגבי תאונות וטיפולים ידעת.

תושבות מנוע עולות בערך 600 שקל כל אחת, ויש לך שלוש כאלו בממנוע ועוד אחת בגיר שגם צויין כי היא פגומה.

על פי דעתי גש למוסך מאזדה ותבקש לדעת עד כמה הם פגומות או שזה סתם בלאי טבעי.

בגדול הרכב נשמע במצב מעולה ושמור מאוד.

אם אתה אוהב אותו תרכוש אותו.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
תוצאת הבדיקה מצויינת.

המנוע במצב מדהים, 19.7 לחץ, בכל הבוכנות זה זהה, פשששש

רק תתקן את הציר האחורי זה לא בטיחותי,אם זה עקום,וגם תחליף את תושבות המנוע ותושבת הגיר הפגומות,חוץ מזה הכל בסדר גמור,לפי דעתי יופי של בדיקה,אני אישית הייתי קונה אוטו עם בדיקה כזאת בלי לחשוב פעמיים.

מכל מה שציינת, רק הציר האחורי הוא לא בטיחותי, או גם שאר הדברים ?

תודה רבה !

זה שהרכב היה אצלו, זה לא אומר שהוא יודע עדיין מה מצבו 100% רק לגבי תאונות וטיפולים ידעת.

תושבות מנוע עולות בערך 600 שקל כל אחת, ויש לך שלוש כאלו בממנוע ועוד אחת בגיר שגם צויין כי היא פגומה.

על פי דעתי גש למוסך מאזדה ותבקש לדעת עד כמה הם פגומות או שזה סתם בלאי טבעי.

בגדול הרכב נשמע במצב מעולה ושמור מאוד.

אם אתה אוהב אותו תרכוש אותו.

כשכתוב "תושבות מנוע" - בטוח שהכוונה לכולם ? (כלומר, כבר 1,800 ש"ח...)

לגבי הגיר - הוא אמר לי שמדובר במשהו אופייני ברכב הזה, ולא בעייתי..

לגבי מוסך מאזדה - האם לא יהיה להם אינטרט לומר לי שצריך להחליף ?

האם פשוט לגשת אליהם עם טופס הבדיקה, ולבדק שיבדקו ? מה צריכה להיות עלות הבדיקה ?

תודה !

פורסם

נושא תיבת ההילוכים האוטומטית הוא כסת"ח שמכון הבדיקה מכניס לטופס כדי שלא תקבל אחריות על תקינות התיבה האוטומטית. ברוב המקרים, מהערה כמו שמופיעה בטופס שלך אי אפשר ללמוד כלום על מצבו של הגיר.

תושבות מנוע לא אמורות להיות יקרות במיוחד להחלפה (אני לא מכיר ספציפית את ה-3, אבל באופן כללי). אתה בהחלט יכול לגשת למוסך של מאזדה או לכל מוסך אחר שאתה סומך עליו, לבקש לקבל חוות דעת על תוצאות הבדיקה והערכת מחיר לתיקון הנדרש. באותה הזדמנות, בקש מהמכונאי שיעשה סיבוב קצר על הרכב ויאמר מה דעתו על מצב הגיר והחלפת ההילוכים. ברוב הכמעט מוחלט של המקרים המוסך של יבקש תשלום על שירות כזה, מתוך ההנחה שתחזור אליו לאחר הרכישה לצורך התיקונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תושבות מנוע זה ה"מחלה" של מאזדה 3,לא משהו בטיחותי,

האוטו במצב טוב .

תודה רבה !

ולגבי שאר הדברים, יש משהו שמאוד כדאי לתקן ?

פורסם
תושבות מנוע פגומות - אם הבנתי נכון, זה נורא בכלל, עולה כ 200 ש"ח להחליף (אם לא התבלבלתי עם משהו אחר..)

זווית ציר אחורי פגומה - לא קריטי

תיקונים במרכב פח וצבע - אכן היו הפגיעות המדוברות, אך להבנתי שום דבר משמעותי

מעיכות בתחתית : כנראה ממספר פעמים שירדתי ממדרכות גבוהות

הילוכים - נקישה בלישוב הילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה - הבנתי שמאוד אופייני לרכב בשנתון הזה, ואין צורך לטפל (?)

יש לברר זמני טיפולים ו החלת רצועת תזמון -

כנס למוסך מתמחה במאזדה - רצוי מורשה יבואן - אבל לא חובה , ובדוק עלויות .

החלפת תושבות מנוע + גיר ( ממסרה אוטו' ) חובה - ועכשיו .:idea:

אם תושבת אחת או שתיים פגומות , העומס עובר לתושבות האחרות וגם הן יקרעו - ובהמשך נזק לצירי ההנעה או נפילת מנוע .

יש גם תושבות חליפיות טובות - כדאי לבדוק ולטפל .

בדיקה אם הוחלפו רצועת התיזמון ורצועות המשנה לפי ההוראות טיפול .

בדיקת מצב שמן ( נוזל ) הממסרה - זה נוזל סינטטי - טיפול רק לפי ההוראות .

לגשת למוסך כיוון פרונט - לבדוק ציר אחורי - זה בטיחותי והצמיג ישחק לא טוב - אפשר אולי לבצע כיוון , או החלפה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...