Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראת בכלל מה כתבו פה?

תגובה שניה ושלישית שלי ושל איציק מדבר על נושא המגהבייט והמגהביט, תקרא טוב טוב.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה אייל, לא ידעתי שהוא נטען אבל ראיתי שמתח האספקה למכשיר הוא 5V, טוב לדעת :-)

ראיתי את כל הפונקציות שלו כבר בספרות הטכנית של היצרן (צג הודעות וכו').

אגב, היכן ההורים שלך מיקמו את המכשיר בתוך הבית ואיך הקליטה ? (הבנתי שמהכשיר אינו דורש התקנת טכנאי).

איציק

לא צריך התקנת טכנאי , כל מה שצריך לעשות זה לדחוף לתוכו את הסים ולהתחיל לעבוד.

מיקמו אותו באחד החדרים סמוך לחלון, אני חושב שזה מה שהומלץ ע"י סלקום.

כבר לקחתי אותו אליי ליום יומיים כדי להתרשם, מיקמתי במקום "בעייתי" מבחינת קליטה במרכז הבית

מה שקרה זה שהוא ירד מ HSDPA ל UMTS שזאת מהירות נמוכה יותר.

אגב, ללקוחות עסקיים המחיר הוא 85 + מע"מ.

ואגב2, אם יש בעיות יש לך שירות עד הבית כמו כל חברת תשתיות אינטרנט.

בתור מי שנמצא בתחום הסלולר אני לא מבין איך סלקום מסוגלת לתמחר כזה שירות כ"כ זול , כי מספיק שהוא מחובר קבוע לאינטרנט הוא גוזל כמות משאבים עצומה מהרשת,

בדרך כלל רשתות סלולריות מסתמכות על כך שלא כל המנויים באיזור מדברים/ גולשים בו זמנית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חשוב לבדוק שהמספר האי פי משתנה כל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט כי אחרת לא תוכל להוריד קבצים אני יודע שבמודם הסוללרי לכולם יש את אותו מספר אי פי אז אי אפשר להוריד קבצים משום שרת . אני יודע שאפשר לפתור את זה אם מבקשים אבל אני ממליץ בכל מקרה לברר קודם כי אחרת תהיה עם אינטרנט בלי יכולת להוריד קבצים מרפידשר אימיול וכו ' .

פורסם

לא התנסיתי יותר מדי עם הראוטר הספציפי הזה (אם כי, מנסיוני המועט עד עתה הוא עובד בצורה סבירה).

עם זאת, עליך לקחת בחשבון ש-2.8Mb, המהירות המוצהרת, היא המקסימלית, בתנאים אופטימליים וכשאתה לבדך אל מול האתר. קצבי ההורדה, כפי שכבר נכתב, תלויים בכמות המשתמשים ובשעת היום בה אתה משתמש באינטרנט. הקצב יכול להיות מאוד איטי לפעמים, ברמה שמספיקה לשיטוט קליל ביותר, ללא הורדות בכלל.

אם אתה לא לחוץ לבצע את הבחירה כעת, הייתי מחכה קצת עד שפלאפון תוציא הצעה מקבילה (נא לא להכנס כאן לויכוח הנצחי של פלאפון/סלקום/אורנג') - מדובר במהירויות גלישה מדהימות ביחס לסלולרי, ואפילו ביחס לאינטרנט סטנדרטי (כבר ראיתי 600KBps בשעות היום), וזאת מכיוון והרשת החדשה מתקדמת יותר מזו של סלקום ואורנג'.

לשיקולך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

יבין, אתה מדבר על רשת ה UMTS ? כי לפי מה שאני מבין, לסלקום ואורנג' יש כבר רשת כזו בפריסה דיי טובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל,

נאמר כאן MB,

ללא התייחסות ל-Mb או ל-MB[מגה ביט מול מגה בייט],

באתר של סלקום מצויין 2.8Mbps, שהם כ-22.4MB ב-ADSL.

ביט זאת סיבית אחת מסומנת ב-b ואילו בייט זה שמונה סיביות מסומן ב B.

אתה טועה ומטעה, 2.8Mbps זה אומר 2.8 מגה ביט לא בייט כלומר מהירות בפועל של 350KBps

אין עדיין בארץ למשתמשים פרטיים מהירות של 22.4MB(!!!) כמו שרשמת.

פורסם
חשוב לבדוק שהמספר האי פי משתנה כל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט כי אחרת לא תוכל להוריד קבצים אני יודע שבמודם הסוללרי לכולם יש את אותו מספר אי פי אז אי אפשר להוריד קבצים משום שרת . אני יודע שאפשר לפתור את זה אם מבקשים אבל אני ממליץ בכל מקרה לברר קודם כי אחרת תהיה עם אינטרנט בלי יכולת להוריד קבצים מרפידשר אימיול וכו ' .

אף אחד לא יתן לך IP קבוע מיוזמתו, אתה יכול להיות רגוע. IP זה משאב יקר.

בדרך כלל כשאתה מחובר סלולרית, יש לך IP שהוא לא עולמי גם ככה , אלא IP פנימי ברשת של החברה הסלולרית.

לכן בהרבה מאוד מקרים , גם אם ה IP שלך משתנה בכל חיבור, ה IP החיצוני כלפי האינטרנט יהיה זהה.

האם הטלפון שלי בבית הופך להיות 052 ? מה קורה עם שיחות נכנסות עליי הביתה?

כן, הוא הופך להיות סלקום, מדובר במכשיר סלולרי לכל דבר אבל אתה מקבל שם תעריפים שונים למיטב ידיעתי.

שיחות נכנסות אליך הביתה הן כאילו חייגו לסלולרי ככל הידוע לי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ביט זאת סיבית אחת מסומנת ב-b ואילו בייט זה שמונה סיביות מסומן ב B.

אתה טועה ומטעה, 2.8Mbps זה אומר 2.8 מגה ביט לא בייט כלומר מהירות בפועל של 350KBps

אין עדיין בארץ למשתמשים פרטיים מהירות של 22.4MB(!!!) כמו שרשמת.

האמת היא שגם באתר של סלקום יש אי דיוקים בנתון הזה, בחלק מהמקומות רשום 2.8Mbps ובחלק רשום 2.8MB - אבל בפורמט הגדול של הפרסום באתר שלהם רשום מפורשות 2.8Mbps .

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתור היחיד כאן שהתנסה עם המכשיר: מדובר ב 2.8Mbit ואין כאן בכלל ויכוח.

אנחנו מדברים כאן על דור 3.5 - 3.75 במקרה הטוב. HSD

כלומר HSDPA שלא חוצה את ה 3.6Mbit , וגם אם מדובר בHSUPA אז אנחנו לא עוברים את ה11Mbit במקסימום של המקסימום.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בתור השני (:?) שהתנסה כאן במכשיר - המכשיר תומך ב- 7.2 Mbit.

הרשת של סלקום תומכת ב-2.8 Mbit (למיטב ידיעתי).

אייל - רשת ה-HSPA של פלאפון תומכת 7.2 Mbit,

וזה ב-Category 8 (לעומת קצב של 3.6 בקטגוריה 6).

איציק - אני אכן מדבר על רשת UMTS/HSDPA. הפריסה של הרשת החדשה של פלאפון מעולה, וברוב המקומות בארץ אין סיבה לדאגה (אלא אם כן אתה גר באיזה חור במדבר). אמנם, מדובר ברשת חדשה שנמצאת במעין "הרצה", אבל אני כבר עובד איתה תקופת זמן לא מבוטלת, ועוד לא נתקלתי בקשיי קליטה או קצבים גרועים.

נ.ב

באופן תיאורתי, קיימת תמיכה כיום גם ב-14.4Mbps, לא שאני רואה מימוש של זה בזמן הקרוב.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

סליחה, מדבריך לא השתמע שיש מכשיר כזה ברשותך.

אנחנו לא מדברים כרגע על פלאפון, ומהיכרותי את הקצבים בסלקום אי אפשר להתחייב על מעל 2.8 מגה-ביט.

מבדיקה שביצעתי בסוף השבוע, כשאתה מבצע בדיקת מהירות באמצעות אתרים ייעודיים, בבוקר אתה יכול לקבל X ובערב Y.

אני מסכים שהרשת תהיה הרבה יותר מהירה דרך פלאפון כנראה, אבל אני גם מאמין שאורנג' וסלקום ולא ישארו מאחור.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...