Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני סטודנטית שנוסעת בעיקר נסיעות עירוניות וכפעם בחודש נסיעות לירושלים. הקילומטראז' השנתי של הוא כ-10,000 ק"מ. מתעניינת ברכישת דייהטסו סיריון שנת 2006-2007 אך עולות בי כמה חששות ושאלות בעניין הרכב ואשמח לקבל את תגובתכם בעניין.

1. בהתבוננות בלוחות המכירה מוצעים למכירה הרבה רכבים מסוג הסיריון והרבה מהם כבר באחזקת יד 2. מאוד תמוהה בעני שרכב משנת 2007 מוצע למכירה כשהוא יד שניה (מדובר בעניין מגמתי), האם יש איזשהיא בעיה גורפת עם סוג הרכב שאנשים מעוניינים "להפטר" מהרכב? האם מדובר ברכב אמין מבחינה מכנית?
  2. למיטב ידיעתי דייהטסו הינה חברת בת של טיוטה- האם אכן מדובר באותן איכויות טכניות של רכבי הטיוטה.
  3. במסגרת התקציב שלי (כ-65,000 אלף עם אופציה לעוד קצת..) האופציות העומדות בפני מבין הרכבים הקטנים היא רכישת הדייהטסו המפורטת או רכישת טיויטה יארס משנת 2004-2005, האם מומלץ ללכת על שנתון נמוך יותר ולרכוש טיוטה יאריס?
  4. מה דעתכם על רכישת רכב מליסנג נהג יחיד?

עקב היותי סטודנטית עובדת אני מעוניינת ברכב עם מינימום ביקורים במוסך. קראתי את המאמר בפורום לגבי השיקולים שצריך לקחת לגבי רכישת רכב משומש והביקורים במוסך ואני מבינה זאת היטב, אך מפאת קוצר זמן והתעוקות הנפשיות הנגרמות לי בביקורי במוסך אני פשוט מחפשת שקט נפשי ברכב הנרכש.

תודה מראש על העזרה ומתנצלת על אורך ההודעה.

פורסם

לא אין לו בעיות מיוחדות שבגללם אנשים רוצים להפטר הם פשוט מוכרים אותו וכל אחד סיבותיו הוא, הרכב אמין למדי ,אכן כן הוא מבוסס על המכלולים של טויוטה .בגדול המנוע וגיר מבוססים על המכלולים של יאריס דור קודם והשלדה היא של וריאציה מסוימית של יאריס דור נוכחי.

לדעתי הסיריון משנתון מתקדם יותר עדיפה על היאריס 2005-2004

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

1. הסיבה היא שהרבה מהסיריונים (אם לא רובן המוחלט) נמכרו כחדשות בעיקר לחברות ליסינג והשכרה. משם הם התחילו לזלוג באיטיות בשנה-שנתיים האחרונות לשוק הפרטי, כשחלקן עוברות דרך סוחרים כאלו ואחרים ומאבדות יד בדרך. לדעתי כדאי לוותר על התיווך ולגשת לחפש את הסיריון באחד ממגרשי חברות הרכב.

בעייה גורפת מבחינת אמינות אני לא מכיר. עד כמה שאני יודע, הרכב מפגין אמינות טובה עד כה (אם כי זה לא ממש חוכמה כשמדובר ברכב חדש יחסית).

2. דייהטסו היא אכן חברת בת של טיוטה.

3. אני הייתי בוחר בסיריון חדשה יותר. היאריס מתומחרת גבוה מדי בעקבות ביקוש חזק בשוק, ולאוו דווקא בצדק.

4. לא צריך לפסול על הסף, כן צריך לדעת איזה רכב לקנות וממי. רק לשם דוגמא, הנה דוגמא לסיבה בגללה חשוב לקנות ממגרש גדול, מוכר ואמין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית, מה קרה לפולו שלך ?

טויוטה יאריס עדיפה על דיהטסו סיריון בכל פרמטר שתבדקי.

דיהטסו אכן נשלטת על ידי טויוטה המחזיקה 51% מהמניות בה. על מנת למנוע תחרות ישירה בדגמי טויוטה, דגמי דיהטסו מקבלים מיצב נמוך יותר מדגמי טויוטה מקבילים עליהם הם מבוססים. הדבר בא לידי ביטוי בטכנוליגית מנועים (עד היום מנוע עם כוון שסתומים בדיהטסו), וגם בבטיחות הפאסיבית. בעוד היאריס זוכה בחמישה כוכבי בטיחות במבחני ריסוק, דיהטסו מגרדת את הרביעי בקושי.

שני הדגמים בהם את מתענינת נמכרים בשוק במחירים גבוהים מאוד אשר אינם משקםפים את התמורה מהמכונית. במחירים אלו ניתן למצוא לא מעט דגמים בשנתונים חדשים יותר, שאינם נופלים מהיאריס במאום. לכן אני יכול רק להציע לך להרחיב את אפשרויות החיפוש ובהחלט להביט היטב בתוצרת אירופה.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן, אתה טועה.

לסיריון יש מנוע זהה לחלוטין לזה של היאריס עד לרמת הבורג.

המנוע הוא בעל תיזמון משתנה, לא כיוון ולא נעליים.

פשוט, הסיריון מכוונת לפלח שוק מעט נמוך יותר, לכיוון המיני.

הן ליאריס דור ראשון והן לסיריון 4 כוכבי בטיחות, עם ציונים די דומים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אורן גם לגבי המיצוב אתה לא ממש צודק. טיוטה מוכרת ביפן דגם שזהה 1:1 לדיהטסו סיריון בשם

toyota passo

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ערב טוב,

הנה אני חוזרת אליכם שנית...

ראשית, הפולו נמכרה עקב רצון להתקדם לשנתון גבוהה יותר ומכיוון שמכרתי אותה לפני שמצאתי רכב.. כעת אני תלויה באוויר.

התקשתי למצוא דהייטסו סיריון במצב טוב (גם היא מליסינג) וללא תחושה שמישהו מנסה לעבוד עלי...

אני מתחילה לבדוק אופציות נוספות:

מה דעתכם על ניסן מיקרה?

מעבר לכך ראיתי בפורום תגובות טובות על הסוויפט החדשה,אך מכיוון שפרטיות בקושי נמכרות, ידוע לכם על מגרש רכב אמין שבו ניתן למצוא את הרכב? (מדובר על שנת 2007)

תודה מראש על העזרה

פורסם

מיקרה בהחלט רכב טוב, במידה ותמצאי אחת טובה בהחלט שווה לקפוץ עליה.

דווקא הסוויפט נמכרה ברובה לידים פרטיות ולא לליסינג, גם הוא רכב ראוי בהחלט.

רכב נוסף שבהחלט ראוי לתשומת לב היא הסקודה פאביה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אשמח כמו כן לקבל תגובות נוספות לגבי הניסן מיקרה.

מבחינת מנוע, צריכת דלק, בעיות ידועות?

פורסם
לא מכירה בכלל את הסקודה..

אפשר קצת פרטים? צריכת דלק, מנוע, גיר, שמירה על שוק?

יותר נוחה, יותר נעימה עם 4 כוכבים אבל טובה יותר מהיפניות כאשר קוראים במלל המבחן.

אמינות רגילה למכונית משנתון מקביל כל עוד ההיסטוריה של המכונית המסוימת שתרכשי טובה.

עוד יתרון - יש דיזל ידני שנוסע 22 ק"מ לליטר ביום גרוע, בד"כ 25.

שמירת ערך יכולה להיות מעט פחות מאסיותיות, ולא בצדק.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...