Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שמתי לב היום לשתי גומיות קורעות באותה ציריה ..הציריה עובדת מצויין לא מרעישה ולא כלום..ממה שהבנתי שישנה אפשרות להחליף לה גומיות..

היום הלכתי וקניתי שתי גומיות ושתי שקיות של גריז וכמה חבקים.. סה"כ 40 ש"ח ..מדובר בגומיות אונברסליות כל אחת עלתה 15 ש"ח..

רציתי לדעת איך להתחיל לפרק מבלי לנגוע בפרונט של הרכב ..כי ראיתי בשרשור קודם שמישהו פירק ואז עשה נזק לפרונט והרכב לוקח שמאלה אחרי החלפת ציריה ..

מחכה לעזרה שלכם ..

בכבוד רב שוקי ..

HONDA CIVIC LS

פורסם

אני לא מכיר ספציפית פיג'ו 205 אבל אם אתה רוצה לעשות בעצמך התהליך באופן כללי הוא כזה:

שלב מקדים: תוודא שבלם היד מורם ותאבטח את הרכב גלגלי הרכב מפני כל תזוזה

1. תשיג בוקסה גדולה בגודל מדויק של הבורג שבמרכז הגלגל הקדמי עם רצ'ט או מוט ארוך וחזק.

2. תסיר את פין האבטחה של האום שבמרכז הגלגל הקדמי שמוברג על פעמון הציריה.

3. בעוד הרכב עומד על האדמה תפתח ותפרק את האום שבמרכז הגלגל הקדמי, מדובר באום שמוברג חזק ולכן אתה צריך לחבר לבוקסה מוט או רצ'ט חזק וארוך שלא ישבר ושיספק לך מספיק מומנט.

4. תפתח רבע סיבוב את ברגי הגלגל, תרים את הרכב עם הג'ק ותעמיד אותו על משהו יציב (מעמד קבוע, בלוקים או כל דבר רחב יציב וחזק, בשום אופן אל תשאיר אותו על הג'ק שמשמש להחלפת גלגל בלבד כי העבודה עלולה לזעזע את הרכב והג'ק יקרוס) ותפרק את הגלגל הקדמי.

5. תחזור על שלבים 3 ו 4 בצד השני של הרכב.

6. תפריד את ה hub (הבית של מיסב הגלגל) מהמשולש התחתון,בדרך כלל מדובר בפתיחת הבורג בקצה המשולש וחליצת החלקים זה מזה. לעיתים מדובר בכל מיני צורות של הידוק הבורג וחילוץ החלקים וצריך פה חוש טכני לראות איך עושים את זה.

7. לאחר הפרדת ה hub מהמשולש תוכל למשוך אותו כלפי חוץ ולחלץ ממנו את פעמון הציריה, חשוב !!! שים לב שאינך מותח או פוגע בצינור הגומי של הבלמים.

8. להחלפת הגומיה יש להפריד את הפעמון של הציריה מגל ההינע, הוא בדרך כלל מהודק על ידי קליפס פנימי שיש לחלץ אותו עם פלייר או חולץ קליפסים מתאים, אם החילוץ הוא קשה ניתן גם להכות בזהירות בפטיש על בית הפעמון מבחוץ בלי לפגוע בחלק הפנימי, הקליפס ישבר והפעמון יצא. במקרה זה תצטרך לשים קליפס חדש לפני הרכבת הפעמון. (לא מומלץ אבל לעיתים אין ברירה)

9 לאחר הפרדת הפעמון והסרת הגומיה הקרועה, במידת הצורך יש לשטוף אותו בחומר מתאים מכל הבוץ והלכלוך שנכנסו מבעד לגומיה הקרועה, להלביש את הגומיה החדשה על גל ההינע, למלא אותה בגריז שמיוחד לציריה (לא יותר מדי), לחבר לגל ההינע את הפעמון ולהלביש עליו את הגומיה ולהדק אותה בחבק מתאים.

10. הכנס את פעמון הציריה ל hub וחבר אותו מחדש למשולש התחתון. הדק את האום התחתון למומנט המתאים. בדוק שוב שלא פגעת בצינור הגומי של הבלמים.

11. תחזור על 6 7 8 9 10 בצד השני ובסיום הרכב את שני הגלגלים הקידמיים ותוריד את הרכב מההגבה.

12 ודא שהרכב מאובטח ולא יכול לזוז והברג בשני הגלגלים הקידמיים את האום שבמרכז הגלגל, מומלץ מאוד להשתמש באום חדש ולא להשתמש שוב בישן, הבורג חייב להיות מהודק חזק למומנט המומלץ. בסיום, בהתאם לסוג האבטחה, חבר אליו את פין האבטחה או הכה על האום בבפטיש כלפי המגרעת בבפעמון הציריה.

13. בעקרון העבודה הסתיימה, כל עוד לא פירקת חלקי מתלה נוספים ואם הכל הלך חלק לא אמור להיות שינוי משמעותי בכיוון הפרונט, זה לא קריטי אבל ליתר ביטחון כדאי לבצע כיוון פרונט.

כמו שאתה יכול להבין, עבודה זו דורשת מיומנות טכנית וכל עבודה מתאימים. אם אין לך את זה ואת זה כדאי שתיתן למוסך לעשות את זה כי בשביל מוסך זו עבודה שיגרתית ועם האמצעים שלו (ליפט, לחץ אויר וכו') הוא יכול לעשות את זה מהר ובעלות לא גבוה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות .. התקשרתי לאחד מחבריי שעבד פעם במוסך . הוא אמר לי שאם אני לא עושה את העבודה כמו שצריך אני יכול לדפוק את השמן גיר .. ואמר לי שאני אקפוץ אליו מחר לסדר את זה ביחד. היום הוא עובד בקו התפר "מאבטח" ..מחר הוא בבית..

שבת שלום לכולם .

HONDA CIVIC LS

פורסם

היום עבדנו על הוצאת הציריה הימינית. על מנת להחליף לה שתי גומיות.. ח'רא של עבודה ..מאוד קשה ..והציריה לא הצלחנו להוציא אלא עם התושבת התחתונה של המנוע ((יש דרך להוציא בלי התושבת??)) ושמנו לב שהתושבת סדוקה חצי שבורה.. שהואצנו נזל שמן גיר מהמקום שהייתה מחוברת בו הציריה ..שמנו דלי שהתנקז השמן בו.. הלבשנו בכח ללא שום מכשיר בעזרת פתח של בקבוק ששימש כמין קונוס .. והחדרני שתי הגומיות ..שמנו להן גריז וקשרנו עם חבקים והחזרנו כל העסק.. בסוף לקחנו מזרק גדול והחזרנו את השמן למקומו ..((נראה לי שאני מחליף לרכב שלי שמן עקב נזילת כמות קטנה בעת העבודה וההחזרה))

איך ניתן לפרק ציריה בלי תושבת ?

האם כדאי להחליף את התושבת? אני יעלה מחר תמונה של התושבת ..

על הבורג של ההוספה של שמן הגיר ..הבחנתי במין סיבי מתכת עם שמן ..כאילו שמתכת נטחנת בתוכו..מה זה אומר ?

HONDA CIVIC LS

פורסם

בדיוק היום פירקתי את הציריה הזאת אצלי ב205,

אתה לא צריך לפרק את התושבת התחתונה של המנוע,יש לך שני ברגים קטנים יחסית בחלק שמעל לתושבת, הם מונעים מהציריה להשתחרר לכיוון הגלגל,אם תשחרר אותם, אין לך מה לגעת בתושבת, והצירה תצא לך במשיכה קלה החוצה.

החלפת מחזיר שמן בין הציריה לגיר אחרי שפירקת אותה?

גם אצלי יש את השבבים האלו על הפקק, זה תקין.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
בדיוק היום פירקתי את הציריה הזאת אצלי ב205,

אתה לא צריך לפרק את התושבת התחתונה של המנוע,יש לך שני ברגים קטנים יחסית בחלק שמעל לתושבת, הם מונעים מהציריה להשתחרר לכיוון הגלגל,אם תשחרר אותם, אין לך מה לגעת בתושבת, והצירה תצא לך במשיכה קלה החוצה.

החלפת מחזיר שמן בין הציריה לגיר אחרי שפירקת אותה?

גם אצלי יש את השבבים האלו על הפקק, זה תקין.

לא אחי לא החלפתי שום מחזיר .. נראה לי שהציריה בסוף דרכה. היום הייתי בחנות חלקי חילוף אמר לי שהציריה הארוכה עולה משהו כמו 250 ש"ח משופצת ..ושאפשר להשיג ביותר זול..עוד חודשים נראה לי שאני משדרג ציריה ועל הדרך גם אחליף את התושבת.. אגב פירקתי את שני הברגים שציינת ולמרות זאת הציריה לא השתחררה .. נראה לי שבגלל שהיא עקומה ושבורה אז נדבקה חזק..

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...