Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש בפורום, אך מלבד אזכורים לא ברור אם זה רכב אמין.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות, והבנתי שנתונים של מנוע דיזל, 1600 בתנאים כאלה עשוי להיות הכי חסכוני בדלק בשבילי.

מה לגבי אמינות, עלות החלפים ואם נפוצים? מחלות ידועות?

פורסם

טוב, בהתייחס להודעה הקדומת, כנראה שלא הייתי מספיק יסודית בשיעורי הבית שלי אתמול - בינתיים התעדכנתי על ההודעות לגבי קורדובה בפורום כאן. בגדול, נשמע שמאד ממליצים על הרכב הזה, אפשר למצוא מציאות...

מצאתי כמה אפשרויות, והייתי שמחה לדעת מה דעתכם כאן של חברי הפורומים:

1. קורדובה 2000, STELLA ידני 1.6, 72 כ"ס - בנזין!

יד 3, ללא תאונות, התחייבות על שילדה, מנוע וגיר.

בגלל השנתון הקצת יותר מתקדם, יש כבר אלקטרוניקה ברכב:

ח"ח, ABS "מערכת בקרת אקלים אלקטרונית" (מה זה בכלל?) והזרקת דלק חשמלית. נאמר לי שבסיאט, האלקטרוניקה זה הצד החלש.

הבעלים אומרים שהרכב הנ"ל סוחב יפה מאד ונותן צריכת דלק של 1:12

2. קורדובה 2001, STELLA-SDi ידני 1.9 - דיזל

(לא יודעת כמה כ"ס)

גם כן בלי תאונות וכו'.

שניהם במחיר דומה, שניהם בבעלות פרטית בלבד (יד 3 ו-2).

איך השניה משתווה לראשונה מבחינת אמינות של מע' החשמלית, האם יש בה שכלולים שכדאי לדעת עליהם? צריכת דלק יותר טובה/גרועה?

ושאלה כללית לגבי הרכב הזה - איפה הוא יושב מבחינת עלות התחזוקה והחלפים?

הרבה תודה לכל חברי הפורום,

(ובמיוחד ל-אורן סאאב על התגלית!)

פורסם

ראשית תזכרי שמדובר ברכבים בני 8 שנים כך שמעבר להמלצות כלליות יש לבדוק את הרכב המסויים.

היתה לי קורדובה 2000 101 כ"ס ידנית. לאחר מכן היתה לי קורדובה 2005 75 כ"ס ידנית. אני חושב שהדגם עם המנוע החלש לא יסחוב במיוחד בטיולים בהרים. "לא יסחוב", כלומר שזה יורגש היטב גם בצריכת דלק.

לא הבנתי כל כך את הצירוף של סטלה ובקרת אקלים אלקטרונית כי למיטב ידיעתי זה היה רק בסיניו. אני מנסיון לא אוהב את המסך הגדול שהיה ברכב כי על כל דבר קטן צריך להחליף את כל המיכלול ומשלמים המון כסף. אז כדאי לקחת את הדגם עם מזגן מיכני פשוט.

הקורדובה, מעבר לכך, רכב מצויין, אמין, חסכוני (עם מנוע ה 101 כ"ס) ובעל בגאז גדול שמתאים לאבא-אמא-שלושה ילדים-כלב וחתול. הוא נח לנהיגה, בעל אבזרי בטיחות מתקדמים ביחס לרכב מהתקופה. אל תאמיני לסיפורי הנורה אלא תבדקי את עניין ה ABS .זה בנפשך.

כיום אני נוהג בקורדובה 2007, השלישית ברצף...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הרבה תודה - אבדוק את עניין הבקרת אקלים והנורה...

מנועי דיזל זרים לי לגמרי, ואחרי קריאה נוספת, אני כבר לא בטוחה - הגדשה, טורבו - סינית מבחינתי, ויותר סיכוי שאפול.

אני כבר יוצאת פוזלת -

פורד פיאסטה? שרייד?

סיטרואן סקסו? קסארה?

סיאט קורדובה?

אני מצפה לעשות כ-15000-+ ק"מ לשנה, אז אולי בכל זאת עדיף בכיוון הסקסו 1400 בנזין או שרייד 1300 שנתונים גבוהים יותר... ?

פורסם

תבדקי שרייד קלאסיק סדאן. הדגם הידני שהיה לי ממש מעולה ויש לו בגאז, לא גדול כמו הקורדובה אבל בכל זאת גדול יותר מהסקסו למשל.

אל תשכחי גם שהקורדובה היא חלק ממשפחה של מכוניות זהות מיכנית וגם במיכלולים נוספים: פולו, פולו קלאסיק, איביזה ופאביה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...