Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לוקחת מחר רנו מגאן 1600 אוטומטי שנת 2000 לבדיקה. קילומטראז' נמוך והרכב מרגיש מצוין בנהיגה וגם נראה מטופח.

למה אני צריכה לשים לב במיוחד? מה למעשה עושים עם הבדיקה? אם התגלו בעיות שדורשות טיפול האם מורידים את סכום התיקון ממחיר הרכב?

האם רכב זה נמכר לרוב במחיר המחירון או מתחת לו?

פורסם

למה לשים לב במיוחד?

כמו בכל רכב אוטומטי משומש, לגיר. החלפות הילוכים לא חלקות, משיכה של ההילוכים מעבר לנדרש או כל תופעה אחרת שיכולה להעיד על תקלה בגיר האוטומטי. מכון הבדיקה לא נותן אחריות על גירים אוטומטיים וצערך הרב לרוב מדובר בתיקונים יקרים מאוד.

לא לשכוח לוודא את עברו של הרכב (צה"ל שחרר לא מזמן לא מעט מגאן אוטומטיות. כנראה שאת לא רוצה אחת כזאת), שגרת טיפולים טובה עפ"י הוראות היצרן ובאופן כללי את יחס הבעלים לרכב.

כל תקלה שמצאת בבדיקה היא פתח להורדה במחיר הרכישה. אם את לא יודעת להעריך כמה, פחות או יותר, יעלה לתקן כל תקלה ותקלה שמתגלה בבדיקה את יכולה לקפוץ עם טופס הבדיקה לאחד המוסכים הקרובים וסביר להניח ששם תוכלי לקבל תשובות מדויקות במקום.

שיהיה בהצלחה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגיר האוטומטי במגאן מהשנים 96-03 ידוע לשמצה עקב מספר תקלות ספציפיות בחיישנים.

יש לבדוק האם בוצע שיפוץ גיר בעבר. אם כן - מה הוא כלל, והאם יש לכך תיעוד בכתב?

אם לא - כדאי לשריין כמה אלפי שקלים, יש סיכוי טוב שהשיפוץ ידרש בהמשך.

מעבר לזה, מדובר ברכב מאד מוצלח ובטיחותי, ואחת הקניות הכדאיות ביותר בשוק כיום.

בתקציב הזה, מומלץ לשקול גם את הסיטרואן קסארה מאותן שנים.

המחיר הנמוך הוא בבחינת יתרון כרגע, אבל יהווה חיסרון מורגש כאשר תחליטו למכור.

אם הרכב שמור ומטופל, עם תיעוד לבעלויות קודמות וטיפולים שבוצעו, אין טעם להיות

קטנוני ולהתמקח, שווה לשלם גם כמה אחוזים מעל המחירון.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובות.

אנחנו כעת בבדיקה.

שתי בעיות שעלו: הרכב הוא יד 3 ולא יד 2 כפי שפורסם. כמו כן אין תיעוד לטיפולים למעט טיפול אחד של החלפת גיר לגר משופץ מלפני שנה. לפני שבועיים היה טיפול 10000 מקיף + החלפת קיט הצתה. יש תיעוד.

הקילומטרז' מאד נמוך - 88000. אין לנו שום דרך לבדוק אם זה אכן אמין.

המוכר מוכן לרדת 1500 ש"ח מהמחירון.

מה דעתכם?

פורסם

גילי שלום,

נמנעתי עד עכשיו להביע דעתי על רנו. נכוויתי קשות מאחד כזה עם אותו גיר ואותו מנוע.

המוכר "מוכן להוריד 1500 שקלים"...תגידו לו תודה רבה, אבל לא תודה.

88,000 ק"מ לרכב שהוא יד שלישית (נשאלת השאלה למה הוא שיקר מלכתחילה לגבי היד), נשמע מעט מידי, פשוט לא סביר.

אישית לא הייתי נוגע בדבר הזה אבל אם כבר הלכתם לבדיקה...מדובר במכונית שמאוד מאוד רגישה לטיפולים בזמן, וללא תיעוד מתאים היא פשוט "פצצת תקלות מתקתקת". מילא אם אתם כבר רוצים לקחת את הסיכון (המלצתי לוותר על הדגם הזה), אבל זה צריך להתבטא באלפי שקלים במחיר. המכוניות הללו לא נמכרות בסביבת המחירון.

המלצה חברית - תוותרו.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הרכב של יואב הוא לא מקרה מייצג.

עם זאת, אני מסכים איתו בנושא הטיפולים.

יד 3 בתוך 10 שנים זה לא מעט. יד 4 גם לא ישמע כ"כ טוב כשתחליטו למכור.

הקילומטרז' מציאותי, אבל זה אחד הדברים שניתן לבדוק בקבלות מהמוסך, בד"כ

הקילומטרז' נרשם בכל טיפול, ואז אפשר לעקוב אחריו.

עקב חוסר התיעוד והיד הגבוהה, המלצתי היא לרדת מהרכב הזה ולהמשיך לחפש.

פורסם

תודה לכם. הלכנו לבדיקה תוך כדי שהמוכר מתחייב שאין פגיעות שלדה. התחייב כמה פעמים. מה גילו בבדיקה? שדווקא יש פגיעת שלדה אבל פגיעה קלה שאין לה משמעות מבחינת בטיחות הרכב אלא רק משמעות מסחרית. מיד החלטנו לרדת מהרכב. היו עוד הרבה מאד בעיות ברכב - חלקן מינוריות וחלקן היו צפויות לאור גילו של הרכב וחלקן משמעותן הוצאה כספית גדולה. דרשנו מהמוכר להחזיר לנו את עלות הבדיקה בגלל התחייבותו. המוכר התעקש שאין בעיה בשסי ושבעיה זה רק כשזה משמעותי ומשפיע על בטיחות הרכב.

אחרי ויכוחים רבים הוא הסכים להחזיר מחצית מסכום הבדיקה רק בתנאי שהוא לוקח את הבדיקה.

הרגשנו מאד רע ומאד מרומים אבל פשוט לא היתה שום דרך אחרת לצאת מזה ולא החתמנו אותו על כלום לפני הבדיקה.

רציתי לשאול כדי שנדע איך לנהוג להבא: מה נהוג בכזה מצב? המוכר התעקש שהוא עומד מאחורי ההתחייבות שלו והוא מחזיר לנו כסף רק בגלל שאנחנו מתעקשים. אני לא חושבת שהוא ניסה לרמות אותנו אבל הוא באמת חשב שזה לא נחשב פגיעת שסי. הבוחן בבדיקה היה מאד חד משמעי בטענתו שבהחלט יש פגיעה בשסי. המוכר, אגב, היה מודע לתאונה שהיתה ברכב.

האם במקרים כאלו נהוג להחתים את המוכר לפני הבדיקה על התחייבותו או לבקש צ'ק בטחון?

תודה

פורסם

ערב טוב,

ניצלתם. ניצלתם מרכב ספציפי שכפי שנחזה - מצבו רע.

אני אומר בזהירות כי המוכר ידע בדיוק שיש לו פגיעה בשאסי.

אתם לא צריכים להרגיש רע. להיפך, אתם צריכים להרים כוסית לחיים. בזכות 200 שקלים ניצלתם מהוצאות מאוד גדולות. קיבלתם את התמורה הכי גדולה עבור הכסף שלכם.

אני ממשיך לדבוק בטענה שתחפשו רכב אחר ולא מגאן מהשנים האלה.

שוב, קיבלתם את התמורה הכי גדולה שאי פעם נתנו לכם 200 שקלים.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברכותיי, חסכתם הרבה כסף בהשקעה סמלית.

"התחייבות בבדיקה" זה כמו "אבטיח באחריות". כולם מתחייבים בע"פ, אבל לך תוכיח.

אני דווקא חיפשתי מגאן לפני כמה שנים, וגם מצאתי אחת מצויינת, אבל בדרך עברתי אצל הרבה מניאקים, רמאים וסתם

ישראלים טיפוסיים שרצו לעשות עליי קומבינות. בשלב מסויים ניסחתי מסמך רשמי של התחייבות לפני בדיקה, והתחלתי

להחתים עליו את כל האנשים. פתאום כל הטמבלים נעלמו ונשארו רק הרציניים. אתם מוזמנים לעשות את אותו הדבר,

המסמך מצורף בתחתית ההודעה.

אני לא הייתי ממהר לוותר על המגאן באופן כללי, אבל בהחלט הייתי מעיף מבט גם על הסיטרואן קסארה וגם על פז'ו 306

מאותן שנים. יש הרבה מכוניות שמורות ומתועדות שרק מחכות לקונה.

בהצלחה בחיפושים.

פרוטוקול בדיקה.doc

פורסם
ברכותיי, חסכתם הרבה כסף בהשקעה סמלית.

"התחייבות בבדיקה" זה כמו "אבטיח באחריות". כולם מתחייבים בע"פ, אבל לך תוכיח.

אני דווקא חיפשתי מגאן לפני כמה שנים, וגם מצאתי אחת מצויינת, אבל בדרך עברתי אצל הרבה מניאקים, רמאים וסתם

ישראלים טיפוסיים שרצו לעשות עליי קומבינות. בשלב מסויים ניסחתי מסמך רשמי של התחייבות לפני בדיקה, והתחלתי

להחתים עליו את כל האנשים. פתאום כל הטמבלים נעלמו ונשארו רק הרציניים. אתם מוזמנים לעשות את אותו הדבר,

המסמך מצורף בתחתית ההודעה.

אני לא הייתי ממהר לוותר על המגאן באופן כללי, אבל בהחלט הייתי מעיף מבט גם על הסיטרואן קסארה וגם על פז'ו 306

מאותן שנים. יש הרבה מכוניות שמורות ומתועדות שרק מחכות לקונה.

בהצלחה בחיפושים.

אני רוצה לשאול שאלה שלא כ"כ קשור לנושא אבל קשורה למה שנאמר פה הרבה זמן

למה רכב שמור חייב להיות עם "תיעוד" שכל הטיפלים יהיו במוסך מורשה.

אני חייב להבין את זה, המשפחה שלי מחזיקה פאסאט, שנת 95 אבל פאסאט האוטו עם 170 לף קילומטר, אמיתייםאגב, האוטו אצלנו עשר שנים, ובעשר שנים האלה הוא לא נכנס פעם אחת למוסך מורשה, אבא שלי מטפל בו בבית בצורה הטובה ביותר והאוטו שמור ללא דופי, שניסנו למכור אותו ( כבר מצאנו קונה ולבסוף התחרטנו כי לא היה מה לקנות בתקציב שהרכב שווה או משלמים עליו) השני אנשים שבאו התנגדו מיידית כי אין לו תיעוד במוסך מרכזי, לך תבין בני אדם

פורסם

אין צורך במוסך מורשה יבואן. מספיק מוסך כללי שנותן קבלות חוקיות, המאפשרות לעקוב אחרי

הטיפולים והתיקונים, לוודא שהרכב טופל באופן סדיר ושהקילומטרז' עלה באופן ליניארי עם הזמן.

כמו כן, חשוב להבחין בין "מוסך מורשה" ל"מוסך מורשה יבואן". כל מוסך שיש לו רשיון עסק

ממשרד התחבורה הוא "מוסך מורשה". מוסכי היבואן הם אופציה יקרה ולא ממש נחוצה, אלא

אם כן הרכב מטופל במסגרת האחריות או על חשבון הביטוח. עקב קשיים סמנטיים, אנשים

שאינם מתמצאים בתחום נוטים להתבלבל בין שתי ההגדרות.

לגבי אבא שלך, עם כל הכבוד, אתה לא יכול לצפות מאנשים שמכירים אותו 5 דקות לסמוך

עליו בעיניים עצומות כשהוא אומר שטיפל ברכב לבדו. גם אני לא הייתי סומך עליו, זה לא אישי.

• תוכן חדש...