Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בזמן האחרון אני מבלה אינספור שעות בהאזנה וכיוונים. מזל שמחיר הדלק ירד :wink:.

אני מעוניין להכניס עוד גורם למשוואה - שימוש ב-EQ לאיזון הבמה.

הייתי שמח להפניות לקריאה בנושא, או תשובות מבעלי נסיון.

יש לי נסיון בשימוש ב-EQ הפרמטרי שבמכשיר ההד-יוניט שלי, אולם אני משתמש בו כיום על שני הצדדים בצורה שווה (בעיקר לתיקון בורות קטנים בנקודות החיתוך).

העניין שלי הוא בעיקר בתהליך עצמו, למשל - מה מנגנים בזמן הכיוונים וכו'.

תודה,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

בשביל לאזן את הבמה כפי שאתה אומר בעזרת EQ אתה צריך שהאקולייזר שלך ידע לשלוט על כל צד בנפרד.

מכשירים כגון EQT של אודיוקונטרול, רוקפורד 3SIXTY גרסא אחת וגרסא שתיים, ONE BIT של אודיסון, CAR PC עם כרטיס קול עם דרייברים של פרוייקט KX יהיו יותר הכוון.

אקולייזר אחוד יכול לעזור לך לקבל כיוון טונאלי יותר מתאים לאוזן שלך, להרגיע קצת טרבלים, לחדד או להקהות את תחום המיד ולהוסיף או להחסיר קצת באס עם צריך.

כאשר אתה מדבר על לאזן בין ימין לשמאל אתה צריך אחד שיודע לשלוט על כל ערוץ בנפרד.

ברגע שיש לך יכולת שכזו אתה יכול להרגיע אלמנטים שנשמעים בתחומים מסויימים חזק יותר מאשר הצד השני או בדיוק להפך וע"י כך לקבל תוצאה מאוזנת יותר, באותה הנימה גם משחקי באלאנס או יכולת להפריד את עוצמת ההגברה\הנחתה לכל ערוץ בנפרד הם גם חלק מהמשחק ובסופו של דבר גם בא נושא הTC (טיימקורקשן) שפשוט מפשט את התהליך של כוונים כאלו בצורה שאי אפשר לתאר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה המהירה :mm_yeah:

ציינתי שכרגע אני משתמש בו בצורה שווה לשני הצדדים. שכחתי לציין שהוא יודע לשלוט על שני הצדדים בנפרד, כך שהשאלה עדיין רלוונטית.

בינתיים ב'ארסנל' הכיוונים שלי יש פאזות, TC, והנחתות לדרייברים מסויימים.

אני כל הזמן משנה דברים (מיקומים של הטוויטרים וחיתוכים) ומכוון כל פעם מחדש.

אולי אני מזוכיסט, אבל אני רוצה להוסיף עוד רמת סיבוכיות למשוואה :screwy:

כנראה שהתמכרתי,

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

יודע לתת בנפרד לכל ערוץ לא יודע לתת בנפרד לכל ערוץ - לא נראה לי שזה הסיפור כרגע.

זה נשמע כיותר כמו נושא של מרוב עצים לא רואים את היער או משהו כזה.

באיזשהוא שלב לומדים לזהות איך לבדוק במה, למה להאזין, איך לשמוע ובכדי לעשות את זה צריך להיות מאוד קפדניים ולזכור כל פעם לצאת מאותה נקודת מוצא - אולי הלכת לאיבוד בדרך אם אתה כל כך מנסה למצוא איזון לבמה שלך ולא מצליח.

מה התצורה של המערכת שלך?

סט שני חלקים? שלושה?

מוגברים אקטיבית? פאסיבית?

מהן יכולות הHU באמת ואיך אתה חותך את כל הרמקולים? עם איזה קרוסים?

איזה מגברים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למכשיר יש EQ פרמטרי של שלושה בנדים לכל צד.

האמת שאני לא הולך לאיבוד בכלל, למעשה אני רק מנסה לכוון גבוה יותר.

בינתיים אני הולך ומשתפר בכיוון המערכת ואני מרוצה מאד מהתוצאה בכל אחד מהשלבים.

השינויים שאני מבצע מגיעים אחרי הקשבה קפדנית (כמו עניין שינוי המיקום של הטוויטרים, שנעשה כדי להרחיק את הטוויטר השמאלי שהיה קרוב אלי בצורה מוגזמת) ואחרי קריאה מעמיקה כאן בפורום (אני חותך עכשיו את הטוויטרים ב 3.15KHz/-18Db :wink:).

כמו שציינתי לאחר כל שינוי אני מבצע את כל הכיוונים מחדש (פאזות,TC וכו'), עד שאני מגיע לתוצאה מספקת.

מדובר על שינויים שנבדקים לאורך כמה ימים של האזנה. אני לוקח את הזמן שלי.

בסך הכל אני מעוניין ללמוד משהו חדש שרק יעזור לי בכל שלב בשידרוגים העתידיים.

אני עובד אקטיבית. החיתוך מתבצע ב Clarion DXZ785 (תומך 3way)

מידוופר JBL GTO6507

טוויטר Morel MT-22

מוגברים כולם ע"י JBL GTO504

תודה שוב,

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

סה"כ מה שאקולייזר א-סימטרי יעשה לך זה בעצם יאפשר לך לשנות או להשוות בהגברה בין הצדדים לכל אורך תחומי התדר שהוא מסוגל לבצע בהם שינויים.

כמו למשל אם אתה שומע את הזמר ימינה מידי - הגברה של תחום המיד בו הזמר הכי מורגש, בצד שמאל, תביא לאיזון - זה יכול להיות ע"י הגברה של צד שמאל או הנחתה של צד ימין בהתחשב בגרימת עיוותים או טעם אישי כמובן.

מאידך אתה עלול למצוא את עצמך במצב שאיזנת תחום אחד אבל זה הפר לך תחום אחר, או שאתה תרצה למשוך תחום צליל מסויים לאזור מסויים, אפשר לעשות זאת בעזרת אקולייזר.

קודם כל, לפני שאתה מבצע כאלו תיקונים או כוונים עדינים תעשה משחקי מיקומים, הגברות\הנחתות ובאלאנס בין שני הצדדים, אחרי זה משחקי איקוליזציה ולבסוף ליטוש אחרון קטנטן עם TC.

Pioneer TS-X150

פורסם

כמובן - אם אתה רוצה לקרוא קצת חומר תיאורטי על איקוליזציה ופעולתו של אקולייזר, אמנם במישור האלקטרוני של הדברים, אתה תמיד יכול לגשת לאתר מופלא בשם:

www.bcae1.com

Pioneer TS-X150

פורסם
שלום חברים

בזמן האחרון אני מבלה אינספור שעות בהאזנה וכיוונים. מזל שמחיר הדלק ירד :wink:.

אני מעוניין להכניס עוד גורם למשוואה - שימוש ב-EQ לאיזון הבמה.

הייתי שמח להפניות לקריאה בנושא, או תשובות מבעלי נסיון.

יש לי נסיון בשימוש ב-EQ הפרמטרי שבמכשיר ההד-יוניט שלי, אולם אני משתמש בו כיום על שני הצדדים בצורה שווה (בעיקר לתיקון בורות קטנים בנקודות החיתוך).

העניין שלי הוא בעיקר בתהליך עצמו, למשל - מה מנגנים בזמן הכיוונים וכו'.

תודה,

צביקי

אתה לא יכול לאזן את הבמה שלך בעזרת האקולייזר שבשותך מהסיבה המאוד פשוטה שהוא אקולייזר סטריאו ולא מונו נפרד לכל צד.

הרעיון באיקוציה הוא לא להנחית או להגביר תחומים מלאים של האלמנטים- אלא הרעיון הוא לאזן את התגובה של אותם אלמנטים מימין ומשמאל.

לכן נדרשת עבודה של אקולייזר נפרד לכל צד (L+R).

כל המידע שבעולם לא יוכל לעזור לך, כי פיזית לא תהיה לך דרך לשנות את החיתוכים ברמה מוחלטת.

וגם ברמה הזו נדרש אקולייזר של 1/3 אוקטבה (30-31 ערוצים).

גם אקולייזר סטריאו 1/3 אוקטבה מועיל, אבל הוא יותר בכיוון של לעדן את הסט ולמקסם אותו באופן כללי, הוא אינו יכול לתקן פיקים או דיפים בספקטרום ולכן, הדבר היחידי שהוא יכול לעשות הוא להקל על חייך מבחינת הנחתה או הגברה של תחומים מלאים על מנת ליצור איזון טוב יותר בין האלמנטים- ולהתגבר על מכשולים של הנחתות משמעותיות כתוצאה ממיקום/זווית לקויים.

מעטים מאוד האקולייזרים החיצונים שהם דואל-מונו.

והמכשירים שתומכים בזה עולים כמה אלפי שקלים טובים.

אניח מניח שאתה יכול לחפש לך אלפיין H701+C701 מיד שניה וזה יעלה לך כ3200-3500 ש"ח.

כי הבאים בתור זה האלפיין F1 סטאטוס וכמובן הP90/P9 של פיוניר שהם עולים הרבה מעבר לזה.

אקולייזרים דואל מונו או אקולייזרים של ערוץ אחד קיימים לאודיוקונטרול,פיניקס גולד וזהו בערך- הרוב המוחץ הם דואל סטריאו(L+R ביחד) כמו האקולייזר שאני מוכר ביד שניה של ארק-אודיו.

מקווה שעזרתי.

under construction..

פורסם

אל תשכח רוקפורד 3sixty.2

וAUDISON - BIT ONE

וכמובן CARPC - פרוייקט מחשב לרכב

אבל גם הם עולים יפה מאוד כל אחד מעל ה3K למען האמת קרוב ל4K.

Pioneer TS-X150

פורסם

URAL CDD :-P? בעעעך:-D

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לי נסיון בעבודה עם EQ גרפי/פרמטרי (גיטרה חשמלית והקלטות למחשב), אבל תודה על הפירוט בכל מקרה.

כמו שציינתי למכשיר יש EQ פרמטרי של שלושה בנדים לכל צד, מה שאומר כיוונים שונים לשמאל/ימין. לא הייתי שואל על העניין אם לא הייתה למכשיר יכולת כזו.

אמנם לא מדובר במכשיר של 1/3 אוקטבה, אבל לצורך כיוונים קטנים ובעיקר למידה לעתיד הוא יספיק לי בהחלט.

סתם הערה בעניין גרפי/פרמטרי - נכון, יש להם שימושים שונים, אבל במקרים רבים EQ פרמטרי בעל מספר קטן של בנדים יכול להחליף EQ גרפי בעל מספר רב של בנדים.

תרגיל קטן - תסתכלו על EQ גרפי וציירו לעצמכם את צורת הגל שיוצרים הסליידרים. עכשיו חישבו כיצד אתם משחזרים את אותה צורה בעזרת EQ פרמטרי. תגלו שאתם צריכים בנד אחד לכל 'גבעה/עמק' ולא יותר.

שוב - אני לא מתכוון להגיע לתוצאות של הפרוססורים שהוזכרו כאן, אבל אין מה להפסיד.

בברכה,

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

אין מה להפסיד בתנאי שהאקולייזר שלך לא מכניס רעש או עיוות מורגש למערכת.

בגדול זה אמור לשפר לך את התוצאה, העיקר שלא "ילכלך" את הסיגנל בייחד עם השיפור שהוא יבצע בה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...