Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ההורים שלי החליטו לאחר כמה ימים של התלבטויות לרכוש רכב משפחתי חדש בתקציב של כ120 אלף ש"ח.

הרכב שאנחנו מחפשים הוא רכב עם מנוע באיזור 1.6, עדיף 4 דלתות ואין חשיבות לת.הילוכים. הדרישות (לפי הסדר) הן:

1. ביצועים טובים - גם מבחינת המנוע (תאוצה וכדומה), אבל לא פחות חשוב גם מבחינת התנהגות (אחיזה טובה, בלמים טובים).

2. חסכוני בדלק עד כמה שניתן, ובעלויות אחזקה (טיפולים וכדומה).

3. אבזור- שיהיה יחסית מאובזר.

לאחר שבדקתי מה יתאים לנו נשארתי עם 7 מכוניות, אני אשמח לשמוע חוות דעת עליהן:

1. סיוויק 1.8 ידנית - דגם חדש יחסית וטוב (לפי הביקורות), השאלה אם המנוע הגדול יותר לא יהיה "זולל" דלק יחסית ל1.6? היא גם קצת יותר יקרה מהאחרות (כ127 אלף)

2. קורולה 1.6 ידנית או קלאץ' חשמלי - נראה כרכב טוב, אך מעט "משעמם"

3. יונדאי I30 אוטומטית - דגם חדש ומוצלח (לפי הביקורות) ויחסית מאובזר

4. מיצובישי לנסר החדשה - דגם חדש אך 1.8 ותיבה אוטומטית, מתכון לצריכת דלק גבוהה יחסית?

5. C4 החדשה ידנית - דגם יחסית מאובזר וגם הכי זול (109 אלף), השאלה איך הוא מול טויוטה והונדה למשל?

6. ג'יטה ידנית - לפי הנתונים הדגם הזה בעל ביצועים מעט "פושרים" ולא הכי חסכני בדלק מצד שני, וגם לפי מה שהבנתי הטיפולים שלו יחסית יקרים

7. מאזדה 3 - אומנם מדובר בדגם יחסית ישן ואוטומטי, אבל מהרבה נסיעות עליו בצבא התרשמתי מאוד לטובה (בעיקר מבחינת התנהגות, בלמים וכדומה)

אם מישהו יכול לתת חוות דעת על אחד מהרכבים (או להציע רכב אחר) אני אודה לו.

פורסם

שכחתה פוקוס שעדיפה על כמה רכבים ברשימה שלך.

מהרשימה הייתי הולך על I30 באבזור SUPREME שכולל מושבי RECARO וחלון גג. 119K

פורסם

דווקא את הפוקוס לא שכחתי, פשוט השמטתי אותה על סמך נסיון אישי.

נהגתי עליה גם לא מעט, והרכב הרגיש די חלש, כלומר לא הייתי ממש מרוצה מיכולת התאוצה שלו (בין אם זה מהמקום או תאוצות ביניים).

פורסם

השאלה הגדולה לאן אתה הולך להאיץ בפקקים של מדינת ישראל.

הפוקוס לא יותר חלשה מה-3 היא יותר בטיחותית ויותר מאובזרת ב 120000 שקל.

הקורולה הרובוטית לא מומצת בעליל בגלל התיבה האייומה שלה,ובמיחד בגלל ה-4 כריות אויר שהיא מגיעה איתן.

לדעתי הסדר עדיפויות שלך בבחירת הרכב לא נכון.

תבדוק איזה רכבים מגיעים הכי מאובזרים בטיחותית וקיבלו ציונים הכי גבוהים במבחני ריסוק עם האבזור שהם מגיעים ארצה.

לדוגמא קורולה קיבלה 5 כוכבים בENCAP אבל היא נבחנה שם עם 7 כריות אויר וESP.

לדעתי האישים שום רכב שלא מגיע עם לפחות 6 כריות אויר עם ESP לא שווה אפילו את השיקול של לשלם עליו כסף, אני כמובן מתייחס לרכבים חדשים או כמעט חדשים,עד בני שנה.

הסיויק לא עומדת בתקציב שלך,היא עולה 130000 שקל.

מיצובישי לנסר גם מאוד יקרה,הדגם הכי פשוט מתחיל בסביבות ה-130000 שקל.

ג'טה ידנית תהיה רוב הסיכויים יותר חסכונית מכל המכוניות האוטומטיות ברשימה שלך.

אם אתה כבר שוקל מתמודדות בקבוצת VW אני חושב שהגולף החדשה,בגירסא הידנית או אפילו ה-1.6 עם תיבת DSG תהיה הבחירה הכי טובה בכל הבחינות,היא מגיעה דיי מאובזרת,עם תיבת DSG שתהיה בהכרח חסכונית יותר מאשר גירסאות האוטומט של המתמודדות האחרות

פורסם

אנחנו גרים בדרום, ורוב הנסיעות יהיו בכבישים בינעירוניים (מעט הרריים), ככה שזאת הסיבה שחשוב מנוע חזק יחסית.

דבר שני, הפוקוס יותר חלשה מה3, לפחות על סמך נסיון שלי.

ולגבי הקורולה, יש לה גם אפשרות לתיבה ידנית, לכן אנחנו שוקלים את האפשרות הזאת.

לגבי הסיוויק, לפי מה שהבנתי הגרסה הידנית עולה כ125-127 אלף.

מה שכן, פולקסוואגן גולף החדשה כמעט בודאות לא תהייה בתקציב שלנו (אולי מלבד ה1.6 ידנית, אבל אז כבר נעדיף את הג'טה שתהייה באותו מחיר פחות או יותר).

פורסם

אני שוב אגיד

אולי זה רק אני אבל ברכישת רכב חדש הסדר עדיפויות צריך להיות אבזור בטיחות,נוחות,אמינות ורק אחרי זה הבדלים בכח מנוע.

קח בחשבון שההבדלים הם מאוד זניחים כל עוד אתה מדבר על דגמי 1.6,בגלל זה לדעתי יש להתמקדם בבטיחות כמה שיותר,ואחרי זה דברים אחרים.

קורולה מבחינתי פסולה מלכתחילה בגלל ה-4 כריות אויר ללא ESP.

זה שמאזדה עושה יותר רעש ויותר רושם של רכב זריז יותר אינה עושה אותה כזאת.

קח בחשבון שלפי מה שאמרתי מעלה הפוקוס עדיפה על המאזדה בכל הפרמטרים למעט המנוע החלש מעט,אבל לא משמעותי,הבדל ב0-100 הוא של כמה עשיריות שניה.

קח בחשבון שאתה מדבר על רכבים שמאיצים ל-100 ב13 שניות במקרה הטוב ככה שההבדלים ביניהם אינם שיקול בכלל.

לדעתי הג'טה וגולף יהיו עדיפות על כל השאר,אם אתה מעוניין ברכב מעולה עם תיבה אוטומטית אז סיוויק תהיה בחירה מעולה בגלל מכלול דברים,מנוע 1.8,תיבה אוטומטית בעלת 5 הילוכים,6 כריות אויר +ESP ורכב דיי נוח בסה"כ

רכבים של VW יהיו בהכרח יקרים יותר באותן רמות גימור,אבל קח בחשבון שתיבת הDSG בגולף החדשה היא בעלת 7 הילוכים,בג'טה מדובר בתיבה ידנית בלבד,בגלל שהג'טה עדיין לא עברה עדכון אחרי עדכון הגולף.

אם הגולף 1.6 נכנסת לתקציב הייתי לוקח אותה בלי לחשוב פעמיים מדובר ברכב מצויין ,בטיחותי,דיי מאובזר אפילו בגירסת ה1.6

פורסם

כל אחד והדרישות שלו, אצלי (למען האמת אצל אבא שלי, אבל לו לא כל כך איכפת על מה הוא נוהג ככה שאני מחליט מה סדר העדיפויות :-P ) יש יותר חשיבות למנוע ולהתנהגות טובה.

וכמו שאמרתי, ההונדה האוטומטית לא נכנסת בתקציב, וכך גם כל גרסאות הDSG של VW.

מה גם שאני אישית מעדיף לקנות רכב עם תיבת הילוכים ידנית, שהן הוא גם בעל ביצועים יותר טובים, גם יותר חסכוני בדלק, וגם אפשר להנות ממנו קצת יותר (בעיקר בגלל שאין באיזור שלנו יותר מדי פקקים).

פורסם

המשפחתית היחידה בתקציב נמוך שאני יכול לחשוב עליה תהיה הI30

שוב לדעתי אתה מחפש יכולות שלא קיימות כל כך ברכבים בקבוצה הזאת.

שיהיה בהצלחה

פורסם

אני מאוד ממליץ לך על הסיאט לאון היא יפה בטירוף יש לה אותו מנוע של הגולף 1.6 עם 102 כ"ס והיא ידנית והיא מפוצצת באבזור במחיר של 119,000 ש"ח וזה עוד לפני שדיברנו על הנחה שיש בסיאט אני מציע לך ולהורים שלך לגשת לסוכנות של סיאט ולשמוע מה יש ללאון להציע בקישור הבא יש פרטים עם סרטון הסבר על הלאון http://newcar.yad2.co.il/רכב-פרטי/סיאט/לאון/22566

ובקישור הבא יש לך פרסומת ועם השארת פרטים כדי שסוכן יחזור אליך עם פרטים לגבי הלאון 1.6

http://212.199.162.11/clients/seat/7336/index.asp?ref=127

יניב

פורסם

אני נוהג על סיויק 1.8 ידנית, ההתנהגות של האוטו מעולה, יש לו המון כח.

והאוטו מאוד חסכוני מבחינת דלק, המחשב דרך מחשב בנסיעה בין עירונית כ 6.5 ליטר ל 100 KM שזה בערך 1ל 15-14 (בדקתי בתחנת דלק בעצמי)

ובתוך העיר הצריכה במחשב יוצאת כ 6.9 ל ל100ק"מ שבפועל זה כ 1\13.

לדעתי אוטו מצויין אם כי יותר יקר מהתחרות, לפעמים קצת פחות מאובזר, אבל הבסיס שלו מצויין.

פורסם
אני מאוד ממליץ לך על הסיאט לאון היא יפה בטירוף יש לה אותו מנוע של הגולף 1.6 עם 102 כ"ס והיא ידנית והיא מפוצצת באבזור במחיר של 119,000 ש"ח וזה עוד לפני שדיברנו על הנחה שיש בסיאט אני מציע לך ולהורים שלך לגשת לסוכנות של סיאט ולשמוע מה יש ללאון להציע בקישור הבא יש פרטים עם סרטון הסבר על הלאון http://newcar.yad2.co.il/רכב-פרטי/סיאט/לאון/22566

ובקישור הבא יש לך פרסומת ועם השארת פרטים כדי שסוכן יחזור אליך עם פרטים לגבי הלאון 1.6

http://212.199.162.11/clients/seat/7336/index.asp?ref=127

יניב

שקלתי גם את האפשרות הזאת, לא זוכר אפילו למה פסלתי אותה (אולי בגלל שזה לא מרכב 4 דלתות). בכל מקרה אני אולי אקח גם את האפשרות הזאת בחשבון.

תודה.

*אני פתוח לעוד הצעות וחוות דעת. :-P

פורסם
שקלתי גם את האפשרות הזאת, לא זוכר אפילו למה פסלתי אותה (אולי בגלל שזה לא מרכב 4 דלתות). בכל מקרה אני אולי אקח גם את האפשרות הזאת בחשבון.

תודה.

*אני פתוח לעוד הצעות וחוות דעת. :-P

אם פסלת אותה בגלל המרכב אז לפי דעתי זו טעות היא יותר יפה מכל משפחטומטית שהיא קופסא, עם 4 דלתות וקצת להיות שונה מהעדר זה לא מזיק, לפי דעתי הפרמטרים שציינת הסיאט לאון היא עסקה לא ראה במיוחד, עם המפרט אבזור שהיא מגיעה.

ואגב בכוונה ציינתי את הלאון כי רשמת יונדאי I30 לפי כמה שאני יודע היונדאי היא במרכב 5 דלתות.

יניב

פורסם

יופי זה בהחלט ענין לטעם אישי ( שלא תהיה טעות, גם אני סבור שהלאון מכונית יפהפיה לפחות חיצונית, העיצוב הפנימי לא לענין לטעמי ), אלא שאם המדובר בהעדפת ידניות, יש אופציות מאוד חביבות כמו הגולף או הג'טה. נדמה לי שנסיעת מבחן תבהיר די בקלות למה.

פורסם

הפולקסוואגן ג'יטה הידנית היא אחת מהאפשרויות, פשוט לפי מה ששמעתי מבעלים של דגמי VW, הטיפולים שלהם יקרים יותר.

כמו כן, מהשוואת טבלאות הנתונים ראיתי כי הג'יטה לא ממש חסכונית בדלק (יחסית לדגמי 1.6 ידני אחרים), וגם הביצועים שלה פושרים. יש אמת בכך?

פורסם

דווקא הפוקוס שלא אהבת הידנית ממש טובה ובנוסף ה-C4 החדשה ואם כבר אהבת את ה-I30 אז למה לא ללכת על הקיה סיד שלטעמי יותר יפה מה-I30 וגם ב-116K תקבל את הדגם המאובזר ביותר! ואם כבר ידני אז יש לך את הקיה פרו סיד.

:fadein:
  • תוכן חדש...