Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם השמאלנים ישלטו? סביר להניח שלא תהיה כזו.

אם הימנים יישלטו? או אותו דבר כמו היום או שבסופו של דבר תהיה מלחמה עם הרבה דם שבסופה רק עם אחד ישאר.

בוא נראה:

מלחמות ומבצעים בזמן שלטון מפלגות השמאל:

1948 - עצמאות - נצחון צבאי ברור לישראל.

1956 - מבצע סיני- נצחון צבאי ברור לישראל.

1967 - מלחמת ששת הימים - נצחון צבאי ברור לישראל.

1968-1970- מלחמת ההתשה - לא מלחמה אמיתית, אבל ללא הישג צבאי למי מהצדדים..

1973 - מלחמת יום הכיפורים - נצחון צבאי ברור לישראל, אם כי במחיר כבד, כשלונות נקודתיים (חרמון, חווה סינית, דר' הגולן, כיבוש נפח ע"י הסורים).

1996- דין וחשבון - שום הישג צבאי משמעותי למי מהצדדים. הפסקת אש בגלל הירי על כפר קנא.

מלחמות ומבצעים בזמן שלטון מפלגות הימין (אני כולל את קדימה בעניין. זו בפירוש מפלגה שנולדה מהליכוד):

1978 - מבצע ליטני - המבצע עצמו הצליח, אבל התוצאה הייתה אפס. ארבע שנים אח"כ נאלצנו לחזור לשם.

1982 - מלחמת לבנון (של"ג) - למרות ההגעה לביירות והוצאת הפלסטינים משם - מלחמה לא מוצלחת (נגד כוחות חלשים בהרבה), הרבה כשלונות יחסית ליחסי הכוחות (סולטן יעקוב, בחמדון, האסון בצור) - והעיקר - התבוססות של 18 שנים בבוץ הלבנוני, והפיכת החיזבאללה לכח המוביל בלבנון.

2004(?) - חומת מגן - מבצע מוגבל מול כנופיות של פלסטינים חמושים בעיקר בנק"ל. לא אמת מידת לכושרו של צבא.

2006 - מלחמת לבנון השנייה - כשלון כמעט מוחלט, גם אם הכוחות בשטח פעלו כראוי, ניהול המלחמה בדרג הפוליטי והצבאי-בכיר דפקו את הצבא לחלוטין. חיזבאללה ניצח כמעט בכל תחום. גם בכמות הנפגעים בקרב החיילים, גם ביכולת לפגוע בכ-1/3 מדינה, גם בצורה ממנה הארגון יצא.

2008 - עופרת יצוקה - הצבא יצר מכת אש היסטרית כדי להתגבר על ארגון שהתגלה כקיקיוני למדי, בינתיים, על פי התוצאות (וכן, אני יודע שהצבא נעצר בהוראת הממשלה, זה בדיוק העניין)- לא ממש פגענו בחמאס.

אז מי היית מעדיף שינהל את המדינה ואת המלחמות?

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא היית, אבל כל החברים בשורה הראשונה הם יוצאי הליכוד, והשקפת עולמם זהה לליכודניקים. לא אתפלא אם יהיה שיפור עמדות לאחור בשנים הקרובות.

פורסם

שמר , בקרב הימין הליכוד שלפני הפילוג לא נחשב לימין, בדיוק בגלל זה היה הפילוג , מי שעבר שמאלה הוא שמאל גם אם פעם הוא היה ימין .

אריק שרון היה ימין מובהק שנים על גבי שנים ,אבל בחר בפינלה של שמאל , אפילו שמאל מאוד .

אולמרט נמצא איפה שהכסף, אני לא רוצה להעליב את השמאל אז לא אכתוב שהוא שמאל, הוא בטח לא ימין .

מעבר לזה, אני חושב שכבר כתבתי את זה בפורום , ובכל מקרה זה לא מחשבה מקורית שלי , רק השמאל יכול נצח מלחמה עם תמיכת רוב העם , ורק הימין יכול לעשות שלום עם תמיכת רוב העם , מהסיבה הפשוטה , שאם השמאל הולך למלחמה כנראה הימין כבר רצה אותה קודם , וכנ"ל הפוך לגבי השלום .

מה אנחנו צריכים לעשות ?

אני לא בטוח , אני כן בטוח ששיטות השמאל לא עובדות , וצריך לנסות דרך אחרת , גם אם ללכת להידברות אז ללכת מעמדת חוזק.

הטעות המקורית שלנו היא שבניגוד לכל צבא כובש אחר , השארנו תושבי אויב רבים מידי בשטח במקום לגרש אותם למדינתם, שלהזכירך היא ירדן , עד לפני 67 .

מה שמפחיד אותי בלתת להם בקלות מדינה למרות שהם פוגעים בנו , אלו ערביי ישראל שיראו שהשיטה עובדת , כמו שהחמאס ראה שקרה בלבנון , ויתקוממו גם הם , וזה כבר יהיה הרבה יותר כואב .

ואגב זה כבר התחיל לפני שמונה שנים בצורה מובהקת.

אז מה צריך לעשות אתה שואל ?

להבהיר להם שלנו יש סבלנות , אם הם רוצים להיתקדם שיתקשרו, אנחנו צריכים להפסיק לרדוף אחריהם כדי שיסכימו ברוב טובם להקים את המדינה שלהם .

נכון אנחנו ניסבול בדרך, אבל בעולם הזה שום דבר טוב לא בא בקלות.

אגב חומת מגן היה ב2002 , אם אני זוכר נכון במרץ .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מעניין מה הייתם אומרים היום על בגין...

לא הבנתי את הקטע עם הסבלנות. אתה מציע שנשב ונחכה? כאילו, לסבול עוד ועוד טרור וגם לגרום לאחרון הפלשתינים לשנוא אותנו (אם אתה מציע להשתמש בכח הזרוע, שים לב ש"צריבה בתודעה" הנהדרת שסידרנו להם עכשיו. לפי שיטתך, הם היו צריכים להיות בשקט לפחות חודש חודשיים, גם אם לא חיסלנו אותם, לפחות פגענו בהם קשות...)?

פעם הייתה פרסומת לקפה - מה שלא הולך קדימה, הולך אחורה. 40 שנה אנחנו נמנעים מפעולה אמיתית מול הפלסטינים, תראה לאן הגענו.

אני יכול עוד להבין את ההגיון של לגרש את כל הערבים מפה (למרות שלדעתי זה יגרום מיידית למלחמה עם המדינה אליה נגרש, וזה לא בדיוק מסתדר עם הערכים עליהם גדלתי, אבל נעזוב זה כי הויכוח הוא לא על זה), אבל לשבת כמו טמבלים ולא לעשות כלום? תסלח לי, זה טמטום לשמו.

פורסם
1. הימין אחראי למוות של יהודי אחד, השמאל אחראי למוות של אלפי יהודים מאז "הסכמי השלום" שלו.

2. הנזק שעשה לנו השמאל בזירה הבינלאומית, שהפך את התנגדותינו לטרור ל"פשעי מלחמה", והפכו את אירגוני הטרור הפלסטינים ללגטימיים עולה עשרות מונים על ה"דה לגטימיציה" "שעושה" "הימין הקיצוני" בארץ.

3.יפה שאתה מנסה לתרץ את התקפות הטרור של הפלסטינים עלינו על ידי ציור של מציאות פרי דמיונך, דווקא אני מכיר ערבים הרבה יותר ממה שאתה חושב, הערבים מהשטחים מתחננים לעבודה אצל מתנחלים, הרבה מהפועלים ב"גוש קטיף" היו ערבים תושבי עזה והכפרים מסביב, מישהו הכריח אותם לבוא לעבוד? הם באו כי זה עבודה ופרנסה טובה עבורם, אין בושה בעבודה, ופעם אחרונה שהסתכלתי לא ראיתי תושב התיישבות יהודית עומד עם שוט על ראשו של פועל פלסטיני, דווקא אתה מזכיר לי את חנאן עשראווי בהתבטאות הזאת כשאמרה "הפסיקו לשעבד אותנו", אתה מדבר בדיוק כמו נציג של אש"ף.

1. הימין אחראי למות הרבה מאודישראלים. ההתנגדות הבוטה והכוחנית שלו להפרדה מלאה בין העמים מביאה לעירוב אוכלוסיות ולפיגועים.

2. בלי האיפוק של השמאל לא תקבל לגיטימציה לשום פעולה כוחנית.

3. הם עבדו אצל המתנחלים כי בגטו שלהם זה היה מקום העבודה הכמעט יחיד. עם שוט לא עמדו אבל ניצלו אותם כמו עבדים תמורת שכר מצחיק ולא חוקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
1.

3. הם עבדו אצל המתנחלים כי בגטו שלהם זה היה מקום העבודה הכמעט יחיד. עם שוט לא עמדו אבל ניצלו אותם כמו עבדים תמורת שכר מצחיק ולא חוקי.

אוי באמת איזה מסכנים הם...

הם עבדו שם כי לא הייתה להם עבודה בשטחי הרשות!! מה אתה חושב שאם היה שם עבודה טובה יותר הם לא היו הולכים לשם?

במקום לנסות ולבנות לעצמם משהו מועיל ויוצר הם מתעסקים בלנסות להשמיד אותנו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
מעניין מה הייתם אומרים היום על בגין...

לא הבנתי את הקטע עם הסבלנות. אתה מציע שנשב ונחכה? כאילו, לסבול עוד ועוד טרור וגם לגרום לאחרון הפלשתינים לשנוא אותנו (אם אתה מציע להשתמש בכח הזרוע, שים לב ש"צריבה בתודעה" הנהדרת שסידרנו להם עכשיו. לפי שיטתך, הם היו צריכים להיות בשקט לפחות חודש חודשיים, גם אם לא חיסלנו אותם, לפחות פגענו בהם קשות...)?

פעם הייתה פרסומת לקפה - מה שלא הולך קדימה, הולך אחורה. 40 שנה אנחנו נמנעים מפעולה אמיתית מול הפלסטינים, תראה לאן הגענו.

אני יכול עוד להבין את ההגיון של לגרש את כל הערבים מפה (למרות שלדעתי זה יגרום מיידית למלחמה עם המדינה אליה נגרש, וזה לא בדיוק מסתדר עם הערכים עליהם גדלתי, אבל נעזוב זה כי הויכוח הוא לא על זה), אבל לשבת כמו טמבלים ולא לעשות כלום? תסלח לי, זה טמטום לשמו.

שמר , אתה באופן עיקבי מתעלם מכל עובדה שמציבים מולך במהלך כל השירשור הזה ואני מטומטם ?

כמו ששמת לב דיי הסתייגתי , והצגתי את זה כאפשרות , אתה במקום לא לעשות כלום רוצה לעודד את הטרור , זה בטח רעיון הרבה פחות מטומטם.

אם הייתה אפשרות טכנית הייתי מעדיף בהחלט לעשות הפרדה טוטלית בין העמים אנחנו ממערב לירדן ולרוקד והם ממזרח להם.

כשאתה מוכר רכב , אתה מתקשר ולקונה ומתחנן שיבוא לקנות ?

אומנם אנחנו סובלים , אבל הם יותר , וזו מלחמה לא מכירת רכב צריך להיות קצת יותר מתוחכמים, ועם קצת יותר חוכמת ניהול משא ומתן.

ובחיית תפסיקו לנסות לצייר את זה כאילו רק המתנחלים לא שילמו לפועלים ערבים שכר כמקובל בארץ, זה קרה וקורה בכל מקום בארץ אצל הרבה מאוד מעסיקים ( ואני אישית מכיר גם כאלה שמקבלים או קיבלו בזמנו שכר מלא ).

אני מכיר הרבה מתנחלים ורובם בכלל לא מוכן להעסיק ערבים אז איך הם יכולים לרדות בהם ?

שמר מי בנה את הבית שאתה גר בו ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
1. הימין אחראי למות הרבה מאודישראלים. ההתנגדות הבוטה והכוחנית שלו להפרדה מלאה בין העמים מביאה לעירוב אוכלוסיות ולפיגועים.

2. בלי האיפוק של השמאל לא תקבל לגיטימציה לשום פעולה כוחנית.

1. הימין לא מתנגד להפרדה בין העמים, הוא פשוט לא רץ לחתום ולתת הכל לכל "ליצן" טרוריסט שצץ כדי "לסגור עסקה" במחיר דמים יקר מנשוא מצידנו.

2. אני לא מדבר על איפוק, אני מדבר על הצהרות של שמאלנים שמצוטטות שוב ושוב על ידי אויביינו, אני מדבר על מושגים חדשים שהפכו לשכיחים בפי אויבנו והומצאו על ידי השמאל, "כיבוש", "מתנחל/התנחלות".

3. בכל מקום יש מקרי ניצול, גם אם היו מקרים זו לא תופעה רווחת, חלק מהנצלנים היו מעסיקים ערבים ישראלים אגב.

פורסם
לא נתחיל להגיב לכל מה שרשמת (בקצרה - התגובות שלך דווקא כן מביאות אותך היישר אל הימין הקיצוני, אבל עזוב, נניח שאתה צודק).

דווקא הפתרון שהצעתי עוזר לשמור על מדינה בעלת מאזן דמוגרפי יהודי, כשלצידה מדינה אחרת - מוסלמית ברובה המוחלט.

ושוב, השאלה שאני מחכה כבר לתשובה עליה כבר כמה עמודים בשרשור הזה - מה לעזאזל אתם כן מציעים לעשות?

שמענו כבר - לא למדינה פלסטינית, לא למו"מ עם חמאס, לא לנשק לערבים, לא לאזרחות לערבים, לא ולא ולא ולא...

מה כן? לאן אתם רוצים להגיע? היכן תהיה מדינת ישראל בעוד 20 או 50 שנה? בעוד 100??

למה לא תתחיל להגיב?:idea::idea:

את כל מה שרשמת לי אני הגבתי כמו שצריך ,פלוס ע"ע הודעות ושאלות אחרות שהגבתי לך ושאלות ששאלתי אותך.

בקיצור, שמר אני יכול להיות מניפולטור לא פחות ממך, ורק שתענה על שאלותי ודבריי אני ידבר איתך.הלאה..

יוגב

רק בשביל הפרוטוקול :אם היית מסתכל בהודעות קודמות שלי הית מבין את דעותיי , אבל עצם העובדה שלא הבנת מראה שכנראה אתה לא מתייחס ברצינות למה שמגיבים לך ברצינות, ובמקום זה אתה עסוק להסתתר מאחורי המילה נאצים כל הזמן.

פורסם
שמר , אתה באופן עיקבי מתעלם מכל עובדה שמציבים מולך במהלך כל השירשור הזה ואני מטומטם ?

אני עוד מתעלם מעובדות. כן. בוא נראה:

כמו ששמת לב דיי הסתייגתי , והצגתי את זה כאפשרות , אתה במקום לא לעשות כלום רוצה לעודד את הטרור , זה בטח רעיון הרבה פחות מטומטם.

חוסר ההבנה שלכם באמת מצביע על סימנים ברורים של טמטום. אני אכתוב במילים קלות, אולי יעזור:

הפיכת שטחי הרשות,כבושים,אדמת אבותינו המשוחררת או השד יודע מה למדינה - תחסל את הטרור, כי שום מדינה לא יכולה להיבנות כארגון טרור. נכון, סבירות די גבוהה שניאלץ להתמודד ולהילחם מול צבא סדיר של מדינה שכנה, אבל תזכיר לי ממתי הימין החל לפחד מצבאות סדירים? ממתי צה"ל החליט שקשה לו לנהל מערכה מול צבא? טרור מכוון נגד אזרחים, וכנגדו יש לך מעט מאוד מה לעשות, כמו שראינו בשנות הפיגועים. גם הצד השני (הפלסטינים) יעשה את החשבון שלו - אם שווה לו להילחם בשיטה הזו.

ע"י יציאה מהשטח ולתת להם שישברו את הראש, אתה מעביר את הבעיות של דאגה למחיה (חשמל ומים שאתה מספק להם, שמירה על רמת חייהם) אליהם, אתה משנה את מאזן הכוחות (הפכת למדינה מול מדינה, ולא מדינה כובשת מול עם נכבש - כך גם יראה את זה כל העולם, שאתה יכול לצעוק עד מחר שהוא על הזין שלך, אבל אתה תלוי בו כדי להתקיים (כלכלית, היום אי אפשר לחיות כאילו אתה לבד בעולם) וגם מאלץ את הצד שמולך לחשוב על כל מה שיש לו להפסיד במקרה של מלחמה (היום הרגשתם היא שאין מה להפסיד, כי אין להם כלום (ולא משנה אם אתה חושב שיש להם. מה שהם מרגישים הוא מה שגורם להם לפעול בצורה שהם פועלים).

אם הייתה אפשרות טכנית הייתי מעדיף בהחלט לעשות הפרדה טוטלית בין העמים אנחנו ממערב לירדן ולרוקד והם ממזרח להם.

אם לסבתא היו גלגלים, אז לסבא היה סאאב. האמן לי שגם אני מעדיף את האפשרות הזו, אבל אפשרות זו אומרת מלחמה עם ירדן, זה מה שאתה מחפש? גם אם כן, אז יש לך מדינה פלסטינית ממזרח לך (אני מקווה שברור לך שהטילים היום יגיעו לת"א גם מעמאן, ולא רק מקלקיליה), שזה בדיוק מה שאני מציע, רק שהגבול עובר קרוב יותר לת"א - גם כך אתה בוכה שאינה חלק מהעורף, וכל תושביה שמאלנים מנוולים שלא מעניין אותם מימינם ומשמאלם - אז גם הסכמת איתי וגם הרווחת את שיתוף תושבי ת"א במערכה. שתי ציפורים במכה.

כשאתה מוכר רכב , אתה מתקשר ולקונה ומתחנן שיבוא לקנות ?

אם היו לי 2 מכוניות, אחת מספיקה לכל צרכיי ויותר, ובנוסף רכב שרק גורם לי לצרות וגם אין בו צורך (להבדיל מהמכוניות הצרפתיות שאמנם עושות צרות פה ושם, אבל אני צריך אותן והן גם מתגמלות בהנאה מנהיגה) הייתי מוכר אותו כמעט בכל מחיר, ובמקרה הצורך אפילו מוסר אותו לגריטה או למישהו שישתמש בו.

אומנם אנחנו סובלים , אבל הם יותר , וזו מלחמה לא מכירת רכב צריך להיות קצת יותר מתוחכמים, ועם קצת יותר חוכמת ניהול משא ומתן.

אה, אז עכשיו אנחנו מתווכחים על המחיר, לא על עניין המכירה עצמו. על זה שיש לך בינתיים ירידת ערך וגם חטפת שאסי על הדרך - זה לא מעניין אותך. כמו הפולניות - העיקר שההוא לא ייהנה. יפה.

ובחיית תפסיקו לנסות לצייר את זה כאילו רק המתנחלים לא שילמו לפועלים ערבים שכר כמקובל בארץ, זה קרה וקורה בכל מקום בארץ אצל הרבה מאוד מעסיקים ( ואני אישית מכיר גם כאלה שמקבלים או קיבלו בזמנו שכר מלא ).

אני מכיר הרבה מתנחלים ורובם בכלל לא מוכן להעסיק ערבים אז איך הם יכולים לרדות בהם ?

מי דיבר על זה בכלל? אני מדבר על גברת "שרמוטה" מחברון (בעצם מה פתאום גברת? חזיר בר כבר יותר תרבותי ויפה ממנה), אני מדבר על מתנחבלים שנכנסים למטעי זיתים כדי להרוס ולשבור עצים ופרי שהושקעו בו מאמצים ודמעות, אני מדבר על חולירות שמכים כל מה שנראה להם כ-לא מיישר קו עם עמדותיהם, בין אם זה פלסטיני, או קצין צה"ל שבא להגן עליהם אך מנסה להיות בן אדם כלפי הערבים. אלה האנשים שמתאימים בדיוק עבור האפרטהייד.

שמר מי בנה את הבית שאתה גר בו ?

בוא נבדוק:

יסודות וממ"ד: ערבי ישראלי משפרעם, כאשר את הריתוך של היסודות עבור הארקת יסוד עשיתי אני.

קירות: צוות ישראלי (יהודי, אם זה חשוב באמת).

חשמל: חשמלאי ישראלי (יהודים, אב ובנו - שוב, אם יש לזה קשר).

תקשורת: אני.

מים: אינסטלטור (ישראלי יהודי, עדיין לא קשור, אבל תנוח דעתך).

גג: צוות ישראלי יהודי.

גבס: צוות ישראלי יהודי.

צבע: אני.

ריצוף : רצף ישראלי יהודי (חרא עבודה, אגב) עם עוזר ערבי ישראלי מואדי ע'רה).

אלומיניום: ישראלי יהודי.

נגרות: נגריה של יהודי ממושב בשרון + צוות מרכיבים יהודי.

מזגנים: ישראלי יהודי.

גינה: יום עבודה אחד של שניים סינים עם צינור גדול (היה לי סדק בצלעות ולא יכולתי לעבוד). כל שאר העבודה (מע' השקייה, הנחת דשא, חפירת בורות ושתילה - אני.

הלאה - קומה שנייה (תוספת):

קירות: אני.

גבס: אני ואבא שלי.

חשמל:אני.

תקשורת: אני.

אינסטלציה: אני.

רצפה (פלטות עץ ופרקט): אני ואבא שלי.

צבע: אני.

מדרגות:אני.

מעקה: ישראלי יהודי.

קרמיקה בשירותים: סיני (אחד הדברים הבודדים שאין לי חשק להתעסק בהם, כי צריך יד מאוד מדוייקת).

חלונות: ייצור ע"י ישראלי יהודי, אני הרכבתי.

פתיחת הגג עבור הנחת החלון ומע' אוורור (וסגירתו): אני.

עונה לך על השאלה? אגב, בעבר עבדתי עם ערבים מהשטחים, לא פעם ולא פעמיים (להחזיק משק חקלאי ללא עזרה פיזית זה בלתי אפשרי, והיחידים שמוכנים לעבוד בעבודה זו הם ערבים (כן, ניסיתי פעם לערוך מסיק זיתים עם ישראלים יהודים. הזמנו עשרים איש מלשכת העבודה. 3 אמרו שהם מוכנים לבוא. 2 הגיעו בפועל, אחד עלה חזרה על האוטובוס עוד לפני שדרך על האדמה, והשני ברח אחרי 45 דקות על השעון). הם קיבלו את השכר שדרשו (והיה מקובל בכל האיזור), ועבדתי איתם יד ביד, בלי להרגיש שבגלל שחתכו לי חתיכה מהבולבול אני יותר טוב מהם).

עוד משהו קטן - למרות שאפשר לראות שבערך 30 אחוז מהבית הם עבודה וזיעה אישית שלי - אני מוכן עוד היום לקום וללכת אם תבטיח לי בית מקביל ברמתו לזה שיש לי היום (ולא ממש משנה לי מיקומו הפיזי) ושזה יעזור לפתרון הסכסוך איתם. כסף ועבודה אינם שווים בשום מקרה לאובדן גפיים או חיים. אבנים קדושות וקברי אבות אינם תחליף לחיים. תן לי מקום לשים בו את מדינת היהודים ולחיות (דגש על אפשרות לחיות, אל תשלח אותי למדבריות מרכז אוסטרליה או לסהרה/גובי/הקוטב וכו') בלי שאצטרך לריב עם כל העולם (לפי מה שמתפתח כאן, זה ייתכן רק באי בודד) ואני רץ להחליף. לא צריך לשבת ולבכות על נהרות בבל, אפשר לחיות גם במחקום אחר, כמו שהוכיחו אלפיים שנות גלות.

1. הימין לא מתנגד להפרדה בין העמים, הוא פשוט לא רץ לחתום ולתת הכל לכל "ליצן" טרוריסט שצץ כדי "לסגור עסקה" במחיר דמים יקר מנשוא מצידנו.

אל תחתום. צא משם. תן להם לשבור את הראש ולהרוג אחד את השני. מחיר הדמים הפיזי והכלכלי שאתה משלם היום גדול בהרבה.

2. אני לא מדבר על איפוק, אני מדבר על הצהרות של שמאלנים שמצוטטות שוב ושוב על ידי אויביינו, אני מדבר על מושגים חדשים שהפכו לשכיחים בפי אויבנו והומצאו על ידי השמאל, "כיבוש", "מתנחל/התנחלות".

מושגים חדשים? קרא בבקשה את נוסח החלטה 242 של האו"ם (להזכירך, נוב' 1967), ואז תחזור אליי עם הסיפורים. לא אטרח כרגע למצוא את השימוש שעשו לייבוביץ' ועוד במילה "כבושים", אבל חדש זה בטח לא. לגבי "התנחלות", הנה ציטוט קטן מוויקיפדיה:

בפסח 1968, התיישבה במלון "פארק" בחברון קבוצה בהנהגת הרב משה לוינגר. למחרת ליל הסדר, שלחה הקבוצה מברק ברכה קצר לשר הביטחון, משה דיין: "חג שמח - ממתנחלי חברון". הייתה זו הפעם הראשונה, בה מישהו השתמש בביטוי 'מתנחלים' בהתיחס להתיישבות ישראלים בשטחים שישראל תפשה ב-1967.

אופס.... השמאל המציא את זה. כרגיל, אתם לא נותנים לעובדות להפריע לכם. שיהיה. :?

3. בכל מקום יש מקרי ניצול, גם אם היו מקרים זו לא תופעה רווחת, חלק מהנצלנים היו מעסיקים ערבים ישראלים אגב.

הבנתי, אם כולם עושים את זה, זה בסדר. לפי ההגיון שלך, אין למישהו מכם שום זכות להתלונן על שיטות הפעולה סטייל המאפיה של משטרת התנועה, הרי היא דופקת את כולם עם ההתנהלות המטומטמת שלה. לא? סתם דוגמא, אל תטריח אותי להביא עוד.

למה לא תתחיל להגיב?:idea::idea:

את כל מה שרשמת לי אני הגבתי כמו שצריך ,פלוס ע"ע הודעות ושאלות אחרות שהגבתי לך ושאלות ששאלתי אותך.

הסיבה היחידה היא שאנחנו מסתובבים במעגלים ואף אחד מכם לא מוכן להקשיב או להפנים. אותן שיטות (רק הפטיש כבד יותר) מופעלות במשך 40 שנה, ללא הועיל (שים לב שגם אחרי "עופרת יצוקה" החמאס מתעקש להמשיך בפיגועים. ממש דפוקים אלה, קיבלו בראש ממש חזק, ועדיין לא מבינים. ממש תסמונת האשה המוכה שחוזרת כדי לחטוף שוב ושוב. בפעם הבאה ממש נראה להם מה זה. לא? אם זה ממש חיוני לך, אני מוכן לשבת ולהגיב על כל נקודה, אבל לא נראה לי שזה ישפיע במשהו.

בקיצור, שמר אני יכול להיות מניפולטור לא פחות ממך, ורק שתענה על שאלותי ודבריי אני ידבר איתך.הלאה..

אין צורך, כבר הבנתי אותך מצויין, תם הטקס, אם זה מה שיניח את דעתך.

יוגב

רק בשביל הפרוטוקול :אם היית מסתכל בהודעות קודמות שלי הית מבין את דעותיי , אבל עצם העובדה שלא הבנת מראה שכנראה אתה לא מתייחס ברצינות למה שמגיבים לך ברצינות, ובמקום זה אתה עסוק להסתתר מאחורי המילה נאצים כל הזמן.

אין שום צורך להסתתר. כמו שכתבתי, דיעות ומילים כמו שנכתבו כאן (בהחלפת המילה "יהודי" ב"ערבי" ו"גרמני" או "איטלקי" או "ארי" ב"ישראלי". כבר עשיתי את התרגיל הזה למושיקו, אל תכריח אותי להשתמש בתכסיס הזה שוב) היו מצרפות כ"א מהכותבים לשורה הראשונה של המפלגה הנציונל סוציאליסטית בגרמניה או הפאשיסטית באיטליה, כולל עיטורי כבוד מהמנהיגים.

מי שבעיניו אנשים כמו גולדשטיין או פופר אינם רוצחים, שמצדיק ירי על ילדים ונשים (שים לב, כדי שלא תגיד אח"כ שאני מניפולטור - לא מצדיק את התגובה של צה"ל לירי קודם, אלא אומר שגם כך ילדים אלה יהפכו למחבלים עוד כמה שנים, אז זה לגיטימי לחלוטין. יש הבדל), שחי בסדר גמור עם זה שרופא שטיפל ועזר למאות ישראלים נפגע יחד עם בנותיו (הסבר למתקשים - הלגיטימציה והשמחה על זה שהם נורו ניתנו הרבה לפני שפורסמו גרסאות (או עובדות, תרצה) אחרות בדבר אופן פגיעתן - אלא רק בגלל היותו פלסטיני מעזה).

בשביל הפרוטוקול, ראיתי לא פעם את ההודעות שלך. פעם ראשונה בחיי שמאשימים אותי בחוסר הבנה (מעבר להיותי שמאלני בוגד, מסריח ועוד כמה תכונות שליליות ופקפוקים באשר למקצועה של אמי הצדקת). זה שאתה קצת פחות נחרץ מאחרים כאן - לא הופך אותך לקדוש. אם זה ממש קריטי לך שאני לא מתייחס לכל מילה שאתה פולט, אני מתנצל וגם מוכן להביא ציטטות (ותגובות) כדי שדעתך תנוח.

פורסם

שמר עזוב, גם אם היה להם פרונקל הם לא היו מסכימים להיפרד ממנו כי הוא שלהם ואף אחד לא יקח להם אותו.

ההיסטוריה מראה שאף עם לא הצליח לכבוש עם אחר לאורך זמן וכנראה אחרי שגם אנחנו נעלם בגלל הכיבוש הזה נלמד גם אנחנו את השיעור הזה.

אפילו אם נצא מנקודת הנחה שאם גבולות עזה היו פתוחים הם היו מתחמשים מה הבעיה לחסל תוך כמה שעות את הטנקים והמטוסים שהם יכניסו? הרי מטוס אי אפשר להחביא מתחת למיטה וטנק אי אפשר להסתיר עם כיסוי לרכב.

פורסם

שי, זו בדיוק הבעייה. שרוב אלה שחושבים בצורה קצת יותר שפוייה ומפוכחת, אומרים "עזוב" על כל מעשי הנבלה של הימין הקיצוני, ובכך גורמים למיעוט הקולני הזה לחשוב שהוא באמת צודק וכל העם איתו.

זה שרוב העם מצביע נגד עמדותיהם לא ממש מפריע להם, כי הצעקות שלהם עצמם מבלבלות אותם וגורמות להם להאמין באמת שהם צודקים.

פורסם

שמר, את השינוי מביאים במעשים ולא בדיבורים אל הקיר.

אני נאמן לעקרונות שלי גם אם הם לא מקובלים וגם אם הם פוגעים בי. אני לא אסכים להעסיק עובד זר לא חוקי אפילו אם זה זול, לא אסכים להעסיק שב"ח ומנגד אם אעסיק עובד זר חוקי אדאג לשלם לו כמו לכל אחד אחר, במילואים כשעמדתי במחסום לא היה הבדל בין רכב עם מספר צהוב לרכב מקומי (וכבר איימו עלי בנשק אחרי שבעטתי את הדוקרנים מתחת לרכב מעם מספר צהוב שניסה לפרוץ את המחסום ולרוע מזלי זה היה תושב קצת קיצוני וחמום מוח), אני לא מוכן להתייחס לאדם בצורה לא מכובדת רק בגלל שהוא ערבי (לא עולה כסף להגיד בוקר טוב ולהגיד בבקשה כשמבקשים לפתוח תא מטען או תלל תעודת זהות) ואני לא מוכן להפלות אף אדם לטובה או לרעה רק בגלל דתו או לאומיותו.

אם כל אחד מאיתנו ינהג כך (כמובן במסגרת החוק) ניצור נורמות שונות וזו גם הסיבה שיש לי בעייה עם אנשים שמסרבים לשרת בשטחים בגלל מה שהכיבוש עושה. אם אתה חושב שצריך ואפשר להתנהג אחרת אז בוא ותתנהג כמו שצריך.

פורסם

שמר אתה מעלה אפשרות וכשאני ועונה לך שגם אני הייתי רוצה את זה אתה אומר שזה טימטום כאילו מעולם לא אמרת אותה .

אם ניהלת משק חלקאי ריווחי כנראה העסקת ערבים בשכר לא חוקי .

אני גם בא מחקלאות ויודע כמה הם מקבלים וכמה זה גבולי בין להיות משתלם ללא משתלם .

הדיון הזה מאבד מרמתו בכל הודעה שלך , כי לא משנה כמה פעמים יזכירו לך שהעימות הזה התחיל הרבה לפני המתנחל הימני הראשון , אתה תמשיך להאשים את נוער הגבעות .

אני פורש , זה חסר טעם כמו לדבר עם חרש.

שיהיה יום טוב .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...