Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמר אתה מעלה אפשרות וכשאני ועונה לך שגם אני הייתי רוצה את זה אתה אומר שזה טימטום כאילו מעולם לא אמרת אותה .

הדיון הזה מאבד מרמתו בכל הודעה שלך , כי לא משנה כמה פעמים יזכירו לך שהעימות הזה התחיל הרבה לפני המתנחל הימני הראשון , אתה תמשיך להאשים את נוער הגבעות .

אני פורש , זה חסר טעם כמו לדבר עם חרש.

שיהיה יום טוב .

חוסר ההבנה שלכם באמת מצביע על סימנים ברורים של טמטום. אני אכתוב במילים קלות, אולי יעזור:

bagira - הוא מתלכלך עלינו , וזה בסדר בכייף , בלי אלימות עליו , כדי שלא יעזוב לארץ אחרת וישאיר אותי כאן .

אומי , אני אשמש מגבר קטן ל שמר - הוא אולי קצת לא מרוכז .:lol:

תן לי מקום לשים בו את מדינת היהודים ולחיות (דגש על אפשרות לחיות, אל תשלח אותי למדבריות מרכז אוסטרליה או לסהרה/גובי/הקוטב וכו') בלי שאצטרך לריב עם כל העולם (לפי מה שמתפתח כאן, זה ייתכן רק באי בודד) ואני רץ להחליף. לא צריך לשבת ולבכות על נהרות בבל, אפשר לחיות גם במחקום אחר, כמו שהוכיחו אלפיים שנות גלות.

אלו דברים והיפוכם - אתה בעצם אומר כי ידוע לך , כי היהודים לא רצו ולא רוצים לחיות בארץ זרה (מסכנים בכו על נהרות בבל)

ויותר מכך - אתה רוצה כי היהודים/הישראלים יעזבו את ארצם בגלל הקשיים :idea:

מדוע שהערבים לא יעזבו את ישראל ( לדברייך, להם יש כאן יותר קשיים , לא :wink: )

ובעצם אתה מתכחש לצרות שעברו על העם היהודי בנכר ( רדיפות , עלילות דם, אינקווזיציה , קוזקים יפים , והאהוב עלייך נאציזם )

אם היו לי 2 מכוניות, אחת מספיקה לכל צרכיי ויותר, ובנוסף רכב שרק גורם לי לצרות וגם אין בו צורך (להבדיל מהמכוניות הצרפתיות שאמנם עושות צרות פה ושם, אבל אני צריך אותן והן גם מתגמלות בהנאה מנהיגה) הייתי מוכר אותו כמעט בכל מחיר, ובמקרה הצורך אפילו מוסר אותו לגריטה או למישהו שישתמש בו.

אז לך יש שתיים - יש כאלה שיש להם רק מדינה אחת ( שמה בישראל - ישראל )

כמובן שיש גם כרגיל מוסר השכל - משל כבשת הרש - על העשיר אשר גזל את הכבשה היחידה של העני , כדי לערוך ארוחה

על אף שהיה לו עשרות כבשים , ועז משלו :lol:

כך גם הערבים לא - יש להם עשרות מדינות , מדוע הם רוצים את הבית ש "שמר" בנה בעשר אצבעותיו . שתי ידיו וחברים .

שיעברו לגור אצל אחייהם ( אם אני לא טועה מצאו במדינות ערב ב 50 שנה האחרונות הרבה נפט , והם עשירים )

ונכון אנחנו אהבלים אוהבים את מדינת ישראל ומטפלים בה על אף הקשיים , מפתחים אותה ונהנים מהאנשים הטובים שיש בה ,ויש בה יתרונות כמו ערך " התגמול בהנאה " אשר אתה מוצא בצרפתיות שלך - ובכייף .

והמצחיק בהצעה - כאדם המעורב לדבריו במצב הערבים במדינה ובאיזור -

מדוע הערבים הישראליים , לא מוכנים לחיות תחת שלטון מדינות ערב , גם אם ההצעה תהיה מלווה בתנאים מפליגים .

יותר מכך , הם מעדיפים לחיות במדינת ישראל ( לא בגלל האדמה ) ומעדיפים את הדמוקרטיה שלנו ואיכות החיים .

ואתה שומע אותם מדברים על כך מאוד ברור .

ולכן - כאשר נקבל את הצעתך ,נעזוב את אזור מדינת ישראל , ובלב ים נקים מדינה - קח בחשבון כי גם ערביי ישראל

ירצו לממש את זכותם , הם אזרחים לכל דבר - ואני מאמין ש פרנקוס , יתמוך בי :lol:

ואז יהיה איחוד משפחות - חלק מהערבים הישראליים נשואים לעזתים , ועזה תגיע גם לאי הבודד שלך .

שוב צר לי - לא קונה - שפר את ההצעה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמר כתב:שכתבתי, דיעות ומילים כמו שנכתבו כאן (בהחלפת המילה "יהודי" ב"ערבי" ו"גרמני" או "איטלקי" או "ארי" ב"ישראלי". כבר עשיתי את התרגיל הזה למושיקו, אל תכריח אותי להשתמש בתכסיס הזה שוב) היו מצרפות כ"א מהכותבים לשורה הראשונה של המפלגה הנציונל סוציאליסטית בגרמניה או הפאשיסטית באיטליה, כולל עיטורי כבוד מהמנהיגים.

מי שבעיניו אנשים כמו גולדשטיין או פופר אינם רוצחים, שמצדיק ירי על ילדים ונשים (שים לב, כדי שלא תגיד אח"כ שאני מניפולטור - לא מצדיק את התגובה של צה"ל לירי קודם, אלא אומר שגם כך ילדים אלה יהפכו למחבלים עוד כמה שנים, אז זה לגיטימי לחלוטין. יש הבדל), שחי בסדר גמור עם זה שרופא שטיפל ועזר למאות ישראלים נפגע יחד עם בנותיו (הסבר למתקשים - הלגיטימציה והשמחה על זה שהם נורו ניתנו הרבה לפני שפורסמו גרסאות (או עובדות, תרצה) אחרות בדבר אופן פגיעתן - אלא רק בגלל היותו פלסטיני מעזה).

בשביל הפרוטוקול, ראיתי לא פעם את ההודעות שלך. פעם ראשונה בחיי שמאשימים אותי בחוסר הבנה (מעבר להיותי שמאלני בוגד, מסריח ועוד כמה תכונות שליליות ופקפוקים באשר למקצועה של אמי הצדקת). זה שאתה קצת פחות נחרץ מאחרים כאן - לא הופך אותך לקדוש. אם זה ממש קריטי לך שאני לא מתייחס לכל מילה שאתה פולט, אני מתנצל וגם מוכן להביא ציטטות (ותגובות) כדי שדעתך תנוח.

אתה ממש לא מפחיד אותי עם התכסיסים המניפולטיבים שלך,אני הבן אדם האחרון שהוא גזען. אם כבר מישהו ביננו שמתגובותיו מתפרש שהוא לא מת על יהודים זה לא אני.

בלי קשר אבל, תראה רק פאקינג פעם אחת שהצדקתי את ברוך גולדשטיין ואמרתי שהוא לא רוצח!!

+תראה לי שאני שמחתי על מות בנותיו של הרופא.

רבאק, אתה כבר פעמים רושם דברים בלי הבחנה ובלי לקרוא את דעותיו של זה שעומד לפניך. אתה לא יודע לנהל דיאלוג אינטרנטי :idea::idea:

פורסם

אם היו לי 2 מכוניות, אחת מספיקה לכל צרכיי ויותר, ובנוסף רכב שרק גורם לי לצרות וגם אין בו צורך (להבדיל מהמכוניות הצרפתיות שאמנם עושות צרות פה ושם, אבל אני צריך אותן והן גם מתגמלות בהנאה מנהיגה) הייתי מוכר אותו כמעט בכל מחיר, ובמקרה הצורך אפילו מוסר אותו לגריטה או למישהו שישתמש בו.

אז לך יש שתיים - יש כאלה שיש להם רק מדינה אחת ( שמה בישראל - ישראל )

אני אסביר לך לאט כדי שתבין מהר.

אם יש לי מקרר מודולרי בבית שהוא ענק ותופס 3 חדרים ואני צריך אותו רק לשקית חלב אשמח להיפטר מכל החלקים שסתם תופסים לי מקום ואני ממילא לא משתמש בהם פרט לתשלום האחסון והחשמל שלהם.

כך גם השטחים. אני לא זקוק להם, הם לא משרתים אותי בכלום והם סתם נטל על כתפיי ולכן אשמח להיפטר מהם לכל המרבה במחיר (ולפעמים מוכנים אפילו לשלם כדי שמישהו יקח את הגרוטאה שתופסת לך את החנייה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני אסביר לך לאט כדי שתבין מהר.

אם יש לי מקרר מודולרי בבית שהוא ענק ותופס 3 חדרים ואני צריך אותו רק לשקית חלב אשמח להיפטר מכל החלקים שסתם תופסים לי מקום ואני ממילא לא משתמש בהם פרט לתשלום האחסון והחשמל שלהם.

כך גם השטחים. אני לא זקוק להם, הם לא משרתים אותי בכלום והם סתם נטל על כתפיי ולכן אשמח להיפטר מהם לכל המרבה במחיר (ולפעמים מוכנים אפילו לשלם כדי שמישהו יקח את הגרוטאה שתופסת לך את החנייה).

אני אסביר מהר , כדי שתבין בזמנך החופשי .

אני לפעמים קונה שקית חלב - אבל לפעמים בא לי לייצר גבינה , אז אני קונה בגלונים .

ואני רוצה גם עדר עם עז אחת בחצר - אז אתה או אחר יקבעו לי , כמה חלב לצרוך :wink: או לאחסן .( אני אוהב לחלוב )

אתה זוכר את הגודל המקורי של העסק שלכם , ואם בא לכם להכניס מכונה חדשה או נוספת , אז לא :?:

יש לך הבנתי ילדים , למה התרחבתה , הייתה נשאר בגודל המקורי , לא עדיף , אולי כי אתה רואה עתיד , והגיון כי זה שלך

וזכותך המלאה להתרחב ולהנות מפרי עבודתך ואהבתך - או שרצוי גם להגביל ילודה :idea:

יש לי מקרר שתי דלתות וחצי - יענו שלוש , כי באים אליי חברים ואורחים , כי אני נחמד ומכבד אחרים .

אפשר שהמקרר שלי עושה רעש ( גדול - דגם דור 3 ) והם בעזה בעד איכות הסביבה - ולכן מרקטים אותך ואת אשקלון .

ויש לי רכב קצת גדול , כי אני פצוע וקשה לי להכנס לרכב קטן ( או כי סתם בא לי )

אז אני מבין כי שטח החניה של הרכב שלי - הוא שטח במחלוקת , ובגללי יורים עלייך, על אשקלון מעזה .

אם אני אעבור לרכב קטן , את השטח שנחסוך , נעביר להם , ויפסיקו לרקט אותך .

אני גם מבזבז הרבה מים - לפעמים אני שוטף את הרכב בשטיפה , קצת עושה גם מקלחת , ומנסה להתאפק ללכת לשרותים .

אז בעיית המים בעזה , גם באשמתי

מה אני אגיד לך שי . אני מנסה להבין אותך , אבל צטער - לא מצליח :lol:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם העז מחרבנת לך בסלון וזה מפריע לך אז לא עדיף ללכת מידי פעם לדיר לקנות חלב?

אם גודל המפעל שלנו יפריע לנו ויעיק עלינו אז נקטין אותו בלי שום בעייה בדיוק כמו שזרקנו מכונה גדולה וטובה שלא היינו צריכים (בורבר בלגי עם שולחן בגודל 2מטר על 2 מטרבמצב מעולה אבל כמות העבודה עליו לא הצדיקה את המקום שהוא תופס ואין למי למכור אותו כי יש מעט מאוד מפעלים שזקוקים לציוד כזה).

בעיית המים בעזה והשטח בעזה היא בעייה שלנו כל עוד בחרנו להטיל עליה מצור ולמעשה לא לסגת ממנה באמת. תפתח את הכל ושיביאו מה שהם רוצים וצריכים בכוחות עצמןם. אם הם יתחמשו בצורה שתסכן אותנו אין לנו שום בעייה לטפל בהם. כיום יש לך בעייה לפעול שם בחופשיות בדיוק כמו שאתה לא יכול להפציץ את נתניה בגלל משפחות הפשע שבה.

התרחבתי כי רציתי וזה עשה לי טוב ולא על חשבון אף אחד. אם הילדים היו פוגעים בי בצורה שלא היתה שווה את הכיף שבזה או פוגעים בכל המדינה לא הייתי עושה את זה.

פורסם

אז אתה מנצל את זכותך לקבוע את עתידך , במסגרת הגרעין הקטן , משפחה עבודה - לא אחרים קובעים לך :idea:

אם הילדים היו פוגעים בי בצורה שלא היתה שווה את הכיף שבזה או פוגעים בכל המדינה לא הייתי עושה את זה.

( ואיך אתה יכול להיות בטוח כי הילד/ילדה ביום מהימים , לא יקים משפחת פשע חדשה :wink:)

אז גם מזה נפחד , ונסרס את עצמנו .

העז נמצאת היכן שאני מחליט , חצר או בית - וברור שמ הקקי שלה אני מייצר " קומפוס אורגני " ומרויח גם מכך :idea:

לכן נאמר - אנו קובעים מה לראות , ואיך להתנהל .

אתה רואה דבר אחד , אני רואה זאת אחרת וזה הגיוני ומקובל .

בזכות ראיית העולם השונה - יש בעולם מגוון רכבים , כי אחרת כולם היו קונים דגם אחד :lol:

כל צרכן רכב מוצא את היתרונות והדרישות שלו מהרכב , ובוחר לקנות את העדיף עליו .

יש התאמה מסויימת בדרישות מהרכב בהתאם למקום המחייה , ועלויות הרכב והאחזקה .

סביר כי אם מחיר הרכב ואחזקתו בישראל היה זול יותר, יותר אנשים היו בוחרים רכבים אקזוטיים עם לקיחת סיכון מסויים .

מאחר ואנו חיים בישראל - אנו מחפשים אמינות , דברים שהוכיחו את עצמם , ולא נכנסים לסיבוב לא מוכר מהר

( מניסיון , מכירים את תשתית הסלילה והאחזקה של מע"צ ) וראינו גיבורים ב " אחרים מתהפכים .

אם היתה לי מדינה סופר גדולה - כגון , ירדן , ערב הסעודית - אפשר שהייתי שוקל ( מסכים לחשוב )

להחזיר את אשקלון - מאחר והיא חלק מ "פלשת" העתיקה ( פלשתים ,פלשתינאים ) וכן כפר ערבי , אשר ברח/הוברח ב 1948

אבל אני מעדיף ללכת לנוח עכשיו , ולא לקבל החלטות סיפוח או חלוקה פזיזות - לכן אני משאיר בנתיים את אשקלון בארץ ישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה ממש לא מפחיד אותי עם התכסיסים המניפולטיבים שלך,אני הבן אדם האחרון שהוא גזען. אם כבר מישהו ביננו שמתגובותיו מתפרש שהוא לא מת על יהודים זה לא אני.

בלי קשר אבל, תראה רק פאקינג פעם אחת שהצדקתי את ברוך גולדשטיין ואמרתי שהוא לא רוצח!!

+תראה לי שאני שמחתי על מות בנותיו של הרופא.

רבאק, אתה כבר פעמים רושם דברים בלי הבחנה ובלי לקרוא את דעותיו של זה שעומד לפניך. אתה לא יודע לנהל דיאלוג אינטרנטי :idea::idea:

תיזהר, אם תצעק עוד 50 פעם שאני מניפולטור, עוד מישהו עשוי להאמין לך, לך תדע.

משום מה, זו לא הפעם הראשונה שאתה לוקח ממש אישית הערות שנכתבות בפורום (ע"ע הליידי בוי), אבל אם קשה לך עם הערות מסויימות, אתה יכול לסגת מהויכוח (אה, שכחתי, יהודי לא נסוג! הוא רק משפר עמדות לאחור) התגובות שלי הן על כל מיני דברים שנאמרו כאן - אף אחד לא האשים אותך באהבת גולדשטיין וכיו"ב.

עוד מושג קטן שנלמד היום - שרשור כמו זה הינו רב שיח (סימפוזיון, פאנל, או מה שתרצה, למרות שכאן מקלידים ולא מדברים), ולא דיאלוג (דו-שיח). אם אתה מעוניין בדיאלוג איתי, יש את מערכת ההודעות הפרטיות. :idea:

אייל (ליין מן),

אתה בכלל מזכיר לי את זה:

http://www.youtube.com/watch?v=BiCytXeLQBI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לא מבין מה קורה לחלק מהישראלים, אבל משום מה רובם מחפשים שיהיה להם כמה שיותר גדול (אם זה SUV, בגאז', חתונה מפוצצת, פיג'מה גדולה בשני מספרים או מדינה גדולה), שיהיה, אתם יודעים - שלא יחסר ליום קר.

5 וחצי מליון הישראלים יכולים בהחלט לחיות בשטח מדינת ישראל (בגבולות הקו הירוק/67/ תקראו לזה איך שבא לכם), אבל שגעון הגדלות שרק מתרחב - מעוור אותנו וגורם לכולנו לחיות באוברדרפט (לא רק בבנק).

אחרי שנמלא את הנגב והגליל, אתמוך במאה אחוז בנסיון כיבוש של שטח נוסף (יהודה ושומרון, איי הפנינה או אדמת הירח, לא קריטי לי) - אבל בינתיים - כל מה שאנחנו עושים הוא לנסות להרגיז את האחרים (אתה מוזמן להסתובב בשטחים ולראות איפה ממקמים התנחלויות, מאחזים וכו').

אגב, אם היה לנו כ"כ צפוף - למה הליכוד (תנועה ימנית, להזכירכם) החזיר את סיני? גם שטח, גם נפט, גם שבדיות חשופות חזה בנואיבה, לא חבל?

פורסם

דיון ממש מרתק.

דובר כאן על הרבה טעויות של ימין ושמאל. טעות אחת גדולה של מדינת ישראל, (שכואבת לי מאוד) לא דובר בה.

מדוע לאחר מלחמת כיפור, בזמן הסכמי השלום עם מצרים, ישראל לא השכילה ללחוץ על המצרים לקבל את עזה שנכבשה ממנה?.

ידוע לי שהועלתה הצעה כזאת,המצרים סירבו, אבל לא היה מספיק לחץ מצידנו.

כנ"ל גם לגבי הגדה המערבית וירדן. הם היו מטפלים בפלסטינים, כמו שטיפלו בהם בספטמבר השחור.

זה היה הזמן הכי מתאים להפטר מהקרציות. לעזתים היתה ת.ז. של מצרים, ולתושבי הגדה של ירדן.

אם אכן כך היה קורה, היום היה לנו עסק עם מדינות, ולא עם כנופיות פורעים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דויד, תיקון קטן. עזה מעולם לא היתה מצרית והעזתים מעולם לא היו אזרחים מצרים. היא הוחזקה תחת שלטון צבאי בדיוק כמו אצלנו והיתה מאוכלסת בעיקר בפליטים.

פורסם
תיזהר, אם תצעק עוד 50 פעם שאני מניפולטור, עוד מישהו עשוי להאמין לך, לך תדע.

משום מה, זו לא הפעם הראשונה שאתה לוקח ממש אישית הערות שנכתבות בפורום (ע"ע הליידי בוי), אבל אם קשה לך עם הערות מסויימות, אתה יכול לסגת מהויכוח (אה, שכחתי, יהודי לא נסוג! הוא רק משפר עמדות לאחור) התגובות שלי הן על כל מיני דברים שנאמרו כאן - אף אחד לא האשים אותך באהבת גולדשטיין וכיו"ב.

עוד מושג קטן שנלמד היום - שרשור כמו זה הינו רב שיח (סימפוזיון, פאנל, או מה שתרצה, למרות שכאן מקלידים ולא מדברים), ולא דיאלוג (דו-שיח). אם אתה מעוניין בדיאלוג איתי, יש את מערכת ההודעות הפרטיות. :idea:

?

אף אחד ממש לא לוקח אותך אישית.

בניגוד אליך לא באתי בטענות לאופי המתנשא שלך (למרות שהוא מעצבן בפורום לא מעט אנשים ). ולא התחלתי לחפש כל מיני שטיות עליך מהעבר, אתה זה שהתחיל לחפש פה דברים עליי מהעבר כמו ליידי בוי, מסקנה אתה מתעסק בשטויות.:idea:

אני בא אליך בטענות שאתה לא יודע לנהל דיאלוג (כרגע ביני לבינך יש דיאלוג, אנחנו שתיים :idea:). שמפנים אליך שאלות וטיעונים אז אתה עונה על מה שבא לך ומאיים בכל מיני השוואות לנאצים ,ואומר שאני חושב שברוך גולדשטיין לא רוצח( אם לא הצלחת לצטט שאני חושב שהוא לא רוצח אז אל תגיד שאני אמרתי ככה ).

עזוב,אני באמת פרשתי(שכנעת אותי) אין לי מה לדבר עם בן אדם שמתנהג כמו ילד קטן וכל שניה זורק דברים שלא אמרתי.

יש גבול..

יוגב

פורסם

נו שמר - מערכון גדול , עכשיו אתה מבין מדוע אני צריך אותך בסביבה :lol:

וכן הגודל קובע ,והגדול די חשוב , הוא יתרון יחסי , השאלה למה .

אתה יודע שנתון כזה , בסוג מסויים של סרטים מאוד חשוב , האם התעשיה לא תפשוט את הרגל אם לא יככבו בה , הכלים הכבדים .

נראה אותך , מרים תעשיה כחולה של קטנים , ולא פושט רגל :oops: אני מוכן ליעץ לך מהצד (ראה חתימה) סתם , גם מהאמצע

( פרנקוס , עדכן את שמר במחקרים החשובים בנושא , איך גודל החלקה והחלק , משמש בתרבות גורם מכריע בהעברת הגנים והתפתחות הדור הבא )

רק שלא הבנתי בדיוק - איפה הבשר :idea:

אז בבנגלדש גרים מיליונים על סירות במים .

מדוע אנו צריכים להתאמן בשחיה ואמורים לכווץ את עצמנו , ולא הערבים יתרחבו ויסעדו במדינות ערב אשר סביב .

אני גם חושב ש בגין לכלך עם הנתינה - כנראה זו היתה הפעם הראשונה שלו - הוא התרגש התפשט ישר , ונתן בקלות .

כלל ראשון בביטוח - התאונה באשמתם, שישלמו השתתפות עצמית גבוהה .:wink:

אם אז היינו מבצעים תיקוני גבול, ולא נותנים את הכל , אפשר כי זה היה תקדים לאחרים

כי לא יקבלו את הכל ויש לחשוב פעמיים לפני שפוגעים בישראל

( הלקח יהיה - מלחמה תגרום לכם להפסדים , בין אם שטח או חיים , חשבו הרבה לפני שאתם פוגעים בישראל )

לא תמיד הכוח בידך למנוע מלחמה או פגיעה באזרחי מדינתך , לפעמים מפתיעים אותך , או אתה תמים כ עז .

אבל - כאשר ידעו , כי גם ל עז שלי יש מחיר יקר , גם אם בטעות היא תכנס לשדות זרים ,

השכנים יחזירו אותה בריאה ושלמה - כי ידוע לכל - זו העז של אייל .( מטפורה )

מטפורה (השאלה) –

היא ציור לשוני, סוג של דימוי היוצר זהות משתמעת.

הזיהוי נעשה בלי כ' הדמיון או מילת השוואה אחרת.

המטפורה היא הבנת וחוויית דבר מסוים במונחים של משהו אחר.

המטפורה מספקת המחשה באמצעות שימוש בעצמים, מונחים ומצבים מחיי היום-יום ה"מדברים" אל הקורא או השומע באופן הישיר ביותר.

הסגנון המטפורי הוא אמצעי חיוני בשיח הציבורי בחברה המערבית, כיוון שמילה או משפט הנאמר כלשונו, חסרה בו העוצמה הדרושה על מנת לשכנע קהל. ההיגיון הצרוף זקוק לסיועו של הדימוי המעצים

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

( פרנקוס , עדכן את שמר במחקרים החשובים בנושא , איך גודל החלקה והחלק , משמש בתרבות גורם מכריע בהעברת הגנים והתפתחות הדור הבא )

אחת הבעיות עם כל המחקרים והתיאוריות היא העובדה שהעזתים לא מגיבים לגודל הסביבה כמו רוב החברות.

חברות רבות מפסיקות לעשות ילדים כי הן רואות שיש להן משאבים מוגבלים.

העזתים מצד שני, ממשיכים לעשות ילדים כי חלק גדול מהם משוכנע שאנחנו נעוף מכאן ושיהיה להם הרבה מקום להתרבות ולהעביר הלאה את התרבות שלהם ולעשות המשכיות לעם הפלסטיני.

בנוסף, כל עוד יש צפיפות אוכלוסין כזאת, הם ימשיכו לעשות מאבקים פנימיים (פת"ח VS חמאס למשל) על משאבים, שיכולים להיות מקום, אוכל, תרופות, או כל מה שגורם להם להרגיש יותר חופשיים וחשובים. במקרה הזה הם נלחמים על כמעט כל המשאבים, וזה אחד מהכוחות הראשיים של החמאס, צפיפות האוכלוסין.

עד כאן דעתי הסוציולוגית

-----------------------------------------------------------------------------------------------

מכאן דעתי האישית

מבחינתי הייתי מתחיל פרוייקט ענק של בניית בתים בסיסיים אבל מאורגנים מחוץ לאזורי השליטה של החמאס, עם סיוע של מדינות ערב ופיקוח בינלאומי (למשל, בגדה המערבית).

זה יתן מצד אחד יותר משאבים לאבו מאזן, איכות חיים יותר גבוהה לפלסטינים ומקומות עבודה, ובנוסף יראה את הנכונות של מדינות ערב לסייע עם כסף שלא הולך לנשקים, אלא לשיקום העם.

ככה אזרחים פלסטינים שרוצים לחיות בשלום יכולים לעזוב את עזה ולעבור לגדה ולחיות בתנאים הרבה יותר טובים. זה יתן להם את ההרגשה שיש להם מה להפסיד וייתן להם את התקווה למדינה משלהם וחיים בשלום (אני בטוח שיש שם אנשים שרק רוצים לחיות בשלום).

לאט לאט נוציא את האנשים האלה מעזה תוך כדי סינון של אלו שחשודים כחברים בחמאס, כך שייווצר מצב שבו יש חלק גדול מהעם יחיה בשלום בגדה תחת שליטה של אבו מאזן.

אז יוכלו להכריז על מדינת פלסטין בשטח הגדה, שתחיה בשלום איתנו.

זוהי הזדמנות רצינית לשלום וליצירת מדינה טובה עם תשתית בסיסית אבל עובדת, ועם מאזני כוח יותר לכיוון שלום עם ישראל.

עזה תמשיך להיות אזור מצוקה אבל זה יהיה פחות נורא והחמאס ייפגע מבחינה מוראלית, עד שלא ישארו להם כל כך הרבה אנשים. לא יהיה להם מאחורי מי להתחבא, כי מי שנשאר שם מקבל את המוות שלו על אחריותו האישית. זה מוריד את האחריות מצה"ל כי אנחנו נותנים להם את האפשרות לעבור משם.

ככה גם המון אנשים יוכלו לצאת משם ולספר לעולם מה באמת קרה שם. כרגע הם מפחדים לדבר כי יש שם דיקטטורה נוראית.

נכון, כל מי שרוצה את הגדה בשבילנו יכול להתנגד לזה, אבל באופן אישי אני מעדיף לאבד קצת אדמה מאשר להמשיך ככה ולאבד חיילים ואת השפיות שלנו כמדינה.

פורסם

אני בא אליך בטענות שאתה לא יודע לנהל דיאלוג (כרגע ביני לבינך יש דיאלוג, אנחנו שתיים :idea:).

שוב,

אתה לוקח לעצמך יותר מדי קרדיט. אין לי דיאלוג איתך, מכיוון שבדיון הנוכחי השתתפו ומשתתפים הרבה אנשים, ואני עונה לא רק לך. לפי המיקום שלך, אתה במקום בו מערבבים לא מעט חומרים באוכל. מומלץ לבדוק מה מכניסים לך שם.

אפרופו מכניסים - כנראה שעניין הליידי בוי משפיע עליך קשות. לא יודע מה איתך, אבל בפעם האחרונה שבדקתי בראי (ככה מלמעלה אני לא רואה, כי הכרס מפריעה), היה שם משהו בולט, ומכיוון שבעברית לשון רבים היא זכר, יש להשתמש במילה שניים, כאשר אתה מדבר עלינו (כן, שוב האופי המתנשא שלי. מי שלא טוב לו, מומלץ לו לא לקרוא ולא להגיב).

אייל (ליין מן),

מציע גם לך לבדוק את האוכל שאתה ניזון ממנו (בהתחשב בעובדה שאתה קשור קשר הדוק למסעדה, זה אולי אפילו עניין לפקחי משרד הבריאות :-D), ההודעות שלך הופכות מעורפלות מרגע לרגע: סרטים כחולים, בנגלדש, עיזים, עמייאת. זו לא הודעה, גברת קרקר, זו הצהרת הון !

פורסם
אחת הבעיות עם כל המחקרים והתיאוריות היא העובדה שהעזתים לא מגיבים לגודל הסביבה כמו רוב החברות.

חברות רבות מפסיקות לעשות ילדים כי הן רואות שיש להן משאבים מוגבלים.

העזתים מצד שני, ממשיכים לעשות ילדים כי חלק גדול מהם משוכנע שאנחנו נעוף מכאן ושיהיה להם הרבה מקום להתרבות ולהעביר הלאה את התרבות שלהם ולעשות המשכיות לעם הפלסטיני.

בנוסף, כל עוד יש צפיפות אוכלוסין כזאת, הם ימשיכו לעשות מאבקים פנימיים (פת"ח VS חמאס למשל) על משאבים, שיכולים להיות מקום, אוכל, תרופות, או כל מה שגורם להם להרגיש יותר חופשיים וחשובים. במקרה הזה הם נלחמים על כמעט כל המשאבים, וזה אחד מהכוחות הראשיים של החמאס, צפיפות האוכלוסין.

עד כאן דעתי הסוציולוגית

-----------------------------------------------------------------------------------------------

מכאן דעתי האישית

מבחינתי הייתי מתחיל פרוייקט ענק של בניית בתים בסיסיים אבל מאורגנים מחוץ לאזורי השליטה של החמאס, עם סיוע של מדינות ערב ופיקוח בינלאומי (למשל, בגדה המערבית).

זה יתן מצד אחד יותר משאבים לאבו מאזן, איכות חיים יותר גבוהה לפלסטינים ומקומות עבודה, ובנוסף יראה את הנכונות של מדינות ערב לסייע עם כסף שלא הולך לנשקים, אלא לשיקום העם.

ככה אזרחים פלסטינים שרוצים לחיות בשלום יכולים לעזוב את עזה ולעבור לגדה ולחיות בתנאים הרבה יותר טובים. זה יתן להם את ההרגשה שיש להם מה להפסיד וייתן להם את התקווה למדינה משלהם וחיים בשלום (אני בטוח שיש שם אנשים שרק רוצים לחיות בשלום).

לאט לאט נוציא את האנשים האלה מעזה תוך כדי סינון של אלו שחשודים כחברים בחמאס, כך שייווצר מצב שבו יש חלק גדול מהעם יחיה בשלום בגדה תחת שליטה של אבו מאזן.

אז יוכלו להכריז על מדינת פלסטין בשטח הגדה, שתחיה בשלום איתנו.

זוהי הזדמנות רצינית לשלום וליצירת מדינה טובה עם תשתית בסיסית אבל עובדת, ועם מאזני כוח יותר לכיוון שלום עם ישראל.

עזה תמשיך להיות אזור מצוקה אבל זה יהיה פחות נורא והחמאס ייפגע מבחינה מוראלית, עד שלא ישארו להם כל כך הרבה אנשים. לא יהיה להם מאחורי מי להתחבא, כי מי שנשאר שם מקבל את המוות שלו על אחריותו האישית. זה מוריד את האחריות מצה"ל כי אנחנו נותנים להם את האפשרות לעבור משם.

ככה גם המון אנשים יוכלו לצאת משם ולספר לעולם מה באמת קרה שם. כרגע הם מפחדים לדבר כי יש שם דיקטטורה נוראית.

נכון, כל מי שרוצה את הגדה בשבילנו יכול להתנגד לזה, אבל באופן אישי אני מעדיף לאבד קצת אדמה מאשר להמשיך ככה ולאבד חיילים ואת השפיות שלנו כמדינה.

פרנקוס רמונט זה חשוב רק מי יממן את זה בנון? ולמי שלא זוכר שורה מ"מציצים"

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...