Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשדרג את לוח השעונים והמצחיה של ה205 GR שלי כמו שרבים עשו פה לפני, ובאותה הזדמנות גם להחליף את האור החלשלושי ללדים אשר סוף סוף יאירו כמו שצריך.

קראתי פה כמה נושאים אך עדיין יש לי הרבה ספקות ושאלות, אשמח אם תעזרו לי.

1. קודם כל, מה אתם ממליצים לי לעשות עם הנורות? להחליף ללדים באותה תושבת (דרך אגב זה 194 או 74? מה נסגר? ואיפה ניתן לרכוש כאלה בארץ) או לאלתר משהו נחמד בלדים רגילים של ה2 שקל?

2. במידה ואני רוצה להחליף את השעון המטריד במד סל"ד מה עלי לרכוש ואיך לחבר (שזאת בתכלס תהיה הבעיה העיקרית שלי).

3. ראיתי שמישהו סידר לעצמו מד מהירות חדש דנדש ויפייפה, האם יש למישהו במיקרה אחד מוכן ל205 שהסקלה תתאים לרכב? ואם לא, אז איך לעזאזל אני עושה אחד בגודל המתאים?

4. אני מעוניין לשחזר את המצחיה שלי, איזה חומרים\צבעים עלי לקנות? חוץ מאפוקסי כמובן שאי אפשר בלעדיו ב205 (טוב שהמנוע לא מחזיק עליו..)

ממש חובבני מצידי, אבל אם לא מנסים לא מצליחים.. והגיע הזמן להפוך את האוטו לסינדרלה :-)

תודה מראש.

פורסם

עשית לי פלאש-בק. פרויקט שאף פעם לא הושלם ב205 שהיתה לי.

ולשאלותיך -

1. הנורות שמתאימות ללוח השעונים הם נורות 74. נורות 194 מתאימות כנורות חנייה או אם אני זוכר נכון כנורה לתאורה פנימית. אפשר לאלתר משהו מלדים פשוטים וזולים, אבל אז יש צורך להתאים להם נגדים ותושבות שיחזיקו את העסק במקומו לאורך זמן. לדעתי הכי קל, מהיר ומקצועי להחליף את הנורות המקוריות בלדים איכותיים שמתאימים אחד לאחד לתושבות המקוריות.

2. אתה צריך לקנות מד סל"ד ולהשתיל אותו בתוך לוח השעונים שלך. אפשרי, בזמנו אפילו מצאתי בעל מקצוע שהיה מוכן להתעסק עם זה ולהשתיל לי שעון סל"ד מרכב אחר. הבעיה העיקרית שלך היא לא בחיבור השעון אלא בהתאמה שלו לתוך לוח השעונים בצורה יפה ובעיצוב של רקע חדש ללוח השעונים (כזה שיהיו לו שנתות מדויקות לסל"ד). אופציה נוספת (אם כי מעט בעייתית כיום) היא לרכוש לוח שעונים ומצחייה של 205GTI שכולל בתוכו מד סל"ד.

3. בגדול, בגלל מבנה לוח השעונים של ה205 אי אפשר לקנות "קלף" חדש ללוח השעונים ויש צורך להדביק את הסקלה החדשה על הלוח הישן. אני התחלתי פעם לעבוד על דבר כזה ולא סיימתי, היות ומדובר בעבודה סיזיפית של חיתוך, התאמה, גזירה והדבקה ופשוט לא היתה לי הסבלנות.

4. יש פרויקט מדהים של שיפוץ מצחייה בפורד-פיאטסה בעזרת פיבר. חפש אותו בפורום ותזרום משם.

בהצלחה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם כבר שעון אז תשתיל שעון חום מנוע יותר יעיל ויום אחד יתגלה כשימושי אני אצלם תמונה איך עשיתי אצלי ותראה שזה נראה די טוב

לגבי החופה:bigcry: :bigcry::bigcry:

צריך הרבה סבלנות מלחם והרבה הרבה אפוקסי פלסטלינה.

תוציא בזהירות מהמקום אץ החופה, כל הסדקים חורים תדביק מלמטה אם אפוקסי מלמעלה אם מלחם תלחים באדינות כדי לטשטש את הסדקים וחיבורים אחרי זה אני עברתי עם מכונת ליטוש (מטורף אבל עבד) על החופה עד שנהיה חלק .

(מרוב אפוקסי החופה שלי שוקלת כמה ק"ג ואפשר להגיד שמתחת לפלסטיק יש עוד חופה קטנה יותר מאפוקסי שמחזיקה את כל העסק בגלל זה מלטשת לא פירקה את המקור)

אחרי זה אני צבעתי בספרי צבע שחור של יעקובי - "גימור מקצועי מט" ויוצא ממש יפה. אפשר להגיד כמו חדש .

יש לי מד סל"ד מקורי של GTI שמחכה ליומו (הקרב דווקא) להיות מושתל אני רק מתלבת איפה להשתילו חשבתי אולי להוסיף מאין פוד כזה איפה שיושב המשולש מעל פתחי האיורור.

או להשתילו בלוח מכוונים ואת השעון חום להעבירלמיקום שציינתי.

פורסם

הייתי מחפש מכונית מפירוק בבריטניה שיש בה לוח שעונים מקורי עם מד סל"ד.

הדבר היחידי שצריך לעשות אחרי שמקבלים את הלוח הנ"ל זה להחליף את הלוח הספציפי של המיילים בכזה של ק"מ (בעצם מהלוח המקורי של האוטו).

אח"כ מגיע הקטע של החיווט, פה יש מומחים גדולים ממני.

פורסם

אם אני לא טועה המנועים של BX GTI אלו אותם מנועים של 205.

סחבק נוסע על GTI כזו עם לוח שעונים שכולל מד סל"ד, יתקנו אותי זקני הפורום אם אני טועה, אבל יכול להיות שזה יתאים לך.

חלקים ל BX יש אצל זאב איתני בזיל הזול.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

קודם כל תודה לכולם.

בקשר לנורות 74, מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כאלה (אינטרנט או אזור חיפה מומלץ)?

בקשר למד סל"ד הבנתי שזה יהיה בעייתי, אבל במידה ואני מצליך "לקמבן" אותו לתוך הלוח, כמה מסובח יהיה לסדר לו שנתות מדוייקות ולחבר אותו למנוע (אין לי מושג במה זה כרוך)

תודה.

פורסם

יש המון חנויות באינטרנט שמוכרת לדים כאלו, במיוחד בebay.

שים לב שמאחורי הלדים מותקנות חתיכות פלסטיק בצבע כתום, שהן למעשה אלו שנותנות ללוח השעונים את הצבע העייף והמוכר שלו. כשאתה מתקין לדים חשוב להסיר את חתיכות הפלסטיק האלו אחרת כל האפקט של תאורת הלד יעלם.

לגבי קימבון מד הסל"ד - לבעל מקצוע זאת לא תיהיה בעיה. בעבור חובבן זאת עבודה לא פשוטה ודורשת לא מעט התעסקות. לאוו דווקא חשמלית אלא יותר מכנית. אם זה לא מטריד אותך, קנה לוח שעונים ישן מפירוק ותתחיל להתעסק איתו. לא מציע לך לעשות ניסיונות על הלוח התקין שמותקן אצלך ברכב.

פורסם

תודה צביקה, אתה מכיר מישהו באזור חיפה שמוכן לקחת סיכון ולגעת במצחיית הביסקויט של ה205 בשביל לסדר את המד סל"ד? אם כן יש לך השארה לגבי מחיר העבודה כולה כולל חלקים?

פורסם

עוד משהו קטן בקשר ללדים, אני מחפש פה באינטרנט לד 74 מתאים אבל אני מקבל המון תוצאות שמבלבלות אותי.

כל מני נתונים כמו T5 T1.5, גדלים שונים במ"מ מספר לדים בנורה ועוד ועוד...

מישהו מוכן לכוון אותי למשהו קצת יותר מדוייק, אפילו קישור יהיה יעיל

שוב תודה.

פורסם

הנה קישור לדוגמא. 10 לדים בפחות מעשר דולר (כולל משלוח!).

לגבי המצחייה - לא מכיר בעלי מקצוע בחיפה. אז סיכמתי עם מכון הספידומטרים שאני מביא לו לוח שעונים מפורק והוא מבצע את עבודת ההשתלה ואת החיווט מתא המנוע. על עבודה כזאת בקשו כמה מאות שקלים.

פורסם

אולי במקום לייפייף את לוח השעונים, תחשוב יותר בחכמה, ותתקין שעון חום?

כידוע, בפיג'ו 205 אין שעון חום אלא רק את נורת הסטופ המבלבלת, אני אישית התקנתי ב205 שלי שעון חום מתחת לצ'וק, יפייפה שמאיר עם אור סגול נורא יפה, וכמובן עוזר לי לדעת תמיד מה חום המנוע.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אולי במקום לייפייף את לוח השעונים, תחשוב יותר בחכמה, ותתקין שעון חום?

כידוע, בפיג'ו 205 אין שעון חום אלא רק את נורת הסטופ המבלבלת, אני אישית התקנתי ב205 שלי שעון חום מתחת לצ'וק, יפייפה שמאיר עם אור סגול נורא יפה, וכמובן עוזר לי לדעת תמיד מה חום המנוע.

רעיון טוב, חשבתי על זה בהתחלה וזה יכול לבוא בתוספת נחמדה מאוד. אבל את הלדים אני חייב להתקין, הם באמת נחוצים.

מה לדעתם כדאי, אור כחול או לבן? שלא יהיה מסנוור מדי אבל שגם יראו בו טוב את הפאנל המעפן הזה

פורסם

עדכון בקשר למיני פרוייקט שלי,

המצחיה שוחזרה ובמצב מצויין יחסית לביסקוויט שהיא הייתה קודם, היא גם נצבעה בשחור כמו עוד חלקים רבים.

לאחר נסיון החלפת נורות משום מה הם לא עובדות, לא הנורות הישנות ולא הלדים.. אני לא מבין מה ואיך נדפק שם, אבל אני בינתיים מברר את זה.

על מד סל"ד ויתרתי (בינתיים) אך אני עדיין מתעניין בהתקנת שעון חום (בתהליכים).

המשך יום טוב לכולם.

• תוכן חדש...