Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לחוות דעת על תוצאות הבדיקה.

הרכב הוא מאזדה לאנטיס 98, שמור מאד, מטופל במוסך מורשה מרגע לידתו.

לא היו תאונות.

למה צריך לשים לב?

האם כדאי לקנות את הרכב?

להלן תוצאות הבדיקה:

מנוע, מערכות קירור, מערכת דלק ומערת הצתה

נזילות שמן מנוע, לחץ שמן לפי נורית תקין, צריכת שמן מעל המקובל, רעשים מגלגלות מנוע ורצועות, בלאי גבוה – מספר רב של ק"מ רשום, רכב הגיע לבדיקה עם חוסר שמן, לבדוק צריכת שמן בנסיעה – לחזור לבדיקה, לבדוק תיזמון / טיימינג, טיפול במערכת קירור / נוזל קירור,

ניהול מנוע לא תקין – טיפול וכיוון – לחזור לבדיקה נוספת.

מערכת פליטה

תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי

גלגל הגה פגום, חופש יתר בחיבורי הגה – נקישה, לתקן זויות במתלה קדמי, לתקן זויות במתלה אחורי

קפיצים

בולמי זעזועים קדמיים חלשים, בולמי זעזועים אחוריים חלשים, קפיציות לקויה

שילדה מרכב

ליקויים בעלי משמעות נמוכה

נבע דהוי, לחצות פח סביב מרכב, מעיכות בתחתית הרכב (רצפה), מעיכות קורות תחתית, צבע ופחחות כללית דרוש תיקונים, הוחלפו חלקי מרכב, תיקונים כלליים בגוף המרכב, החלפה מסכה מנוע, פגיעה פח חזית מולחם + גשר עליון, פגיעה דופן פנימית בתא מנוע, פגיעה פח דופן אחורית + חיבוריו, פגיעה בפרופיל חיבור קצה קורת אורך אחורית עד לנקודת ריתום המתלה, פגיעה קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המלתה / מנוע, נקודות חלודה סביב מרכב, מעיכות גג

ליקויים בעלי משמעות שולית

כיפוף / תיקון בפגוש קדמי / אחורי, ריפוד פגום

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים)

לבדוק עובי רפידות במוסך

צמיגים

לבדוק תאריך צמיגים (2005) צמיגים יבשים (קדמיים / אחוריים)

מערכת תאורה ( כולל מצבר)

פנסי אורות דרך לקויים / דהויים, כיסוי פנס אחורי – פלסטיק שבור

העברת כוח

נזילות שמן תיבת הילוגים, רעש מערכת הנעה, תימסורת אוטומט לטיפול הוראות, שילוב מאחר / לכוון kick-down ולחזור לבדיקה, שמן כהה – בלאי דיסקיות גיר אוטומטי, החלקה / השהיה בתאוצה בהילוך R, נקישות בשילוב / החלפה

תודה

שושי

פורסם

לא היו תאונות? מי אמר לך את זה? המוכר?

הרכב הזה עבר תאונות מקדימה ומאחורה,עד למתלה, שזה שסי רציני.

STI 2004

פורסם

לא דייקתי קודם - המוכר אמר שלא היו תאונות, אך הרכב עלה פה ושם על מדרכה, ומסתבר שהתנגש בעמוד או משהו דומה.

פורסם

הרכב עבר שתי תאונות שנראות די רציניות מקדימה ומאחורה. לא ברור לי מדוע רשום "ליקויים בעלי משמעות נמוכה" מכיוון שבהמשך מצויינת פגיעה בקורות (שאסי).

ההמלצה שלי פשוטה מאוד - תבקשי מבעל הרכב להוציא את דו"ח השמאי של התאונות (השמאים שומרים את זה גם שנים אחרי התאונה), במידה והוא יסתבך עם זה, תגידי לו שיפנה לחברת הביטוח ויבקש מהם את פרטי השמאי ומס' התיק (לשתי התאונות כמובן).

בדו"ח השמאי יש פירוט מדוייק של החלקים שהוחלפו לאחר התאונה וכמו כן ירידת הערך על הרכב.

ועוד משהו - אם הרכב מטופל בחברה "מרגע לידתו" (אני סבור לגבי זה, השאלה היא עד מתי), בוודאי קיימת היסטוריית טיפולים, אם לא אצלו אז במחשב החברה, תבקשי ותתעקשי לראות אותה. המוכר הזה כבר התגלה כלא אמין (ואני עדין מאוד בניסוח), לאחר וטען שהרכב לא עבר שום תאונה.

מעבר לזה נראה כמו הכסת"ח הרגיל לרכב בן 11, אם כי "נזילות שמן תיבת הילוכים, שילוב מאחר, שמן כהה – בלאי דיסקיות, החלקה / השהיה בתאוצה בהילוך R, נקישות בשילוב / החלפה" נשמע כמו גיר הדורש (או ידרוש בקרוב) שיפוץ.

צמיגים מ-2005? לא פלא שהם יבשים ויש להחליפם.

הרכב הגיע עם חוסר שמן?!

לא נשמע ממש כמו מציאה...

בהצלחה :-)

פורסם

אני מחזק את מה שכתבו החברים שמעליי.

רק אחדד את דבריהם.

לרכב יש פגיעת שלדה רצינית ביותר.

לא "קצה שלדה" ולא "מעיכות ממדרכה".

האדם שאמר לך שאלו "פגיעות ממדרכה" משקר במצח נחושה!

לאחר שקראתי את פירוט התאונות שעבר הרכב בדו"ח הבדיקה,אני מסיק שהרכב עבר

תאונה קשה מלפנים,וגם מאחור.מכיוון שבוצעו תיקונים בתוך תא המנוע.

וכמובן עצם העובדה שהפגיעה עברה את נקודת ריתום המתלה גם מלפנים,וגם מאחור.

לסיכום:למיטב הבנתי הרכב לא מומלץ לרכישה כלל וכלל.ולו רק בשל העובדה שתאונות קשות כמו שהרכב עבר

לבטח יבואו לידי ביטוי בבטיחות הפסיבית של הרכב.וכמובן השפיעו על שאר מערכותיו

לצערו של הרכב הנ"ל או נכון יותר לומר בעליו.הרכב יסבול תמיד מפרונט לא מכוון,שחיקת צמיגים גבוהה ושאר תופעות כאלו.

בכוונה לא התייחסתי להיבט המכני,משום שמספיקה הצצה במצב השלדה כדי לרדת מהרכב הנ"ל.

(הכותב הינו איש מכירות רכב משומש בחברת ליסינג גדולה)

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

[quote=dj-jack;וכמובן עצם העובדה שהפגיעה עברה את נקודת ריתום המתלה גם מלפנים,וגם מאחור.

קראת בכלל את ממצאי הבדיקה ? התיקון עד נקודת ריתום המתלה ולא מעבר !!

בעניין זה,אולי חבר הפורום,עמית,(KOMPY)יצוטרף לשרשור ויביע דעתו על מהות התאונות שעבר הרכב.

לדעתי,הרכב עבר תאונה מסויימת מקדימה והתיקונים הרבים שבוצעו מעידים על כך.

גם מבחינה מכאנית יש עליו לא מעט השקעה (עניין ההגה די בטיחותי),ניהול מנוע לא תקין -תיקון שיכול להתחיל ב-200 ולהיגמר בקלות באלפיה אם יש צורך להחליף חלק כזה או אחר,אם הרכב עבר מס' קילומטרים גבוה יש לקחת בחשבון גם את בלאי המנוע ותיבת ההילוכים,צמיגים-החלפת רביעיה (בין 700 לאלפייה).

יש ריג'קטים סבירים לגיל הרכב שצויינו בדיקה אבל ההרחבה היתרה בסעיף הפגיעות במרכב מוביל אולי למסקנה,שכדאי לרדת מהרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לברוח.

בנוסף על הפגיעות במרכב והשילדה, יש השקעה לא קטנה על תיקונים שונים (חוסר השמן אינו מבשר טובות, תיקון נקישות בהגה עלול לעלות הרבה, גיר אוט' במצב לא ברור, צמיגים ישנים (דורשים החלפה).

בקיצור - לא.

קראת בכלל את ממצאי הבדיקה ? התיקון עד נקודת ריתום המתלה ולא מעבר !!

קצת הבנת הנקרא. לפי הבדיקה, וזה מה שכתב ג'ק (אותו ציטטת), יש פגיעה בקורת האורך הקדמית עד לנק' הריתום (מלפנים) ופגיעה בקורת האורך האחורית עד לנק' הריתום (מאחור).

התגובה שלו מדוייקת לחלוטין.

פורסם

הרבה הרבה תודה לכולם על התגובות המושקעות.

בשבוע האחרון בדקתי בנוסף לרכב זה רכב נוסף, וגם בו תוצאות הבדיקה לא היו טובות.

ל-2 הרכבים שבדקתי היגעתי לאחר סינון של מודעות. לא בדקתי רכבים מהשכרה וכדומה, פניתי רק למוכרים שנשמעו לי אמינים.

מסגרת התקציב שלי היא 25k.

האם ניתן בכלל למצוא רכבים בתקציב כזה שתוצאות הבדיקה שלהן יניחו את הדעת??

אם כן, כיצד? היכן עלי לחפש? ואיך אוכל להימנע מלהוציא אלפי שקלים על בדיקות מיותרות?

האם לא עדיף לחפש רכב בעלות נמוכה יותר, לבדוק אותו אצל מוסך רגיל ולא במכון בדיקה, ולהשלים עם זה שיתכן שתוך שנה או שנתיים ילך הגיר או המנוע ?

אולי עדיף אוטו "חד פעמי", שאולי יחזיק יותר משנה-שנתיים במקרה הטוב, ומחירו יהיה זול, והנפילה, אם תהיה, תהיה קטנה יותר?

פורסם

אין אף אחד מחוג מכרייך שמבין קצת במכוניות ויכול ללכת איתך לפחות עבור סינון ראשוני של המכונית המועמדת?

יכולה להגדיר מהם צרכייך כדי שניתן יהיה להמליץ על רכב?

פורסם

עלות נמוכה יותר מ-25 אלף? אז מדובר על רכב ישן עוד יותר, עם סיכוי גבוה עוד יותר לתקלות שונות בגלל גיל.

אם יש לך מוסך שאת סומכת עליו, בהחלט ניתן ללכת אליו לבדיקה.

לא הייתי הולך על אוטו "חד פעמי". קלקולים במכוניות אינם נמדדים עפ"י ערך הרכב. גם ברכב ששוה 10K ביום טוב, ייתכנו תקלות בעלות של כמה אלפי שקלים כ"א.

פורסם

מצטרף לשאלה של שמר.

אין מישהו שאת יכולה לקחת איתך לבדיקה ראשונית, חבל להשקיע כל פעם 400ש"ח על בבדיקה במכון.

במיוחד שיכול להיות שמספיק לשמוע את המנוע, לעשות סיבוב מחוץ לרכב בשביל לדעת שזה לא זה.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

את מחפשת בעצם רכב מאוד גנרי ונפוץ, לכן אין להתפשר על תוצאות חשודות, יש לקבוע מראש עם המוכר על התקזזות במקרה של ממצאים שלא דווחו (כפגיעת שילדה או תת שלדה).

וכדאי גם לחשוב על יפנומטית משנתון נמוך יותר באותה השקעה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

+1 אורי :lol:

תנסי למצוא מישהו שמוכן להתחייב על מנוע, גיר, שילדה.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תוכן חדש...