Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דק עץ

שלומי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו התנסה בהתקנה או בקנייה של דק מעץ למקום חיצוני ? (גג, גינה, מירפסת) ?

בעלי מקצוע טובים , מחירים, תובנות על סוגי עץ, טיפולים תקופתיים וכל מידע שיש יתקבל בברכה.

פורסם

"עבודה עברית"- דקים, פרגולות וכיוצא בהללו.

אוריה זמיר 052-5552725

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

דק זול - אלון - החל מ-50 דולר למ"ר.

דק טוב - עץ איפאה - בסביבות 100 דולר למ"ר.

דק יקר - טיקים למינהם - מאות דולרים ועד כ-1000 דולר למ"ר. מומלץ במיוחד לריצוף בהיקף בריכות שחיה. (בהנחה שלא רוצים ריצוף אבן ומעוניינים בעץ).

ככל ששטח העבודה גדל, המחיר למ"ר יקטן.

אישית, לא הייתי מתקין אלון או אורן, אלא מינימום איפאה, ולא מסתפק בפחות.

לכל הדקים יש לבצע טיפול תקופתי לשמירה ולהגנה בווקס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לי יצא לבנות כמה...

לגבי סוג העץ , כבר נכתבו פה דברים נכונים ( למיטב ידיעתי , לא מבין גדול ) והבחירה היא עניין של תקציב , שווה להשקיע באיפאה - צפוף וחזק בהרבה מהאפשרויות הזולות וגם נראה נהדר(לדעתי גם דקים "זולים" שהשקיעו בהם בגימור יסודי נראים מעולה, אין מה לחשוש ממראה "זול" בעץ נחות יותר).

עמידות היא עניין של תחזוקה ותו לא , ההבדלים בין סוגי העץ לא גדולים בתחום הזה משום שכולם מתייבשים או נרקבים פחות או יותר באותו קצב ללא טיפול תקופתי.

מספר דגשים מנסיוני -

1. לא להתקמצן בחומרי ההגנה על העץ , בין אם לכה או שמן( התלבטות בפני עצמה ) ,לפוצץ !!! כמה שיותר שכבות על החלק המופנה מטה וצדדי הקרש , למעלה תמיד אפשר לחדש בקלות.

יחסוך בלאגנים בעתיד.

אני ממליץ על שמן משום שהיישום שלו מאוד פשוט , הוא נספג ויוצר שכבת מגן עבה ולא שטחית , אפשר ליישם בחורניות ולא נשארים סימנים = אפשר לפוצץ בשמן עד שהעץ "צועק הצילו" איפה שבלכה יווצרו טיפטופים וכתמים = מתכון לחיים ארוכים.

בחידוש מעט יותר קל לחדש שמן אך חידוש יסודי הוא בערך אותו הדבר.

ניתן להשיג שמנים בגוונים, מומלץ לראות את הצבע על עבודה מוכנה בעץ דומה - יש הבדלים בתוצאה הסופית.

2. תמיכות לשלד הדק - כמה שיותר! הסטנדרט הוא "רגל" אחת כל 60 ס"מ.

3. ברגים - תמיד בקידוח חור מקדים. את הברגים העליונים ניתן ליישר בעזרת פרופיל ברזל מסיבי - פיזור ברגים לא ישר הוא שולי בהשפעתו אך פשוט לא נראה טוב.

4. פרגולה לא בונים על הדק ( כן ראיתי גאונים כאלו... ), אלה אם כן הוא עבר הכנה בחיזוק מסיבי בכדי לתמוך בעמודי פרגולה.

5. תשתיות , חשמל...מים...וואטאבר , לפני הדק !

6. להכניס רעל למכרסמים מתחת לדק זה רעיון גרוע , כשהם מתים הם נוטים להשאר שם.

לאטום כמה שניתן , לרסס ולהשאיר בורד אחד עם אפשרות הרמה מהירה לצורך מיקום המלכודות ( לא חובה , כדאי ).

7. אם הדק ביתי ו/או לא גדול במיוחד מומלץ להגיע לבית המסחר ולברור את קרשי הדק עצמו( לא השלד, למרות שגם לא יזיק אותו ) אחד אחד:

מראה חיצוני טוב ,רענן ולא שזוף,גימור טוב , מקבילות החיתוך!

8.אהממממ...נראה לי שזה די מסכם את זה בגדול.

אם מישהו מחפש חברה באזור הדרום , אשמח להמליץ על אנשי מקצוע מעולים בתחום.

בהצלחה!

ים

פורסם

בסופו של דבר הכל שאלה של כסף, איפאה אכן בין הטובים, טיק גם לא רע אבל אורן עולה כ 70-80 ש"ח למטר וזה יותר זול בהרבה מה'מתחרים'. אצלי יש שלושה דקים די גדולים, עשויים מאורן, מונחים בכיוון הנכון ומחזיקים מעמד כבר כמה שנים טובות.

ישנו צבע לעץ של FLOOD שמחזיק מעמד יותר מכל צבע או שמן אחר שאני מכיר ומגן על העץ בצורה מצויינת.

בשבילי העץ המושלם הוא זה, אבל למי יש כסף..

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...