Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ש KOMPY הציע זה לא טוב. אתה רוצה שהזמזם יפעל גם כאשר האורות כבויים? כי זה מה שיקרה.

תן למרק10 לבנות לך מעגל חשמלי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אסף שלום,

מצורפת סכימה פשוטה לחיבור זמזם אשר יופעל על-ידי פתיחת אחת הדלתות.

הסבר

כאשר האורות דולקים (מםסק S3 סגור), אור התאורה הפנימית לא יידלק (L1) כול עוד שאחת הדלתות לא סגורות.

כאשר אחת הדלתות נפתחת המפסקים S1 או S2 נסגרים הזמזם יתחיל לעבוד.

סגירת הדלת או כיבוי האורות מפסיקה את פעולת הזמזם.

שים לב ! חייבים את הדיודה בטור לזמזם.

ניתן לשכלל את המעגל להפעלה רק על-ידי דלת צד הנהכ (ראה מעגל אופציונלי).

את הרכיבים כולל זמזם ניתן לרכוש אצל סימן-טוב בשדרות הר-ציון בת"א.

אני ממליץ לך לרכוש זמזם אצל סימן-טוב ולא באוטודיפו מכיוון שהזמזים הם הרבה יותר אייכותים וצריכת זרם מאוד נמוכה.

מצורפת תמונה של זמזם שיש ברשותיי כמובן תוכל לרכוש זמזם עם חוטים או ללא חוטים או להתקנה על מעגל מודפס.

זמזם.JPG

untitled.JPG

Piezoelectricbuzzer.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק, אתה גדול ! :-D

שבוע הבא אני אטפל בעניין.

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

אני חושב שבכלל, עדיף לעשות שינוי, ולחבר את מתג האורות, לפקודת מתח אחרי סוויץ'.

כך למשל, השאר אורות דולקים קבוע ברכב (ולא, אין בעיה להניע עם אורות דולקים) , כשתניע, האורות כבר דולקים, כשתכבה , האורות יכבו מייד.

הדבר טוב לתקופת החורף, בה חייבים להדליק אורות בנסיעה בכבישים מסויימים, דבר ששוכחים רבים לעשותו, ומשלמים קנס כספי.

זה מסיר את הדאגה הזו, ואת הנזק הכספי.

בנוסף, בטיחותי הדבר, גם בקייץ לנסוע עם אורות דולקים, לא רק בחורף, ואף בדרכים עירוניות, לא רק בדרכים שמחוץ לעיר.

כל שיש לעשות, להגיע לחוט ההזנה של מתג האורות, לחתוך אותו, ולחבר את שתי קצותיו לממסר, למגעים 30 ו 87 , הסדר לא משנה.

ל 85 , אתה מחבר חוט פקודה של סוויץ' או ACC אם יש לך , ואת ה 86 למינוס.

שיטה תענוג לנסיעה בטוחה , כיבוי אוטומטי, ומניעת דוחות.

אם ממסר, אז רק ממסר איכותי וחזק, ממסר של בוש למשל, מצויין.

למותר לציין שכל צרכן חשמלי, מביא לצריכת חשמל, את צריכה זו על האלטרנטור לספק, זה "עולה" בדמות צריכת דלק .

שולי, ושווה.

אם אתה רוצה לחבר בשיטה הפשוטה, ודרך מתג דלת, באופן בסיסי פשוט וקל , ניתן לחבר שני חוטים וזהו:

את המינוס של הזמזם, חבר ללחצן הדלת,

(אם יש מצב שנוסעים נוספים מצטרפים לנסיעה, כדאי להגביל את החיבור החשמלי לזיהוי פתיחת דלת הנהג בלבד, זאת על ידי שתתקין דיודה שתפריד את לחצן הדלת מכלל המעגל, הוצא את המפסק, חבר דיודה קרוב למפסק, את החוט של הזמזם, חבר בין הדיודה והלחצן עצמו. וודא חיבור דיודה בכיוון הנכון.)

את הפלוס חבר למתח אור חניה.

עת תפתח את הדלת, והאורות דולקים, הזמזם יצפצף.

...

הנתיך יכול להיות יעיל במקרה של קצר בין החוטים והגנה על מערכת החשמל.

אכן, אך יש לציין שחובה להתקין.

הגם אם אין לך נתיך בעל ערך נומינלי מתאים, ולמרות שהגנתו לכאורה מוגבלת, ישמור על החיוט שתתקין, ומע' החשמל של האוטו למקרה של קצר פנימי כתוצאה ממעגל שהתפרק, תכנון לקוי שיאפשר אירוע כזה, שבר, או אף, התחברות מוטעית עתידית לקו זה.

לכן, נתיך בעל ערך נומינלי מתאים חובה. או לכל הפחות, נתיך בעל הערך הנמוך ביותר שאתה יכול למצוא.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
את ה(+) יש לחבר לנתיך האורות, את ה(-) יש לחבר למפסק האורות בדלת הנהג.

אז הזמזם יפעל עם דלת סגורה ואורות כבויים גם שהרכב נעול וסגור.

מה ש KOMPY הציע זה לא טוב. אתה רוצה שהזמזם יפעל גם כאשר האורות כבויים? כי זה מה שיקרה.

תן למרק10 לבנות לך מעגל חשמלי.

אם אתה רוצה לחבר בשיטה הפשוטה, ודרך מתג דלת, באופן בסיסי פשוט וקל , ניתן לחבר שני חוטים וזהו:

את המינוס של הזמזם, חבר ללחצן הדלת,

(אם יש מצב שנוסעים נוספים מצטרפים לנסיעה, כדאי להגביל את החיבור החשמלי לזיהוי פתיחת דלת הנהג בלבד, זאת על ידי שתתקין דיודה שתפריד את לחצן הדלת מכלל המעגל, הוצא את המפסק, חבר דיודה קרוב למפסק, את החוט של הזמזם, חבר בין הדיודה והלחצן עצמו. וודא חיבור דיודה בכיוון הנכון.)

את הפלוס חבר למתח אור חניה.

עת תפתח את הדלת, והאורות דולקים, הזמזם יצפצף.

אכן, אך יש לציין שחובה להתקין.

הגם אם אין לך נתיך בעל ערך נומינלי מתאים, ולמרות שהגנתו לכאורה מוגבלת, ישמור על החיוט שתתקין, ומע' החשמל של האוטו למקרה של קצר פנימי כתוצאה ממעגל שהתפרק, תכנון לקוי שיאפשר אירוע כזה, שבר, או אף, התחברות מוטעית עתידית לקו זה.

לכן, נתיך בעל ערך נומינלי מתאים חובה. או לכל הפחות, נתיך בעל הערך הנמוך ביותר שאתה יכול למצוא.

Dan-idin,

סייג לחכמה - שתיקה.

דני,

מדוע להגביל את הזמזם רק לדלת הנהג?

אם תבצע הגבלה שכזאת תקבל שתי ציפורים(כמעט שתיים, נתפשר על אחת וחצי :wink:) במכה אחת, זמזם אורות וזמזם דלתות פתוחות(זאת בתנאי שהאורות דלוקים).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
,

.., זמזם אורות וזמזם דלתות פתוחות(זאת בתנאי שהאורות דלוקים).

וואלה. ללא מילים.

אפשר לשפר, שגם אם האורות כבויים.. אבל מי רוצה שכל פעם שדלת נפתחת, ובעצם, פתוחה לזמן של יותר משניות, יצפצף הזמזם? שלא יהיה פטיש בסביבה, הוא ינפץ את הזמזם.

לא נורא, יהיה פיוז שיגן על קצר כזה.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אתם מתחילים לטפס על הרים וגבעות ללא צורך. זמזם לדלתות? למה? יש נורה בלוח שעונים ויש תאורת פנים, לא צריך להוסיף זמזום לכל הדלתות שרק יפעל עם אורות דולקים...:shock:

המעגל של מארק עם הדיודה פותר את הבעיה של חיבור לדלת וכך הזמזם לא יפעל במקרה של קוטביות הפוכה כאשר הדלת סגורה (הזנה של פלוס דרך תאורת הפנים) והאורות כבויים (הזנת מינוס דרך התאורה) ולמעשה יפעל כל זמן הרכב חונה.

פורסם

בכל שנותי, ומאות זמזים שנרכשו מספקי, זמזמים בעלי חוט אדום, וחוט שחור, לא היו מופעלים בהזנה מתחים הפוכה.

אם יש שינוי, הרי שדיודה חיצונית, חובה היא.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
הרי שדיודה חיצונית, חובה היא.דני

שבת שלום,

האם יש דרך לחבר את המעגל ללא הדיודה?

המחסור בדיודה זה הדבר היחיד שמעקב את "הפרויקט"

פורסם
שבת שלום,

האם יש דרך לחבר את המעגל ללא הדיודה?

המחסור בדיודה זה הדבר היחיד שמעקב את "הפרויקט"

במידה ואתה גר באיזור גוש דן תוכל לקפוץ אלי בשעות הערב ולקבל כמה דיודות שתרצה.

כמעט בכול ציוד חשמלי יש כמה דיודות. יש לך פן יישן לא תקין או ספק מחשב לא תקין ? במידה וכן תוכל לפרק כמה דיודות ולבדוק תקינותן בצורה פשוטה עם רב-מודד.

פורסם

דני זומרשטיין כתב:

(פלוס בזמן שמתג הצתה ב ON , או מנוע מונע, אבל לוודא שעת הוצאת המפתח, על החוט הזה "מתיישב" מינוס.)דני

איך אני מוצא חוט כזה?

מרק10 כתב:

במידה ואתה גר באיזור גוש דן תוכל לקפוץ אלי בשעות הערב ולקבל כמה דיודות שתרצה.

אני גר ליד טבריה אבל תודה רבה על ההצעה

כמעט בכול ציוד חשמלי יש כמה דיודות. יש לך פן יישן לא תקין או ספק מחשב לא תקין ? במידה וכן תוכל לפרק כמה דיודות ולבדוק תקינותן בצורה פשוטה עם רב-מודד.

איך בודקים תקינות דיודה, יש לי "פלוק 77"

פורסם

איך אני מוצא חוט כזה?

אתה מחבר נורה מצד אחד לגוף הרכב (נקודת מתכת לא צבועה) ומצד שני לחוט הנבדק. לאחר הוצאת המפתח/סגירת סוויץ' אתה מחבר את החוט שהיה מחובר לגוף הרכב לפלוס מהמצבר. אם הנורה תידלק סימן שאותו חוט שאתה בודק מקוצר לאדמה (-).

איך בודקים תקינות דיודה, יש לי "פלוק 77"

אתה שם את הפלוק במצב דיודה (סימון של דיודה) ומחבר את החוט השחור לקטודה (מסומן בפס ליד הרגל) ואת האדום לאנודה (הרגל השניה). הפלוק יתן צפצוף בודד ועל הצג תראה את מפל המתח הקדמי של הדיודה.

פורסם

האם בטבריה יש חנויות אלקטרוניקה ? דיודה עולה בסביבות 2 שקלים ליחידה.

בהמשך להסבר שקיבלת מחבר הפורום אביב.

צירפתי לך תמונה עם דיודה והסבר קצר מפרוייקט שבניתי עבור חבר הפורום עתיד

אביב האם אתה זוכר את הפרוייקט שעזרת לי בתיכנון שלו ?

רוב הדיודת יציגו קריאה של 0.6-0.7 וולט בכיוון ההולכה.

דיודות 'שוטקי' לזרמים גבוהים יציגו קריאה של 0.15-0.2 וולט בכיוון ההולכה.

בכיוון ההפוך אתה צריך לראות קריאה של 0 וולט.

מעגל מודפס מאוכלס ברכיבים-1.jpg

פורסם

תודה שוב מרק אתה 10

במעבדה לתיקון טלוויזיות וכ"ו צריך להיות דיודות?

איזה דיודה אני צריך לבקש?

• תוכן חדש...