Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדר"כ אין טעם להסתכל על מחשב הדרך כי הוא אופטימי. תמיד כדאי לחשב את הצריכה בעצמך.

מה שמפתיע אותי זו הצריכה הגרועה. ל-C3 דיזל ידנית יש צריכה שהיא פחותה בחצי מזה (22 ק"מ לליטר לעומת 10-שזה אפילו יותר טוב).

פורסם
בדר"כ אין טעם להסתכל על מחשב הדרך כי הוא אופטימי. תמיד כדאי לחשב את הצריכה בעצמך.

מה שמפתיע אותי זו הצריכה הגרועה. ל-C3 דיזל ידנית יש צריכה שהיא פחותה בחצי מזה (22 ק"מ לליטר לעומת 10-שזה אפילו יותר טוב).

זה נחמד למי שהמכונית בבעלותו , אז הוא יכול לחשב (:

אנחנו בפורום יעוץ קניה , אין ברשותי רכב כזה ע"מ לבדוק זאת בעצמי ,

אני מעונין לשקול קניה , בלתי סביר לקנות ואז לבצע חישובים על הרכב עצמו בפועל, מחשב הדרך נותן אינדיקציה בלתי תלויה ויש לזכור שגם בדיקה עצמאית לא תמיד מדויקת

אין כאן מי שמדווח מניסיון אישי, מה גם שבקניה , אם יש אופציה כזו במחשב הדרך זו השוואה ראשונית בין המכוניות

בשורה התחתונה מחשב דרך יתן אינדיקציה - ומכאן השאלה האם האופציה קימת בC3?

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם
תודה למגיבים , אתם קצת מוציאים לי את הרוח מהפרשים לקנות C3 ):

קצת מדהים אותי צרחכה 1 ל10 ב1400 ו 1 ל 13-16 ב1600 , הראשון נשמע גבוה והשני אופטימי מאד

האם במחשב דרך של C3 יש גם נתוני צריכת דלק ממוצעע? (כמו בפונטו)

אין אופציה לבדוק צריכת דלק ב-C3. ה-1:10 ב-1.4 זה נתון ממוצע שלקוח מהרכב של חברה שלי (נוסע די הרבה עירוני, בטח בבינעירוני אפשר להשיג גם 1:11 או אפילו 1:12). נתון ה-1:16 הוא לבינעירוני בלבד ב-1.6, אני מניח שהיא תשיג 1:12 בממוצע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סביר מאד, מנוע קטן מתאמץ יותר מאשר מנוע גדול, בל נשכח שמשקל המכוניות עלה בצורה ניכרת בשנים האחרונות, ומכונית סופר מיני של היום שוקלת יותר מרכב משפחתי מעשור קודם, מעבר לכך המנוע בנפח 1400 די מיושן וחלש עם 75 כ"ס שמשודך לתיבה אוטומטית, לעומת, מנוע 1.6 110 כ"ס עם תיבה רובוטית שהינה חסכונית יותר באופייה.

פורסם
סביר מאד, מנוע קטן מתאמץ יותר מאשר מנוע גדול, בל נשכח שמשקל המכוניות עלה בצורה ניכרת בשנים האחרונות, ומכונית סופר מיני של היום שוקלת יותר מרכב משפחתי מעשור קודם, מעבר לכך המנוע בנפח 1400 די מיושן וחלש עם 75 כ"ס שמשודך לתיבה אוטומטית, לעומת, מנוע 1.6 110 כ"ס עם תיבה רובוטית שהינה חסכונית יותר באופייה.

אסף כמה שוקל C3 שנים 03-05 וכמה שקלו משפחתיות בעשור קודם?

מודה, קצת קשה לי להאמין שמנוע 75 כ"ס הינו חלש עבור סופר מיני , וכמדומני ברובם אין מנוע חזק יותר

דוקא פונטו עם מנוע חלש זוכה לצריכת דלק הטובה ביותר והפונטו החדש הוא כבר לא כלכך קטן

פורסם

1114 ק"ג.

אגב, אני מרוצה ממנו מאד.

יד ראשונה, מכיר את כל המחלות מהיום הראשון.

חוץ מ 2 - 3 עדכוני תוכנה בשנה הראשונה, (אצלי לפחות) 0 תקלות ,רק טיפולים שוטפים במוסך +

שטויות שאני עושה מעבר (החלפת שמן גיר כל 3 שנים, + לפני חצי שנה אינפוזיה למערכת ההזרקה).

צריכת דלק 1:15 משולב (בלי מזגן , עם רגל עדינה על הגז).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

נסיון אישי.

פנדה אוטומטית(גיר רובוטי) שנת 2006 שצברה כבר 38 אלף ק"מ.

תקלות עד עכשיו טפו טפו טפו לא היו.

צריכת דלק כ1-17 משולב, אנחנו נוהגים ברכב בצורה די רגועה.

יחסית לגודל קיים מספיק מרחב ל4 נוסעים ללא בעיה 5 נוסעים כבר ניהיה צפוף.

טיפולים במרווחים יפים מאוד, כול 20 אלף קילומטר, והמחירים זולים.

מזגן מצויין, והרכב סוחב לא רע בכלל יחסית להספק הצנום.

מה לא אהבתי ברכב? ההגה קל מדי וחסר תחושה בעליל, אבל יש לזכור שמדובר ברכב שלא מתיימר להיות ספורטיבי אלה נוח לניווט עירוני.

נוסע גם בבינעירוני בצורה מצויינת וללא בעיות.

לדעתי למי שמחפש רכב קטן וחסכוני מדובר ברכב מצויין ומומלץ.

המלצה ליבואן הטיפש תביא את גירסת הדיזל כבר, גירסת ה4X4 שאישית רצינו לקנות והופסק היבוא שלה, וגירסת ה100HP.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
1114 ק"ג.

אגב, אני מרוצה ממנו מאד.

חוץ מ 2 - 3 עדכוני תוכנה בשנה הראשונה, (אצלי לפחות) 0 תקלות ,רק טיפולים שוטפים במוסך +

שטויות שאני עושה מעבר (החלפת שמן גיר כל 3 שנים, + לפני חצי שנה אינפוזיה למערכת ההזרקה).

ומה אתה מחזיק? שנה וכמה קילמוטרים? אינפוזיה למערכת ההזרקה כמה עולה?

פורסם

C3 1400 , לא עצל בכלל, שנת 2003 , מהראשונות שהגיעו לארץ (עלה על הכביש בנובמבר 2002).

60K ק"מ.

האינפוזיה עלתה אם אני לא טועה משהו בסביבות 400 ש"ח (אולי אני טועה ב 50 - 60 ש"ח פחות או יותר).

יחד איתה החלפתי פלאגים + חוטים, (עכשיו הפורומיסטים יצחקו, ויגידו לי שאני חולם) אני מתדלק רק 98.

אם אני שם 95 אני מרגיש כאילו חיברו שתי משקולות לאוטו והוא לא זז.

אגב, גם בגרמניה , שכרתי רכב , שם האוקטן הוא 91 נטול או 95.

זה מקביל ל 95 ול 98 שלנו.

המרצדס שנסעתי עליה נוסעת על 91 / 95, רוב הזמן תדלקתי 91.

גמעתי שם 2000 ק"מ ב 10 ימים, היה הבדל משמעותי בהרגשה בין 91 ל 95 (שם המחיר זהה משום מה).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מנוע 75 כ"ס הוא לא חלש מאוד עבור סופרמיני, אפילו אם היא שוקלת 1100 קילו, אבל בשידוך עם התיבה האוטומטית נדמה שאבדו אפילו עוד כמה סוסים. האוטו בפירוש עצל, עקיפות צריכות להיות מתוכננות הרבה מראש והרבה מאוד פעמים אתה מוצא את עצמך מייחל לעוד קצת כוח. מכוניות לא הרבה יותר חזקות על הנייר (טויוטה יאריס למשל, מהדור הראשון) מרגישות חזקות בהרבה, ולו בגלל התיבה האוטומטית העדיפה שלהן.

לא מצליח למצוא סיבה למה לתדלק 98, או למה עם 98 האוטו ירגיש חזק יותר, מצטער (גם בקליאו ספורט שהייתה לי לא היה הבדל גדול בתחושות, אז כאן?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1114 ק"ג.

אגב, אני מרוצה ממנו מאד.

נטפו - האם מחשב הדרך מראה גם צריכה ממוצעת של דלק ?

פורסם

לא מצליח למצוא סיבה למה לתדלק 98, או למה עם 98 האוטו ירגיש חזק יותר, מצטער (גם בקליאו ספורט שהייתה לי לא היה הבדל גדול בתחושות, אז כאן?)

רוני

לא כתבתי מרגיש חזק יותר, כתבתי כבד.

רק תחושה, אולי אני טועה, אבל עוד 5 אנשים שאני מכיר עברו לתדלק 98 ברכבים שונים והרגישו אותו דבר.

כאילו דוושת הבנזין יותר רכה, והרכב מגיב יותר טוב להאצות.

הסיבות שאני שם 98:

1) הסטנדרטים הנמוכים בארץ, אני מעדיף 98 , שדומה יותר ל 95 של אירופה.

2) בתחנה ליד הבית שלי בפ"ת המחיר הוא 0.5 ש"ח יותר לליטר 98 מאשר 95.

זה רכב שני בבית , אז בשביל עוד 30 - 40 ש"ח בחודש, אני מעדיף 98.

פורסם
נטפו - האם מחשב הדרך מראה גם צריכה ממוצעת של דלק ?

אין מחשב דרך ב C3 שלי.

• תוכן חדש...