Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוספתי לאפשרויות החיפוש גם את C3

מתענין לדעת איזה מהמנועים מומלצ ה1400 או ה1600 והאם יש הבדלי אמינות בתיבות האוטמטיות?

פנדה אוטמטית - האם בעיה עם הגיר? או שהגיר אמין?

תודה

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם
הגיר הוא אותו גיר, ה-1600 עדיף בהרבה (1400 של PSA + אוט' = רכב חלש).

ע"פ החברה אלו שני גירים שונים ה1400 אוטמט "רגיל" ה1600 רובוטי

ה1400 מנוע 75 כ"ס זהה לזה של 206 - לא נשמע כלכך חלש

פורסם
למיטב ידיעתי בשנים הללו הייתה AL4 בשני הדגמים.

לגבי 2003 בברור גירים שונים כך לפי החברה

האחד רובוטי ב1600 (בסיטרואן יש לו שם מיוחד) והשני "רגיל"

פורסם

בשנת 2003 מנוע 1600 הגיע עם תיבה רובוטית, 1400 עם AL4

בשנים מאוחרות יותר גם מנוע 1600 קיבל את תיבת הAL4

אני בטוח בקשר למידע, מפני שנסעתי בC3 1600 רובוטי שנת 2003, ומצד שני ישבתי בC3 חדשה יותר עם 1600 ותיבת טיפטרוניק, לא רובוטית.

פורסם
בשנת 2003 מנוע 1600 הגיע עם תיבה רובוטית, 1400 עם AL4

בשנים מאוחרות יותר גם מנוע 1600 קיבל את תיבת הAL4

אני בטוח בקשר למידע, מפני שנסעתי בC3 1600 רובוטי שנת 2003, ומצד שני ישבתי בC3 חדשה יותר עם 1600 ותיבת טיפטרוניק, לא רובוטית.

אסף , תיבה טיפטרוניק יש בה אופציה גם ל"ידני" ואיננה שוללת גיר רובוטי (ראה פיאט חדשה)

האם ה1600 מ2003 לא כלל אפשרות לידני? (דיברתי עם בעל מכונית כזו וטען שיש להם אופציה גם לידני , שנת 2003)

על אוטו מאיזה שנה נסעת עם גיר טיפטרוניק?

איך התיבות AL4? האם הגיר הרובוטי מ2003 איננו מוצלח ולכן הוחלף? האם יודע צריכת דלק של ה1600?

פורסם
אסף , תיבה טיפטרוניק יש בה אופציה גם ל"ידני" ואיננה שוללת גיר רובוטי (ראה פיאט חדשה)

טיפטרוניק ורובוטי הן שתי תיבות שונות לחלוטין, הדבר המשותף לשתיהן הוא האפשרות לשילוב "ידני"

האם ה1600 מ2003 לא כלל אפשרות לידני? (דיברתי עם בעל מכונית כזו וטען שיש להם אופציה גם לידני , שנת 2003)

יש אופציה לידני, אם אני זוכר נכון יש שליטה על ההילוכים גם מההגה.

מספיקה הסתכלות קצרה על ידית ההילוכים, כדי לדעת אם מדובר ברובוטי או לא, מעבר לזה נסיעה של דקה לא תשאיר מקום לספק בקשר לסוג התיבה.

על אוטו מאיזה שנה נסעת עם גיר טיפטרוניק?

לא נסעתי בטיפטרוניק, הסתכלתי, וקיבלתי הסבר מהסוכן.

איך התיבות AL4? האם הגיר הרובוטי מ2003 איננו מוצלח ולכן הוחלף? האם יודע צריכת דלק של ה1600?

מבירורים שעשיתי הרכב עושה בערך 1 ל 16 מחוץ לעיר ב1600 סנסודרייב (הנתונים לא ממקור ראשון)

אישית לא אהבתי את התיבה הרובוטית של הC3, מעבר לכך, הרכב הרשים אותי הרבה יותר לפני שנהגתי בו, אחרי הנסיעה הייתה לי תחושה שהכל חלול ברכב, פלסטיקים מרעישים בעלייה על פסי האטה וכד'. מצד שני הכסא נוח מאד.

פורסם

סדר בבלגן.

נתוני האמת:

C3 הגיעה ב-2003 עם מנוע 1.4 ותיבה ידנית או אוטומטית AL4. גרסת 1.6 הייתה עם תיבה רובוטית סנסודרייב. לאחר מתיחת הפנים ב-2006 נשארה רק גרסת ה-1.6 עם תיבת AL4 ואבזור מופחת.

תיבת הסנסודרייב היא רובוטית לא מוצלחת במיוחד, כלומר לא ממש נעימה לשימוש, אבל מנצלת באופן סביר את כוח המנוע וגם תורמת לחסכון. תיבת AL4 במנוע 1.4 הופכת את האוטו לעצל מאוד (יותר מ-15 שניות למאה) וגם לא ממש חסכוני (1:10 בממוצע).

היתרונות של ה-C3 הן אבזור מצוין (במיוחד בגרסת PACK), מרווח מצוין מלפנים ותחושה איכותית בתא הנוסעים. מצד שני זה נכון שהפלסטיקים מרגישים חלולים וקצת זולים (אבל הם נראים טוב). נוחות הנסיעה בינונית, היכולת הדינמית סבירה ובמחיר זול היא קנייה טובה - בעיקר לגיר ידני.

בנוגע לפנדה - התיבה הרובוטית בסדר גמור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה למגיבים , אתם קצת מוציאים לי את הרוח מהפרשים לקנות C3 ):

קצת מדהים אותי צרחכה 1 ל10 ב1400 ו 1 ל 13-16 ב1600 , הראשון נשמע גבוה והשני אופטימי מאד

האם במחשב דרך של C3 יש גם נתוני צריכת דלק ממוצעע? (כמו בפונטו)

• תוכן חדש...