Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם,

רציתי לדעת אם יהיה שיפור כלשהו בהחלפת הקרבורטור הקיים לאחד מסוג וובר,

שאלה נוספת:לפי מה שהבנתי הווברים היו במנועי ה1800 בין השנים 80-84 , וההיטאצ'י מ85 ואילך?

או שהווברים הם של מנועי ה1600 של הלאונה?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

וובר זה קרבורטור ארופאי איטאצי יפני,

עד כמה שאני יודע הסובארואים עם איטאצי מאז ומתמיד עד להזרקה.

הכל תלוי בעיקר בקוטר הקרבורטור.

קרבורטור גדול יותר= יעילות בסל"ד גבוה יותר.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

שיפור לרעה בתדירות ההגעה שלך לתחנת הדלק,

מעט מאוד אם בכלל תוספת סוסים לעגלה..

מה "השיפור" בכלל אשר אתה מנסה לבצע ברכבך? צריכת דלק? האצה? מהירות סופית?

יתכן וניתן "לשפר" ע"י אמצעים סטנדרטיים אחרים... כמו שינוי תזמון ההצתה.

אם תחליט בסופו של דבר על שדרוג לוובר, יש לי את הסכימות שלו..

ובכלל אם בנושא החלפת קרבורטור עסקינן, מה דעתך על החלפת הסעפת לסעפת עם שני קרבורטורים כפולים של היטאצ'י?

בהחלט יתן לרכב 'קיק'..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
שיפור לרעה בתדירות ההגעה שלך לתחנת הדלק,

מעט מאוד אם בכלל תוספת סוסים לעגלה..

מה "השיפור" בכלל אשר אתה מנסה לבצע ברכבך? צריכת דלק? כן האצה?כן מהירות סופית? כן

יתכן וניתן "לשפר" ע"י אמצעים סטנדרטיים אחרים... כמו שינוי תזמון ההצתה.

אם תחליט בסופו של דבר על שדרוג לוובר, יש לי את הסכימות שלו..

ובכלל אם בנושא החלפת קרבורטור עסקינן, מה דעתך על החלפת הסעפת לסעפת עם שני קרבורטורים כפולים של היטאצ'י?

בהחלט יתן לרכב 'קיק'..

יש לי ברכב את הקרבורטור המקורי של היטאצ'י והוא דו לועי לפי מה שהבנתי, וגם מרגישים את זה בנסיעה, חצי דוושה לוע אחד פתוח, וכשלוחצים עד הסוף אז השני נפתח מרגישים שהמנוע עובד יותר אבל הוא מתקשה בסחיבה,

פרטים בה"פ .

פורסם

אוקיי אז אני אנסח את זה אחרת,

מה היתרונות והחסרונות והעלויות, וכל מידע אפשרי שמישהו יכול לתת לי בבקשה, בעד ונגד ההחלפה:

תודה למומחים.

פרטים בה"פ .

פורסם

לא,

EA82 בא בצורות הבאות:

1. קרבורטור

2. הזרקה חד נקודתית

3.הזרקה רב נקודתית

4. טורבו.

המנוע הנ"ל בא בשנים 85-93 בלאונות בלבד, ולא בטנדרים.

EA81

בא גם בצורות כמו ב EA82

אבל המנוע הזה בא על הטנדרים בעלי נפח 1800 משנת 80 עד 93.

EA71 מנוע 1600 לאונות וייתכן שגם טנדרים (או שיש 1600 לטנדרים אבל לא נראה לי)

EA65 1300

פרטים בה"פ .

פורסם
אוקיי אז אני אנסח את זה אחרת,

מה היתרונות והחסרונות והעלויות, וכל מידע אפשרי שמישהו יכול לתת לי בבקשה, בעד ונגד ההחלפה:

תודה למומחים.

שלום רב!

אין יתרונות בתאוצה ולא בחיסכון בדלק.

וייבר לא היה קיים בשום דגני סובארו בכל בשנתוניים הקיים.

וייבר הוא הסבה, לא מוצלחת ולא משתלמת כספית.

מכיוון שאינך, רוצה להוסיף שליש מערך הרכב, לשם שיפור התאוצהברכב משנתון שלך, הסבת המנוע לסעפות כפולות בעלות שני קרבורטורים לא מעשי ולא כדאע כלכלית ברכבך, קרבורטור מכוון היטב תאום מנוע וכוון הצתה, ישפרו את התאוצה, ומכאן יגיע גם החיסכון בדלק, ואז תרוויח פעמיים, בהשקעה שולית יחסית.

וזאת בתאי שהמנוע תקין בעל הספק גבוה יחסית לגילו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

וובר הינו שם של יצרן מאיידים ולא שם דגם ספציפי.

המאייד בלאונה 1.8 הינו כפול בעל קוטר לועות קטן יחסית - 26\28 ומיועד בעיקר למשטר פעולה חסכוני.

ההבדל העיקרי בין המאייד בדגמי ה 1.3\1.6 לדגמי ה 1.8 הוא בגודל הדיזות - ל 1.3 יש דיזות שנקראות 70' ול 1.8' יש דיזות 80'.

החלפת המאייד לוובר כפול 32\32, מאייד שהיה נפוץ בדגמי פיאט רבים, תגרום בהחלט לעלייה בהספק וכפועל יוצא גם לעלייה בצריכת הדלק.

השיפור היעיל ביותר הינו מציאת סעפת יניקה בעלת זוג מאיידים כפולים, שהיתה מותקנת בדגמי ה GFT.

שם תרמו המאיידים לעלייה של 15 כ"ס בהספק - 86 כ"ס לעומת 71 כ"ס בדגם ה 1.6 בעל מאייד בודד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם אין לך הרבה כסך מיותר לשפוך לתוך המנוע , ולחילופין אין לך גם קרב' תחליפי בהישג יד, במקומך לא הייתי מתעסק עם זה.

בכל זאת רוצה להוסיף קצת כוח וגמישות למנוע, ויחסית בזול? אם יש לך קצת כישורים טכניים, תוכל לבצע את הבאים, בעלות מינימלית:

קודם כל לוודא שהמערכות מכוונות ועובדות פיקס. נצא מנק' הנחה שזה כבר בוצע. ואם הקרב' לא נוקה בשנים האחרונות, זה אומר שהגיע הזמן.

זה שמשאבת הדלק עובדת והמנוע לא כבה, לא אומר שהיא עובדת בספיקה המלאה. במידה והיא לא, החלפה במשאבה בעלת ספיקה טובה תשפר לך פלאים את המצב.

קידום פתיחת המצערת השניה. במקור נעשה בהפעלה פנאומטית ("יוניט ואקום"), שאת ה"פיקוד" היא מקבלת מפתח בקרב', שמקבל ואקום רק מעל סל"ד מסויים. תאתר על הקרב', לרוב בחלקו הקדמי, פתח אשר מקבל ואקום בסל"ד נמוך יותר, ותתחבר אליו.

תקבל יותר כוח זמין בסל"ד נמוך יותר, עם רגל רגישה גם צריכת הדלק לא תאמיר.

ביטול הרזונטורים הקדמי והמרכזי בסעפת הפליטה. בניית סעפת פליטה ישירה מהראשים ועד לאגזוז, עם פניות מתונות וחלקות כמה שאפשר. יידרוש ממך עבודה עם מכופפת צינורות, או פניה לבית מלאכה שיש לו כזה לשם ביצוע הכיפופים.

תיעול יניקת אויר קר. במידה ובית מסנן האויר שלך יונק אויר חם מתוך תא המנוע (אחרי שזה עבר דרך הרדיאטור..), כמו ברוב הסוברואים, דאג לנתב את יניקת האויר למקום ראוי. תקפיד שאתה משתמש בצינור בעל קוטר גדול מספיק, חלק ועם מינימום הפרעות, ושעם האויר החיצוני המנוע שלך לא ילגום בטעות בוץ, אבק ומי שלוליות. על הדרך אפשר להחליף גם למסנן פתוח אם מזדמנת לך אפשרות.

רוב הדברים נכתבו מתוך נסיון מעשי עם טנדר 1600.

פורסם

מיכאל שלום רב וברוך בואך לפורום!

כל הצעותיך הם בגדר שיפור זמין יותר בתחילת תאוצה על חשבון דלק, כל צה שמומחים לשיפורים יודעים לעשות, היצרן יודע לעשות טוב יותר.

הבעייה שיצראן לא תיכנן ולא מתכונן ליצר רכב סולידי, שאחרי 30 שנה יהפוך מרכב משפחתי לרכב מרוץ, וגם יהיה חסכוני.

הכלל נכון גם לרכבי וטנדר סובארו ש" המשפרים " הישראלים למינהם הופכים לבאגי, מורידים ארגז, וכל אמצאי בטיחותי כמו כנפים דלתות, וחיזוקים שונים, כדי להוריד משקל, ומבצעים מרןצים בדרכי עפר, ובשדות חרושים , בחופי הים, ולעתים גם בכבישים

פנימניים במושבים וקבוצים.

הרכבים במתכונותיהן הנוכחית לא נועדו לכך כלל.

ורכבים כמו של פותח השרשור, עלולים להיות כלי רצח הרסני, כשהוא יסע מולך או לצידך בכביש.

לגבי חיסכון בדלק ושיפור התאוצה , במקרים כאלה תצרוכת הדלר תעלה משמעותית.

ראה את תגובתי של חברי חן פרחי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...