Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נשלח לביתי מכתב ממשרד התחבורה, רשות הספנות והנמלים, המודיע על החלת החוק הנ"ל.

כלומר, מעתה אסור להרכיב מישהו נוסף על גבי אופנוע הים. רק לבד.

ואני אומר - מתי כבר יפסיקו למצוץ לנו את הנשמה? :mm_mad:

מי כאן שעוסק טיפה בתחום הספורט הימי יודע שבשנים האחרונות התנאים לבעלי אופנועי הים בארץ הדרדרו למצב בלתי נסבל.

אין חופים להוריד בהם את האופונועים (!), המסים בשמיים והמשטרה מחפשת לדחוף דו"חות של אלפי שקלים למשיטים מבלי שהם עושים שום עבירה.

זה נדמה כאילו המדינה אומרת "אה, יש לך כסף לאופנוע ים, אז תשלם!", אבל מצד שני היא גם לא נותנת טיפה להנות מזה.

לנו בבית יש אופנוע ים 3 מקומות ישיבה שעלה ועולה לנו הרבה מאוד כסף, אם זה מבחינת מחיר האופנוע או מבחינת רישוי וביטוח לאופנוע שלושה מושבים. מה אני אמור לעשות איתו עכשיו? :brickwall:

פורסם

להוסיף לו 2 גלגלים ולהסב אותו לאופנוע שטח.

...

וברצינות, אם הוא נועד ל-3 אנשים, אין אפשרות לדעתי למדינה לאסור עליך להסיעם.

הוראות יצרן וכל זה.

מצד שני יכול מאד להיות שאני טועה, עיין ערך "נהג חדש ו-2 נוסעים בלבד".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברוז, אתה מביא דוגמא שישר אתה סותר אותה ומוכיח לעצמך שאתה טועה? :lol:

דוגמא נוספת שאני לא יודע אם עדיין קיימת היום היא איסור הרכבת רוכב נוסף על טוסטוסים 50 סמ"ק (אעפ"י שהכלי מיועד ל 2 רוכבים).

בקשר לאופנועי הים, יכול להיות שאתה בחור נחמד ושומר חוק שלא קשור לסטראוטיפ שאני אביא פה אבל מכת המדינה הזאת שנקראת אופנועי ים הייתה חייבת להיפסק איך שהוא.

כל בעל אופנוע ים מגיע עם הרכב שטח שלו, נכנס לאמצע חוף מתרחצים, פורק את האופנוע-ים (וכמובן שהרכב שטח כבר נשאר באותו מיקום על שפת הים עד שהוא ילך הבייתה ) ואז מתחיל לזגזג ב 100 מייל ימיים בין המתרחצים כי לא בז#ן שלו להתרחק 200 מטר מהחוף כי אחרת איך הוא יעשה דאווינים על כל הפרחות המטומטמות בחוף?

מעולם לא ראיתי בעלי סירות יורדים לחוף ועושים את זה, משום מה זה תמיד אופנועי ים.

עכשיו אחרי שפרקתי את אשר על ליבי, מה הקשר בין זה ובין מספר האנשים המורכבים על הכלי, אין לי מושג, סתם הייתי צריך לשחרר קצת קיטור על אופנועי ים.:oops:

ואם כבר , על הדרך, אם אפשר להוציא אישור פתיחה באש אוטומטית על כל רוכב טרקטורון מתחת לגיל 18, זה גם יהיה נחמד.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על הקישור.

כן, יש לי אופנוע סידו. עכשיו זה נשמע אפילו יותר מטומטם!

קראת את מה שרשום שם??

ובאגירה, אני מסכים איתך שיש לא מעט צעירים חסרי שכל שעושים שטויות סמוך לחוף ומסכנים את המתרחצים. אבל משום מה סירות השיטור בוחרות להיטפל דווקא למשיטים שכן מתרחקים מהחוף ושלא עשו כל רע.

ובכלל, אם היו יותר חופים מוכרזים לסירות ואופנועי ים, התופעה שציינת הייתה פוחתת.

בכל מקרה אני מבקש למקד את הדיון כאן על הפגיעה המתמשכת בבעלי אופנועי הים השומרים על החוק.

פורסם

אולי אתה אדם ישר ושומר חוק, את ה300 מטר הראשונים יוצא כמו שכתוב בחוק, לא מתפרע ושומר עם החוקים.

אבל אני בתור גולש בים ובכינרת לא פעם יצא להתקל באופנועי ים מפתרעים ומסכנים אותנו הגולשים טהנופשים מסביב. נכון זה מגניב לעבור ליד גולש על גלשן מטר וחצי ברייס לשבור את ההגה וכמעט ולהעיף אותו למים.

חוק מפגר שנועד... טוב את האמת לא יודע למה זה נועד כי זה לא יעצור מה חלקכם עושים עם האופנוע וכמה מסכנים את הנופשים.

למנוע פציעות אפשר בדרכים אחרות, אם ההאצה הייתה מהירה מידיי וזאת הסיבה שנפצעו אנשים צריך לטפל נקודתית במשיט ולא בחוק גורף אשר ימנע מכם לעשות סקי מים או להרכיב באופנוע תלת מושבי.

פורסם

לפי המסמך שצירף MH53, אסור להסיע נוסעים רק באופנועי ים של חברת סידו מכיוון שקרו בזמן האחרון שש תאונות שבהן הנוסע נפל מהאופנוע (לא כתוב, אל אני מסיק מהמסמך שכל התאונות שבהן נפל נוסע מהאופנוע קרו באופנועי סידו).

על אופנועי ים של חברות אחרות עדיין מותר להרכיב נוסעים.

זה כמו להגיד שאם בתאונות הקטלניות בשבוע האחרון היו מעורבות רק מכוניות מתוצרת טויוטה, בטויוטה אסור להסיע נוסעים. במאזדה, לעומת זאת, מותר להסיע נוסעים כרגיל.

אגב, אני לא משיט אופנועי ים, אבל הגזרה הזאת נראית לי טיפשית ביותר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

זה כמו התקנה על נורות קסנון,

משרד התחבורה אסר את השימוש בהם עד אשר הוא "ילמד את הנושא",

כנראה ששם המורים בשביתה,

כי הם לומדים ממש לאט

עוד מקום שלא רוצה לעבוד.

----

פורסם
ברוז, אתה מביא דוגמא שישר אתה סותר אותה ומוכיח לעצמך שאתה טועה? :lol:

בוודאי, כי אם אחד המנהלים מוכיח לי שאני טועה אני מקבל התראה:evil:.

מבוסס על סיפור אמיתי.

וחוץ מזה שצריך להיות "פייר"- אם יש ספק צריך להציגו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...