Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משלם היום פחות מחצי מחיר ונוסע בעיקר על דלק 'ירוק' אז מדוע שאסכים לשלם יותר ממחיר הסולר בתחנות?

אם המחיר יהיה אפילו קרוב למחיר הסולר בתחנות - סימן ששוב מישהו פה מרוויח הון על חשבוני ולזה אני לא מוכן.

בריאות לכולם!

פורסם

כמה הייתם מוכנים לשלם יותר על דלק ירוק?

א - לא מוכן לשלם יותר על דלק ירוק יותר. גם ככה הוצאות הדלק שלי גבוהות מספיק.

אני מוכן לשלם אפילו שקל יותר, מייד אחרי שהמדינה תוריד את הבלו (2.30 לליטר), ובעיקר את המע"מ, שמתווסף על גבי המחיר כולל הבלו, המהווה כפל מס בלתי חוקי.

שמר- אני עדיין בוחר ב-א', גם אחרי שירד הבלו והמע"מ עליו. מהסיבה הפשוטה שדלק ירוק לא אמור לעלות יותר מדלק מזהם, נקודה. אמורים לתת לנהגים תמריצים להשתמש בו, ואני משוכנע שאם דלק ירוק היה עולה יותר היו ממש ממש מעט פנאטים שמוכנים לגעת בו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היתי מוכן לשלם 2 שקל יותר רק אם היתה רשת אופניים כמו שצריך בעורקיי הנהיגה של העם, רכבת המותאמת לרוכבי אופניים או אפשרות לעלייה של אופניים לא מתקפלות, חקיקה של חוקים אשר מאפשרים ייבוא אופניים מונעות בדלק/חשמל או לפחות אפשרות לבנות אופניים ממונעות דלק/חשמל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

רק רציתי לתקן טעות נפוצה שמצאתי כאן:

כיום דלק ירוק מופק בברזיל מקני סוכר שיש שם בשפע - אף אחד לא רעב מזה.

ביו דיזל מופק בישראל משמן טיגון ממוחזר - לא נראה לי שמישהו אוכל את השמן הזה.

בעולם מפיקים ביו דיזל גם מזרעי קיקיון - צמח רעיל. מציע לאנשים לא לאכול את זה.

הסיפור של דלקים מתירס וקנולה הולך ונעלם בדיוק בגלל הסיפור של עליית מחירי התירס.

פורסם

במידה והדלק היה מיוצר בנגב,

מעבר לעובדה של פיתוח, התפלת מים ומספר העובדים הרב שזה היה מחזיק[רק שזה לא יקרה בגלל מכרז של בן דוד של אח של האחיין של השר], הייתי מוכן לשלם בדיוק 6.33, שזה המחיר כיום.

----

פורסם
רק רציתי לתקן טעות נפוצה שמצאתי כאן:

כיום דלק ירוק מופק בברזיל מקני סוכר שיש שם בשפע - אף אחד לא רעב מזה.

ביו דיזל מופק בישראל משמן טיגון ממוחזר - לא נראה לי שמישהו אוכל את השמן הזה.

בעולם מפיקים ביו דיזל גם מזרעי קיקיון - צמח רעיל. מציע לאנשים לא לאכול את זה.

הסיפור של דלקים מתירס וקנולה הולך ונעלם בדיוק בגלל הסיפור של עליית מחירי התירס.

אמנם אף אחד לא רעב מכך שקנה סוכר משמש להפקת אתנול, אבל יערות הגשם כן מצטמצמים כיוון שיש צורך ביותר ויותר שטחי גידול ולכן הדלק לא ירוק מהבחינה הזו.

כנ"ל זרעי הקיקיון הדורשים שטחי גידול (ע"ח יערות, שטחי מחיה של בע"ח או גידולי מאכל) ומים לגדלם ואינם עונים על ההגדרה כ-'דלק ירוק'.

כל עוד הדלקים הירוקים (Biofuels) יגודלו ע"ח גידולי מאכל, יערות, שטחי מחיה של בע"ח או כל פגיעה אחרת בטבע הם לא באמת יחשבו כדלקים ירוקים.

ישנם כיום כמה פיתוחים המנסים להפיק דלק מאצות (ניתן להפיק מהן גם אתאנול וגם ביו דיזל ואפילו ישארו תוצרי לוואי הניתנים לשימוש כמאכל) שאינן דורשות שטחים מיוחדים או השקייה. כמו כן, יתרונן הוא הנצילות הגבוהה שלהן, כיוון שניתן לקצור אותן על בסיס יומי (שאר הגידולים נקצרים על בסיס עונתי או אף שנתי) עקב קצב גדילה גבוה.

במצב הנוכחי, אין הצדקה לשאר הדלקים הירוקים.

אגב, עד כמה שאני יודע, הממשלות אשר מעודדות שימוש בדלק ירוק (ארה"ב, ברזיל) מסבסדות אותו בעצמן, כיוון שהפקתו גבוהה מאשר דלק פוסילי (נפט).

פורסם

אגורה אני לא משלם יותר ממחיר הדלק.

ובאמת שלא מעניין אותי הזיהום שדלק רגיל יוצר לעומת דלק ירוק.

שיורידו מחירים , כל פעם שאזרח מן השורה קונה רכב הוא משלם על עוד רכב בשביל איזה פקיד ממשלתי קטן ומושחת.

שהממשלת כלום הזאת תשבור את הראש וגם אלה שיבואו אחריה..

בכל דבר האזרח הקטן אשם ועל כל דבר הוא משלם.

חבורת מושחתים, שיורידו את הבלו או יבטלו את המע"מ על דלקים ושיחפשו פראיירים אחרים.

אפשר להמשיל את זה למצב המים במדינה,

מעודדים חסכון , מעלים מחירים בצורה דרקונית

אבל מתעלמים בעקביות ממאגר מים ענק שנקרא הים התיכון שניתן להתפילו ולהוריד את מחירי המים משמעותית.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

חברה תבינו רכב ניבנה לא בכדיי להציל את העולם אל בישביל לעקיף אותו

אני לא הייתי משלם אפילו אגורה אחת יותר בישביל דלק לא מזהם (אם כבר שישלמו לי ).

זה חמשיר: מעשה במצלמה מז@י&ת,כל היום נהגים מצלמת, כשיסע השוטר

אז אותה ננסר ונוכל לחייך על באמת

פורסם

אני לא מבין מדוע המדינה תצטרך לסבסד את ההפרש, אני לא מבין מדוע בכלל ייווצר הפרש במחירים.

אני מייצר דלק בבית בכמויות קטנות עם מכונות לא מקצועיות וללא מיחזור מתנול עודף, מה שאומר שהעלויות שלי לליטר יקרות יחסית. עולה לי כשלושה ש"ח לליטר ייצור, כולל עבודה וכולל חשמל. לפעמים אני מחלק עודפים שנוצרים אצלי לחברים והם תורמים לי כחמישה ש"ח על כל ליטר לצרכי "כיסוי עלויות".

אף אחד לא מסבסד את הדלק שאני מייצר ואני עדיין "מכסה עלויות".

אני גם מכיר אנשים שמרויחים לא רע מייצור ביודיזל פה בארץ ומכירתו ללקוחות שונים.

בריאות לכולם!

פורסם

אני מצטער אבל הרבה אנשים פה מתנהגים כמו סוציומטים.

החשיבה ש"המדינה צריכה לעשות הכל ואני כלום" היא שגויה מבחינתי.

כל אחד ואחד מאיתנו צריך לעשות כל מה שהוא יכול עך מנת להפחית את זיהום האוויר.

אני לא אומר שצריך לשלם יותר אם אין הצדקה וצאת לכאורה פראיירים.

אבל אני כן מצפה מאנשים ליזום ולהתאמץ יותר כיח אחרי הכל אנחנו חיים פה ואנחנו רוצים שגם הילדים והנכדים שלנו יוכלו לחיות פה.

אז נכון שאני מצפה מהמדינה לתת תמריצים לאותם דלקים ירוקים אבל גם האזרח הקטן צריך להגדיל ראש.

• תוכן חדש...