Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס S שנת 1997

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הזדמנות לקנות מרצדס S שנת 1997 של אדם שנפטר האישה לא בדיוק יודעת לתת לי פרטיםעל הדגם

רציתי לדעת קצת פרטים על המנועים ,צריכת דלק, אמינות וכל מידע שיאפשר לי להחליט .

פורסם

הוא לא מחפש נתונים יבשים אלא המלצות אמיתיות.

כל אחד יכול ללכת לויקיפדיה.

מניסיון שלי על 500S ועל 320S (של סבא שלי), צריכת דלק בין 5:1 ובין 13:1, תלוי בתנאים.

על אמינות אני לא יכול להגיב בדיוק כי הוא קנה אותן כמעט חדשות אבל לא סבל מבעיות (חוץ מתאונת חניה עם עמוד שהצריכה להחליף את דלת הבגאז' וגם את העמוד...)

רכב נוח מאוד, כמעט בשום מצב לא חסר כוח (בשניהם) אבל הנסיעה לא ממש מעוררת חשק ליותר מדי האצות, אולי בגלל שכשאני נהגתי עליהם די פחדתי לעשות תאונה.

אגב, שניהם טובים מאוד בסחיבת דברים. הייתה לנו יאכטה של 26 רגל ששוקלת 800 קילו בערך. הסחיבה של העגלה מאחורה הייתה יותר טובה מסחיבה של פורד ריינג'ר 4X4, והיינו עושים נסיעות עם העגלה של יותר מ300 קילומטר.

אני באופן אישי העדפתי (והיו לי) הדגמים הקודמים (W126 וW116), ולא התחברתי לדור הזה של הS. אולי זה גם עניין של אישיות.

אם זאת שאתה שוקל לקנות במצב ממש טוב ועם תחזוקה טובה, אין סיבה שהיא לא תשרת אותך נאמנות (שוב, עם תחזוקה נכונה) עוד בערך 30 שנה.

פורסם

יצא לי לנהוג על הרכב במשך חודש ימים(בסביבות ה-4000 ק"מ).

אני מתייחס ל-S320 LONG.

הרכב נוח מאוד גם מבחינת המושבים וגם מבחינת כיול המתלים.

ההרגשה היא שאתה יושב בתוך טנק,רכב כבד ומסיבי מאוד.

בידוד הרעשים פנטסטי לרכב מעל 10 שנים(גם תודות לזיגוג החלונות הכפול).

המנוע חרישי כאשר מעל 4500 סל"ד נשמע רעש נחמד של V6.

המשקל הגבוה(כמעט 2 טון) והכבדות מורגשים בעיקר ביציאה מהמקום,סה"כ הביצועים סבירים,מכיוון שכח המנוע מתקזקז עם המשקל הרב.

יכולת השיוט על כביש מהיר מעולה,כמו גם הרמת האקוסטיקה ברכב.

תיבת ההילוכים שחלקה רוב הזמן לעיתים רחוקות חובטת(בהורדת הילוך).

מבחינת ממדים זהו רכב רחב מאוד(ועובדה שמרצדס הקטינו את הרוחב משמעותית בצורה של 99 ואילך),השתחלות ברחובות צרים זאת משימה שדורשת משנה תוקף.

האורך לא חריג לקטגוריה(מעל 5 מטר).

חסרון נוסף זה הגה קל מאוד ומעורפל מאוד על גבול המפחיד בלי טיפת דיוק-שלא משרה קמצוץ של ביטחון בעקומות במהירות גבוהה.(גם יכול להיות שהייתה בעיה ספציפית במע' ההיגוי ברכב שנהגתי בו).

קוטר ההגה גדול מדי-על גבול המוגזם.

צריכת הדלק גבוהה(ואיך אפשר שלא עם V6 על 2 טון),ממוצע של 1-6,7.

אפשר להתנחם במיכל דלק ענק(בסביבות ה-90 ליטר).

הרכב שנהגתי בו עבר המון-כמעט 300000 ק"מ.(עם נסועה של כמעט 200 ק"מ כל יום).

מושבי העור,דיפוני העץ,פאנלים של עור או פלסטיק(אם חס וחלילה הסתנן לתא הנוסעים) שורדים היטב את השנים.

לטעמי אם אתה מתכוון לרכוש מכונית שגם ככה תזלול דלק עדיף ללכת על ה-S500 הנדירה יחסית,שתרגיש חזקה משמעותית (50% יותר מומנט).ולמצות יותר את חוויית מכונית הפאר בשלמותה.

*לא שה-S320 חלשה,פשוט עם ה-500 הכל יעשה יותר נינוח ומהר עם פחות מאמץ כיאה למכונית פאר.

בנוגע לאמינות אין לי מידע ספציפי שיעזור לך,רק באופן כללי (עד כמה שידוע לי)הצורה של עד 98 נחשבת יותר אמינה ומוצלחת מהדורות הבאים.(אולי בגלל פחות צעצועים אלקטרונים וגאדג'טים למינהם)

turboy

פורסם

חברים תודה על המידע.

אני נפגש עם אישתו של האיש שנפטר ואחרי שאני אבדוק ברשיונות בדיוק את הדגם אני אפרסם זאת.

בכל מיקרה נראה לי שאני קונה את האוטו.

הוא יד ראשונה, מטופל כמו שעון,והמחיר מצחיק נראה לי נחמד.

ושוב תודה על כל המידע

פורסם

קח בחשבון שירידת הערך גבוהה, ועליות האחזקה גבוהות מאוד. שלא תמצא את עצמך עם המכנסיים למטה במוסך.

פורסם

את ירידת הערך הגבוהה הוא לא ירגיש במוסך.

עם המכנסיים למטה הוא יהיה בתחנת הדלק.

רז, שנוסע על מרצדס יותר בזבזנית, ומרוצה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יצא לי לנהוג על הרכב במשך חודש ימים(בסביבות ה-4000 ק"מ).

אני מתייחס ל-S320 LONG.

המנוע חרישי כאשר מעל 4500 סל"ד נשמע רעש נחמד של V6.

gt3rs, תרשה לי לתקן בקשר למנוע.

במרין S320 מנוע טורי 6 צילינדר מסוג M104 ולא V6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...