Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי יונדאי לנטרה אוטו' שנת 98.

התקנתי לפני שבועיים מגבר ברכב.

יום לאחר התקנת המגבר, הפסיק המגבר לרגע לפעול ואיתו יחד גם התאורה של השעונים ברכב.

גם כאשר פותחים את הדלת, אין רעש מציק שמראה כי הדלת פתוחה (הבנתם על מה אני מדבר? כשהאורות דולקים)

הבעיה עם המגבר תוקנה, התברר כי היה מגע רופף בפיוז שמחובר למצבר.

המתקין מתנער מאחריות וטוען כי זה צירוף מקרים נדיר.

לאחר בדיקה מקיפה של כל הפיוזים ברכב, התברר כי הפיוז של התאורה הפנימית ברכב מקצר. ניסינו להחליף פעמיים פיוז, שרף בשני המקרים מיד.

יש לכם מושג מה קורה כאן?

פורסם

יש לפרק את הפלסטיק של הפנס בתקרה, להוציא את הנורה, ולבדוק האם הקצר נשאר, אם כן, לפרק את הפנס החוצה ,לנתק את החיוט שלו מהפנס עצמו, אם נשאר הקצר ,יש לבדוק את החיוט. לא מן הנמנע, כי עת העברת כבלי מערכת הסטריאו, ו/או ביצוע חיזוקים באמצעות ברגים שאינם מקוריים, ואף מקוריים, נגרם קצר בחיוט הרלוונטי.

אין בכך כדי לקבוע כי אכן יש קשר בין המקרים, אולם הסבירות קיימת.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוי, כנראה שלא הסברתי את עצמי.

נכון כאשר מדליקים אורות? אז בו זמנית גם התאורה הפנימית, איפה שהידית הילוכים ואיפה שהשעונים של הקמ"ש/טורים, נדלקת.

אני לא מדבר על המנורה הקטנה הזאת בתקרת הרכב.

פורסם

אורות לוח שעונים/תצוגה.

יש לבדוק שחוט המינוס של הרדיו דיסק או מה שהותקן שם, לא הותקן בטעות לחוט זה, הכוונה, לחוט ייעודי שמגיע בצמת הרדיו המקורי, ואשר שולט על האור במכשיר הרדיו, למכשירים בהם יש חוט ייעודי לכך.

החוט הזה, קיים כאמור בצמה, והוא עלול להוות מכשול למתקין לא מקצועי, או אף למתקין מקצועי שעלול לא לשים לב לכך.כאשר האורות כבויים, הוא מצביע שקיים מינוס בחוט, לעיתים בטעות, נוטים להתחבר אליו, ואז זו התוצאה המתקבלת.

אפשרות שנייה, כאשר פירקו פאנלים, יש לעיתים רכבים בהם קיים מתג עם גלגלת, מסוג "עמעם" לאורות לוח השעונים, אורות התצוגה של לוח השעונים והצגים השונים, אז, יש לנתק את המחבר החשמלי, לעיתים עת החזרת הפאנלים, שוכחים לחברו חזרה.

האפשרות השלישית היא, שאכן אין קשר לתקלה, ויד המקרה בדבר, בד"כ, מקריות זהו דבר שאינו מקרי, בכל אופן, אין לפסול אפשרות כזו על הסף, על כן, לא אעשה זאת, ואציין שיתכן ואין קשר.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

וואו.

הבנתי בצורה חלקית, נראה לי..

תגיד לי אם הבנתי נכון

בקשר לאפשרות השנייה, איזה "מחבר חשמלי" צריך לנתק כדי להחזיר את המצב לקודמו?

והאפשרות הראשונה, מה שאתה אומר בעצם שחיברו חוט של האורות שעונים (שזוהה כמינוס) בטעות למגבר? הבנתי נכון?

וזה הגיוני שהתקלה צצה רק לאחר משהו כמו שעה וחצי נסיעה ברכב?

תודה רבה על ההתייחסות! :-D

פורסם

הכי פשוט וקל !

פרק את כבל הפלוס/מינוס מהמגבר ובדוק האם התקלה נעלמה.

ייתכן ששמת לב לתקלה רק לאחר שעה או שעתיים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא ייתכן.

זה קרה לי תוך כדי נסיעה בלילה.

קצת מפחיד לנסוע בלי לדעת על כמה אתה.

אוקיי אני אנסה לפרק אחד מהכבלים, נראה אם הבעיה תפתר...

פורסם

אם המערכת פעלה והאורות בלוח השעונים פעלו בו זמנית שעה וחצי, אז לא, אין אפשרות שחיברו לחוט התאורה, אלא נשארו האפשרויות האחרות.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הייתי אצל חשמלאי רכב היום.

אז מה הייתה התקלה?

התקנתי רדיו דיסק לפני חודשיים בערך.

המתקין שעשה, תסלחו לי על הביטוי, חרא של התקנה השאיר את החוט של המינוס של הרדיו דיסק ארוך.

לא הייתה בעיה עם זה עד כה.

לאחר ההתקנה של המגבר, כשהרדיו דיסק הוחזר למקום, כנראה אותו חוט בא במגע עם השאסי.

מה שיצר קצר.

קיצר, החשמלאי רכב חתך את החוט הזה בערך עד הסוף כך שאין סיכוי שהוא יבוא שוב במגע.

זהו, 50 שקל שספק הלכו לפח, הוחלף גם המצבר והתיקון כביכול היה בחינם. (הנחה של 50 שקל על המצבר)

תודה רבה לך דני על ההתייחסות המהירה, שבת שלום ומבורכת :-)

פורסם
..לאחר ההתקנה של המגבר, כשהרדיו דיסק הוחזר למקום, כנראה אותו חוט בא במגע עם השאסי.

מה שיצר קצר...

חוט מקורי של הרדיו, חוט המינוס, לא יגרום לשום קצר כאשר יגע בגוף הרכב או שאסי, או איך שתכנה את זה.

הדבר היחידי שיכול להיות הוא שהחוט שמגיע לכיוון הרדיו, החוט שמזין אור תצוגה, נגע בגוף הרדיו, או בחוט המינוס ההוא. דווקא לחוט הזה אני מניח שהחשמלאי התייחס, אין אפשרות אחרת באם הקצר היה באיזור הרדיו, ומושפע מהכנסתו ו/או הוצאתו.

העקר שהסתדר.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הא, כנראה שלא הבנתי נכון.

טוב אני לא באמת מבין בזה, לא מתיימר גם להבין.

וכן, העיקר שהכל בסדר עכשיו במיוחד כשהחורף בפתח.

:)

• תוכן חדש...