Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר התחלת לחשוב על 323F אז באמת עדיף 145/6. התנהגות כיפית וסלחנית, הגה מתקשר, שימושיות ופרקטיות וחלקים מכאניים בשפע. גם צריכת הדלק סבירה. המינוסים - בלמים חלשים ב-1.6, מזגן לא חזק במיוחד, מיעוט רכבים בפירוקיות לחלקים שאינם מכאניים. בגדול - רכב מעולה לנהג חדש עם שאיפות ספורטיביות - לא נושך, סלחן ועם זאת מהנה מאד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שאני ממש לא איכפת לי ממראה...

הBMW בד"כ שוחטים אותן בייחוד ה 3 הישנות...

בקשר לאלפא - יש לה בעיות אמינות קשות לא (בכל זאת, אלפא זה אלפא)?

פורסם
ואתה כן יכול למצואה MX3 בסביבות ה 30 אלף רק שנתון נמוך גם 93 ככה , אופל טיגרה שנת 97 אולי אין לה ביצועים אבל היא ניראת ספורטיבית לגמרי אים זה העיקר אצלך.

אתה מודע לכך ש-MX3 הגיעו לארץ רק בשנים 93-94 בכל הגירסאות וב-96 גירסת המנוע 1.6 בלבד, נכון?

לפותח השרשור, הרכב מעבר לתקציב שלך, המחירון של 93 הוא סביב ה-40K.

אני מכיר MX3 אחת שנמכרה ב-30K, בוא נאמר שהיא לא רק נשמעת כאילו היא נוסעת על קפיץ, היא גם ככה נוסעת. :?

אני במקומך לא הייתי הולך על MX3 מיד אחרי הוצאת הרישיון, לטעמי ההמלצה של EdanJ היא הטובה ביותר, האיביזה מפנקת מאוד ובהחלט זריזה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
האמת שאני ממש לא איכפת לי ממראה...

הBMW בד"כ שוחטים אותן בייחוד ה 3 הישנות...

בקשר לאלפא - יש לה בעיות אמינות קשות לא (בכל זאת, אלפא זה אלפא)?

קשות מאד, על כל מטר שאתה נוסע אתה חייב לצאת החוצה ולדחוף שני מטר. וברצינות, האמינות של ה-145/6 לא חריגה. מדי פעם יישרפו לך מנורות (לא סיפור ולא יקר), בבוקסרים בד"כ נדרש שיפוץ ראשים סביב ה-200K ק"מ. אם מקפידים על טיב השמן ונוזל הקירור ומתחזקים בזמן, לא בעיות ולא נעליים. אם אתה חושב ב-323F שעברה 5-7 ידיים צעירות והיא בת 15 תתן לך אמינות עדיפה, אתה חולם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
קשות מאד, על כל מטר שאתה נוסע אתה חייב לצאת החוצה ולדחוף שני מטר.

שטויות, לא צריך לדחוף את האוטו כל כך הרבה ...

בשביל זה יש גרר :-)

ואם מדברים על אמינות, אלפא לא עד כדי כך גרועה. סטטיסטיקה מראה ש 90% מהאלפות שייוצרו עדיין על הכבישים.

10% הצליחו להגיע ללא תקלות הביתה ;-)

פורסם

:lol:

אם לדבר ברצינות, אני באמת חושב שאין הרבה אופציות כמו ה-145/6 לנהג חדש, בשל השילוב של הכיף עם הסלחנות. זה משהו שלא ראוי שיזלזלו בו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדקתי מחירים ביד2, נראה שה146 נמכרות במחירים שהם עד חצי התקציב שלי...

זה אומר שאני אצטרך להשקיע את שאר הכסף בתיקון שלה או שזה סביר למכונית הזו?

ד"א, היא הנעה קדמית/אחורית?

פורסם

ממש לא תהיה לבזבז את כל הסכום על יישור קו. תחשוב על טיפול (עד 1000 כולל פלאגים ופילטר דלק, לדעתי), צמיגים (עד 1200 ניתן לסגור רביעייה טובה), קפיצים/בולמים אם צריך והיתר על פי מצב הרכב הספציפי.

הרכב הוא הנעה קדמית, מבוסס שלדת פיאט טיפו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
FISH כתב:התקציב שלך כבר נוגע במחירון של האיביזה טורבו\קליאו ספורט :lol:

נסחפת! אין ולו אקזמפלר אחד שלהן שקרוב למחירון שלו, רוב בעליהן דורשים 30-40 אחוז מעל!!

לא אמרתי שהוא יכול לקנות איביזה\קליאו, אלא צחקתי שזה בערך המחירון שלהן.

ד"א אני מוכר את שלי והבנתי ממישהו שרוצה לקנות את הרכב שלי שאף אחד בארץ היום לא פראייר ומשלם מחירון ככה שאם הוא הציע לי מחירון על הרכב שלי שווה לי למכור לו? כי הוא הסביר לי שבעצם הוא עושה לי טובה שהוא מוכן לתת לי מחירון וכדאי לי למכור לו מהר לפני שהוא מתחרט :lol:

לפותח השירשור: קנה לך איזה הונדה קופה "משוברת" ותסע בזהירות.

היא לא ספורטיבית אבל יחסית חזקה ובעלת מראה צעיר וספורטיבי. כמו כן היא בדר"כ אמינה מאוד ולא רגישה להיתעללות.

פורסם

האמת שאני מעדיף מכונית יותר חלשה אבל כזאת שתתנהג יותר בפניות...

ובקשר ל"שיבורים", אני פשוט מתעב שיפורי אפטרמרקט חיצוניים כמו ספויילר שנראה כמו מדף, ג'נטים שעשויים מצלחות חד פעמיות ושאר ירקות שציבור קוני ההונדה סיוויק קופה אוהב לעשות...

וכמו שאמרתי, המראה אינו משנה לי כל כך..

פורסם

אם אלה ההעדפות שלך, אני מציע לך את הדגמים הבאים (אם אין לך התקשרות למותג מסוים, פשוט תלך על האקזמפלר התקין ביותר שתמצא):

145/6, רצוי 1.7 (2.0 חזקה משמעותית אך גם יקרה הרבה יותר לאחזקה, ונדירה ביותר), ZX וולקן או אפילו 1.8, 306 XSI (אם תמצא במחיר מתאים). סיוויק האצ'בק וגם קופה, אגב, לא הייתי פוסל (למרות שההגה שלהן, למשל, נופל מהאחרות שהזכרתי). הפוטנציאל שלהן עצום. אם הרכב לא עבר התעללות, יש מספיק מוצרי אפטרמרקט שלא מתחום ה"שיבורים" שמסוגלים להביא את הרכב לרמות גבוהות באמת. עוד דגם נחמד הוא סיאט קורדובה SX, אם כי אני לא סגור לגבי המחירון שלו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האמת שהאפלא רומיאו מצאה חן בעיניי, אם מה שנאמר בתיאוריה באמת יהיה נכון במציאות...

וד"א, למה לא כדאי את ה146 1.6 ליטר? מחסור משמעותי בכח או אמינות לקויה יותר?

פורסם

ה-1.6 סובלת מבלמים חלשים יותר (דיסקים רגילים מלפנים ותופים מאחור מול דיסקים מאווררים מלפנים ורגילים מאחור ב-1.7) ונטולת ABS. ההפרש בהספק הוא 103 כ"ס מול 129 כ"ס, אם כי ה-1.7 נחשב לטיפה יותר עצלן בטורים נמוכים. אין הבדל משמעותי באמינות. ה-1.7 גם מאובזרת יותר, אבל זה באמת זניח (חלונות חשמל מאחור כהבדל העיקרי).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

75 היא כבר קלאסית במובן של הוצאות, שכן חלקיה נדירים (פרט לכל הקשור למנוע) והיא מורכבת יותר. היא לא מומלצת בתור רכב יומיומי, בד"כ גם על ידי אלה המשתמשים בה ככזו. הבונוס - התנהגות נפלאה (כשכל המתלים, המורכבים, מסודרים).

33 ישנה יותר ונחותה לעומת ה-145/6 בסעיף ההתנהגות. גם האיכות הכוללת נמוכה מה-146. מה שכן, עקב משקלה הקל נתוני התאוצה והמהירות עדיפים, וגם צריכת הדלק.

בזמנו, כשהייתה לי 146 1.6, עלותה עמדה על כ-1 ש"ח לק"מ, בנסועה שנתית של 24,000 ק"מ (לא כולל חישוב ירידת ערך ועלות הון, כולל ביטוח מקיף).

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...