Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני בימים אלו לא הכי משתמשת באוטו וכל הזמן המצבר מתרוקן לי, אז כשאפשר אני משתמשת ברכב של ההורים להתנעת הרכב, אבל כשהם לא נמצאים אני תקועה בלי רכב.

הלכתי כבר לחשמלאי, המצבר במצב מצויין (הוא עשה כל מיני בדיקות) למרות שהוא בן 3. בכל אופן חשבתי פשוט לקנות מטען למצבר וזהו.

איפה אתם ממליצים לקנות מטען? ומה סבב המחירים? ואם יש אופציה לבניית מטען לטעינה ארוכה אפילו טוב יותר, אשמח לקבל לינקים.

דפנה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק, רק עכשיו שמתי לב.

מתנצלת.

אבל תגיד, לפני חודשיים בערך לקחתי את הרכב לבדיקת מצבר, וזה היה אחרי ששבועיים הרכב ישב (הייתי בחו"ל) אז התנעתי בעזרת המצבר של הגולף של ההורים, החשמלאי בדק את החומרים במצבר ואת העומס ואמר שהמצבר עמוס במלואו. אז האם זה אומר שהמצב תקין לחלוטין? כי זה מה שהבנתי מהחשמלאי, אז האם לקנות מטען זה הפתרון? כי גם אם אני אקנה מצבר חדש, בגלל שאני לא משתמשת ברכב יומיום (בימים אלו) אז כל מצבר יתרוקן במצב הזה, אז האם הפתרון הוא באמת לקנות מטען לטעינה ארוכה, בין לילה,?

אני חושבת שאולי אלך על המטעניםשל בוש דגם ה6 אמפר או 8 אמפר בגלל שב8 אמפר יש טעינה מהירה בנוסף לאיטית. כמה עולים מצברים אלו?

תודה,

דפנה.

פורסם

את מתכוונת להשאיר את הרכב בטעינה באופן קבוע?

אם כן - אז מספיק מטען הרבה יותר צנוע, לדעתי אפשר אפילו לבנות לבד בגרושים.

לא צריך זרם של 6A (שמספיק כדי למלא מצבר לגמרי תוך 10 שעות, ואת לא צריכה את זה)

אפשרות נוספת - פשוט לנתק מצבר בזמן שהרכב לא בשימוש וככה הוא לא ייפרק.

זה נכון לתקופות יחסית קצרות (שבועיים, שלושה נניח). אם תשאירי את הרכב חצי שנה אני לא בטוח שהמצבר יישאר טעון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אמממ תאמת הייתי שמחה לבנות אחד, ידע ויד טכנית יש.

איך אתה ממליץ לבנות אחד? ברמת העיקרון הטעינה המהירה ממש לא חשובה לי, כיוון שבימים אלו אני בקושי משתמשת באוטו כך שאם הוא יישאר בטעינה יומיים שלושה זה בסדר מבחינתי, העניין הוא שברגע שאני אחזור להשתמש ברכב כל יום, המצבר ישאר במצב טעון, הוא פשוט מתפרק בימים אלו כי לא יוצא לי להשתמש בו...

פורסם

כל מקור מתח שיכול להחזיק 13 וולט ומעלה בזמן שהוא מחובר למצבר יעבוד יופי.

רק לשים לב שהמתח לא יעבור 14.2 וולט כדי לא לדפוק את המצבר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הכי טוב זה לנתק קוטב אחד של המצבר או לחילופין לנעול את הרכב ללא אזעקה רק עם מפתח כי זה כנראה מה שפורק לך את המצבר

אין לי אזעקה :/ רק אימבולייזר.

איך בידיוק אני מנתקת את אחד הקוטבים? זה מסובך? בכל אופן כרגע הוא ריק, אני חייבת לקנות את המטען הזה חח

פורסם

מפרקים קוטב של המצב בעזרת מפתח חצי יש לפתוח את האום טיפה עד שהקוטב זז ואז פשוט להוציא אותו מהחיבור שלו ולהזיז אותו מהחיבור של המצבר,

חשוב מעוד לנתק רק את המינוס של המצבר

פורסם

וואוו כנראה המצבר ממש מרוקן ,הלכתי לבדוק את זרם הזליגה. וכל המערכת החשמלית של האוטו שבקה, אני בד"כ פותחת את האוטו חשמלית דרך מפתח עם לחצן אבל הוא פשוט לא הגיב וכשניסיתי להתניע כמו שתמיד שום תגובה, לא זורם חשמל באוטו בכלל, לפני שבועיים בערך, אז עשיתי איתו נסיעה של חצי שעה ויום למחרת המצבר עוד פעם שבק (ולא היה לי כוח מאז עוד פעם לחבר כבלים אז הנחתי לאוטו) אבל בפעם ההיא היו לפחות סימני חיים לוח המחוונים מעין דלק נכבה אבל כשניסיתי להתניע כלום. יכוליות גם האלטרנטור נפגע? למרות שהאוטו נתן נסיעה שלמה בלי בעיות כיבוי והוא הותנע כמה פעמים באותו יום בלי בעיות. האם ניתן להטעין אותו ממצב זה? בנוסף אצלי אין אפשרות במצבר לפתוח עם חצי מפתח זה מעין "פקק" כזה מפלסטיק הניתן לסיבוב אבל הוא היה תקוע ממש חזק אז לא הצלחתי לפתוח...

פורסם
כל מקור מתח שיכול להחזיק 13 וולט ומעלה בזמן שהוא מחובר למצבר יעבוד יופי.

רק לשים לב שהמתח לא יעבור 14.2 וולט כדי לא לדפוק את המצבר.

ממש מעגל מצויין !

לא צריך הגבלת זרם ?

מהו הספק המקור ?

לא צריך מעגל כיבוי אוטומטי והדלקה מחדש לאחר שמתח המצבר יורד מתחת לערך מסויים (פריקה עצמית) ?

כול מעגל שתביני לבד יעלה יותר כסף ממטען שתוכלי לקנות.

איזה כייף לי :)

פורסם
ממש מעגל מצויין !

לא צריך הגבלת זרם ?

מהו הספק המקור ?

לא צריך מעגל כיבוי אוטומטי והדלקה מחדש לאחר שמתח המצבר יורד מתחת לערך מסויים (פריקה עצמית) ?

כול מעגל שתביני לבד יעלה יותר כסף ממטען שתוכלי לקנות.

כן, תגיד המשרדים של לדיקו נמצאים בראשון לציון, אבא שלי נמצא מחר בנ"צ יש מצב שהוא יוכל לקנות את המטען של בוש שם?

בנוסף מה דעתך על מה שכתבתי לפני ההודעה שלך?

פורסם

דפנה,

לבקשתך מצורפת סכימה חשמלית לבניית מטען פשוט המסוגל להטעין מצבר בזרמים שונים שנעים בין 100-1000 מיליאמפר.

במצב של טעינה בזרם של 100 מיליאמפר אפשר להשאיר את המטען מחובר למצבר באופן קבוע (ניתן להוסיף טיימר שינתק את המטען לאחר מספר שעות/ימים)

את הרכיבים ניתן לרכוש בשדרות הר-ציון בת"א אצל סימנטוב במחיר של 30 שקל לא כולל קופסא ולוח בנייה.

מומלץ לרכוש גם תנינים בגודל מתאים לחיבור למצבר בעלות של 8 שקלים.

123.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

יודעת,דפנה...

בעייתך אינה בודדה.

זו בעייה שכיחה מאוד בקרב הנופשים בחו"ל או הממעיטים לנסוע בריכבם.

מצבר שהיתרוקן מעבר ל50% מתכולתו,לא יטען אלא בטעינה איטית.

אם מצבר התרוקן,והוטען בעזרת מילוי האלטרנטור בלבד(ולא בטעינה איטית),טעינתו תהיה surface charge וזה מצביע על מצבר שאינו טעון!

לבדוק מצבר במצב כזה לא נכון,ואפילו "מטעה" את מכשירי הבדיקה.

מצבר בודקים רק כשהוא מלא לפחות ב80%.

יכול להיות שבעייתך אחרת.

כשנועץ לקוח איתי לגבי בעייה שכזו, אני מבקש ממנו לא להסתדר ע"י כבלים,אלא לקרא לי,ואז יש לי את ההזדמנות למצא מדוע הרכב אינו מניע.

לרוב,משהו ברכב פורק את המצבר...ומצבר בן 3 שנים בהרבה מקרים אינו חוזר לתקינותו לאחר התרוקנות שכזו.

שורה תחתונה.

1.לקנות מטען,לדעתי,לא כלכלי בשבילך,וישנו סיכוי שלא יהווה פיתרון לבעייתך.

2.לא מספיק להטעין מצבר.צריך לבדוק אותו לאחר טעינה.

3.בכדי שמצבר ישמר ויעילותו תופק,יש צורך בצריכת זרם ממנו,והחזרה של זרם אליו.כך הוא בנוי.זהו הטבע שלו.אם תחברי אותו למטען באופן קבוע,הוא יהרס.הוא לא בנוי לעבוד כך.

לסיום...

משהו פה מתפספס.נסי לבדוק אותו במקום אחר...לטעון אותו ואז לבדוק אותו כמו שצריך.

• תוכן חדש...