Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובר פה הרבה בפורום על כל מיני צמיגים זולים שאנשים שמו ברכבים,

איגוד המוסכים עשה משאל לראות את רמת הידע של הנהגים בנושא הצמיגים.

התוצאה - שמעל ל90 אחוז לא יודעים שום דבר שקשור לצמיג שלהם.

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1335814

בנוגע לאיזה צמיגים נפסלו ע"י משרד התחבורה אני לא מבין למה הם שאלו את זה מן הסתם כמעט ואף אחד לא יודע (לפי הסקר 100%) וזה גם לא חשוב כי שהולכים לשים צמיגים חדשים אתה לא צריך לסמוך על זה שמרכיב לך את הצמיגים אתה צריך לבחור בעצמך.

S2000

פורסם

תראה, גם אף אחד לא ידע באיזו שנה נוצר הצמיג שלו...

ואני מסכים שזה באמת לא קריטי לדעת אילו צמיגים נפסלו ע"י משרד התחבורה, אבל לא מהסיבה שציינת, אלא להפך - כשאתה הולך לפנצ'רמאעכר אתה בהחלט צריך להיות מסוגל לסמוך עליו שלא ידחוף לך זבל. הוא בעל המקצוע ואתה לא מבין בצמיגים ולכן אין לך את הכלים לבחור בעצמך. מה שאתה כן צריך לדעת זה לשאול את השאלות הנכונות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני זה שהא בעל מקצוע לא אומר כלום, בכל דבר בעולם בעלי המקצוע מנסים לדחוף לך דברים.

הבעיה היא עם צמיגים שמדובר בדבר בטיחותי ואם ישימו לך צמיג פסול אתה בבעיה.

יש דברים שכדאי וצריך לדעת, ואני אפילו היתי מכניס במבחן העיוני פרק קצר בנושא צמיגים (איך קוראים את התאריך, איך מזהים צמיג יבש וכ"ו)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בדיוק במקרים כמו אלו נבחנות הרשויות (משרד התחבורה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וכיו"ב גופים מטופשים) במידת נכונותן להתגייס לטובת האזרח.

במה דברים אמורים, תשדירי שירות ברדיו המדגישים את החשיבות בבחירת צמיג איכותי (בדומה לאלו המבורכים אודות לחץ האוויר), הקמת תחנות הסברה בתחנות דלק, חיוב מוסכים ופנצ'ריות לתלות שלט מאיר עיניים המבאר בשפה פשוטה ומובנת לכל אדם מן היישוב את סימון תאריך הייצור (XX/YY - שנת ייצור/ שבוע בשנה), משמעות המושגים TRADEWARE ונפחי ההעמסה ולחץ האוויר הייתי מגזים ומכליל גם את סיווג המהירות, הכנסת ידיעת משמעות חשיבות צמיג איכותי ותקין לומר הלימוד העיוני בהוצאת רישיון, ועוד פעולות מסוג זה.

כמאמר חז"ל: הסברה, הסברה, הסברה

יש מקום, ואני אומר את זה באופן חד משמעי להקשות ככל האפשר על מכירת צמיגים לא איכותיים ודחיפת לקוחות אל המותגים המובילים יותר (אני בכוונה לא מציין שמות), כן גם אם הם יקרים יותר. שייתפשרו על מצבה פשוטה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בוא נגיד שאם רב האנשים היו נוסעים עם צמיגים נורמלים שהם במצב תקין ושל חברה ידועה ולא משהו זבל אז כל הסקר הזה לא היה משנה.

הבעיה פה שבגלל שאנשים לא יודעים שום דבר בצמיגים הם נוסעים עם צמיגים יבשים, גמורים, לא איכותיים ועם לחץ אוויר לא נכון.

הם נזכרים להחליף צמיג רק שיש פאנצ'ר ואני לא מכיר בכלל אנשים שטורחים ללכת למלא לחץ אוויר מכוון שהם לא יודעים את הלחץ.

S2000

פורסם
תראה, גם אף אחד לא ידע באיזו שנה נוצר הצמיג שלו...

ואני מסכים שזה באמת לא קריטי לדעת אילו צמיגים נפסלו ע"י משרד התחבורה, אבל לא מהסיבה שציינת, אלא להפך - כשאתה הולך לפנצ'רמאעכר אתה בהחלט צריך להיות מסוגל לסמוך עליו שלא ידחוף לך זבל. הוא בעל המקצוע ואתה לא מבין בצמיגים ולכן אין לך את הכלים לבחור בעצמך.

אני לא חושב שהבעיה היא הפנצ'רמעכר, דווקא הם ינסו "לדחוף" את הצמיגים היותר יקרים - מנסיון.

הבעיה היא הישראלי המצוי שתמיד יבקש את הכי זול בלי לדעת מה הוא מבקש בכלל.

פורסם

הנהג/ת הישראלי לא יודע למלא אוויר או לתדלק,

אתה מצפה ממנו שיידע לקרוא את הצמיג?

אני עם הפדנטיות שלי מחליף השבוע צמיגים לאופניים, אחרי שהתגלתה גו'לה בצמיג האחורי + המהירויות שאני נוסע בהם[יש דו"ח מהירות על נסיעה מופרזת בעיר?] הסיכון לפיצוץ צמיג אחורי[100% התהפכות או משהו בסגנון] גבוהה מאוד.

חבל שבערי ארצנו אין את הביקורות האלה.

----

פורסם
אני לא חושב שהבעיה היא הפנצ'רמעכר, דווקא הם ינסו "לדחוף" את הצמיגים היותר יקרים - מנסיון.

הבעיה היא הישראלי המצוי שתמיד יבקש את הכי זול בלי לדעת מה הוא מבקש בכלל.

ואתה מצפה שיצילו אותנו מעצמנו?

אני עם קרמבו - צריך ליצור מערך הסברה. מה שמצחיק זה שזה לטובת כולם, אבל הם לא מבינים את זה. אם הייתי איגוד הפנצ'רמאעכרים (יש דבר כזה?) כבר מזמן הייתי מרים קול צעקה ומנסה להזיז משהו במסדרונות המתאימים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...