Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני קונה קליאו RT אוטומאט, מודל 96' עם 33K (!). רציתי לשאול:

1. האם הגיוני שרכב כזה, שבקושי נסע, אך בכל זאת סוחב כמה שנים יצטרך טיימינג?

2. אם למישהו יש קצת סבלנות להסביר לבור כמוני מהי מערכת הטיימינג, איזה חלקים היא כוללת ואיך היא עובדת זה יהיה נפלא...

3. כמה (סדר גודל) צריך לעלות טיפול טיימינג?

תודה רבה!!

איילוו

כל יום דבר חדש

פורסם

1. יש הוראות מפורטות של היצרן או X קילומטרים או X שנים, מה שמגיע קודם. בכל מיקרה רכב שלא נסע הרבה בטווח שנים כמו שלך רצוי להחליף את הרצועה יזום כיוון שלגומי אורך חיים משלו והוא מתייבש עם הזמן.

2.בקצרה, מערכת התיזמון מתאמת בין השסתומים לבוכנות. כך שכל שסתום יפתח בדיוק בזמן המתאים מבחינת מצב הבוכנה. קיים בפורום הסבר מפורט תעשה חיפוש.

3.הכי טוב לקבל הצעת מחיר ממוסך.

בהצלחה.

פורסם

כמו שכתב מי שמעלי. טיפול טיימינג נעשה לאחר ק"מ מסוים או זמן מסוים.

הנזק שנגרם כתוצאה מקריעה של רצועת טיימינג גדול עשרות מונים על עלות ההחלפה שלה.

אם אינך יודע מבעל הרכב ממנו קנית את הרכב מתי ביצעו החלפה, המלצתי אליך להחליף אותה בטיפול הקרוב שתעשה.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

תודה על התשובות.

המוסכניק שאיתו דיברתי, אמר שמדובר בטיפול "למערכת הטיימינג" ולא רק לרצועה. מה כוללת המערכת מלבד רצועה?

ערכתי חיפוש די יסודי ע"מ למצוא הסבר כללי על מערכת הטיימינג, אך לא מצאתי. מישהו מכיר קישור טוב?

תודה

איילוו

כל יום דבר חדש

פורסם

הוא התכוון שהוא מחליף לך סט טיימינג. זה כולל את המותחן שמותח את הרצועה

שלא תהיה רופפת ומחזירי שמן של המנוע, שעולים 20-30 שקל כל אחד, אבל אם הם

מתייבשים ונוזלים בעוד חודש חודשיים צריך לפתוח טיימינג מחדש ולשלם עבודה,

אז מחליפים אותם כבר על הדרך.

יש גם אנשים שמחמירים ומחליפים את משאבת המים ברכבים בהם היא מונעת ע"י הטיימינג

מחשש שתתחיל לנזול וצריך שוב לפתוח. אני מתנגד לדעה זאת, מה אם היא תחזיק עוד חמש שנים ?

אתה בטוח שהקילומטרז' של האוטו אמיתי ?

בהצלחה

פורסם

נדרש להחליף סט תזמון ורצועת אביזרים הכוללת את כל הגלגלות המותחים והרצועות. משאבת מים גם כדאי אם היא מונעת מהתיזמון אך זה לא המצב ברכב שלך.

פורסם

תודה דני דין ורוברט על המידע המועיל.

לגבי הקילומטראז' - כן הוא אמיתי. האוטו מגיע מחברים. הוא היה בבעלותה של אישה מבוגרת שמוכרת אותו לרגל פרישתה מקהילת הנהגים.

משאבת המים, שואבת מים ממיכל הקירור אל הרדיאטור? ולאן מחזירי השמן מחזירים את השמן? מהמנוע אל האגן?

תודה

אייל

כל יום דבר חדש

פורסם

בבקשה,

משאבת המים מזרימה את המים במערכת, יש בפנים פרופלר קטן והיא יושבת בתוך פיר בגוף המנוע.

מחזירי השמן פשוט לא נותנים לשמן לצאת מחוץ למנוע. יש גם מחזיר שמן בין המנוע לגיר.

יום נעים

פורסם

משאבת המים יוצרת את הסירקולציה של המים במערכת. היא לא שואבת את המים מהמיכל אל הרדיאטור, אלא מהרדיאטור אל מעברי המים במנוע לצורך קירורו וחזרה לרדיאטור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הוא התכוון שהוא מחליף לך סט טיימינג. זה כולל את המותחן שמותח את הרצועה

שלא תהיה רופפת ידידי מיסב מותח מחליפים כדאי שלא יהיה רעש והטימינג לא יתרסק כדאי שהרצועה לא תהיה רופפת צריך רק למתוח ולא להחליף :roll: ומחזירי שמן של המנוע, שעולים 20-30 שקל כל אחד, רק תגיד לי מהיכן אתה ממציע עת המחירים המצחיקים האלה שאין להם אחיזה במציאות? 2 מחזרי שמן עולים +- 80 ש"ח ומיסב מותח עולה +- 90 ש"ח

אבל אם הם מתייבשים ונוזלים בעוד חודש חודשיים צריך לפתוח טיימינג מחדש ולשלם עבודה,

אז מחליפים אותם כבר על הדרך.

יש גם אנשים שמחמירים ומחליפים את משאבת המים ברכבים בהם היא מונעת ע"י הטיימינג

מחשש שתתחיל לנזול וצריך שוב לפתוח. אני מתנגד לדעה זאת, מה אם היא תחזיק עוד חמש שנים ? ויש אנשים שבודקים ואם רואים סימני אבנית או חופש בציר המשאבה אז הם מחליפים אותה !

אתה בטוח שהקילומטרז' של האוטו אמיתי ?

בהצלחה

אני הראשון שחושב שטוב לעזור וליעץ אבל כדאי לתת עצות צריך לדעת את המקצוע ולכתוב דברים שיש להם אחיזה במציאות ולא להטעות את השואל .

שלום.

לא רק שרצוי אלה חובה להחליף גם משאבת מים וגם מיסב מותח.

הסיבה שצריך להחליף את רצועת הטימינג היא מהסיבה הפשוטה שגומי נוהג להתיבש ופוקע.

ברנו אם ניקרעת רצועת הטימינג ניגרם נזק וודאי לראש [התעקמות השסטומים] וחבל הוצאה יקרה שניתן למנוע אותה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני שלום,

ננימ ורכשת גולף דור 4 חדשה מהחברה (מזל טוב) והוראת ייצרן מציינת שיש להחליף רצועת תיזמון בלבד אחרי 90K או 4 שנים (4 שנים זו הנחיית ייבואן), האם היית מחליף את משאבת המים על הדרך למרות שהרכב נסע בפועל רק 30K במשך 4 שנים ?

כמובן הרכב טופל רק בנוזל קירור מקורי ולא עבר שום טראומה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בני שלום,

ננימ ורכשת גולף דור 4 חדשה מהחברה (מזל טוב) והוראת ייצרן מציינת שיש להחליף רצועת תיזמון בלבד אחרי 90K או 4 שנים (4 שנים זו הנחיית ייבואן), האם היית מחליף את משאבת המים על הדרך למרות שהרכב נסע בפועל רק 30K במשך 4 שנים ?

כמובן הרכב טופל רק בנוזל קירור מקורי ולא עבר שום טראומה.

שלום מרק.

קודם כול הסיכוי שאני יקנה גולף שואף לאפס

אני לא נוסע בעגלות!!!

אם היתה קורה לאט את מה שכתבתי היתה מבין שכתבתי שצריך לבדוק חופש בציר המשאבה ואו סימני אבנית ואז להחליט אם להחליף את משאבת המים או לא.

להזכירך ידידי אם תעשה חיפוש אתה תבין למה המשאבות של כול הא פולקסוואגן שוות לה ---------.

הרי הם בנויות אם אימפלור מפלסטיק שנישבר כול הזמן הרי מחלה ידוע היא משאבת המים בכול הפוציוואגן למיניהם.

אולי תתחיל לשם שינוי לתת דוגמאות מרכבים מוצלחים ואמינים יותר? האמן לי סוסיתא פורד יותר מוצלח ואמין!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...