Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

דווקא בימים חמים אלו החליט המזגן לשחק איתי משחקים.

בזמן האחרון המזגן החליט שיש לו בינה משלו ולפעמים בא לו לקרר ולעיתים לא.

לדוגמה אתמול באמצע נסיעה בין עירונית לאחר שעבד וקירר יופי פתאום הפסיק לקרר והוציא רק אויר.

הרכב נבדק אצל מזגניסט והכל נמצא תקין(אין דליפות גז,המדחס תקין והכל יופי טופי)

ממה יכולה לנבוע הבעיה?

יש לציין שזה קרה לי שבוע שעבר ולאחר כעשרים דקות "הסתדר" וקירר כמו שצריך במשך השבוע ואתמול שוב חזר למרוד.

למי שלא מכיר ב406 מדובר בבקרת אקלים ולא במזגן מכני.

פורסם

יתכן שמאדה המזגן (שבתוך המכונית) קופא ולכן יורדת כמות האויר הנזרק אל המכונית וגם רמת הקרור נחלשת.

בברכה - רפי לין :-)

האם דבר זה הוא מעיד על טרמוסטט דפוק ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
יתכן שמאדה המזגן (שבתוך המכונית) קופא ולכן יורדת כמות האויר הנזרק אל המכונית וגם רמת הקרור נחלשת.

בברכה - רפי לין :-)

לפעמים המזגן לא עובד גם שמפעילים אותו מיד אחרי ההתנעה ולאחר שהרכב "עמד" כמה שעות ולאו דווקא מפסיק לקרר באמצע נסיעה פתאום,לכן לא נראה לי שזאת הסיבה.(כי מן הסתם אם המאדה היה קופא אז אחרי 12 שעות שהרכב עמד ובמיוחד בחום של הימים הללו הוא היה מפשיר והמזגן היה אמור לשוב ולעבוד בתיאוריה)

פורסם

זה בדיוק הסיבה שאני חושש שהטרמוסטט שלך הלך.

הטרמוסטט יושב איפה שהוא בתוך הרדיאטור הפנימי (זה עם הגז).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בנוסף לנ"ל כאשר אני מדליק את המזגן הרכב מוציא כמו שאמרתי אויר בלבד אבל התחושה היא כאילו הוא "חנוק" טיפה זאת אומרת כאשר הכל עבד כמו שצריך תפוקת הוצאת האויר הייתה גדולה יותר.

פורסם
בנוסף לנ"ל כאשר אני מדליק את המזגן הרכב מוציא כמו שאמרתי אויר בלבד אבל התחושה היא כאילו הוא "חנוק" טיפה זאת אומרת כאשר הכל עבד כמו שצריך תפוקת הוצאת האויר הייתה גדולה יותר.

תנסה לשים אותו על 21 מעלות ולא על 14...אצלי הוא מקרר יותר טוב ככה...

פורסם

אני לא מכונאי רכב או טכנאי מיזוג אבל אני מתעסק עם מערכת מיזוג שהיא גם מערכת בקרת אקלים

בכלי טייס (טיפלתי בהמון תקלות מיזוג).

במערכת בקרת אקלים צריך להיות חיישן (רגש טמפרטורה)אשר מודד את הטמפרטורה בתוך הרכב.

אני לא יודע אם בכלי רכב ישנו חיישן כזה.

אם יש דבר כזה יכול להיות שהוא התקלקל או ישנה בעייה בחיוט שמגיע אליו ובגלל זה הוא לפעמם מתנתק והמזגן

מפסיק לקרר.

יתקנו אותי המומחים אם אני טועה

פורסם

אין קשר לטרמוסטט ( לדעתי )

תבדוק גז ( לא את הכמות )

כי לפעמים הגז מעורבב עם אוויר שהוא בעצם לא גז ( אוויר רגיל)

וכשבודקים לך גז זה תקין אבל

כשאוויר נכנס אתה בעצם מקבל אוויר וכשהגז נכנס אז זה מקרר

כי זה קרה אצלי פעם פפיזו 205 רוקנתי גז ואז הלכתי לבדוק אמרו שצריך למלא גז ואז מלאו וזה עבד כראוי :)

פורסם

בעיה מאוד ידוע ב406 חקרתי עד שמצאתי את הבעיה.

ישנו ממסר בתוך המחשב שנימצא מעל קופסת הנתיכים (פיוזים) שמתחמם וניתפס.

אין לך בררה אלה להחליפו.

אם תתקשר אלי אני המסור לך מי יודע להחליף אותו 0544501096

פורסם

הבעיה נפתרה! בזכות גוסטבו(הבחור שהגיב בהודעה שמעליי).

אכן הבעיה הייתה במחשב BSI שלא נתן זרם למדחס.

גוסטבו הפנה אותי לבחור בשם יובל מ"מחוון ספידומטרים" בחולון שיש לו מעבדת אלקטרוניקה ואמר לי שהוא ישר פתר לו את אותה הבעיה ב406 שהייתה לו.

יובל היה מקצועי מאוד ובדק את הרכב ואכן הגיע למסקנה שזאת הבעיה ותוך שעתיים הייתי כבר בדרך חזרה לביתי קריר ומאושר(שני חשמלאי רכב נוספים שהגעתי אליהם לפני כן הצביעו על הבעיה אבל שלחו אותי למוסך מורשה שיפתור אותה ומיותר לציין שבמוסך רצו סכום גבוה בהרבה ממה ששילמתי.כמו"כ אחד מהם הציע לעשות מעקף כלשהו דבר שחששתי מלעשותו שחס וחלילה לא יפגע המחשב בצרפתייה)

אז תודה לך גוסטבו ותודה יובל,בזכות שניכם שוב הצרפתייה מרגישה כמו מקרר.

• תוכן חדש...