Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא ג'יפ אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן החלטתי לקנות ג'יפ סופה משודרג שנת 1996-98 (לא אספנות) שמחירו נע באזור 60 אלף ש"ח. הרכב אמור לעמוד רוב הזמן ולהיות שמיש בסופישבוע לטיול עם הילדים.

הבעיה: ביטוח וטסט יקרים עבור רכב שיעשה נניח 3000-5000 ק"מ בשנה.

ואז חשבתי על הרעיון הבא שעליו אני מבקש חוות דעת: ראיתי שמוכרים סופות וסי ג'י משנת 1978 באזור ה- 15-25 אלף ש"ח. אם אקח כזה, ארשום אותו כאספנות ואשקיע בשדרוג (אפילו השקעה רצינית של עוד 20-30 אלף ש"ח) כדי להביאו למצב שיתאים לטיולים ולשטח בלי להיתקע על ימין ועל שמאל.

האם בדרך זו אחסוך הרבה בעלויות הביטוח והטסט השנתי? (אני מודע לכך שאצטרך לעבור טסט פעמיים בשנה)

אשמח לשמוע גם הערות והארות כלליות על הרעיון.

תודה

פורסם

רכב בעל רשיון אספנות עובר טסט פעם אחת בשנה.

אני בספק שגם השקעה של 20,000 ש"ח תביא את הגי'פ למצב של טיולי שטח ללא תקיעות.

מה שתחסוך על טסט וביטוח, כנראה תצטרך להוציא על תחזוקה ותיקונים.

כך בחשבון שאתה מוותר גם על מזגן, הזרקת דלק, אפשרות להסב לגז, וכנראה גם הגה כוח.

תשומת ליבך שלרכב אספנות יש הגבלה לגבי שימושים ושעות נסיעה.

פורסם
רכב בעל רשיון אספנות עובר טסט פעם אחת בשנה.

.

אתה טועה, פעמיים בשנה כמו כל רכב מיושן.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

החבר'ה שמטיילים עם הסיקסים הישנים גוררים אותם לשטח

גם בגלל שהדרך לשלם תעלה לך כמה מאות שקלים אם לא אלף שח ומעלה וגם סביר להניח שהרכב לא יגיע ליעדו

בקיצור לא פרקטי בעליל

פורסם

מה פתאום גוררים? :roll:

ראשית, לא תמצא סופה משנת 1978 היות ובשנים האלו לא יוצרה הסופה. כמדומני הסופה הראשונה עלתה לכביש בשנת 1993 ולכן עדיין רחוקה מאוד מסטטוס אפסנות. מה שכן תמצא בסטטוס אספנות היום זה CJ6/7/8 שאמנם חלקם יוצרו במפעל תע"ר (אותו המפעל שהביא לנו את הסופה) אבל הם לא סופות, לטוב ולרע.

לגבי הרעיון שלך - אמנם תחסוך כמה שקלים בביטוח החובה ובאגרות הרישוי אבל, וזה אבל גדול, כאב הראש שאתה צפוי לקבל בכל פעם שתכנס עם הג'יפ אספנות שלך למכון הרישוי עלול להוציא לך את כל הרוח מהמפרשים.

בנוסף, רוב הכלים שתמצא במודל הזה נמצאים במצב תחזוקתי רעוע. חלקם אולי נראים נפלא חיצונית אבל ברוב המקרים מדובר בכיסוי קוסמטי של הבעיות רק כדי למשוך עוד קצת את החבל. כשתתחיל להסתכל ברצינות על הכלים האלו תגלה שמתחת להרבה כלים נוצצים ומגניבים מסתתר הרבה זבל.

תוסיף לזה את העובדה שלג'יפ כזה אין מיזוג אוויר, אין יכולת שיוט טובה על הכביש המהיר, נוחות הנסיעה שלו שואפת לאפס ותצרוכת הדלק בשחקים, ותבין למה הרוב השפוי מעדיף להשקיע את ה60K ש"ח שלו בפג'ארו/טראנו/טרופר ושות'.

אבל בעצם, אם היינו שפויים לא היינו בפורום הזה, נכון? :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השאלה היא באיזה רמה אתה מתכוון לשפר אותו .

אם בכל מקרה אתה הולך על שיפורים מרחיקי לכת , אתה גם ככה תחליף כמעט כל רכיב מכאני .

הרי חט"כ אתה תחליף/תשפץ מהיסוד .

סרנים תחליף .

מיתלים תחליף.

צמיגים+ג'נטים ללא ספק .

טרנספר +גיר סיכוי גבוה שגם תרצה למקסם .

אז מה נשאר ?

פחחות מערכת הגה וברקסים?

וחשמל שכולל אורות סטרטר והצתה (אם אתה הולך על בנזין).

אבל אם אתה מתכוון לקנות ולנסוע ,זה יתפרק לך כבר בשבילי עפר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בעלות של 25K ניתן לשפץ מהיסוד כולל מנוע סופה חדש / מחודש. מה שנשאר זה בעצם הרשיון אספנות על מנת לחסוך ברישוי ובביטוח.

במקרה הזה לדעתי גם מזגן ניתן להוסיף, הגה כח ועוד.

תןדה

פורסם
בעלות של 25K ניתן לשפץ מהיסוד כולל מנוע סופה חדש / מחודש. מה שנשאר זה בעצם הרשיון אספנות על מנת לחסוך ברישוי ובביטוח.

תןדה

מאיפה המחיר הזה?

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

ג'יפ אספנות, לצורך העניין CJ6 מסוף שנות ה70, קל מאוד לשפץ או לשפר לרמה של ג'יפ טיולים אמיתי- והשמיים הם הגבול. בשביל להביא ג'יפ כזה לרמה של CJ מהשנתונים האחרונים צריך להחליף סרנים, ואולי גיר ותיבת העברה. בקיצור- לא בשמיים. גם את המנוע אפשר לשפר משמעותית, אבל לא בטוח שצריך. הרבה ג'יפאים מטיילים עם CJים ישנים, ולא, לא גוררים אותם לשטח. לגבי הכאב ראש בטסט- הוא יהיה אותו דבר גם עם סופה חדשה, זה לא שיקול.

אני לא אכביר יותר מדי מילים על שיפוץ ג'יפ ישן, אבל זול זה לא, קרא את שתי הכתבות הללו כדי לקבל מושג:

http://www.jeepolog.com/36.html

http://www.jeepolog.com/200.html

אסף.

פורסם
החבר'ה שמטיילים עם הסיקסים הישנים גוררים אותם לשטח

גם בגלל שהדרך לשלם תעלה לך כמה מאות שקלים אם לא אלף שח ומעלה וגם סביר להניח שהרכב לא יגיע ליעדו

בקיצור לא פרקטי בעליל

למה לדבר שטויות? אנחנו מועדון של סיקסים וגם סופות, מטיילים הרבה לדרום, מגיעים ליעדנו בשלום וגם חוזרים כולם שלמים לביתם. דווקא בגלל הפשטות של הסיקס מבחינה מכנית אין תקלה שאי אפשר לסדר בשטח ובלי יותר מידי הסתבכות, מה שקשה להגיד על הג'יפים החדשים עם כל המחשבים והתחכום.

מבחינת הדלק, אין מה לעשות, מנוע גדול אוכל דלק, סולר כבר לא משתלם היום, אז מה כבר נשא? להנות מהסאונד והריח של מנוע בנזין בריא.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

אני קצת מכיר את התחום ואני ממליץ לך לבחון ג'יפ קטן יותר כדוגמת סמוראי ארוך מודל 87. הרכב חסכוני ביותר בעלויות האחזקה וגם הדלק. בגודל שלו הוא כמו סופה ובעל עבירות טובה יותר. היה לי כזה ונהנתי מכל טיול. הביטוח והטסט כמו פרייבט 1300 סמ"ק. וכמובן שניתן להוסיף מזגן.

סמוראי2.jpg

פורסם

תןדה

לשתול מנוע סופה ב CJ זה לא לעניין .

* המנוע חזק מאוד לרכבת הכוח המקורית ותצטרך לחזק אותה.

* תצטרך צמה ומערכת חשמל חדשה לטובת ההזרקה.

* המנועים הם לא אותו דגם ולא אותו נפח , 4000 לעומת 4200.

* זה לא חוקי

תמצא CJ8 במצב טוב , צריך סבלנות אבל יש.

לא הייתי פוסל את רעיון הסמוראי 413. :-)

יש לי עוד מספר רעיונות , תוכל ליצור קשר בפרטי.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אולי אני קצת חורג מהעניין, אבל...

הרעיון הוא לא להתנגד עקרונית ל"תפיסת טרמפ" על נושא האספנות כאמצעי לחסוך כסף?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
לשתול מנוע סופה ב CJ זה לא לעניין .

* המנוע חזק מאוד לרכבת הכוח המקורית ותצטרך לחזק אותה.

* תצטרך צמה ומערכת חשמל חדשה לטובת ההזרקה.

* המנועים הם לא אותו דגם ולא אותו נפח , 4000 לעומת 4200.

* זה לא חוקי

תמצא CJ8 במצב טוב , צריך סבלנות אבל יש.

לא הייתי פוסל את רעיון הסמוראי 413. :-)

יש לי עוד מספר רעיונות , תוכל ליצור קשר בפרטי.

ישי

אולי, מי שלא מבין בג'יפים ישאר בתחום האספנות, עם כל הכבוד.:?

רכבת כוח של סיקס הרבה יותר חזקה משל סופה, הגיר הוא גיר 4 הילוכים שמוגדר HEAVY DUTY והטרנספר הוא טרסנפר שבנוי רק מגלגלי שיניים, בניגוד לטרנספר של הסופה שבנוי בתוכו עם שרשרת ובגלל זה הוא יותר קל לתפעול ,אבל גם הרבה יותר חלש.

אמנם מנוע סופה 242 4 ליטר מייצר יותר כוחות סוס, אבל הם מושגים בסל"ד גבוה 4000 סל"ד ומעלה, משהו שלרוב בשטח אתה לא מגיע אליו(אולי רק בדיונות). מנוע של סיקס 4.2 ליטר נקרא גם 258 הוא מנוע שמייצר יותר מומנט בסל"ד יותר נמוך משהו שיותר צריך בשטח סלעי שזוחלים בו.

דבר נוסף, אין שום בעייה גם לשים מנוע סופה שיעבוד עם קרבורטור, עובד ככה שנים אצל חבר, בשטח אני אוהב לשמור על הפשטות של המכניקה.

לעוד שאלות אתה מוזמן להכנס לפורום שלנו ולשאול

http://cjclub.co.il

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

ה-סיקס הוא חיית שטח איימתנית למי שמבין עניין, חובבי שטח שאבק גדל להם בין השיניים, ושותים מי ראדיטור במידבר,

אלה שבגולני (בפלס"ר) הרגישו כמו בטיול שנתי של התנועה, וחצץ ואדמת לס מהווה התפריט העיקרי שלהם בארוחת הצהרים!

אלה שמקלחת טובה היא עלבון עבורם, ומזגן טוב רק לשמור על טריות בשר הציד שתפסו בעזרת סכין פלסים!

בדרך כלל הם גם מבינים דבר וחצי ברכב שלהם ויודעים לעשות חצי אוברהול בעזרת פחית שימורים וסכין חד פעמית!

בקיצור השאלה לא אם הסיקס מתאים לך אלה אם אתה מתאים לסיקס!

אם אתה מחפש חיסכון בשטח עיין בשירשור על ה-RV פאן טהור במחיר מגוחך, אבל לטיול שישי עם הילדים חבל"ז...

אחזקת ג'יפ המשמש לטיול שטח, היא באחריות הנהג, נכון שהמון חובבי שטח קנו ג'יפ בגלל המחיר הזול שלו ונתקעו עם עליות אחזקה הגבוהות מכיסם...ולכן האילתור והחובבנות שולטים ביד רמה גם שם...אבל ג'יפאי אמיתי! יוותר על ארוחות בשביל להחזיק את הכלי שלו (הג'יפ-לכל החרמנים) במצב מושלם!

כבר עברתי למעלה מ-250 ק"מ בשטח בטיול אחד עם סיקס שנות השמונים, לדעתי אפילו עם עבר במג"ב, ללא בעיות מיוחדות.

הכיס, וכאבי הגוף חודש לאחר מכן זה כבר סיפור אחר...

בקיצור ג'יפ אספנות לא יחסוך לך גרוש להיפך, לגבי נסיעה בשטח זה כבר סיפור אחר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...