Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CARBON FIBER BONNET מזה?

Chevair
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שמצאתי בפורום זה חומר יקר, שחור, שביר?

נמכר בישראל?

למה משתמשים בו רק במכוניות יקרות?(אולי השאלה לא נכונה)

השאלה העיקרית שלי היא: מה זה?

זה מאוד מעניין אותי...כי נזכרתי במהיר ועצבני :D והיתה שם מכונית ירוקה מכסה מנוע שחור כזה...אז חבר שלי אמר לי משהו שזה CARBON FIBBER BONNET משהו כזה...

מצאתי אתר שכנראה מסביר את זה אבל הוא ביפנית :shock: (או סינית)...אז אם אפשר לקבל הסבר מה זה?

תודה

CFBInstllled03_05_18.jpg

CFBonpin03_06_08.jpg

פורסם

מכסה מנוע מסיבי פחם.

יתרונות: קל וחזק מאוד יחסית למשקלו. הגג של ה M3CSL עשוי מסיבי פחם.

חסרונות: י-ק-ר מאוד מאוד.

פורסם

הגג של ה M3CSL עשוי מסיבי פחם.

כן, זה כדי להוריד את מרכז הכובד.

סיבי הפחם מאוד חזקים יחסית למשקל שלהם,הם עמידים בחום ומפזרים אותו מאוד טוב,מה שטוב עוד בחומר הזה שניתן לשלב ולשחק עם התכונות המכאניות שלו,כלומר גמישות חוזק(עד גבול מסויים כמובן)....

אם תוריד את הסרט של טופ-גיר על המקלארן F1 תוכל לראות את פס היצור שלה ואיך היא מורכבת מחלקים קטנים שמודבקים.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
החומר נקרא KEVLAR . זה עשוי מאריג של סיבים ששפכו עליו אפוקסי והוא התקשה לצורה הרצויה.משתמשים בו להרבה דברים כולל משתלים רפואיים.

http://www.dupont.com/kevlar/whatiskevlar.html

נמרוד

נמרוד, אם אני מצליח לזכור משהו משיעורי הכימיה שלי בתיכון, קוולאר (פולי-פרה-בנזאמיד) הוא לא בדיוק סיבי פחם. כלומר, יש סיבי פחם שבנויים בצורה שונה מקוולאר. לפי מיטב הבנתי קוולאר משמש בעיקר כחומר לאפודי מגן, וגם כתחליף לכבלי פלדה.

אולי תוכל להרחיב מעט על ההבדל בין סוגי סיבי-הפחמן השונים?

פורסם
החומר נקרא KEVLAR . זה עשוי מאריג של סיבים ששפכו עליו אפוקסי והוא התקשה לצורה הרצויה.משתמשים בו להרבה דברים כולל משתלים רפואיים.

http://www.dupont.com/kevlar/whatiskevlar.html

נמרוד

ב KEVLAR משתמשים במכוניות משוריינות על מנת לבלום כדורים (זה חומר חזק וקל) וברמקולים יקרים ואיכותיים.

פורסם

או.קיי, לאחר שיטוט קצר באינטרנט וריענון הידע שלי בכימיה, נראה לי שהבנתי מה ההבדל בין סיבי-פחם לקוולאר:

קוולאר, כמו שאמרתי, הוא פולימר סינטתי (שם מדעי: פולי-פרה-בנזאמיד) שמורכב משרשרת ארוכה של פחמנים כאשר בצדדים יש קבוצות של בנזאמיד היוצרות קשרים חזקים בין המולקולות. כמו כן, המשקל המולקולרי הרב של הקוולאר מספק לו חוזק יוצא דופן ביחס למשקלו, בעוד הקשרים הבין-מולקולריים שומרים על גמישות גבוהה יחסית.

סיבי פחמן הן נגזרת של גרפיט, שהיא צורה נוספת של פחמן טבעי בטבע (כמו יהלום ופחם). גרפיט בנוי משכבות רבות ומאוד מסודרות של אטומי פחמן, כאשר בינהן יש קשרים בין-מולקולריים מאוד חלשים. בתהליך הייצור של סיבי פחמן "מגלגלים" את "משטחי" הגרפיט יחד ע"מ ליצור חומר בעל יציבות חד-כיוונית וחוזק רב, אשר משקלו נמוך מאוד יחסית. נוצר מעין "גליל" של גרפיט, בצורת סיב ארוך וחזק.

הסבר על קוולאר, כאן.

הסבר על סיבי פחמן, כאן.

מי שרוצה לצלול למעמקי הלינקים ולהביא הסבר מדוייק יותר - אני אשמח.

פורסם

כמה מילים על חומרים מרוכבים:

חומרים מרוכבים הם חומרים הבנויים מלפחות שני סוגים שונים של חומרים בעלי תכונות שונות, ונועדו לנצל את הטוב שבתכונות של המרכיבים.

דוגמאות לחומרים מרוכבים:

בטון מזויין - מוטות ברזל בתוך יציקת בטון. עמוד בטון עמיד לכיפוף ודחיסה, אבל פגיע לכוחות גזירה ומתיחה. מוטות הברזל, לעומת זאת, פגיעים לכיפוף אך עמידים במתיחה וגזירה. השילוב של שניהם יוצר חומר חזק יותר מכל אחד מהם בנפרד (שלא נמצא בשימוש ברכב...).

חומר מרוכב פשוט ונפוץ נוסף הוא פיברגלאס - סיבי זכוכית (שמגיעים בדרך כלל בצורת יריעות), שסביבם פוליאסטר מוקשה.

החומרים המרוכבים האקזוטיים יותר הם סיבי פחמן, קבלאר, שילובים קרמיים שונים וכו'. גם הם בנויים מ"רשת" גמישה של חומרים קשיחים מאוד שסביבה יצוק חומר מקשה. בחומרים האלו המרכיבים ותהליך הייצור יקרים הרבה יותר מבטון וסיבי זכוכית, אבל התועלת שבהם עצומה. הם קלים וחזקים יותר מנתכי מתכות רבים, ולכן משמשים בתעשיית התעופה והחלל, וגם לפעמים בתעשיית הרכב (והאפודים).

פורסם

דבר ראשון, התמונות שהובאו בהתחלה היו של סיבי פחם - קרבון (לא קוולאר שהם שני חומרים שונים). קרבון הוא חומר מרוכב , שתכונותיו הם :

חזק למאצי כפיפה. חזק למאמצי פיתול. הוא איננו חזק למאמצי גזירה ( הכוונה למכות שהוא יקבל או דברים כאלה - לכן הוא שביר בצורה מסויימת.)

הקוולאר הוא חומר שמשקלו הסגולי כבד יותר , הוא פחות חזק למאמצי כפיפה ופיתול אך הוא חזק ועמיד יותר למאמתי גזירה. לכן הוא משמש באפודי מגן , ובכלל לציוד מיגון.

השימוש בחומרים האלו הוא נרחב , והם לא שני החומרים היחידים , כמו שהזכירו ישנו שימוש נרחב בסיבי זכוכית , סיבי פוליאסטר שהם זולים יותר ופחות איכותיים מבחינת היחס חוזק מול המשקל שלהם.

בעולם התעופה , ובתעשיות הביטחון השונות משתמשים בשילובים שונים של החומרים בהתאם למטרות. לדוגמא אם היינו רוצים ליצור גוף אידיאלי של רכב , נגיד מכסה מנוע , היינו משתמשים בחומר שנקרא רואסל (כמו קל קר רק יותר איכותי ועמיד) בשביל הנפח שאני רוצים ליצור , משתמשים בסיבי בורון (בשביל ליצור חוזק היקפי - מזכיר מעט סיבי פחמן רק הרבה יותר קיצוני בתכונותיו ומאוד קשה לעיבוד), ואז מספר שכבות של סיבי פחמן לחוזק הכללי , ועליהם נשתמש בקוולר , על מנת ליצור חוזק למקרה של מכות , סריטות וכו.

בכל מקרה , בעניין הקרבון , בהתאם לצורך הוא יכול להגיע במספר צורות :

בד - ואז מספיגים את הבד בסוג מסויים של אפוקסי לקבלת הצורה הרצויה.

בסיבים - בשביל ליפוף , יצירת נפח ליציקות שונות , קשירה של חלקים או חיבורים כאלה ואחרים.

כפלטה - מגיע בעוביים ובצורות שונים (כמו פלטה של עץ). יקר ובלתי אפשרי כמעט לעיבוד כזה או אחר.

החיסרון של קרבון , מעבר למחירו הוא הקושי בעבודה איתו , גם ביצירה וגם בעיבוד . לכן מוצרים שלו הם יקרים הרבה יותר מהעלות של החומר עצמו.

מעבר לכך החומר יוכל להיות מוליך חשמל באותה מידה שהוא יכול להיות בלתי מוליך , גם לחשמל וגם לסוגים שונים של קרינה , לכן הוא משמש הרבה בתעשיות הבטחון והתעופה. המשחק עם תכונות אלו הוא עקב שיטות העיבוד השונות שלו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

שמחתי לעזור :)

אם למישהו יש שאלות ספציפיות כאלה או אחרות בנושא אני ישמח להרחיב עוד ...

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...