Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה.

ברצוני (יותר נכון אבא שלי) לקנות רנו מגאן שנת 1997.

הרכב הוא עם מנוע 1600, 5 דלתות, אוטומט.

יש לי כמה שאלות בקשר לאוטו ולקניית רכב יד שנייה בכלל:

1) האם בכלל כדאי רנו, ומגאן 97 בפרט? ממש אהבנו את העיצוב שלו, את האבזור וכמובן את המחיר שמציעים עליו: עד 20 אלף.

2) איפה אני יכול להשיג מחירון רכב אמין, כי לוי יצחק עולה כסף והוא באינטרנט, אפשר אולי להשיג אותו כחוברת\מגזין במקום באינטרנט ?

3) איזה מנוע יש למגאן 97 1600 ? (אני מתכוון דגם המנוע) וכמה כוח סוס יש לו ?

4) קילומטראז' נמוך - נושא שמדאיג אותי יותר מדי.. האם רכב שנת 97 יכול להיות בעל קילומטראז פחות מ 110 אלף קילומטר ?

ואם כן, אז יכול להיות שזה לא טוב ? כי הרי זה יוצא שנסעו בערך 10000 בשנה, זה נשמע קצת הזוי, לא ?

5) קניית רכב. אף פעם לא קנינו רכב יד שנייה ואין לנו בכלל מושג איך זה הולך ומה עושים. הבנתי שיש צורך לעשות קודם כל בדיקה ראשונית לא מקצועית, הורדתי גם שבלונים שאנשים הביאו פה בפורום. אבל תכלס, אחרי זה אם הכל טוב ויפה אני הולך לבדיקה מקצועית - השאלה היא איפה? מכון רנו מורשה ? מוסך רנו מורשה? מכון בדיקה מורשה? הקיצר איפה עושים את הבדיקה הזאת לפני קניית רכב, שאפשר יהיה גם לקבל הצעת מחיר על התיקונים שיכולים להיות? ואם גם תגידו איפה אני יכול למצוא את המכון או המוסך הזה באזור שלי, הרצליה, זה יהיה ממש טוב.

6) אחרי המוסך שנגיד הביאו לי הצעת מחיר כמה תיקונים יכולים לעלות, אני יכול לדרוש מהמוכר להוריד את המחיר הזה ממחיר האוטו? ואם האוטו כבר נמכר מתחת למכירון ? נגיד יגידו לי התיקונים בסך 2000 שקל, והאוטו נמכר 2500 שקל מתחת למחירון, אז יש לי סיכוי להוציא עוד מהשהו מהמוכר, או שאין טעם לנסות, עדיף כבר לקנות מה יש, ואז לתקן את הבעיות בכסף שלי, ואז זה יצא כאילו קניתי במחיר מחירון, משהו כזה..

7) אחרי זה כשהכל יסתדר צריך לחתום איזשהו חוזה בין מוכר לקונה? את הקטע הזה לא כל כך הבנתי, אם אתם יכולים לפרט לי, אני אודה לכם. כאיול חוזה שהמוכר מתחייב על שכל מה שהוא אמר לגביי הרכב נכון או משהו כזה?

8 ) ואיך תכלס מעבירים בעלות? על מה צריך להסתכל, איזה ניירות צריך לבדוק ולחתום שלא יצא מצב שמשהו בסוף לא יסתדר ויהיו כאבי ראש.

אני יודע שזה קצת הרבה שאלות, אבל אני ואבא שלי לא מבינים בקטע הזה כל כך כי אף פעם לא קנינו רכב למעשה, הכל היה דרך חברות וליסינג וכל זה.. אז אני ממש אודה לכם על העזרה.

תודה מראש.

פורסם

באמת הרבה שאלות.

בקשר לשאלות איך לבדוק ומה לבדוק תתחילו מכאן .

בקשר לקילומטראז' -האם יש תיעוד של הטיפולים עם קילומטראז' בהתאם לכל טיפול? (זאת הדרך לבדוק האם אמיתי).

המנוע של מגאן 1600 עם 110 כ"ס, אמין ויחסית חיסכוני.

הנקודה החלשה -גיר אוטומטי (יש לבדוק טוב את תקינותו) יקר מאוד לשיפוץ ויש סיכוי לתקלות בו.

המחירון של יצחק לוי אין להשיג ללא תשלום.

באתר של המחירון תשלמו רק זמן אויר של שיחה לסלולרי. זה כמה גרושים, החוברת עולה כמה עשרות ש"ח.

את הבעלות מעבירים בכל סניף של הדואר. לפני זה מומלץ לבדוק עיקולים, שיעבודים ברשם המשכונות:https://nesach.justice.gov.il/mashkonot/forms/fmashindex.aspx .

אפשר ללכת עם המוכר + ת.ז שלו למשרד הרישוי ולראות שהרכב לא גנוב, מעוקל (אין קשר בין הנתונים של רשם המשכונות למשרד הרישוי). משרד הרישוי זה פחות קריטי (אם יש בעיה עם הרכב לא תוכלו להעביר בעלות בדואר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
טעות, הספק המנוע בדגם זה הינו 90 כ"ס (ה 110 כ"ס מאפיין את ה 1.6 16V שהיה בשנים 00-03).

אתה צודק, סליחה,כאשר כתבתי ברח לי מהראש שמדובר ברכב יותר ישן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז המנוע הזה זה 1600 90 כ"ס ? אבל הוא אמין וחסכוני גם ? או שהוא פחות חסכוני ? יעני הוא 8 צילינדרים במקום 16 ? הרי זה אומר שצריכת הדלק שלו גבוהה יותר. לא? ובכלל בקשר למנוע הזה ? הוא טוב ?

איך בודקים גיר אוטומטי? הרי הוא מעביר בעצמו הילוכים.

איפה אפשר להשיג מחירון של לוי יצחק בתשלום (יעני החוברת עצמה?)

הוספה:

ורנו מגאן שנת 98 ידנית 1600 עדיף ? כאילו, הרי זה שווה את זה ? כי פשוט לאבא שלי לא נוח ידני, זה מעייף והוא נוסע הרבה. אותו מחיר כמו ה 1.6 אוטומט 97

פורסם

מדובר במנוע 1.6 ליטר 4 צילינדרים, 16 שסתומים, בהשוואה למנוע 1.6 8 שסתומים הרגיל.

אאל"ט, דווקא המנוע בן 16 השסתומים אמור להיות יותר חסכוני, ומדובר (מנסיון) במנוע די מוצלח.

גיר אוטומטי-ניתן לבדוק בנסיעה ולראות אם החלפות ההילוכים חלקות, וללא בעיטות. למי שאינו מנוסה

בקניית רכב, עדיף לקבל חוות דעת בבדיקה במכון בדיקה (עם הכסתח"ים הידועים)+במוסך מורשה/מכון גירים.

מחירון יצחק לוי - ניתן להשיג בדוכני העיתונים וחנויות ספרים.

ולשאלה הרביעית - כן, עדיף בשנתון הזה רכב עם גיר ידני. כפי שהוסבר קודם,הגיר האוטומטי הנ"ל, במיוחד

כאשר הרכב אינו חדש, יכול להוות פוטנציאל לתקלות ולעלויות כספיות ניכרות.

alfa 156 2.5.

פורסם

אהה אופס.. כתבתי 16 צילינדר.. איזה משוגע אני. חח

כן התכוונתי 16 שסתומים.. אבל לא הבנתי: ה 8 שסתומים זה ברכב שאני אני מדבר עליו, או שהוא בזה שהוא שנת 2000 ומעלה ?

יעני הזה שאמרת שמדובר במנוע 4 צילינדרים 1.6 16 שסתומים זה במגאן שנת 97 ? לא נראה לי..

בקשר למכון בדיקה. מה זה ? כאילו מה ההבדל בינו לבין מוסך מורשה ?

עכשיו ראיתי שבמגאן 98 ידנית יש מכה בכנף השמאלית האחורית.. ואני כבר רציתי ללכת על האוטו הזה, ואבל עכשיו אני לא יודע. מה עדיף ? גיר אוטומטי או מכה בכנף ? כי הרי יש סיכוי שהגיר האוטומטי לא יהווה בעיות ויעבוד בסדר? כי האוטו עבר 104000 ק"מ? וכמה יעלה בערך תיקון גיר אוטומטי ברנו מגאן? כי שמעתי שיש הרבה חלקי חילוף זולים לרכב הנ"ל.

פורסם

שני המנועים 1.6 ליטר 4 צילינדרים.

משנת 2000(ועד 2003 כפי שצויין) - המנוע הזה בעל 16 שסתומים (16V).

מכון בדיקה-הינו מכון לבדיקת רכבים לפני קניה(חלקם אף מבצע בדיקות רישוי "טסט").

מוסך כשמו הוא - מוסך (מורשה=מורשה מטעם יבואן הרכב).

לגבי השאלה השלישית - קשה לי להביע דיעה מבלי לדעת מצב הרכבים.

alfa 156 2.5.

פורסם

לגבי גיר אוטומטי המפורסם של רנו כבר דובר לא מאט. לפי דעתי, אם קונים מגאן - ידנית בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

alfa164TS,

הוא עד כדי כך נורא? מה הבעיה שלו בעצם שהיא כל כך נפוצה? ובאיזה קילומטראז מתחילה הבעיה? אולי התיקון שלה לא כל כך יקר, בשביל לוותר על רכב כל כך טוב ויפה בגללה ?

או שאולי יש סיכוי ליפול על מגאן עם אוטומט תקין שלא יהווה שום בעיה ולא יתקלקל כמו שאומרים ?

חולגי,

אז בעצם המנוע 8 שסתומים הוא דיי חלש ? 90 כ"ס זה יחסית חזק או חלש לרכב הנ"ל ?

והאם ה 1.6 הזה זולל הרבה דלק ? כי ממה שידוע לי 8 שסתומים אוכלים יותר דלק מ 16 שסתומים..

ובקשר למכון בדיקה/ מוסך מורשה מגאן - מישהו יכול להמליץ לי על כאלה באזור הרצליה-רעננה ?

נ.ב - אולי תמליצו לי על תחליף טוב לרנו מגאן הזה ? צריך שיהיה עם מנוע סביר (לא פונטו 1.2! זה חלש מדי!), וגם יחסית יפה, לא פג'ו למיניהם שנות 96-99 שהן לפי דעתי ממש מכוערות וקטנות. הקיצר שיהיה מנוע או 1.4 או 1.6, עדיפות על אוטומט אבל אפשרי גם ידני. חשוב שיהיה הגה כוח, נעילה מרכזית וחלונות חשמל (לפחות מקדימה). תקציב עד 20 אלף ש"ח.

תודה לכל העונים.

פורסם

אני מכיר מישהו, יש לו מגאן אוטומט שנת 2003, עם 160K וכבר יש נקישות רציניות במעבר בין הילוכים.

באפן כללי, אוטומט של מגאן ידוע להשמצה. שיפוץ גיר יעלה לפחות כמו מחיר הרכב שאתה רוצה לקנות.

אם אתה סגור על מגאן - קח ידנית ותחסוך לך כאבי ראש והוצאת על דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה היא שאני לא מוצא בשום מקום מגאן ידני עד 20000 באזור שלי ! מצאתי אחד, אבל הוא כמו שציינתי בהודעות קודמות עם כמה מכות על הבגאז. אני לא יודע אם כדאי לי לוותר עליו בגלל זה..

אגב - והרכב הזה שהוא אוטומט אז הוא 105000 קילומטראז, אז אולי יש לי סיכוי שב 60 אלף קילומטרים הקרובים לא יקרה כלום ? וכמה כבר יכול לעלות תיקון גיר אוטומט ? הרכב נמכר במחיר של 19000. המחירון שלו נראה לי 21400..

לא יכול להיות שתיקון גיר יעלה יותר מ2000 שקל.. (אבל גם זה דיי יקר לכזה אוטו זול.)

חוץ מזה שהרכב הזה זמני רק לשנה - שנתיים. אחר כך עוברים למשהו יותר איכותי ויותר יקר. אז יש סיכוי שעד שיתקלקל הגיר תעבור כבר שנה ונחליף לאוטו אחר?

פורסם

מכונית צריך לחפש בכל הארץ ולא רק בעיר מגוריך.

נכון שזה לא תמיד נוח לנסוע מצפון לדרום וכד'. אבל אם אתה רוצה אקזמפלר טוב, אל תגביל את עצמך.

יש רכבת.

פורסם

עכשיו עברתי על כל yad2.co.il.. בחרתי להציג כל רנו מגאן ידנית עד 20000. מצא לי מלא עם 3 דלתות - לא מתאים. היו גם הרבה מאוד יותר מדי זולות שאני בטוח שהיה משהו לאוטו כי לא מוכרים אוטו סתם בזול ולמה לבזבז כסף או דלק לנסוע רחוק לבדוק.

אז כרגע יש לי שתי אופציות של רנו מגאן. או האוטומטית שאמרתי, או הידנית שאמרתי. הולכים לראות את שתיהן מחר.

נ.ב - יש דווקא אחת באתר יד שנייה מגאן EX ידנית 1.6 שנת 97. רוצים 18 אלף עליה. 170 אלף קילומטראז.

לא יודע אם כדאי להתקשר אפילו, כי לפי התמונות הרכב נראה טיפה ערסי (גאנטים יפים מגנזיום, אגזוז לחץ, צביעת כמה פסים מעל לצבע הרכב). הקיצר הבעיה היא שאני מפחד פשוט שאת הרכב הנ"ל קרעו לו את הצורה, וזה מה שמרחיק אותי מהטלפון.

פורסם
אני מכיר מישהו, יש לו מגאן אוטומט שנת 2003, עם 160K וכבר יש נקישות רציניות במעבר בין הילוכים.

באפן כללי, אוטומט של מגאן ידוע להשמצה. שיפוץ גיר יעלה לפחות כמו מחיר הרכב שאתה רוצה לקנות.

אם אתה סגור על מגאן - קח ידנית ותחסוך לך כאבי ראש והוצאת על דלק.

למגאן עד שנת 2000 היה גיר אוטומטי מתוצרת עצמית של רנו, שנחשב למוצלח למדי.

מנועה הוא פיתוח מנוע האנרג'י 1.4 המוכר לטובה, וסה"כ האמינות הבסיסית טובה למדי.

היתרון הגדול של המגאן הוא רמת הבטיחות הגבוהה יחסית למחיר בו היא ניסחרת.

ובנוסף היא נוחה למדי ואפילו די חסכונית.

אם אתה לא חייב מכונית אוטומטית, תרוויח צריכת דלק עדיפה, ביצועים טובים יותר ושקט נפשי..:-)

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...