Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מסיים בדיוק עוד שבוע קורס מדריך חדר כושר בווינגייט (כולל גם אימון קטינים וכל מיני חרטא מסביב).

יצא לי במהלך הקורס לא להיות בערך 20% מהשיעורים (ככה יצא מה אני יעשה) וחסר לי קצת חומר פה ושם.

את כל המבחנים שהיו עד עכשיו עברתי יפה ונשאר לי האחרון (+המבחן יכולת הסופי).

אשמח לעזרה ממי שעבר\יודע...

-מה בדיוק שואלים שם במבחן האחרון?

-המבחן קשה או קל?

ובקצת יותר ספציפי:

**הפסדתי את השיעור האחרון של פציעות ספורט וחסר לי הנושא: פעילות גופנית ומחלות,

אם יש למישהו סיכום על זה אשמח אם הוא יוכל להעלות או לתת לינק.

**אני צריך חומר על מומנטים,זוויות, טכניקות אימון, כל מה שיש על בניית תוכנית אימונים ואימון קטינים.

בנוסף שאלות ספציופיות:

מה זה תנועה סגורה ותנועה פתוחה? (למשל מתח זה סגור או פתוח?) נשמע לי דבילי לחלוטין אבל זה חלק מהנושאים.

כל מה\מי שיודע עם יש עוד דברים\טיפים שיכולים לעזור לי אשמח לשמוע.

תודה מראש!

פורסם

לגבי מתח:

מתח סגור זה כאשר אתה נתלה על העמוד מבלי לפסק את הידיים, מתח רחב - ידיים רחבות, יותר קשה בגלל זרוע המשא.

גם יש סוגי אחיזה, סופינציה - כפות הידיים לפנים, פרונציה - כפות הידיים לאחור, מיד-פוזישן - האגודל מול הפנים שלך.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אחלה אבל למה מתח זה תנועה סגורה?

מה לגבי פולי ? (אותה קבוצת שרירים על הלטיסימוס דורסי - רחב גבי).

איך יודעים אם סגור או פתוח?

לגבי שאר הדברים שכתבתי מישהו אולי יודע לעזור?

תודה,

אוהד.

פורסם

srack - תודה על ההיענות אבל אני מחיפה אז זה קצת בעייתי.

בכל מקרה אני רוצה לעדכן, את כל החומר השגתי בדרך לא דרך, עכשיו רק חסר לי דבר אחד וזה בניית תוכנית אימונים,

אם יש למישהו מסוכם (והוא מחיפה) או איזה לינק לאנשהו שמסכם בצורה יפה איך בונים תוכנית אימונים למתחילים, מתקדמים ומה שמסביב זה יעזור לי מאד.

תודה וצהריים טובים,

אוהד.

פורסם

-מה בדיוק שואלים שם במבחן האחרון?

-המבחן קשה או קל?

ובקצת יותר ספציפי:

**הפסדתי את השיעור האחרון של פציעות ספורט וחסר לי הנושא: פעילות גופנית ומחלות,

אם יש למישהו סיכום על זה אשמח אם הוא יוכל להעלות או לתת לינק.

**אני צריך חומר על מומנטים,זוויות, טכניקות אימון, כל מה שיש על בניית תוכנית אימונים ואימון קטינים.

בנוסף שאלות ספציופיות:

מה זה תנועה סגורה ותנועה פתוחה? (למשל מתח זה סגור או פתוח?) נשמע לי דבילי לחלוטין אבל זה חלק מהנושאים.

מה שואלים ?

כל שאלה שקשורה לביומכניקה, או קניזיולוגייה, מבין מבחר התרגילים שנלמדו בקורס.

(אני מדבר על המבחן בחדר כושר עצמו, ה"מעשי").

המבחן קשה אם אתה לא יודע כלום וקל אם אתה שולט בחומר :wink:

תנועה סגורה - אתה מתכוון לשרשרת תנועתית סגורה (וכנ"ל פתוחה) ?

לגבי מומנטים וזוויות - זה מסובך מדי מכדי להסביר על גבי הכתב,

מה גם שאני מעביר שיעורים כהכנה למבחן כך שצריך לדעת מה אתה כבר יודע

ומה לא לפני שנכנסים בקפיצת ראש לחומר כזה...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני אהיה קצת יותר ספציפי, אני צריך חומר על:

בניית תוכנית אימונים

זוויות, מומנטים, יש 10 טכניקות (טרי-סט, סופר סט וכאלה) שאני צריך עליהם קצת יותר פירוט כמו למשל בסופר-סט שעושים תרגיל אחד לאגוניסט ואחד לאנטגוניסט אז אני צריך רשימה של תרגילים פופולריים, כי אני יכול לחשוב עליהם שעה ולא ייצא לי משהו לראש.

זה לא המבחן המעשי, זה המבחן מסכם סופי אחרון בכתב יד (שהוא חצי אמריקאי וחצי פתוח) וכמה ימים אחריו יהיה המבחן יכולת המעשי של הסקוואט והלחיצת חזה.

אוהד.

פורסם

אני לא מכיר מקור מוסמך אחד מרוכז וכתוב חוץ מהספר של איתי זיו (שבטח אתה מכיר אותו או את הספר שלו).

לכתוב לך עכשיו את כל מה שביקשת ייקח לפחות שעתיים על מקלדת טובה...

זוויות ומומנטים זה הבסיס של קניזיולוגייה - לא היית בשיעורים ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הייתי ואני יודע את החומר טוב אבל לא מספיק- את המבחן בקניזיולוגיה עברתי, אבל זה היה לפני כמה חודשים ומה שמופיע אצלי במחברת לא מספיק.

את הספר של איתי זיו אין לי למרות ששמעתי שזה אחלה ספר.

יש את האתר של וינגייט של הוינ-קמפוס אבל החומר שמופיע שם הוא ממש ממש מתומצת ולא מורחב כמו שאני צריך,

חסר לי את העניין של הרכיב מסובב\דוחס\מפרק ואיפה באות הזוויות כאן לידי ביטוי (90 מעלות זה מסובב, מה השאר?)

העניין עם בניית תוכנית אימונים ואת הסיפור עם תנועה סגורה\פתוחה לא הבנתי איך אפשר לדעת את זה?

תודה,

אוהד.

פורסם

תנועה סגורה ופתוחה מתייחס להשפעה של המפרק הפעיל על מפרקים אחרים.

סקווט - אתה נוגע ברצפה (הרגל מקובעת), כל כיפוף של הברך יוצר גם תנועה בקרסול (לדוגמה).

כפיפת מרפק - תנועה במפרק המרפק לא משפיע על מפרק אחר משום שהאיבר אינו מקובע.

לא מאמין שישאלו אותך לגבי זה במבחן המעשי, אולי בעיוני.

לגבי כוח דוחס / מפרק / מסובב:

נניח ואתה עומד ומבצע הרחקת כתף עם משקולת.

בהתחלת התרגיל, היד שלך לצד הגוף, יש זוית של 0 מעלות בין כוח הכובד לבין המפרק הפעיל.

כל הכח (המשקולת) רוצה לפרק את המפרק הפעיל - למשוך אותו כלפי מטה. זהו כוח מפרק.

הרמת עכשיו את היד למעלה שתהיה בזוית בדיוק מעל לכתף. יש כרגע 180 מעלות בין הכח למפרק הפעיל.

כל הכוח רוצה לדחוס את המפרק כלפי מטה. ההתנגדות מגיעה מעל למפרק. זהו כח דוחס.

כח מסובב נמצא ב 90 מעלות בין מקור ההתנגדות למפרק הפעיל (במקרה שלנו, כשהכתף ב 90 מעלות),

ומהווה את שיא ההתנגדות לתנועה מבחינתך.

שים לב שהרכיב המסובב המקסימלי לא תמיד יהיה ב 90 מעלות עם הכתף (לדוגמה עם פולי זה בטוח לא יהיה כך),

אלא בזוית של 90 מעלות בין מקור ההתנגדות למפרק הפעיל (!!). שים לב מאיפה מגיעה ההתנגדות.

עכשיו יותר מובן ?

חבל שלא דיברת איתי כשהיה לך קצת יותר "מרווח נשימה" לפני המבחן,

אני מכין אנשים לפני המבחנים האלו,

הייתי מצרף אותך ל"קבוצת למידה" כלשהי :-P

• תוכן חדש...