Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון:

ההתקנה בוצעה בהצלחה ללא שום תקלות מיוחדות, את כל חיבוריי החוטים חיברתי בשיטת "לגו" באמצעות נעליי הכבל (זכר/נקבה) מהסוג שמופיע באיור המצורף ומעליו שמתי בידוד מתכווץ (שרינק) במקום הלחמות קבועות, לפי מה שראיתי החיבורים בין הזכר לנקבה כל כך חזקים והדוקים שלדעתי אין סיכוי שהם ייפרדו לעולם, האם לדעתכם דרך החיבור שביצעתי "מקובלת" ואכן תחזיק מעמד לטווח הארוך או שהייתי חייב לחבר בין החוטים בעזרת הלחמות בדיל קבועות.

זה סוג נעליי הכבל שהשתמשתי לביצוע ההתקנה, בבקשה: attachment.php?attachmentid=122787&d=1217927211

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין צורך בהלחמה כול עוד הלחיצה של נעל הכבל מחזיקה היטב את הכבל.

אני מלחים את המוליך כאשר נעל הכבל לא מתאימה במדוייק לשטח חתך הכבל ואז נוצר חיבור חלש.

היכן רכשת את נעלי הכבל שציינתי באשכול וגם כבלים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
האם לדעתכם דרך החיבור שביצעתי "מקובלת" ואכן תחזיק מעמד לטווח הארוך או שהייתי חייב לחבר בין החוטים בעזרת הלחמות בדיל קבועות.

חיבור נכון נעשה בעזרת פלייר ייעודי. אם ביצעת את זה נכון החיבור יראה כך:

attachment.php?attachmentid=125016&d=1219659332

ואם ביצעת לא נכון הוא ייראה כך:

attachment.php?attachmentid=125017&d=1219659332

חיבור חוטים נכון.jpg

חיבור חוטים לא נכון.jpg

פורסם

חנן צודק לחלוטין. בעזרת המכשיר המתאים + נעל הכבל המתאימה (יש סוגים שונים עבור עוביי חוט שונים) הלחיצה תהיה מוצלחת מבחינת מוליכות וכן חזקה מבחינה מכאנית.

כעיקרון חיבור בלחיצה הדוקה מוליך טוב יותר מאשר הלחמת בדיל.

למרות זאת נוכחתי לדעת שחיבורים לחוצים אשר אינם מוגנים באופן אטום בתא המנוע נוטים להיכשל עם הזמן כיוון שלכלוך וקורוזיה מצליחים לחדור פנימה ועם הזמן מקלקלים גם את שטחי המגע בין הכבל לסופיות השונות.

לאחר לחיצה מוצלחת כדאי מאד לצפות את הפתחים בבדיל ע"מ שיאטום.

שיטה זו מתאימה לנעלי כבל שאין להם קנה מכוסה פלסטיק (כמו בדוגמה של חנן), כיוון שהפלסטיק ינתך בעת ההלחמה. במקום לשמש כתפס על בידוד הכבל לחיזוק הוא לא יעשה דבר.

פורסם

מרק, רכשתי את נעליי הכבל ואת שאר הציוד בחנות לאספקה טכנית בראשל"צ בבית גירון.

חנן, תודה על האינפורמציה, אכן ביצעתי את הלחיצות בעזרת הפלייר הייעודי וממש אין מצב שהכבל ישתחרר מהנעל בשום צורה.

אביב, את הבידוד ע"מ שלא יחדור לחות וקורוזיה לחיבורים ביצעתי באמצעות שרינקים שהתלבשו על איזור הזכר/נקבה ופשוט התכווצו עליהם בצורה מושלמת ובנוסף לכל זה הכנסתי את החוטים לכל אורכם לתוך הצינורות השרשוריים הקיימים.

פורסם

בכדי לקבל לחיצה טובה ומדוייקת יש להשתמש במכשיר לחיצה עם ראצ'ט שלוחץ בו זמנית גם את הבידוד וגם את המוליך החשמלי.

חלודה לעומק נעל הכבל לא תיווצר מכיוון שהיא עשוייה מפליז/נחושת מצופה בדיל ויש גם נעלי כבל עם ציפוי ניקל.

במידה ואתה מעוניין להגן על החיבור בפני נזקי המים ניתן להלביש על החיבור בידוד מתכווץ עם דבק.

במידה ואין ברשותך בידוד מתכווץ עם דבק אזי אתה יכול למרוח על האיזור שאותו אתה מעוניין לאטום מעט דבק מהיר/אפוקסי ואפילו דבק חם ואז לכווץ את הבידוד (רק על איזור הבידוד של הכבל).

תייתכן רק התחמצנות קלה על-פני השטח ולא יותר מזה (מה שנקרא בפי העם חלודה) או כתוצאה מהפרש פוטניאלים בין החומרים השונים.

לשם קבלת לחיצה טובה ומקצועית מומלץ לעזר בקובץ המצורף.

Pages from FASTIN–FASTON Tabs, Receptacles-Tyco Electronics.pdf

פורסם

מרק, את הפלייר הייעודי שהשתמשתי לצורך ביצוע ההתקנה הנוכחית השאלתי משכן אך מכיוון שיש בכוונתי להתקין ממסרים נוספים בעוד מערכות ברכב אני מעוניין לרכוש פלייר/לחצן נעליי כבל שיהיה ברשותי , איזה פלייר היית ממליץ לי לרכוש שיתאים למכונאי "החובב" ומה בערך המחיר לפלייר/לחצן שכזה?

פורסם

היי,

תלוי איזה נעלי כבל אתה מעוניין ללחוץ.

1. נעלי כבל עם שרוול אשר מהדק את הבידוד בצבעים אדום,כחול,צהוב

2. נעלי כבל שבהם גם הבידוד וגם המוליך מהודקים בעזרת החלק המתכתי של נעל הכבל. אני אישית משתמש רק עם נעלי כבל מסוג זה מכיוון שהם אמינים יותר וגם ניתן להלביש עליהם מכסה פלסטיק סטנדרטי.

ראה תמונות:

Pages from Fuses and installation material from Hella-2.pdf

Pages from Fuses and installation material from Hella.pdf

פורסם

מרק, אני מעוניין ללחוץ נעליי כבל מהסוג השני, כלומר מהסוג שגם הבידוד וגם המוליך מהודקים ע"י החלק המתכתי של הנעל כבל.

אם תוכל לצרף לי תמונה של הפלייר הייעודי שמתאים ללחיצה מסוג זה אני מאוד אודה לך.

פורסם

אני רכשתי לוחץ תוצרת חברת Pro'sKit (סיני/קוריאני) יחסית טוב במחיר של 120 שקל אצל אריהב בשדרות הר-ציון בת"א.

מחיר מחירון 150 שקל

לוחץ איכותי עולה גם 500 שקלים.

.

untitled.JPG

פורסם

האמת היא שהלחיצות האמינות וההדוקות נעשות במפעלים בעזרת מכונת לחיצה הידראולית. לא ניתן להגיע לאותה רמה עם לוחץ ידני אבל לוחץ טוב בהחלט מספיק לעבודות תיקון.

פורסם

אביב, אכן אתה צודק ולא ניתן להגיע לתוצאות של לחיצה כמו בספרות של AMP בעזרת לוחץ ידני.

אבל בעזרת לוחץ טוב והקפדה והתאמה של מידות הבידוד+שטח חתך המוליך לנעל הכבל יניבו תוצאות טובות.

פורסם

מרק, אני השתמשתי בשניי קווים ועל כל קוו בנפרד שמתי פיוז הגנה , אור נמוך 15 אמפר ואור גבוה 25 אמפר, האם ייתכן שהסכימה המצורפת תקינה ואכן מספיק פיוז אחד משותף לשניי הממסרים בערך של 20 אמפר בלבד, מה דעתך?

schematc.jpg

פורסם

מרק, אשמח לשמוע את דעתך בעניין, האם עדיף כמו שאני עשיתי לשים פיוז על כל קוו או שאפשר לשים רק פיוז אחד משותף לשניי הממסרים, כי לפי מה שהבנתי פיוז אחד של 20 אמפר כפי שרואים בסכימה שצירפתי בהודעה הקודמת אינו מספיק ע"מ להגן על כל הנורות, מה דעתך מהי בכל זאת הדרך הנכונה והיעילה יותר?

• תוכן חדש...